BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

11 lata 2 tygodni temu #886050 przez mama89muminka
Hej

Padnieta jestem, sily mnie normalnie opuszczaja. Miro tak mi daje w kosc, ze jak sie tylko lekko zdenerwuje robi mi sie niedobrze. Maz na weekend wyjechal z kolegami (fajny weekend - od czwartku), wraca jutro, wiec sama wszystko musze ogarnac, ale na szczescie pochowalam wiekszosc zabawek Mirona, te, ktorymi sie nie bawil i nie ma juz takiego balaganu jak to bywalo wczesniej. W puste miejsca w regalach polozylam malenkie ubranka, bo z pudla sie wysypywaly.

Daners ja mlodego nigdzie nie zabieram, bo sama jestem, a nie mam sil zeby go ciagnac gdziekolwiek, mial isc do krainy muminkow, ale nic z tego. Bedziemy siedziec w domu i spac :P Co do niejadka to ja sie juz specjalnie nie przejmuje tym, ze moj nie je, jak zglodnieje to sie upomni.
A bo i Miro od wczoraj potrafi powiedziec "jesc" :D

Wczoraj w ogole byl kochany, karmil mnie winogronami i gral dla mnie na bebenku, bo widzial ze mi smutno :) Dzisiaj niestety znowu mam diabla, a nie dziecko :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 tygodni temu #886051 przez km
hej dziewuchy :) jeju ale to forum jest teraz beznadziejne , bo co oni je zmieniali :( .

My sie właśnie pakujemy :) jutro o 4:30 rano wyjazd, ciekawa jestem Kacpra reakcji na samolot, bo pewnie już nie pamięta że juz kiedys leciał. Mam nadzieje że jakoś wytrzyma 4 godzinny lot :)

Daria- dzisiaj Kacper na śniadanie zjadł kromke chałki z masłem i pomidorem plus jogurt,a później na drugie plasterek żółtego sera i kabanosy. Na kolacje to zawsze się sprawdzają jajka na miękko, wręcz je uwielbia i odrazu 2 pochłania, jajka na miękko to może jeść codziennie, albo kiełbasa na gorąco z chlebem, ostatnio tata mu robił frytki z jajkiem sadzonym, jak nas wieczorem nie ma bo jesteśmy na spacerze czy zakupach to wtedy drożdżówkę zjada, pączka no albo kanapke. Mój to takie konkrety je juz od dawna , nie przepada tylko za mlecznymi rzeczami tylko jogurt toleruje. A co do zachowania Tymka, to uwierz mi że też sobie czasami tak myśle. Chociaż z drugiej strony wole jak dziecko ma charakterek a nie taki bezpłciowy.

Bidol- ty to normalnie bob budowniczy jesteś, pochwal się zdjęciami, napewno super ci wszystko wyszło:)

M&m- to twój mąż ma dobrze z Tobą , ja to bym mojego w życiu nie puściła :)

11 lata 2 tygodni temu #886052 przez mama89muminka
KM 4h? Przesiadke macie czy tyle sie leci? Mam nadzieje, ze jakos przetrwacie :) A meza puscilam na ten wyjazd w ramach prezentu urodzinowego. Troche sie balam, bo w zeszlym roku sobie takie kuku zrobil, ze przez 3 miesiace na zwolnieniu siedzial :dry:

11 lata 2 tygodni temu #886067 przez km
m&m - bez przesiadki,no tyle się leci na Malte .
A to jak prezent urodzinowy to chyba że, mój też ma urodziny 21 i nie mam pojęcia co kupić, teraz się spłuczemy więc pewnie jakis drobiazg

11 lata 2 tygodni temu #886071 przez mama89muminka
KM ja myslalam, ze do PL, ale wam dobrze, na Malte.. Na pewno wrocicie opaleni :D
Ja tez mojemu drobiazg dalam, niby sobie zarzyczyl jakies rzeczy do kuchni, noze dla profesjonalistow itd, ale dalam mu zeszyt na przepisy bo narzekal, ze nie ma, okladke sama oszylam i chyba pierwszy raz sie ucieszyl z prezentu ode mnie. Efekt taki:

11 lata 2 tygodni temu #886075 przez km
m&m - super ten zeszyt ci wyszedł, pomysłowa jesteś :)

11 lata 2 tygodni temu #886183 przez Majowka

Daria23 napisał: Hej Kochane witam się i ja. Ale tu pusto naprawdę:(
Laski mam dość Tymi jest czasem tak niegrzeczny że az mi się ryczeć chce:(
Kolejny raz mi zrobił taki wstyd:( Raz na jakiś czas spotykam przypadkiem daleką kuzynke Michała i ona ma tak grzeczną roczną córeczke. I co ją widzimy to Tymi robi takie sceny dziś np. był ryk że mała siedziała w swoim samochodziku zaczął ją bić itp. włożyliśmy go do tego samochodu ale nic mała miała liścia w ręce to było darcie papy o liścia jak daliśmy mu liścia to go wywalił a jak oddaliśmy małej znowu wrzask bicie masakra:(ja już mam dosyć tych jego zachowań on musi iść do jakiegoś przedszkola bo będzie jakaś masakra;(
Poza tym źle się coś czuje do tego Tymek mi tak dokłada że mam wszystkiego serdecznie dość:( Czemu inni mogą mieć tak spokojne dzieci grzeczne ułożone....może nie umiem wychowywać i nie nadaje się do tego:( doła normalnie mam:(

hihi Daria, dzieciaczki temperamentne juz tak maja! wszystko przejdzie! Tymek nie widzi dzieci na codzien, wiec pewnie dlatego mysli ze wszystkko jest jego... ciekawe jak sobie moj Lucasek poradzi w przedszkolu. Niby nie bije dzieci, ale krzyczy na nie, ze wszystko jest jego, hihi

Zosia cudowna! Gratulacje!

a my sie wlasnie pakujemy, jedziemy na tydzien do Algarve, do dziadkow...na dodatek ja przeziebiona, ehh :(

11 lata 2 tygodni temu #886191 przez mama89muminka
KM dzieki :)

Majowka to i tak masz aniolka jak tylko krzyczy :D Miro jest jak Tymek, bije i robi cyrki, ale ja sie juz tym zbytnio nie przejmuje. Zdrowka dla ciebie i milego odpoczynku :)

Ja znowu niewyspana, nie moglam spac w nocy bo mnie tak mdlilo, jak juz bylam gotowa zasnac po 24 to przed 1 Miro sie obudzil i spania juz nie bylo do 3. Pobudka o 8, azeby to mama za dlugo nie spala :dry: Jak na razie ten pieron wcale nie slucha, moze bedzie grzeczniejszy jak tatus z wycieczki przyjedzie.

11 lata 2 tygodni temu #886220 przez krecik
Hej dziewczyny:)

Juz w srode wracam do krakowa:) teraz jestesmy u tesciow i ciagle cos sie dzieje, stas dostal juz na urodziny od dziadkow zamek dmuchany i co on tam wyprawia to przechodzi ludzkie pojecie:d dzisiaj stas pospal nam do 9 ! Pierwszy raz! jego absolutny rekord byl do 8:d

A i odpieluchowanie idzie pelna para, sadzam go na nocnik co 20 min i robi, nie zawsze wola, ale jak za siusiaka zlapie, to odrazu majtki w dol i kaze mu sikac, najlepeiej idzie mu na polu na stojaco:d
Zdazaja sie wpadki, tutaj wczoraj chodzil caly dzien w pampersie, bo tutaj hylo za duzo atrakcji zeby sikac, pozatym zostal z dziadkami i nie chcialam juz im zawracac glowy
A jak to sie u nas odbylo, poltora dnia chodzil bez pampersa i sikal gdzie stal, poszlismy na plac zabaw, zesikal sie w majtki i musielismy wrocic do domu, to nastepnego dnia wiedzial, ze jak sie ze sika w majtki to idziemy do domu, to juz zrobil na placu zabaw siku i tak w kolko, do znudzenia...

Dziewczyny doczytalam, ale przepraszam, nie odpisuje, zeby kogos nie pominac, od srody znowu jestem!

Milego!

11 lata 2 tygodni temu #886232 przez Daria23
Hej Kochane witam się w dzień dziecka:) jak tam wasze pociechy dały pospać?Tymi dziś całą noc szalał co dwie godz się budził i popłakiwał musiałam chodzić i wciskać mu smoczka a całkowita pobudka o 6;30.
Rano byliśmy w Kościólku a teraz śpi.Po drzemce wybieramy się na sale zabaw z kulkami -zobaczymy jak to będzie bo dziś może być dużo dzieci, a potem do Zosi z prezentem na kawke:)

Daners-no nic nie wymyśliłam Tymi lubi kopytka, tosty-ale nie zawsze ,naleśniki zje i racuchy ale muszą być zrobione w takiej wersji mini:)
Tymkowi też chyba 5tki wychodzą tzn nie widze nic za bardzo bo Tymi mi nie pokaże ale ostatnio jest taki piskliwy w nocy też się budzi z płaczem i kupy takie ma luźniejsze i ostre także chyba coś się święci.

M89M-tak puszczasz męża na weekend z kolegami??:P nie martw się Tymi to też istny diabeł w domu aż taki nie jest ale jak w kogoś towarzystwie gdzie jest dziecko to istny horror! jest tak zazdrosny itp. że szok
Świetny pomysł i wykonanie-sama bym chciała taki zeszyt:)

Km-i jak lot???daliście rade:)

Krecik-zazdroszczę że udaje wam się tak ogarniać to z nocnikiem u nas jest masakra:( Dziś puściłam młodego bez majtek i czekałam aż zacznie siku robić i co mu kropelki leciały to kładłam go na nocnik i mówiłam że tu się robi siussiu ale on za każdym razem wstrzymywał:(nie chce w ogóle na nocniku siedzieć na klapce to samo jedyne o czym myśli to tylko żeby zejść:( Jak siku zrobi w majtki to ani nie zawoła nawet mu te mokro nie przeszkadza:( najgorsze to to że nie wiem jak z nim dalej postępować;/

Nic mały już się obudził.
Miłej niedzieli:*

11 lata 2 tygodni temu #886245 przez daners
szczesliwego dnia dzieciaczka zycze ;-p

witam

Daria moj mi nie daje spac. Ostatnio w nocy ciagle wstawanie to potem pobudka o 6 wiec zawsze nasz dzien sie rozpoczyna o tej porze ;/
ciekawe jak Tymi zareaguje na kulki halas itd
Moj sie boi halasu ostatnio kosiarki wiertarek bim bam nawet jakis taki dziwny ma okres;]

Krecik fajnie masz juz z tym nocnikiem My kulejemy nadal. Troszke ciezko to idzie jak pracujemy bo dziadek mialby wysadzac fifka co 20 minut hm niewidze tego ;-p

Majóweczka zdrowiej i wypoczywaj :) udanego pobytu u dziadków.

Moj na drzemce potem idziemy na dzien dziecka nad jezioro bedzie festyn a jak zacznie padac to na basen mamy ambitny plan ;]
Fifek dostal od nas trampoline :) rozlozona byla w pokoju napoczatku bo lalo caly czas wiec radosc poprostu meeeeega. teraz na ogrudku szalejemy :):)

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

11 lata 2 tygodni temu #886265 przez bidol
sory - ale ak ja nie lubie tego forum ;)
ta nowa odsłona jest po prostu ohydna :(

Daria - nie przejmuj sie tak tym odpieluchowaniem - wiem ze czujesz pewnie presję bo większość z nas się właśnie za to wzięła - ale nic na siłę - dziś nie chce ale za miesiąc moze sam bedzie chciał :)
pokazujcie mu jak sami robicie siku :) ja jak robie to kama pyta - mama siku robi ??
nie przejmuj sie tak tym nigdzie nie jest powiedziane że 2-latek musi juz chodzic bez pieluchy - kazde dziecko ma swój czas - rzec jasna nie do 4 tego roku zycia ale - spokojnie nie martw się tym tak :)

Daners - widzę że macie dziś super udany dzień dziecka - suuuper :)

Krecik - no to super że Staś już tak załapuje - :)
no a remonciki jak ??

U Nas kama kupkę woła - ale z siku jest tak oo - jak sama złapię to jest na nocniku a jak nie to pieluszce ;)
ale chętnie siada :) - czekam upałów to w majteczkach bedzie biegać - teraz sie boje ja tak wypuszczać bo chłodno jest a u dziewczynek łatwo o zapalenie pęcherza :(

Majówka - zdrówka - widzę że ostatnio sporo łapiesz przeziębien :(
udanego urlopu :*

KM - oooo - ale Ci super - wow - czekamy na relacje i duuużo fotek :)
wypoczywaj - należy Ci się :)

M89M - ojj biedna jesteś z tymi nocami :( wypoczywaj ile sie da w ciagu dnia - teraz ważne jest to dla Ciebie i dzidzi - no i widzę suwaczek - super :)
no i zeszyt na przepisy super - bardzo fajny pomysł :)

a Kamcia pięknie śpi - a tak sie martwiłam że w nowym łóżeczku bedzie zle spała - i bedzie wychodziła i stała pod drzwiami i plakała - a tu proszę - zaprowadzam ją- buziaki - kocham cię - mleczko - mis -lala spiewa kołysankę - ja wychodze a ona usypia :)- śpi nawet do 10.00 :O
to samo w dzień - :) i śpi 2-4 godziny :)

u Nas dzis kiepska pogoda - 14 stopni i zachmurzone :(

Jędrula pojechał z Sebciem do kina :) a ja z Kamcia w domku sie bawię :)

11 lata 2 tygodni temu #886386 przez mama89muminka
Krecik ale ci dobrze poszlo to odpieluchowanie, no i jak szybko sie nauczyl :) Nic tylko pogratulowac!

Daria i jak Tymek dal rade bez dokazywania na placu? I jak Zosia - rosnie ladnie?
Miro troche odwrotinie robi niz Tymek, z dziecmi jakos grzecznie, w zaleznosci od humoru, a w domu to horrory przechodze.

Daners i jak bylo na festynie?

Bidol ty to masz zdolna corcie, na pewno sie szubko nauczy siku do nocnika. Za to zasypiania mozna pozazdroscic, u nas z tym tak latwo nie ma...

Zmykam zaraz robic sniadanie Mironowi i zabieram go do dzieci do przedszkola, wreszcie sie ladna pogoda zrobila, nie mam zamiaru sie z nim meczyc teraz.

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #886565 przez Daria23
Hej Kochane witam się i ja.
Po dniu dziecka oki Tymi na kulkach się bawił w miare oki .Najpierw weszedł do samochodziku i z 20 min nie wychodził z niego:)Potem wsadziłam go do kulek i podobało mu się strasznie rzucanie ich wszędzie.Ze zjeżdżalni jak zjeżdżał w kulki to oki ale potem zbyt głęboko wpadał w te kulki jak zjechał i zaraz się szamotał więc trzeba było szybko reagować:)Najbardziej jednak mu się podobały te zakamarki tunele itp.-ja musiałam wszędzie z nim tam się ciskać:P Ogólnie rzecz biorąc z dziećmi nie bawił się wcale -jak inne dziecko weszło do jego upatrzonego auta to był ogień musiałam go szybko brać zagadywać bo by się bił;p
Potem pojechałyśmy do Zosi i tam na podwórku był miesiąc młodszy od Tymka Kubuś i o dziwo tak się fajnie gonili itp. nawet się ładnie bawili-może jest jakaś nadzieja dla naszego dziecka:P
Tymi dostał od babci taką tablice małą dwu stronną-z jednej strony magnetyczna-i do tego są magnesy taka układanka zwierzątka drzewa kwiatki można ułożyć a z drugiej strony do kredy-super sprawa Tymi jest tym tak zachwycony że na dwa latka poszukam mu takiej dużej też dwu stronnej.

Bidol-masz chyba świętą racje czuje że Tymi chyba jeszcze nie jest gotowy na nocnik i może to nie czas jego.Tylko jak myślisz mam go puszczać w majtkach po domu sadzać na nocniku czy po prostu pampers i koniec?bo nie wiem jak mam postępować zbytnio;/
Gratki dla Kamci ona jest taka zdolna i tak rozwinięta ech żałuje że tak mało ryb jadłam w ciąży:PP:P:P

Daners-jak mam cie pocieszyć u nas też dzień się zaczyna jak w zegarku o 6:10;/

M89M-jak tam u was dzień dziecka i jak samopoczucie?masz jakieś przeczucie co nosisz pod serduszkiem?:P

11 lata 1 tydzień temu #886635 przez mama89muminka
Daria no sie Tymek wyszalal :) Ciesze sie, ze sie ladnie bawil z rowiesnikiem, moze on sie woli bawic z jednym dzieckiem, niz cala gromada :)
U nas sie dnia dziecka nie obchodzi, poza tym caly dzien sie czulam fatalnie, Miro tak dokazywal, ze pare razy sie znalazl w kacie - no nie do zniesienia byl. Dzisiaj z reszta to samo. Wieczorem tylko tatus wyciagnal nas na spacer, mielismy isc cos zjesc, ale kazdy zapach przyprawial mnie o mdlosci, wiec skonczylo sie na samym spacerze dookola rzeki i zakupach. Dalej czuje sie fatalnie, ale co zrobic. Z Mironem nie mialam zadnych mdlosci, nic zupelnie, a teraz jakis koszmar. Na jedzenie patrzec nie moge, mimo, ze czuje, ze jestem glodna. Jezeli chodzi o przeczucia co do plci to mam mieszane uczucia. Wiadomo, ze chcialabym dziewczynke - dla odmiany. Zawsze chcialam miec najpierw chlopca, pozniej dziewczynke. Ta ciaza rozni sie od poprzedniej o 180stopni, wiec moze sie uda ;)

Miro moj znowu nic nie chce jesc od rana, nic tylko mleko pije. Nie mam juz pomysow co mu dac :dry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka