BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 5 miesiąc temu #233877 przez Suari
Vestusia- ty to już sięszykuj do porodu, bo brzusio ci opadł i za niedługo urodzisz :laugh: pewie prędzej niż ci się wydaje ;)

u nas też dziś była położna- przychodzi tak średnio co 3 dni sprawdzać czy wszystko ok, bardzo fajna babeczka :)

i dzisiaj przyszedł pojazd dla mojego małego, bo nie zdązyłam kupić przed porodem :laugh: no więc widzicie, że może "nas trafić" w najmniej oczekiwanym momencie, więc bądźcie gotowe :laugh: ostatnio wprawdzie byliśmy w lesie, a mały był w foteliku, ale trochę niewygodnie tak dłużej lazić z fotelikiem.

co do wstawania w nocy - to mój mały jak się obudzi na jedzenie to czasami nie chce się mu spać i potrafi rozglądać się i gadać sobie coś pod nosem po swojemu z godzinę albo nawet dłużej, a matce oczy się zamykają ;)
Temat został zablokowany.
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #233904 przez Dorciaition
Hej Kobitki.

Ale tu gwarno ;)
A ja sprawy musiałam pozałatwiać. Byłam umówić mamę o bratową na makijaż pernamentny i jakieś inne zabiegi. Za tydzień już przyjeżdzają. Ale się cieszę :) Mają dla małej chyba z 10 paczek Pampersów. Nie wiem, gdzie to pomieszczę ;)

Emka Natalka jest cudowna. nie mogę się napatrzeć na te nasze dzieciątka. Mam wszystkie sobie zapisane na kompie, więc sobie czasami oglądam i ryczę ;)

Sarna Twój Domiś to czysty aniołek. Jest uroczy :)

Vestusia coś mi się wydaje, że już nie długo będziesz z koleżanką spacerowała też pchając wózek :) Pierwsze co jak spojrzałam na Twój brzuszek to sama do siebie powiedziałam- jak nisko. Naprawdę. Mój to pod samymi cyckami jest :/
A w ogóle to brzucholek to masz śliczny i jaki gładziutki :)

Milla nie stresuj się tym ktg. Na pewno wszystko bedzie dobrze. Musi być i już! Ciagle to sobie powtarzam.

Luśka też Cię podziwiam ,że się opanowałaś. Ja to bym pewnie dała łobuzowi na dupe!

A my wczoraj po południu jechaliśmy do teściów zawieźć stare łóżko ,bo jutro nowe przyjeżdza i przy okazji quada zabrać. Były straszne korki i ogromna mgła, więc jechaliśmy 2,5 godz, a zawsze jedziemy w 1,5 godz. W pewnym momencie mówię do Krzysia, że mi się mokro zrobiło. Jak ten spanikował. Ojeju! A zawsze takiego twardego udawał ;) No właśnie udawał ;)
Ciekawe co to bedzie gdy faktycznie zacznę rodzić.

Suari na jaki pojazd się zdecydowaliście?

Alanek[*] :(
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #233907 przez vestusia
Nio a ja już wróciłam z małych zakupów.

Ech widzicie, mnie się też wydaje, tzn. jestem raczej pewna, że brzusio opadł bardzo, bo mam taką dziurę między mostkiem a brzusiem i widzę to nawet gołym okiem. No ale Zuzia jak siedziała, tak siedzi dalej w brzuszku. Ale macie rację - niedługo urodzę. Za jakieś 3 tygodnie najdalej :P
Właśnie mnie brzuchol też tak pobolewa jak na okres od około tygodnia. Wtedy, co Piotrek nie odbierał telefonu to wkurzyłam się tym bardziej, bo bolał mnie od samego rana, nie nasilał się, ale bolał jednostajnie i cały czas tak samo. Ale wkurzona byłam na niego mimo wszystko, bo przecież jakby się to rozwinęło, to bym się do niego nawet nie dodzwoniła :angry:

Wy o coli więc kupiłam sobie butelkę półlitrową, bo zrobiłyście mi smaka :D

Suari taka pogoda to aż trzeba korzystać na spacerki z dzieciaczkami :)

Reszta z nas jak już urodzi to temperatura spadnie tak bardzo, że pewnie nie tak prędko wyjdziemy na spacerek. No i nie będziemy mogły korzystać z tak pięknej pogody, jaką Wy macie :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Mam świeżą prasę - M jak Mama nowy nr i Będę Mamą :) W środku pieluszka Huggies z otworem na pępola gratis he, he :D

Zajadam zupkę koperkową i biorę się za gazetki. Odezwę się później Kochane :*
13 lata 5 miesiąc temu #233915 przez emkapl84
juz po wizycie poloznej...tak w sumie to zerknela dzis tylko na mala ale stwierdzila, ze caly tatus:)jutro przyjdzie jeszcze raz ja zwazyc...we czawrtek znowu wizyta i bedzie miala robione zastrzyki...dostalam ulotke jakie i zaraz sobie poczytam..zbadala tez mnie...dala kilka porad jak sobie radzic ze szwami...w sumie fajnie, ze codziennie ktos bedzie przychodzil...czuje sie troche pewniej
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #233919 przez Suari
Dorcia- zostaliśmy przy x-landerze o taki :)
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #233920 przez Dorciaition
Vestusia, co Ty gadasz. Na pewno to nie będą 3 tygodnie!

Emkapl fajnie, że ktoś przychodzi i doradzi :) Twoja Natalka już jest w naszej tabelce :)

Kima:
Na razie jesteśmy jeszcze w szpitalu. Wczoraj przed południem dali mi Kubusia. Toczymy walkę z cycem, bo przyzwyczaił się do butelki.

Suari super wózeczek, no i ten kolor bardzo mi sie podoba.
Śmigajcie na spacerek :)

13 lata 5 miesiąc temu #233927 przez Suari
Dorciaition napisał:

Vestusia, co Ty gadasz. Na pewno to nie będą 3 tygodnie!

Emkapl fajnie, że ktoś przychodzi i doradzi :) Twoja Natalka już jest w naszej tabelce :)

Kima:
Na razie jesteśmy jeszcze w szpitalu. Wczoraj przed południem dali mi Kubusia. Toczymy walkę z cycem, bo przyzwyczaił się do butelki.

Suari super wózeczek, no i ten kolor bardzo mi sie podoba.
Śmigajcie na spacerek :)

Dorcia tak patrzę na twój suwaczek i to już tuż tuż, a byłam tydzień przed wami :) i za dwa dni miałabym termin, a tu mój mały jutro będzie miał 3 tygodnie, ale to leci :)

a tak poza tym to powiem wam, że cieszę się, że tak szybko mi poszło i nie musiałam leżeć w szpitalu przed porodem, bo jak słyszałam, jak tam się babeczki drą na porodówce to chyba bym uciekła ;)

vestusia- też mi się wydaje, że nie doczekasz tych 3 tygodni ;)
13 lata 5 miesiąc temu #233929 przez Dorciaition
Vestusia to prawda. :) Dlatego Tobie zazdroszczę ;) Nie dość, że tak szybko Tobie poszło, to jeszcze Igorek taki cudny. :)

13 lata 5 miesiąc temu #233931 przez madziaska
Sauri wozeczek piekny :)
Malinka mnie tez brzuch swedzi, ze czasami mysle, ze go rozdrapie. Jak bylam w szpitalu wlasnie przez to lekarz zabronil mi uzywac Fenistilu i podobnych rzeczy... Polecil okladanie brzucha przez ok 15 min krochmalem rzadkim, mnie nie pomoglo,ale moze Tobie, sprobuj. Mowil tez, ze mozna sobie kupic taki puder, ktory stosuje sie przy ospie, ale nic poza tym... Takze kolejny przyklad, ze co lekarz to inna opnia.
Vestusia ojjjjjjjjjj kochana ja myslalam, ze mi brzuch opadl, ale Twoj to juz niziutko jest bardzo... Cos czuje, ze to juz niedlugo, ciekawe co Ci lekarz jutro powie. Mysle, ze to kwestia tygodnia ;)
Emka fajnie, ze masz pomoc... To pewnie bardzo cenne, zwlaszcza, ze nie masz tam zbyt wiele osob bliskich...
13 lata 5 miesiąc temu #233933 przez [email protected]

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ania-ja za słodyczmi tez nie przepadam, ale od jakis 2 tyg tak m sie slodkiego chce ze az mnie skreca-i najgorsze jest to zenaprawde nie wiem czego slodkiego chce:/ ide jutro doniemiec to sobie dmowskich pudrowych nakupuje, potem standardowo zjem tone obede do rana płakac ze mi niedobrze hahah a ale są tak pyszne no i naturalne! A u nas cała tablica mendelejewa w jednym pudrowym cukierku :/

Vestusia-jak Ci spotkam to Ci do tyłka nakopie!!! Pięknie wyglądasz! Brzusio taki zgrabny i gładziutki-czego ty od siebie chesz zeniby brzydko wyglądasz!!! Pięknie wyglądasz z tym brzuszkiem!!! Ni i jak ten brzusio jest niziutko! W szoku jestem! Bo ja to pod samymi cycami go mam:(
Ola-heheh udostępnić dostęp przez zarośla haha no ja depilatorem tez tylko do okola majtek i przy „pasie startowym” reszta maszynką...dzizas na samą myśl mnie myśka boja-jakbym mogła potraktować ją depilatorem albo woskiem:/ moja siostra ostatnio była w Kolumbii na weselui przes weselem kumpela zafundowała wszystkim przyjaciółką kosmetyczkę ze szczegulnym uwzględnieniem woskowania-wywoskowałą jej wszystko! Nawet myśkę z kazdego włoska!!! Siostra dzień nie mogła chodzić-ale efekty ponoć powalające-szkoda tylko ze siostra jest singlem, nie miałą kogo tym zachwycić heheh
Dorcia ciesz siez pampersow! Bylam w cerfurze i masakra 65zl za paczke-ocipieli chyba!! Za to w realu jest teraz promocjai za 90 dwie paczki!!! Ja pampersy zbieram juz od poczatku ciazy-co promocja to kupuje:P mam juz ze 20 paczek hehe takze sie nie zastanawiaj tylko upychaj po kątach!
Emka-a wstaw tez to zdjęcie co masz na profilowym prosze-widzę ze jest takie urocze a powiekszyc sie go nie da
Suari-wietny wozek bardzo ladny kolorystycznie

dziewczyny w jaki sposob dodajecie kilka zdjec na raz?
13 lata 5 miesiąc temu #233938 przez aniaa_
Vestusia dokładnie, Twój brzucholek bardzo nisko jest, mój tez opadł ale przy Twoim to moj to Mont Everest :)

Suari i mnie berdzo podoba sie pojazd Igorka

A właśnie tak sie zastanawiałam co u Kimy, a tutaj proszę chyba myślami przywołałam, ciekawe jeszcze jak Tyszanaka, czy też juz do domku wyszła??
13 lata 5 miesiąc temu #233939 przez Suari
sarna- dodaj jedno zdjecie, a potem edytuj ten sam post i dodaj kolejne i tak do oporu ;)
13 lata 5 miesiąc temu #233943 przez madziaska
Sarna musisz edytowac swoj tekst za kazdym razem kiedy chcesz dodac kolejne zdjecie lub cos dopisac... :)
13 lata 5 miesiąc temu #233949 przez emkapl84
Na zyczenie Sarny fotka ze szpitala... :laugh:
Załączniki:
13 lata 5 miesiąc temu #233951 przez emkapl84
i jeszcze jedno...
Załączniki:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery