BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 9 miesiąc temu #164695 przez luska
laseczki ale sie w piekliłam próbuje na forum wejść od godziny 14 i nic.Dopiero teraz się udało :angry:
Hehe ja do Wrocka blisko nie mam.Bedzie jakieś 350km.Ale co tam :silly:
A no i stoi nowa fura na podwórku i lipa bo my bierzemy naware :( Niby powinnam sie cieszyć bo nawara nówka z salonu teściu brał 2,5latka ma ale ja nie umiem tym jeździć już mam stres :huh:

Madzia staż macie piękny :) Nam tyle stuknie za niecałe 4 ale mój nie jest taki ogarnięty;)

Vestusia nie wiem czy pisałam to powtórzę wazie co, ze ciuszki słodkie:)
a z twojego menia to się uśmiałam :lol:

Batmanik ty to masz z ta teściowa trzy światy i przez to z facetem :dry:

Ale z lista to jestem jak Batmanik w proszku .Miałam jutro jechac po koszyki do bielizny i juz siewziac za porządki w szufladach(czytaj będzie pranie dziecięcych ciuszków)No ale młody dziś mi gorączkuje nie wiem co jest grane.Ma tylko temperature.Zobaczymy jutro i co wyjdzie z tymi zakupami.Oby się młodzież tylko nie rozchorowała :dry:

Docia cudnie wygladasz :lol: No a brzuszek już się pięknie prezentuje,a psina hehe mam nadzieje , ze źle tego nie odbierzesz ale kojarzy mi się z taka słodka blondyneczka :blush:
Temat został zablokowany.
13 lata 9 miesiąc temu #164699 przez Batmanik
hmmm.... ja tez mam zamiar zmienic cos w wygladzie i tak na mysl przyszla mi trwala i zmiana koloru wlosow...ale znajac mnie do porodu zmienie 100razy:)
co do listy to tak jak pisalam nie wiem gdzie bede rodzic-ale pampersy beda napewno na liscie bo w szpitalu wiadomo jak beda oszczedzac a ja wole przebierac wedlug swojego uznania...no i husteczki nawilzajaca przede wszystkim...
ach Madziaska mialam napsiac o beciku ja mialam nie kupowac ale siostra mowi ze ona korzystala wiec tez sie przyda wiec dlugo nie myslac kupilam- dwa oczywiscie bo raz ze jak dam do prania a dwa nie umialam sie zdecydowac ktory ale jeden uzylam z 1 czy 2 a drugi wcale wolalam kocyk zawijac tak w rozek i bylo mi wygodniej...
co do marki pieluch to moje kochane wyjdzie Wam w ,,praniu" ktore beda lepsze dla Waszych malenstw...
moj smykus juz spi- lobuziak jeden ale sie zaczal robic nie dobry a jak wymusza ale sie nie daje hehe
a jest moja siostra z synkiem starszym od Igora o 9 miesiecy i jak byli na swieta siostrzeniec byl prze okropny nie dal sie przytulic a teraz ach nawet da sie wziasc na rece ale jak babcia czy dziadek maja jednego na rekach to drugi sie upomina ale ile radosci z nich i ile smiechu mowie Wam...szkoda ze tak rzadko sie widujemy...
a co do wygladu to siostra mowi mi ze zbrzydlam i ze schudlam:)
13 lata 9 miesiąc temu #164702 przez anakol
Dorcia, super fotki :) świetnie wyglądasz :woohoo: ja właśnie myślałam żeby sobie przed porodem zrobić podobną fryzurę, to znaczy trwałą bo mam proste włosy :) myślę sobie, że wtedy właśnie nie będę musiała wiele robić z włosami :)
A tak swoją drogą, to z Twojej Daisy prawdziwa gwiazda :silly:
13 lata 9 miesiąc temu #164713 przez luska
a mnie znowu gaga meczy :dry:

A z pampkami to ja mam jena rade_ nie przyzwyczajać do jednej marki.My przez półtorej roku tylko pampersy ozywaliśmy i co na resztę ma uczulenie .Ale już zwalczyłam i teraz wszytko mu zakładam .A na prawde dada z biedronki zbytnio się nie różnią od pampersa .Mam teraz te i te i identyko na zmianę mu zakładam .Znacząca różnica to cena :)
Batmanik ja przed porodem mam zamiar cos ze soba zrobic ale jeszcze nie wiem co wszystko w planach.Mysle o trwałym prostowaniu wlosow badz o i teraz nie wiem jak to sie pisze wiec walne jak się mówi staylingu.Bo jak będzie drugie bobo to nie będę miała czasu walczyć z moim herami a tak to już coś na tym łbie bedzie :blink:
13 lata 9 miesiąc temu #164722 przez Dorciaition
Anakol to wskakuj do łóżka, wypij ciepłą wodę z cytrynką i miodzikiem. Kuruj się kochana.

Luśka to prawda coś się dzieje dziś z forum :/ Navara? Oo, to nieźle :) Ale na pewno się przyzwyczaisz do jazdy.
Mnie sie tak Daisy nie kojarzy.:) Nie zakładam jej ciuszków ani nic podobnego. Ma tylko jeden taki ocieplany na zimę kożuszek. Nie różowy, a brązowy :silly:
Ogólnie to do słodkości też jej trochę brakuje. Wiecznie szczeka i ludzi atakuje ;)

Batmanik dawaj fotkę :lol:

Alanek[*] :(
13 lata 9 miesiąc temu #164738 przez Batmanik
moj tez wszystkich pampersow uzywa i nie mamy uczulenia a te ,,biedronkowe" baaardzo sie zmienily oczywiscie pozytywnie a ja mam taki problem ze moj w nocy sie przesikuje dzis to nawet z orginalnych pampersow ale tyle pije moj smykus...
oj naczynia brudne sie dziwnie do mnie usmiechaja i trzeba isc lulki...
ale siostra jest u mnie i poszla jeszcze do kolezanki i przydalaoby sie na nia poczekac...
a co do zmiany wygladu po porodzie to tak mysle trwala i zawsze masz fryzure nic nie trzeba robic a przy dwojce nie dam rady pindrzyc sie przed wyjsciem...no i tym razem zakaz odwiedzic wprowadzam jak wyjde ze szpitala bo pewnie juz pislam ze w tamtym roku tez mowilam mojemu zeby zapowiedzial ze 2 tyg po porodzie zapraszam ale moj chcial zrobic ognisko jak wyjde ze szpitala i nie mialo byc imprezy w domu wiec zaprosil znajomych( oczywiscie pytal czy nie mam nic przeciwko)ale ze padal deszcz impreza byla w domu i co jak co ale baby nie rozumialy ze chce odpoczac pobyc sama to zamiast byc z chlopami to siedzialy ze mna...no ale w tym roku nie pozwole przyjsc baba hehe niech zaprasza samych chlopow a kobitki zapraszam z jakies 2 tyg po porodzie:)
13 lata 9 miesiąc temu #164741 przez Kredka
Dorciaition napisał:

Mój mi przed chwilą zrobił kilka fot to Wam pokażę :) Trochę oczy wytrzeszczyłam, ale to nic. Brzuszek najważniejszy ;)

Golasek

I moja ślicznotka :lol:

Ale śliczny brzusio :woohoo: :kiss: widać że malutka kruszynka rośnie. Aż miło popatrzeć...

[url=http://
[img]http://[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c8ikk1j5nifg5obk.png[/img]
13 lata 9 miesiąc temu #164747 przez Batmanik
obiecuje Dorcia wrzuce fotke jutro poprosze mloda to mi zrobi dzis juz padam i tylko czekam az przyjdzie bo chce sie klasc a no i musze szybko zmyc naczynia:( chyba moj mial racje zeby kupic plastikowe :side:
13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #164753 przez Dorciaition
Dziękuję Kredka :kiss: :kiss:

Ha ha plastikowe naczynia to czasami dobry pomysł ;)

Idę się położyć.

Dobranoc Dziewczynki. Do juterka

Alanek[*] :(
Załączniki:
13 lata 9 miesiąc temu #164836 przez vestusia
Witam, no to miałam Was do nadrobienia, ale fajnie :)

Dorcia, brzunio śliczny, Krzysiek się postarał i zrobił ładne zdjęcia. No i z Daisy to rzeczywiście gwiazdeczka :) Pozory mogą mylić, skoro okazuje się, że niezła z niej łobuziara :)

Nio właśnie, trzeba pomyśleć, co z sobą zrobić na czas przed porodem, żeby potem mieć czas odpoczywać no i później. Fryzurka to podstawa. Ja to mam straszne siano na głowie, nie wiem dlaczego tak mam. Stosuję odżywki, pryskam włosy jedwabiem a i tak moje włosy wyglądają jak jakieś druty. Jedynie jak wyjdę od fryzjera to w tym dniu mam piękne włosy, następnego siano he, he :D

Szliśmy do teściów i zobaczyłam na wystawie piękną sukienkę. A wcześniej buty, które idealnie pasowałyby do tej kiecki. Jutro muszę koniecznie iść ją przymierzyć, jeżeli będzie dobra, to ją kupię, i buty przy okazji. Mam tylko nadzieję, że nie okaże się kosmicznie droga, bo w tym wypadku nie kupię he, he :)

Luska, fajnie taką furę mieć :) Przyzwyczaisz się szybko do jazdy takim samochodem, a z czasem stwierdzisz, że nie wsiadłabyś do zwykłego malutkiego auta osobowego :)

Batmanik ale mnie rozbawiłaś z tymi koleżankami po porodzie. Ja tam nie wiem czy będę miała coś przeciwko, czy nie, podejrzewam tylko, że będę wyrąbana i nie będę miała na nic ochoty. Ale jak już mnie ktoś odwiedzi to pewnie będę przeszczęśliwa, bo będę miała kontakt z ludźmi :) Ja tutaj akurat mam mało bliskich osób, więc w pierwszej kolejności mogę liczyć na odwiedziny teściów :) Może nawet ktoś zajmie się dzieckiem przez chwilę, żebym mogła sobie uciąć drzemkę? :)
No a dla facetów to duma i radość, więc zrozumiałe, że muszą to "opić" i mieć swoje "pępkowe" :)

Co do pampersów, to pewnie będzie tak, jak któraś z Was napisała, że wyjdzie w praniu. Bo ja i tak nie wiem, które akurat mojemu dzidziulkowi podpasują :) A fakt, że ilościowo będą to ogromne ilości, więc o ile uczulenia nie będzie miało ani innych dziwnych stanów zapalnych skóry, to zapewne będę szukała tam, gdzie taniej. No ale, zobaczymy. Na razie to dla mnie zbyt odległe he, he :D

Idę powoli nynkać, życzę Wam kolorowych snów :)

A, Dorcia. Super, że Krzysiek się zastanawia. Jestem za spotkaniem 21 sierpnia 2011 :D Weźmiemy soczek wiśniowy i opijemy urodzinki Luski i Madziaski :D A chłopy niech se pójdą chwilowo na jakieś piwko he, he :D To byłoby coś :D
13 lata 9 miesiąc temu #164960 przez Aleksandra
Cześć dziewuszki :)

Śliczne zdjęcia :) Brzusiole macie cudowne :)

Moja właśnie wojuje, jest dziś nadaktywna :)

Dziś wreszcie śpię w swoim łóżeczku :) Bratowa mężą dziś wraca, więc śpimy u siebie. Mają tak miękki materac, że ból pleców promieniuje mi na biodra. Dziś ledwo do łazienki doszłam w nocy. Jakby ktoś mnie kijem po plecach zdzielił i ta zaga........aż w nocy m,nie budziła. Musiałam się ratować renie :dry:
13 lata 9 miesiąc temu #164981 przez luska
hej laseczki.
Ja dis od ran w nastroju mega podłym :angry: Moj mnie juz wczoraj w pieklił a dwa pogoda.
A mowie mu , ze w polowie sierpnia jade do Wrocka a on mi oszalałaś :angry: :angry: Zaczął wymyślać , ze w ciąży jestem dziecko będę narażać i jeszcze poronię.Wiecie jak się wściekłam tym bardziej , ze z Oleskiem jak byłam w ciąży to pojechaliśmy do wrocka jak byłam w 32 tc bo on na imprezę jechał :angry:
Ach z tymi facetami sie wku.... wsiądę i pojadę :cheer:

Olu rozumiem cie ze zgaga a na razie bol pleców mnie omija ale pewnie dopiero jak brzuszek zniknie to mi sie zacznie B)
Uciekam jakieś jadło zrobić :dry:
13 lata 9 miesiąc temu #164986 przez Batmanik
Witam!!!
ja tylko na chwile bo zaraz uciekam do rodzicow bo siostra dzis wyjezdza:(
a co do odwiedzin po porodzie to Vestusia wiesz ja wyszlam w sobote po poludniu ze szpitala wiec malo mi dnie zostalo a w niedziele od poludnia do samego wieczora odwiedziny i tak igor spal caly dzien a w nocy szalal i jak on w spal w dzien moglam spokojnie wypoczywac a tu d.... mialam gosci...szczegolnie ze to nie moje kolezanki :P tylko zony kolegow mojego a tych dziewczyn wole unikac hehe
dobra zbieram sie powoli zajrze do Was pozniej
no i dajcie mi kopa na rozped zebym zabrala sie za wyprawke dla malej:)
milego dnia!!!
13 lata 9 miesiąc temu #164993 przez Aleksandra
Co do wyjazdów to moja mama ostatnio powiedziałą "po co oni jadą na te wczasy. Pieniędzy nie mają na budowę a wyjazdów im się zachciało, a poza tym Ola jest w zaawansowanej ciąży, przecież to tyle kilometrów (jakieś 270) !!" Ale to, że na ślub siostry jechaliśmy też jakieś 280 km i ja byłam w 3 miesiącu to juz nie pamięta !! Ale tak czy tak jedziemy odetchnąć świeżym powietrzem i zwiedzić trochę świata :)
13 lata 9 miesiąc temu #165000 przez vestusia
Dżem dobry Kobietki :)

Ja dzisiaj wstałam, ale raczej nie jestem wyspana. Dzidziulka to chyba specjalnie jeździła w okolicach pęcherza, bo w nocy biłam rekordy na wstawaniu siusiu. No ale, cieszę się, że jest aktywna, bo przynajmniej jestem spokojna i nie martwię się.

Luska, widzisz tak to z facetami jest. Ale fakt, że masz troszkę daleko. Chociaż mój jakbym musiała jechać sama do KK, to też bym musiała, w jedną stronę jakieś 150 km, w dwie już się robi ponad 300 więc... no ale, facetów ciężko zrozumieć. Tak, jak napisałaś - wcześniej do kolegi w 32tc jechałaś, a teraz nie możesz. Wymyśla, ale ... może "prześpi" się z tym i kto wie :)

Batmanik, teraz bardziej rozumiem. Zresztą, pewnie masz rację, bo te pierwsze dni po porodzie kobieta też chce odpocząć. Co innego odwiedzająca rodzina, a co innego jakieś tam żony kolegów męża, których nie znasz itd. Wolałoby się odpocząć a odwiedziny po ewentualnym powrocie do formy :)

Ja mam dziś sporo do pozałatwiania. Muszę iść do Sądu, potem na pocztę, do Rossmanna, no i tę kieckę obejrzeć z butami. Może uda mi się zahaczyć o fryzjera, bo grzywka mi zarasta he, he i nic nie widzę na oczy :D No i kupię dziś ciemną farbę, tzn. jakiś tam jasny brąz, bo wkurzają mnie moje odrosty. Musiałabym farbować włosy co 3 tygodnie, a nie znoszę tego smrodu farby, zwłaszcza teraz w ciąży.

Kurka, i sterta naczyń znowu na mnie czeka. Ja nie wiem, jak to się dzieje i skąd one się biorą he, he :D
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia