BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 6 miesiąc temu #230730 przez jo_anna20
Witaj Róża! Nie było łatwo, ale dziewczyny maja rację - już z górki! :)

Gratulacje dla Tyszanki!!!!!! :)

Ja już od rana zaliczyłam wizytę u gin, i nie dość, że Młody się "uniósł" :) tzn.tydzień temu był niziutko a dziś diagnoza: "Dzisiaj sie nie urodzi".... to na USG wyszła powiększona miedniczka nerkowa.... więc zaraz po porodzie pediatrzy mają posprawdzać wszystko :( A już było tak dobrze i bezstresowo!!!
Na szczęście nie przytył za bardzo i jest jakieś 3500-3600. Następna wizyta za tydzień - o ile nie pęknę do tego czasu :)

Pani doktor była pod wrażeniem, że mam już tak skórę na brzuchu napiętą, że chyba bardziej już się nie da, a nie ma rozstępów :) No ja tez się z tego cieszę :)

Dorcia, znajomi tez mieli taki kłopot ze swoim pieskiem i niestety wizyta u weterynarza była konieczna - dostała jakieś leki czy zastrzyki i przeszło. Tylko to ponoć wraca....
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu #230734 przez Batmanik
witam,
dzis to jest wogole jakas masakra chodzic nmie moge tak mnie podbrzusze boli:(a tu o 6 musialam wstac auto odstwic:(ale niby na jutro ma byc i tylko 650zl jak nie wiecej- a dwa tyg temu tylko 500zl naprawa :angry: porazka z tymi autami jak juz sie cos psuje:( ale za wygode trzeba placic bez auta sobie nie wyobrazam zycia - szczegolnie w ciazy:)
odkad wrocilismy to stoje gotuje i zmywam i tak wkolko...najlepsze ze jak sie tak nagotuje to juz nawet nie jem...
Kurcze to nie dobrze z Kima:( ale bedzie lepiej- MUSI BYC- TRZYMAMY ZA NICH LAPKI!!!!!
ciekawe jak Tyszanka???
Dorcia udana ta Twoja Daisy ale przynajmniej nikt Cie nie okradnie hehe:)
a ja nie mam firanek:) tylko same rolety:)) z czego jestem bardzo zadowolona hehe
13 lata 6 miesiąc temu #230738 przez Batmanik
e to duzy synek jest:) Igor urodzil sie 3660g ciekawe jak bedzie teraz- mam nadzieje ze jutro gin mnie zbada i zrobi usg ( przynajmniej tak mowil) bo ciekawa jestem ile wazy niunia juz- boje sie ze bedzie z 4kg :ohmy:
13 lata 6 miesiąc temu #230746 przez emkapl84
Hejka :)
ja dzis mialam bardzo pracowity poranek..rano zakupy...pozniej sprzatanie calego mieszkania(chociaz pewnie M w czasie mojego pobytu w szpitalu i tak niezle nbalagani....faceci!!!!)i zaraz zabieram sie za robienie obiadu..
ciekawa jestem ile godzin bede sie jutro meczyc w szpitalu bo jak narazie to nic a nic mnie nie boli i pewnie nie unikne jutrzejszego wywolywania..M wzial sobie jutro wolne w pracy, zeby spedzic ze mna dzien a wieczorem razem idziemy na porodowke..tak bardzo cala ciaze chcialam, zeby te wszystkie skurcze zaczely sie w domu...zebym mogla jak najdluzej byc u siebie i dopiero jak zaczna sie regularne skurcze jechac do szpitala...ktory w sumie mam za rogiem :laugh: no i caly plan porodu w wodzie tez nie wypalil bo na wywolywaniu musza caly czas mnie monitorowac itp...
Dorcia zdjecia Daisy sa po prostu super!!!nie moge powstrzymac sie od smiechu jak patrze na jej pyszczek i minki, ktore stroi :laugh: :laugh:
Róża witamy wsrod listopadowek :)
Wiecie co boje sie tego porodu..... :( bardzo go chce ale i tak sie boje...
13 lata 6 miesiąc temu #230754 przez aniaa_
Batmanik Tyszanka już po :) Ma synka niecałe 3 kg i 10 pkt dostał :)

Emka nie dziwie sie, że sie boisz ale to juz końcóweczka i niedługo będziesz tuliła swoją dzidzie w ramionach :) Na pewno nie bedzie łatwo, ale pomyśl, że z każdym skurczem jest bliżej do zobaczenia córci :)
Ja też bardzo chciałabym do szpitala trafic jak najpóźniej, żeby tam sie nie meczyć wiadomo w domu jakoś lepiej bóle miją, a tam ciągną sie w nieskończoność, no ale jak to bedzie to wyjdzie w praniu

Trzymamy za Ciebie bardzo mocno kciuki :) berdzie dobrze i szybkiego rozpakowania zyczę :)
13 lata 6 miesiąc temu #230756 przez Dorciaition
Oj Batmanik tak to jest z autami. A podobno jak się zacznie coś psuć, to potem już idzie :/ Oby u Was tak nie było, bo macie przecież inne wydatki :)

Twoja córcia z tego co pamiętam to od początku była duża kobieta. Ciekawe jak będzie w rzeczywistości.

Joanna waga ładna Synusia :) Z tą miedniczką nerkową na pewno wszystko będzie ok. trzymam kciuki. No i koniecznie pochwal się tym pięknym brzuszkiem. :)

Z Daisy dziś już trochę lepiej (odpukać). Leży z jeżem oczywiście, ale mnie nie atakuje, miła jest ;) Może obędzie się bez wizyty.

Emka Ty też już tyle masz zrobione? Kurka ;) Kto wie, może dziś się zacznie. Będziemy mocno ściskać kciuki za Was. Oby szybko i bezboleśnie poszło :) Chlup i maluszek będzie :)
Nie bój się Kochana. Dasz radę. W końcu po to jesteśmy stworzone ;)

Zdążyłam pościerać kurze, odkurzyć i przygotować wszystko do obiadu. No i znowu przerwa ;)
Musze poszukać jakąś pościel na allegro do kołyski.

Alanek[*] :(
13 lata 6 miesiąc temu #230767 przez emkapl84
Dorcia i aniaa wielkie dzieki..bede sobie powtarzac na porodowce wasze słowa: "w koncu do tego jestesmy stworzone" i " z kazdym skurczem jest blizej do zobaczenia corci" :) :) :)
ale i tak ciagle sie ludze, ze Natalka jeszcze sie namysli i do jutra zachce sie jej opuscic brzuszek mamy :)
13 lata 6 miesiąc temu #230769 przez vestusia
Kurka, no to z Kimą nie było w takim razie ciekawie!! Jejor, aż miałam ciarki, jak to przeczytałam…. :( Mam nadzieję, że szybciutko wrócą z Kubusiem do domku i będzie wszystko dobrze!

Witam nową Mamusię – u nas będzie Ci miło leciał czas i na pewno szybciutko zlecą te ostatnie tygodnie :) Przeszłaś swoje, ale teraz będzie już wszystko dobrze. Musi być i tego się tutaj trzymamy :) Zero pesymistycznych myśli i niepotrzebnego nakręcania się :)

Dorcia, to jednak „przyszła Koza do woza” He, He, He. Mój pewnie też przylezie dziś do mnie.

O ile dobrze pamiętam, Empapl pisała o cappuccino marcepanowym? Poszłam w podobny smak i kupiłam dziś ciasto marcepanowe. Bardzo je lubię i kupuję je w Lidlu :) Za marchewką średnio przepadam :)

O i TyszAnia urodziła!!!! Superowo!!!!! Moje gratulacje!!!!!

Dorcia, no ja nie mogę z Daisy ha, ha, ha :D Najlepsza fota tam na krześle jak tak siedzi na torebce i jej ta prawa nóżka zwisa ha, ha, ha. No jest przesłodka :D

Oj, o autach to nawet mi nie mówcie. I tak muszę sprzedać to moje, bo wyjdę z siebie i na pieluchy nie starczy He, He, He :D

Powiedzie mi, bo nie pamiętam. Synek TyszAni będzie się nazywał Olaf??

A ja się chyba wścieknę. Przyszła do mnie kumpela i wykorzystałam ją w ten sposób, że pojechałyśmy na stację napompować tę moją piłkę. I co się okazało? Że dupa blada. Ta piłka jedyne co miała w zestawie, to korek do jej zatkania po napompowaniu. Ale nic poza tym i kompresorem nie dało rady jej napompować. Więc kumpela zaczęła mi ją dmuchać ustami. He, He, He. Miałam ubaw, ale prosiłam, aby przestała, żeby nie zeszła z tego świata. Nie słuchała. Napompowała tyle, ile się dało a resztę dopompuje mi Piotrek. Odwiozłam ją do domu i potem pojechałam do Lidla obczaić tamte piłki. I te piłki w Lidlu to porządne – mają 2 zatyczki, taką nadstawkę do wyciągania korka, adapter do pompki (którego w mojej brak) no i taką rurkę do spuszczania powietrza. Więc się wkurwiłam i kupiłam drugą piłkę He, He, He. Durna pałka ze mnie, ale trudno. Pojechałam na stację i dopompowałam troszkę tę swoją pierwszą piłkę używając adaptera z tej nowej piłki. Ale nie chciałam siary robić i do końca dopompuję ją ustami :D I tak śmiesznie wyglądałam na tej stacji :D

I teraz zjadłam ciasteczko i odpoczywam :laugh:
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #230771 przez Dorciaition
SYNUŚ TYSZANKI

Załączniki:
13 lata 6 miesiąc temu #230777 przez emkapl84
Vestusia nie moge z ciebie!!!serio musialas fajnie wygladac na stacji z tymi pilkami...ja do swojej mialam dolaczona pompke ale beznadziejna byla i tez nadmuchalam ja sobie ustami :) co do cappuccino to masz racje...bylo marcepanowe...w szufladzie czekaja na mnie jeszcze orzechowe albo brandy i zaraz sobie ktoras zrobie :)
Tyszanka ale slodki maluszek!!!!!!!
13 lata 6 miesiąc temu #230779 przez Dorciaition
TyszAnka:
Pozdrowienia dla Dziewczyn. Teraz trzymam kciuki za Was :) Ja mam oxytocynę, macica się obkurcza. Boli jak cholera. Buziaki... aha i jestem mega głodna :)

Ha ha Ale Jej zazdroszczę.

Synuś cudaśny. Własnie nie wiem na jakim imieniu stanęło.

Vestusia nie mogę z Ciebie. Ty z Twoimi przygodami to byś mogła jakąś komedię napisać :laugh: :laugh: :silly:

13 lata 6 miesiąc temu #230792 przez vestusia
Oj proszę się ze mnie nie śmiać :D

Synuś TyszAni cudaśny!!! Jaki kinolek!!! Ja też już chcę :D

13 lata 6 miesiąc temu #230803 przez iva 20
Hejka Kochane :kiss: :kiss:
widze ze tutaj sie nie mozecie mnie doczekac wiec ja problem z netem mialam i nie mialam jak pisac bo u nikogo nie bylam tylko w domu siedze ....
ja jeszcze w dwupaku kochane dzisiaj bylam na wizycie i mala juz siedzi gleboko w moich drogach rodnych pielegniaka sie smiala ze do niedzieli moze urodze wiec zostalam przy lisopaddzie :lol: :lol: widze ze nowe forumowiczki sa i witam serdecznie :) no i pare z pazdziernikowych sie do nas przenioslo wiec witamy w listopadzie bedziecie takie mamusie jak my :)
a ja ostatnio taka spiaca jestem kregoslup mnie boli .... no i mysle ze za niedlugo urodze juz bym tak chciala ale kiedy to nastapi to nie wiem ... :silly:
Dorcia ale sie usmialam z twojego psiaka udana jest jak nie wiem niestety nadrabiac was nie bede bo chyba bardzo duzo tego z tego co widze ... :lol: przejze pare ostatnich stron tylko ...
pielegniarka powiedziala ze przytylam tylko 12 kilo w ciazy tyle ile trezba ...:D
mowicietu oaucie a ja jezdze jak opetana dzisiaj u lekarza bylam tez wlasnie autem heh:)
bardzo mamy duzo dzieciaczkow z tego co widze wiec gratuluje mamusia ktore sa rozpakowane :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: wiem ze Kima Tyszanka i musze sie doinformowac kto jeszcze bo nie pamietam hihi
mysle ze mi wybaczycie ze opuscilam was na tak dlugo :side: :side:
bardzo czesto mam skurcze te przepowiadajace ale pozniej przechodza ...
13 lata 6 miesiąc temu #230807 przez Dorciaition
Iva w końcu się odezwałaś!! Jejku, ja myśmy się martwiły o Ciebie. Byłyśmy pewne, że zostałaś już Mamusią.
Zobacz moją tabelkę, tam są zdjecia dzieciaczków. Tylko jeszcze Kima nie pochwaliła się Kubusiem.

Vestusia ja też już chcę. Bardzo, bardzo!

13 lata 6 miesiąc temu #230813 przez iva 20
o jej jakie sliczne te malensta i jak duzo :ohmy: :silly:
wiec gartulacje jeszcze raz wielkie dla mamusi tych pieknych bobaskow :laugh:
jak tak patrze to sie nie moge doczekac swojego juz bym chciala miec mala przy sobie :blink:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia