- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMY LISTOPADOWE :-)
MAMY LISTOPADOWE :-)
- edittt
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Jak to jest z bliźniaczkami ?
Opowiem Wam od początku

Ciąża chyba tak jak z jednym dzieckiem, pod koniec tylko byłam " skopana " podwójnie.
Zaczęło się 13 listopada ok 22.00, od razu bule co 5-6 min, urodziłam o 13.50.
Natalia wyskoczyła pierwsza, a Emilka to już tylko jedno parcie i po bólu.
Po tygodniu wróciłyśmy do domu. Pierwsze 3 miesiące były ciężkie, najgorzej w nocy, jedną nakarmiłam, uśpiłam to druga się obudziła, nakarmiłam, uśpiłam to ta pierwsza wstała. I tak całe nocki, zwłaszcza drugi miesiąc, moja mama przychodziła ok 6-7 rano to ja szłam spać, czasami pomagał mi Grzegorz ( mój niedoszły mąż

Córcie ogólnie są zdrowe, jedynie co to Natalka ma małą anemię, miała gorsze wyniki już w szpitalu, ale żelazo pomaga, a Emilka ma naczyniaka na główce, ale będzie malał i po kilku latach zniknie.
Są dwujajowe, więc różnią się od siebie, mają też inne charakterki. Obie podobne do tatusia, znajomi karzą mi sobie zrobić drugie bo te jak nie moje

Duuużo bym chciała Wam jeszcze napisać ale na razie muszę zmykać, bo któraś się obudziła.
Miłego dzionka dziewczyny
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Kochanie moje 15.11.12 :)

Edit to ja Cię podziwiam!! Z dwójką to... prawdziwe szaleństwo

My po szczepieniu. Massskara była! Maciek jak tylko weszliśmy do przuchodni i usłyszał płacz jakiegoś dziecka sam wpadł w płacz. A w gabinecie... nie dał się dokładnie zbadać, wgl nie słyszałam co mówi ta pediatra...

Ale dobrze,że mamy to za sobą a za miessiąć szczepiny się przeciwko pneumokokom

Maciek waży 6,5 kg, myślałam,że bd mniej

Kazała mi podawać troszkę, znikomą ilość kaszy mannej, wytłumaczycie mi jeszcze raz jak i do czego ???

- ewelka1505
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Zuzu prosze bardzo - 1 raz dziennie ok. 1/2 łyżeczki kaszki manny lub kleiku z glutenem (kaszkę lub kleik, ugotowany wcześniej na wodzie, dodajemy do mleka lub do przecieru jarzynowego z ziemniaka lub marchewki)

Edittt ja cos troche wiem jak to wyglada z blizniakami, mam mlodsze rodzenstwo (7 lat roznicy) wlasnie blizniaki. Tylko u nas sie trafil chlopak i dziewczynka

- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Ok, podam mu tą manne mimo,że już widze rumień atopowy

Maciek nie lubi jarzyn, zupką pluje po ścianach dosłownie...

Ale u mnie wiatr i zimno .. Znów musimy zostać w domu

- Sander
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Nic nie dzieje się bez przyczyny
- Otrzymane podziękowania: 6

Editt super że do Nas dołączyłaś!!!!!

Basiu u mnie w domu nie ma tradycji robienia gniazda dla zająca, ale jak Isia podrośnie to pewnie to wprowadzę. To mówisz że przebieranie jest na wesoło?? Uwielbiam jak Izka się śmieje a czasem nawet chichocze

My święta u Nas w domu, po południu do teściów jedziemy. My na święta nic szczególnego nie robimy, żurek, jajka, sałatki, biała i parówki, sos tatarski. Na obiad zrazy i w sumie nie wiem co jeszcze. Z ciast babka na majonezie, sernik i jakieś na biszkopcie z galaretką

Zuzu współczuje szczepienia.. no ale jak to napisała,s macie to za sobą

Dziewuszki a o co chodzi w ogóle z tą kaszą manną?? ona jest w ramach kaszki takiej typowej czy dodatkowo??
U mnie z pracą się poukładało

Dziś dzień w kuchni

Miłego dzionka!!
- ewelka1505
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Pola dzisiaj przez sen fiknela mi z pleckow na brzuszek

- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Sander wy dalej pijecie nutramigen??
Zazdroszczę pracy w domu, super sprawa. Powodzenia

- Sander
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Nic nie dzieje się bez przyczyny
- Otrzymane podziękowania: 6
- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- kaska
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 1

My na święta najpierw do jednych rodziców,później do drugich więc nic nie robię.

Basia u mnie też nie ma takiej tradycji, pierwszy raz o niej słyszę. No ale zając przychodzi i przynosi jakiś drobiazg. Coś w stylu Mikołaja do butów
Ewelka jak Poli włosy urosły

Zuzu wychodzi na to,że Kacper i Maciek to chyba najmniej włosków mają z tego towarzystwa

Mój Kacper wcina wszystko. Chyba tylko słoiczek z jagodami okazał się zbyt kwaśny. No ale też zjadł

Zuzu a Maciej to tak tylko leży i leży? nie giba się na boki? No ale chyba z brzucha na plecy się przekręca co?

Sander jak by się udało z tą pracą byłoby super. 3mam kciuki

Sander podaje się gluten (kaszkę) 1/2 łyżeczki do posiłku. Możesz np dosypać do mm
Ewelka mi Kacper obrócił się 3 razy z pleców na brzuch i chyba stwierdził,że to nudne i woli obgryzać palce u stóp

Editt no pisz pisz wszystko, bo ja ciekawa strasznie jestem. Zazdroszczę przesypiania nocy

Yummy no ja mówiłam,że fajna ta pogoda bo słonko widziałam. Jak już wyszłam nie było tak fajnie bo wietrznie

Coś tam pewnie jeszcze chciałam naskrobać , no ale już nie pamiętam

Pozdrawiam

- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

ha ha faktycznie nasze chlopaki jakos skromnie upierzone

- ewelka1505
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- gorla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Majka ma tak , ze jak duzo gada to mało robi hee tzn.przestaje sie przekręcać, a jak zacznba szaleć z przekretami, siadaniem to znów mało gada przez kilka dni, ale to chyba normalka
Teraz lezy i unosi sie na wyprostowanych rękach, jak ją chce podnieśc to pręzy nogi jak do stania chyba niewie że za mloda jeszcze

Dziewczyny używa któraś gotowych kaszek mannych?? sa z bobowity, nestle... ?
A ja robie jak co roku swięta w domu a potem jedziemy do rodziny. w tym roku akurat babcia ma urodziny i jakoś tak wszystko razem robi, ale dopiero na 14, wiec i tak sniadanie jemy w domu.
Jak na razie jestem daleko w polu z przygotowaniami wogóle nie czuje że jakieś świeta są, śnieg sypie u mnie zimota niemiłosierna. Pókico dom i

sandernie m tego złego, ciesz sie macierzyństwem, potem sie bedziesz martwić, u mnie tak samo jak u ciebie, odchowam Majkę i wtedy szukam nowej pracy
kaska chyba już powinien podnosić głowe do siadu, zapytaj pediatrę, za to robi inne rzeczy, a inne dzieciaki jeszcze nie
skasowało mi pół wypocin moich i tak wściekłam jestem, ze nie iem co pisałam już

Przez święta musze zrobić dekoracje świąteczną z Oliwka , bo uczestnicz yw konkursie plastycznych, sponsoruje go bank BGŻ, mam już pomysła

- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- kaska
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 1
szukam w necie jakiegos neurologa w razie wypadku. A do pediatry po swietach. mialo byc dzisiaj no ale nie szczepia wiec do chorych dzieci nie bede go brala i ryzykowala.
tak sie w sumie naczytalam w internecie i nic nie pasuje do Kacpra bo np przy napieciu dzieciom prawie nic nie wychodzi... no a on wszysto procz tego. eh
ooo a Maja jaka zdolna. super:)
Zuzu moze mu sie nie chce