BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 5 miesiąc temu #243668 przez jo_anna20
Dziewczynki, przepraszam, nie mam kiedy Was poczytac i pewnie o tym pisałyście, ale trudno-powiedzie mi jak podajecie witaminę D3?
Na łyżce, z wodą czy z mlekiem czy prosto z butelki?
Temat został zablokowany.
13 lata 5 miesiąc temu #243686 przez Suari
jo_anna20 napisał:

Dziewczynki, przepraszam, nie mam kiedy Was poczytac i pewnie o tym pisałyście, ale trudno-powiedzie mi jak podajecie witaminę D3?

ja mam taką w kapsułkach, które się tak jakby odkręca i wlewa do buzi dzidka :)
13 lata 5 miesiąc temu #243703 przez Aleksandra
Ja też mam taką w kapsułkach. Jeśli masz w tabletkach to rozkrusz na łyżce i nalej wody na to i wymieszaj. Najwygodniej jest podawac strzykawką. My tak podajemy kwas foliowy i B6.

Właśnie skończyłam prasowac. Znowu mi się uzbierało :)

Vestusia witaj kochana !! Stęskniłam się za Tobą :) Pokarmem się nie martw, będziesz miała więcej :)

Szykujemy kąpanie dla Natalki :) Odezwę się później :kiss:
13 lata 5 miesiąc temu #243720 przez Aleksandra
A jednak jeszcze śpi... :)
13 lata 5 miesiąc temu #243724 przez Milla
jo_anna20 napisał:

Asiu ja podawałam z kapsułki przed karmieniem bo wit D jest rozpuszczalna w tłuszczach :)
13 lata 5 miesiąc temu #243732 przez Milla
Róża napisał:

Cześć dziewuszki :)

Ja już po wizycie ... nie zapowiada się na to, ze się w najbliższym czasie rozpakujemy, szyjka twarda i zamknięta, nastepna wizyta w czwartek, na usg nadal wszystko ok na szczęście, dopytałam o łożysko i dr wytłumaczył mi, ze to juz czas żeby było III stopnia, i że zdziwiłby sie gdyby jeszcze III stopnia nie było, a najwazniejsze, ze jest młode, więc przynajmniej nie będę sie już martwić :)
A takie mam pytanie, czy im bliżej porodu tez Was coraz bardziej bolało badanie? Myslałam, że będe krzyczec ale zacisnęłam zęby ... jakas porazka ;/

Madzia, strasznie Ci życze, zeby nastepny alarm juz nie był fałszywy, a wiesz, może Twój Sz ma jakies ukryte zdolności o ile nie ginekologiczne to np. wróżbity i wywróżył co to i kiedy się stanie :D

Malina, Natalka mała nocna agentka, ale na pewno z czasem się przestawi, poki co najwyraźniej nocna pora bardziej jej odpowiada ;)

Dorcia, życze powodzenia w karmieniu i pielęgnacji Malutkiej :*

Kredka, ja tez byłam przekonana, ze to sygnał startowy, ale niestety lipa ;]

Milla, mój Maluch wlaśnie tak wczoraj dokazywał, dziwne uczucie, przyzwyczaiłam się że biega sobie wyżej, no ale najwidoczniej nowe okolice bardziej przypadły mu do gustu :)
I mam takie samo zdanie na temat odwiedzin, mój mąż ma dużą rodzinę, rodzeństwo ma 4 dzieci, już rozmawialiśmy, że naparwde będę chciała, zeby dali nam chwilę, nie chcę od arzu odwiedzin,w dodatku na pewno będe miała schize, ze któreś coś przyniesie do domu i zarazi mi Synka :( mam nadzieje, ze zrozumieja ze potrzebny jest taki czas na "adaptacje własną" :)

Trzymajcie się ciepło :)

Róża po tym co mała dziś mi wyprawia w brzuchu to ja już kompletnie nie wiem jak ona tam leży :laugh: wali rączkami w pęcherz, wypina pupę, kręci się niesamowicie. Jutro mam ktg więc się okaże czy wszystko ok i czy może są jakieś skurcze. Dziś przez chwilę czułam się dziwnie, trochę pobolewały mnie plecy, twardniał brzuch. I nic. Ale niech posiedzi sobie do końca listopada :)
Luśka, gdzie jesteś? Jak po ktg??
13 lata 5 miesiąc temu #243742 przez emkapl84
padam z nog!!!! :( Natalka pospala dzis 2.5 h do poludnia a od prawie 8 godzin nie chce zasnac!!!!tzn pospi 10 min i sie rozbudza...a to kupka a to glodna...eh...M zaraz na nocna zmiane wychodzi :( wiec bede sama w domku....oby Natalka pospala w nocy bo az mi sie w glowie kreci ze zmeczenia :( :(
13 lata 5 miesiąc temu #243749 przez Aleksandra
Emka dasz sobie radę. Może w nocy będzie spać, bo w ciągu dnia się zmęczyła...
13 lata 5 miesiąc temu #243762 przez emkapl84
tez mam taka nadzieje.... :)
13 lata 5 miesiąc temu #243788 przez Malina86
Hej Dziewuszki!
Vestusia super, ze juz jestes w domku i wspolczuje takiego dlugiego pobytu w szpitalu, ja po dwoch dniach dostawalam na leb.
Moja Misia dzisiaj caly dzien jak aniolek, zasypia zaraz po karmieniu i spi sobie grzeczniutko. Teraz juz tez lula od ponad pol godziny po kapieli i pewnie pospi do 23:00, a potem bedzie jazda do piatej... :)
Róża ja mam Michalinke, a nie Natalke ;)
Ja tez mam witamine D3 w kapsulkach i prosto do buzki podaje i Małej smakuje. A podajecie lub zamierzacie podawac wit.K? Ja dostalam na zaleceniach ze szpitala, zeby podawac po osmej dobie D+K i kupilam takie, a pediatra mi powiedziala, zeby K nie podawac, bo nie jest ona obojetna dla watroby dziecka i zeby dawac tylko D.
Ja mam wiecej mleka w prawym cycku :)
emkapl84 trzymam kciuki za spokojna nocke, a jesli bedzie niespokoja to pomysl sobie, ze gdzies na drugim koncu swiata jestem ja i mam dokladnie to samo z moja Michaśka :)
Dobrej nocki!
13 lata 5 miesiąc temu #243792 przez Aleksandra
Ja podaję K+D. Nam lekarka powiedziała, że wit K należy podawać przy karmieniu piersią, bo jest tej witaminy mało w mleku matki.
13 lata 5 miesiąc temu #243842 przez MagdaM
jo_anna20 napisał:

Ja mam z aplikatorem w kropelkach i podaje do buziaka :)

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
13 lata 5 miesiąc temu #243847 przez MagdaM
Dorcia doczytalam!! Gratulacje :) :)
Aleksandra Twojej maliznie juz zabki ida?? :ohmy:

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
13 lata 5 miesiąc temu #243848 przez [email protected]
Dzisiaj rano Domiś wstał bez gorączki, ale caaały w chrostach! Adam pojechał znim dolekarza a ja za ten czas odgruzowałam mieszkanie u zrobilam meeega przepyszne pulpety-MNIAM!!!
Okazało się ze Domiś ma szkarlatyne z silna anginą-TRAGEDIA skąt takie coś się w ogole bierze?!?
W domu kwarantanna, Ja z Darem w izolatce(w naszej sypialni) a adam z domisiem okupuja reszte domu, musze tez tam wychodzić wtedy myje sie po powrocie po łokcie, buzie i zmieniam bluzke-bo jak Domis mnie widzito sie tuli od razu-wiec musze smyć zarazki dobrze ze mam lazienke w sypialni.
Daro śpi cały dzień-DOSŁOWNIE budzi sie tylko na cycka i przy cycku dalej usypia...za to-jasny gwint-od pierwszej nocy, czas czowania ma w srodku nocy! Budzi sie na 3 godziny i żąda rozrywek!
Dziewczyny czy wiecie jak przestawić dziecko z nocy na dzień? Przeciez nie bede nim w dzien telepać zeby nie spal...ale musze coś zadziałać bo to strasznie przerąbane!

Lusia- pytałaś czemu maluch taki zapuchnięty, pytałam jeszcze w spitalu ordynatorki z neonatologii. Daro urodził się z sinym czołem i z wybroczynami, bałam się ze to moze przeze mnie, ze do konca zapinałam dzinsy ito ale ona powiedziała ze nic z tych rzeczy, zew brzuchu nie byam w stanie uszkodzić dziecka ani przycisnąć-ze te plamy i opuchnięcia to wynik ucisku okołoporodowego. Ze mimo zeurodzil sie bardzo szybko to jego glowka tak zle zareagowala na ucisk i stąd te wszystkie siniaki i opuchnięcia.

Sylwira-dzis prawie godzine siedzialam pod prysznicem, polewalam piers, masowala, sciagalam mleko-bylo o niebo lepiej-ale jak wyszlam to w pare minut naplynelo tylesamo mleka izas mialam guzy i cyc jak kamień:( ...ale teraz jest jakby lepiej!

Emka-pytalas ile c=sciagamy mleka, ja po karmieniu prawą(zdrową)piersią sciągam okolo 170ml a z tej co byla chora ciesze sie jak sciagne 60, choc czasem ale rzadko bywa wiecej. Ale ja mam mega cyce a teraz do tego mam nawał pokarmu. Ale z Domisiem i po nawale tak mialam jeszcze dlugo. a niunia w nocy Ci padnie jak pies pluto! w dzień zaszalala to tylko sie coeszyc na noc:D

Kredzka-dziekujeza pełno milych i pocieszających slow:) moja rodzina jest jaka jest. Ja jesem mega naiwna i za kazdym razem ufam im na nowo, apotem znowu rozczarowanie. Tutaj tez akurat trafilo ze Adam miał kaca(w piątek miał Karczme Piwną-tata barborka-bo on gornik przeciez) i na szczescie połączył to z pępkowym UFFF i więcej imprez niebedzie, nie zrobi tez zadnej spejalnej-jestem z tego powodu bardzo uchachana! No ale wg niektorych kobiete po porodzie powinna jeszcze uslugiwac gosciom i Biednemu skacowanemu mezowi:/ co do maluszka-to sie doczeeeekasz hehe mało Ci zostało, no iuwirz namna slowo-bolących cyckow to ty nie chcesz!!!

Anakonda-moj Daro tez czesto chce cyca tylko zeby pociamkaći usypia nawet nie je:/ daje mu smoka na oszustwo ale on dokladnie wie czego chce:/
Dorcia –i jak? Pyralgina pomogla? Mnie do tej pory trzyma! Ale chyba po malu przestaje bo znowu zaczynają boleć cyce:/ co do wymiarów to mój szkrabik ma 55cm 3450g i porod SN i co to jest bol popukcyjny?

Suari-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kima-Twój Kubuś jest boski! Świetną monkę zrobił do zdjęcia :D

Olcia-super ze mamusk takCie obkupiła! Powiedz mi tylko jak sie dogadujecie tak na dluzsza mete? Chodzi mi np op te zakupy-pare godzin musialyscie raazem spedzic? Duzo było spięć? Czy juz raczej jak kolezanki? Aha i jesli chcesz to wyslij mi fotki a ja je wkleje! Swoich z cyfrowki tylko na razie zgrac nie moge, bo na lustrzance mam takie ze Daruchą raczej sie nie pochwale tylko jakimiś ujęciami hehe

KIMA I MALINA MAM TO SAMO!!! POMOCY!!! Ale moj sobie nie zamienił-juz taki sie urodził hahah od pierwszej nocy rządzi! Bite 3 godziny! Cycek/smoczek/wycieczka po domu itak w kolko!!! Teraz spi juz trzecia godzine ami zaraz cyce explodują-czemu w nocy tak nie robi?!?

Róża-dziekuje, ja sie bronie rekami i nogami,pokazujeim ze mnie to nie rosza, ale jak juz sobie pojda to odpuszczam, placze krzycze ehhh. Co do ruchow malenstwa-to jest bardzo normalne ja pod koniec miałam wrazanie zemi maluszek ręką miesza w cewce moczowej alebo jeszcze nizej! Strasznie uczucie to bylo. Roza mi lekarz w poniedzialek 14.11powiedzial ze nie predko urodze i zbeym szykowala sie na szpital 24.11 no a urodzilam nagle 17.11 :d wiec nigdy niec ni wiadomo!!!

Milla-widzisz a do mnie dzwonili i zapowiadali ze przyjdą, nie spodziewalam sie tylko ze ode mnie tez beda wymagac super gosciny-byłam miła, no ale latac i sluzyc to juz nie za bardzo hehe. Mila co do zawrotow, kurcze to niebezpiczne ze tak Ci sie zrobilo. Ja mialam zawroty glowy strasznie czesto prze pierwsze 4 misiace po porodzie Domisia jakos-mowili ze to przez karmienie piersią. Teraz jeszcze tak nie mam-zobaczymy

Asik-dziekujemy za pozdrowienia! A co za operacja czeka Twoje malenstwo?

Vestusia-witamy kochana!!! A cycuche sie jeszcze tak namleczą zebedziesz miałądosc :P

Joanna-kup sobie wkapsułkach juz porcjowane, wciskasz do buzki maluszka i gitara gra, wiesz ze odpowiednia dawaka i ze połknięta! VITA-D albo cos podobnego

no-chyba nadrobiłam wszusyko :D
13 lata 5 miesiąc temu #243852 przez sylwira1721
czyli pomogła ta woda?? bo nie rozumiem :lol: mi polozna kazala tak robic :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia