BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 5 miesiąc temu #234200 przez vestusia
Hmmmm.... ale u mnie tak od tygodnia mi się wydaje, że brzuchol wisi, ale widzicie, że nie rodzę. Aj zresztą. W końcu przecież urodzimy, co nie?

Idę już przed tv. Nie produkujcie tyle :D
Dziś ładne seriale lecą :D Po kolei: Na wspólnej, eMKa no i Przepisik na Życie :D

Dorcia, ja przez Ciebie oglądam Pierwszą Miłość. Ale lipa - ta Ania w ciąży :D

Idę, więc kolorowych snów Kochane :*
Temat został zablokowany.
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #234208 przez Dorciaition
Myślisze Vestusia, że urodzimy? :silly: Ja to wątpie, bo nic a nic się na to nie zapowiada B)

Noo dupa, że ona w ciąży. :blink: A ta Julka Majki jaka śliczna :)

Właśnie zdałam sobie sprawę, że oglądam Pierwszą Miłość 5 lat, czyli tyle z Krzysiem już mieszkamy razem i się jeszcze nie pozabijaliśmy :blink:

Buziaki

Alanek[*] :(
Załączniki:
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #234214 przez madziaska
Malina no to mialas z tym krochmalem tak jak ja ;) Wlasnie chodzilo mi o to, zeby go zmyc zanim calkiem wystygnie. Ja tez jak poparzona lecialam do lazienki ;)
Ojjj ja tez ogladam te seriale :) I dobrze, ze Anka w ciazy, Maryska mnie wkurza :P
No i hanka wczoraj umarla :( :P

Ola dobrze masz, ze pizze mozesz sobioe podjesc i Natalce nic nie jest :)
13 lata 5 miesiąc temu #234242 przez Dorciaition
Ha ha Madziaska, Maryśka powinna Pawłowi powiedzieć. Wolę żeby byli razem :P Choć ten Hubert tak mi się podoba...

Noo, Hanka umarła :( Ryczałam oczywiście

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #234257 przez Dorciaition
Anakol napisała, że nie mamy się gniewać, że nie zagląda na forum, ale nie może się ogarnąć- tyle jest zajęć przy Małej. Ma nadzieję, że z czasem będzie łatwiej i wróci do nas :)
Natalce wykryli bakterię coli w moczu, w czwartek się okaże, czy mogą ją leczyć w domu, czy antybiotyk musi być dożylnie, wtedy musiałyby iść na tydzień do szpitala. Poza tym u nich OK, malutka ładnie przybiera na wadze. Wreszcie łapie się cycka, bo na początku nie umiała ssać i była karmiona butelką (w szpitalu - wbrew jej woli!), dopiero po wyjściu ze szpitala zaczęła ją tak naprawdę przystawiać.
Pozdrawia ciepło! Kazała uściskać wszystkie Dziewczyny. Trzyma kciuki za wszystkie Mamusie i maleństwa.
Ma nadzieję, że wybaczymy Jej nieobecność.

WYBACZYMY :)

13 lata 5 miesiąc temu #234290 przez luska
Mailina kurka ja bym z tym brzuchem ro się jednak przeszła do lekarza B)

Kurka Sarna co za lekarz , że tak spartaczył spraw B) Miałam od groma szwów ale wygląda całkiem nieźle, w jednym miejscu tylko coś nie gra , bo mnie boli czasem i zgrubienie jest ale to ja raczej czuje niż widać.Zresztą to nie na pokaz :P Ale skoro u was tak , że aż z tym sprawami nie hallo to kuźwa B)

Ania no niestety chyba na to cholerstwo nie ma sposobu i zaczęły wychodzić z jakiś tydzień przed porodem ale w jakich ilościach B)

Rozyczko dokładnie dobrze , ze wam teść pomaga:)Mojemu by się ktoś taki przydał bo on i robota tak majsterkowa w domu to jakaś porażka :P

Sarna hehe się uśmiałam z Domisia , mój raczej nie narzeka zresztą ja mu na zmianę na początku zakładałam raz te i ten i różnicy nie widziałam(my na 4 nadal).

Wow Olu masz racje ale gaduły z nas :lol:
No u nas w nocy dziś było -5 B) Ale dzień cieplutki :)

Malin ja się pisze na jabłecznik ;)hehe ale wierze , ze musiałaś być wsiekał jak ciepłej wody nie było.Białej gorączki dostaje jak mi wodę wymarnuja , wole iść zasyfiała spać jak bym się miała nawet w letniej kąpać ;)

no pewnie , ze wybaczymy :P

E ja nie weim o czym wy piszecie z tymi serialami B) Jedyne to wiem , ze teraz pompa jest hehe z tego w jaki sposób Hanke uśmiercili ;)Moj łazi ze szwagrami i się nabijają , ze na demotywatorach teraz temat nr jeden i kupę tekstów z tym B)
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #234297 przez TyszAnka
Witam Kochane,

Iva gratulacje kochana :)

Młody zjadł o 19:00 teraz spi smacznie.
Ja dzisiaj od 5:30 na nogach. W nocy wstawałam nakarmić Olafa o 24:00, 3:00 i właśnie 5:30.
Jutro ma rano zadzwonić położna i się umówić , na którą godzinę dokładnie przyjdzie.
W czwartek ide na sciągnięcie szwów i zapytam o opiekę na mnie dla mojego Mateusza, bo w szpitalu wypisywali ale tylko dla mężów, a koleżanka pracuje jako położna w przychodni i mówi że na druku L4 jest do wyboru: konkubent, współmałżonek lub przyjaciel.Po cięciu mi sie należy opieka bliskiej osoby.A w szpitalu powiedzieli że konkubinat nie jest w naszym kraju zalegalizowany...a ja mówię że to przecież ojciec dziecka....a lekarz na to ze nie.....dziwne, zobaczymy co powiedza w przyczodni w czwartek.

Bolą mnie juz dzisiaj plecy na całej długości...dwa prania zrobiłam,pozmywałam gary, wyszorowałam wózek, umyłam podłogę i poodkurzałam.....w piątej dobie po cc....ale się dobrze czuję i cieszę się ze w domku już jesteśmy :), a mój Mateusz dzisiaj załatwiał, urlop okolicznościowy, jutro idzie oddać krew honorowo, wiec ma wolne a w czwartek zobaczymy czy pojdzie na nocke czy te L4 załatwimy.

zMYKAM SIE ZDRZEMNĄĆ, BO SIĘ SZKRABEK BEDZIE BUDZIŁ OK.22:00.

bUZIAKI

Miłoszku, odeszłeś o całe życie za wcześnie
13 lata 5 miesiąc temu #234299 przez luska
Kurka ja chodzę jak łamaga B) Zleciałam dziś ze schodów B) Na szczęście upadłam tak , ze tylko noga mnie lekko boli i jest oki, pranie mnie uratowało bo akurat niosłam :) Ale chodzę ogólnie jak jakaś pokraka we futryny się nie mieszczę , w szafki uderzam głową, na dworze dziś ze 3 razy bym orła wywinęła :dry: A jak by tak popatrzeć na ręce i nogi to same sińce B) No i kurka chyba mam żylaka na nodze :ohmy: :dry: :S :( W sumie nie wiem jak to wygląda ale mam krechę czerwona później jasna skóra(obwódka taka) no i sina(zielono fioletowa)boli jak cholera a jak się kapałam to lekko szczypało B) I nie wiem czy to kolejny sinor ale chyba by tak nie wyglądał z ta czerwona krechą,czy żylak :dry:
13 lata 5 miesiąc temu #234303 przez luska
Tyszanka czyli teraz po cc super wracasz do siebie :laugh: No czyli jak ma sie ta motywacje to nie jest źle :laugh:

A z ta opieka to właśnie jak dowiesz się jak to jest to daj znać , bo ja bym chciała , żeby moja mam dostała .Ale ona mówi , ze to mało realne bo musi niby być ten sam adres zamieszkania ,a my w sumie teraz to i w powiatach rożnych jesteśmy :( Chociaż mi się wydaje , ze to nie ma znaczenia :unsure:
13 lata 5 miesiąc temu #234306 przez Aleksandra
Ja właśnie skończyłam prasowac ubrania nasze i Natalki. Kurcze, nawet szybko mi to poszło a i ubranka świeższe się wydają. Za jakieś 20 min będziemy ją kąpac, więc mam jeszcze troszkę luzu :) Idę w takim razie pod prysznic...

Malina ale się uśmiałam wyobrażając sobie jak walczysz z tym glutem na brzuchu :lol:

Anakolowi wybaczam. Mam nadzieję, że nie będą musiały iść do szpitala. Trzymam za to kciukasy :)

TyszAnka witaj z powrotem :)

Luska ty mnie nie denerwuj. Znowu się przewróciłaś i to ze schodów spadłaś !! A to co masz na nodze to prędzej siniak niż żylak :)
13 lata 5 miesiąc temu #234313 przez chłopek
luska nie wiem jak to jest ale mój mąż ma też inny adres zamieszkania, no ale pewnie dlatego dostal bo mężem jest
13 lata 5 miesiąc temu #234334 przez Malina86
TyszAnka cudowny Olaf, slodziaczek! Widze, ze szybko wracasz do siebie po cc- super, ale nie przemeczaj sie, zeby Ci sie blizna nie rozeszla.
luska Ty łamago, balkonik sobie kup :) Ale tak powaznie to nie ma zartow, uwazaj jak chodzisz, przeciez moglas na bebzona upasc! :angry:
Brzuch dalej swedzi, moja mama juz w panice, mowi, ze mam do szpitala jechac, czekam jeszcze do czwartku do tego KTG i wizyty u gina i niezaleznie co mi powie to jade do szpitala i juz, a nie bede dymac znowu kolejny tydzien na KTG, a mieszkam na zadupiu i mam kawal drogi do ginki. Sama auto sie juz boje teraz prowadzic, meza z pracy tez nie chce ciagle wyrywac, bo to juz podejrzanie wyglada ta moja ciaza bez end-u, a autobusem to jade pol dnia :dry:
Miśka wylaz!!! :)
13 lata 5 miesiąc temu #234341 przez Batmanik
oj jestem wkoncu....
ale mam dzis dzien...w poludnie zdrzemlam sie z igorem i wstalam dopiero o tej porze co juz mialam w planach wyjezdzac:)
wogole mam drobny problem rodzinny ach tak to sie wychodzi z rodzina:( ale coz takie zycie,,,
Luska Ty uwazaj na siebie!!!!
empakl , tyszania - cudasne dzieciatka!!!
Anakol Wybaczamy i trzymamy łapki zeby udalo sie leczyc w domciu...
jak igor mial 6 tyg lezalam z nim tez tydz wlasnie i to smai jak palec bo moj byl juz w Szwecji....
jutro rano mam ktg a pozniej juz nie ma mojego gina wiec ze wzgledu na to ze stracilam nadzieje ze urodze bez wywolania i to poprosze zeby wystawil skierownie na cc na 21go... bo do 20go mam L4 i 21 go jak nie urodze mam sie zglosic do szpitala:(

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

ciezka noc przede mna dzis:( Igor juz sie kreci:(ach uciekam sie kapac poki moge:)
milej nocki pa
13 lata 5 miesiąc temu #234358 przez aniaa_
Anakol wybaczamy i dużo zdrówka życzymy :)

Tszanka super Olaf, śliczny synio no i nie przemęczaj sie tak na pocztaku, daj szanse ranie troszke sie podgoić

Luska uważaj na siebie :ohmy: :ohmy: :ohmy: ja tez ostatnio chodze jak łamaga bo o wszytko zahaczam brzuchem, ale trzymam sie na nogach, odpocznij troszke i tez mi sie wydaje, że to co masz na nodze to pewnie siniak, od tych upadków, spadających krzesał itp. a nie żylak.
13 lata 5 miesiąc temu #234360 przez Batmanik
Malina kochana ja na ktg smigam juz od ok 20 wrzesnia i tak co tydz...bo do mojego gin dotarlo troche pozno ze u mmnie roznicy jest miesiac:( i znajac moje szczescie nie urodze do konca L4 tylko z jakies 2 tyg po terminie - tak samo bylo z Igorem:( a wywolania nie chce - za duzo zdrowia mnie to kosztowalo przy Igorze...
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia