BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 4 miesiąc temu #812137 przez rysa
Hej
Noc tragiczna.Filip poszedl spac o 21.O 22sie obudzil,potem spal do 0.30 i koniec.Plakal,plakal i plakal.Uspokajal sie dopiero na rekach i tum sposobem zasnal o 4 ale pospal cale 45min.wiec wzielam go na rece i spal do 7.Ja na siedzaco z nim na rekach.Terza zjadl mleko i postekuje ale chyba spi.

A Wigilia.No coż.Pierwsza Wigilia którą spedzilismy wszyscy razem.tzn rodzina R. i moja i R. pokazal co potrafi.Tak sie najebal ze wstyd mi za niego...moja Mama zobaczyla pierwszy raz go w takim stanie i to w takie swieto.A on to ma w dupie...

Jeszcze przed chwila dostalam okres :P

Dobra dosyc nazekania :P

Kakaszka bardzo ladnie wygladalas na imprezce :)

Haniu faktycznie milo jest slyszec ze ktos jest w ciazy.Bo wiemy jakie to szczescie kogos spotyka :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #812140 przez Marta1985
Bartuś właśnie wypil mleczko i leży ale oczka mu šie kleja wiec może jeszcze zaśńie :-)

Hania to super ze będzie dzidzius - zwłaszcza ze wyczekiwany :-)

Na sama myśl o tych pysznosciach co w lodówce to mi slinka cieknie i w brzuchu burczy ;-)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Uff Wyzalilam šie :-(

Bartuś zasnal a ja ide šie przykryć swoją kolderka ;-)

11 lata 4 miesiąc temu #812141 przez Marta1985
Rysa to ńie fajnie ze R. Tak popil :-( eh te chłopy... U nas winko było a po kolacji chłopaki šobie drinka jednego zrobili :-) no i jesc skonczylismy o 19:30 a moi rodzice poszli po 23. Bartuś też wczoraj dziwny był z zasypianien - moze za dużo ludzi i wrażeń mial Fifi :-(

No Bartuś wczoraj jak przyjechala tesciowa i szwagier to šie rozplakal ;-)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #812149 przez Kasiasia
Hej mamusie :)
...z lekkim opoznieniem,ale składam zyczenia:

Wszystko białe dookoła, jak piękny sen.
W jedną noc tak zmian dokonał puszysty śnieg.

Przykrył cały szary świat, przykrył to, co boli nas,
Przykrył ślady naszych łez. Pięknie jest!

Ze wszystkich stron Wesołych Świąt ludzie sobie życzą,
Nasze myśli białe są… tak, jak śnieg.

Może kiedyś tak się stanie, że co dobre, w nas zostanie
I każdego dnia będzie tak,
A nie tylko raz do roku, kiedy wszystko białe wokół.
Może ja, może Ty, doczekamy takich dni…

Niech magiczna noc Wigilijnego Wieczoru
przyniesie Wam
spokój i prawdziwą radość.
Niech każda chwila Świąt Bożego Narodzenia
żyje własnym pięknem,
a Nowy Rok obdaruje
jeszcze wieloma takimi dobrymi momentami

życzą
Kasia i Tomuś
[/i]

choć z tym sniegiem coś marnie w tym roku

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #812152 przez Agusia83
i ja się witam :laugh:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Nie chcę zapeszać ale od 3 nocy Artuś przesypia je całe, śpi mi po 12-12,5h :laugh: ależ jestem szczęśliwa...dziś chciałam jeszcze pospać, ale Emi obudziła się o 7 i musiałam juz z nia siedzieć w pokoju,...a ta bawiła się ciuchciami :laugh:

Rysa,

Marta, tesciowe chyba nie byłyby soba gdyby nie narzekały :angry: taka juz ich natura...ale masz rację, w gościach się nie wybrzydza....

Kakaszka, ładnie wygladałaś :laugh: ale Ty młodziutka jesteś :laugh: Jak dzis z szyjką Elizy?

Załuje, że wczoraj nie cyknęłam zdjęć dzieciakom po ubraniu ich...a tak to za chwilę Artkowi było niewygodnie w spodniach, a miał jeansowe..wyglądał extra...i Emi w fioletowej sukieneczce i z wiazanymi włosami...a za chwilę była brudna z barszzu :silly: ale zjadła aż 5 pierogów z mięsem w barszczyku, a na kolacji z ziemniaczkami :lol:

Haniu, ogromne gratulacje dla siostry A :lol: ...jakie cudne wiadomości :laugh:

a nam na wrześniówkach dzidzius się rodzi :laugh:

11 lata 4 miesiąc temu #812154 przez Ikunia1910
Przelecialam was pobieznie bo juz trzeba sie szykowac i na grzanca z rana.
Super lenusia i wiki. No i nasze kochane rodzeństwo pod choinka tez cudne.
Smacznego śniadanka:*

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 4 miesiąc temu #812157 przez kakaszka
witam sie i ja :)

u nas bylo nawet sympatycznie, eliza zasnela w wozku kolo 20 i spala ladnie. tylko ze ja juz zaczelam przysypiac po 21, a do stolu zasiedlismy dopiero po 20!!!!!kolo 24 wyszlismy od tesciowej, ale nie obeszlo sie bez awantury. jak wychodzilismy to moj w klatce posawil wozek po srodku ja z eliza na rekach chcialam go ciut przesunac noga, a on spadl ze schodow, moj debil wydarl sie na mnie na cala klatke. jak wyszlismy to stwierdzil, ze mi kupi jakies tabletki, bo jestem caly czas zamulona i mam mozg wylaczony, po czym nie wytrzymalam i wygarnelam wszystkie zale, ze nic mi nie pomaga, wiec niech sie nie dziwi. wkurwil mnie strasznie, a pozniej chhcial zalogodzic sytuacje rozmawiajac o pogodzie, ja juz slowem sie nie odezwalam.
pozniej mu sie nie chcialo targac wozek na gore, a w domu eliza sie rozbudzila i przez godzine sie z nia meczylam, az nie wytrzymalam i dalam troche mleka i jakos zasnela, ale cala noc sie przebudzala, bo ta szyja ja swedzi, rozdrapala ja niesamowicie i chyba macie racje co do alergii. nie wiem jak przychodnia u nas teraz otwarta czy jak, ale ide na dniach do lekarza, bo tak byc nie moze, ze dziecko mi pawie cala noc nie spi tylko sie drapie.
ja na koniec pieknego wieczoru dostala sraczki i jeszcze pol godziny siedzialam w kiblu, widocznie moj zoladek juz nie akceptuje domowego jedzenia :)

w kazdym badz razie jestem nie wyspana a teraz od 9 do teraz musialam elize nosic na rekach zeby uspic, bo przeciez wozek sama targac nie bede na gore, brak sil.

kolo 12 pojdziemy do tesciowej i pewnie bedziemy caly dzien siedziec.

jeszcze mnie rozwalila tesciowa w wychowaniu 14 letniej corki, wie ze gowniara pali, ale nawet z nia powaznie nie porzmawia, a udaje, ze nic nie wie. zalosne...

dzieki zaa komplementy :) wedlug mnie to juz stara dupa 24 lata :)

mala zasnela to moge w sokoju napic sie kawy.

11 lata 4 miesiąc temu #812164 przez Hania84
witam i ja w ten I dzień świąt :)

opisze co u nas bo wczoraj to doznaliśmy szoku i żyliśmy tylko ciążą siostry mojego A. :lol:

my wigilie spędziliśmy ekstra :) rodzinnie i miło :) wszyscy z prezentów zadowoleni :lol: Lenka az ze zachwytu piszczała, że ma nowe zabawki bo te stare jej się znudziły :blink:
Jedzonko pyszne...i zarąbiste ( skromnie, nie chwaląc się :P ) wyszło mi rafaello na krakersach :) super jest to ciasto :) na sylwka też zrobię tylko może na biszkopcie teraz dla odmiany :)

Kasiu dziękujemy za piękne życzenia :)

rysa

Agusia super że wigilia udana :) czyli co Marta od Was rodzi Hubercika? daj znać jak urodzi :) a od kiedy jest w szpitalu? ale emocje macie :lol: tak jak my z wieścią od siostry A. :) jednak cuda się zdarzają :lol:

kakaszka - może dla Ciebie ta sytuacja nie była zabawna...ale tak to opisałaś że padłam ze śmiechu :D Już ci kiedyś pisałam, ze Twój powinien dostać kopa ...nie pomaga i jeszcze pretensje ma. :dry: A z tą szyjką Elizki idź jak najszybciej do lekarza. Myślę że nie ma na co czekać bo to już przewlekłe się robi , a dziecko przez to cierpi tylko. założ jej jakieś cienkie rękawiczki albo coś i dobrze obetnij paznokcie przede wszystkim. Weź obsyp jej to może mąką ziemniaczaną :S

Marta

No i zapomniałam wczoraj z tych emocji pochwalić zdjęcia kakaszki :lol: laska z Ciebie mamuśka :blink:

miłego świętowania :)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #812166 przez kakaszka
hmm a maka ziemniaczana zlagodzi swad? wlasnie dzis na noc napeno zaloze jej rekawiczki. jestem prawie pewna ze ma atopowe zapalenia skory.

haniu fajnie, ze bylo milutko, a twoim zdolnosciom gotowania bylam pewna :)
no ogolnie smieszna sytuacja, ja bym sie z tego posiala, jakby to on to zrobil, ale on reaguje zawsze na wszystko nie adekwatnie, ja sie walne w cos lekko, on zamiast sie posmiac czy cos, to wrzeszczy na mnie, co ja odpierdalam. dziwny jest... jakby krzyk cos moze zmienic, wedlug mnie to tylko wszystko zepsuc.

zapomnialam dodac eliza nie dostala od nikogo prezentu, swietna babcia i ciotki :) przyszle swieta spedzamy w trojke.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #812168 przez Hania84
kakaszka - tak, mąka ziemniaczana zmniejsza zaczerwienienie i świąd skóry. Najlepiej jakbys małą wykąpała we wodzie z dodatkiem mąki ziemniaczanej. Wsyp do wanienki mąkę ( łyżkę, dwie) i wykąp w tym malutką ( szczególnie przemywając delikatnie szyjkę...a potem osusz delikatnie ręcznikiem ( nie wycieraj tylko dotykaj) i tak zostaw. Jeśli to AZS to musisz mieć specjalne kosmetyki do pielęgnacji dla takiej skóry bo wszystkie inne będą ją podrażniać. Bo AZS to nic innego jak alergia.
Mozesz też wykąpac małą w galaretce ze siemienia lnianego (kilka łyżek siemienia zaparzyć wrzątkiem odczekać by trochę ostygło i wlać to do kąpieli - zmiękczy skórę) można też dodac do kąpieli płatki owsiane ( zwykłe górskie - one tez zmiękczają skórę)
Aha i jeśli ta skóra jej się łuszczy i ją swędzi to na bank jest to AZS. Gadałam niedawno z jedną dziewczyną co jej dziecko to ma i właśnie takie coś mi mówiła że najlepsze jest do kąpieli. Ale bez lekarza nie może się obejść. Zapisz ją do dermatologa i idźcie bo to musi lekarz zobaczyć...a do wizyty kąp ją w mące ziemniaczanej na zmianę z płatkami owsianymi i siemieniem lnianym...aha i możesz jej posmarować to wazeliną kosmetyczną...taką najzwyklejszą bo to musi byc natłuszczane...ale tylko wazeliną jeśli nie masz żadnych kosmetyków dla skóry z AZS.

Myślę że pomogłam choć trochę. Stosuj prosze to co napisałam bo szkoda by malutka się tak męczyła :kiss: Na pewno to nie zaszkodzi a może pomóc :)

aha i co ważne te wszystkie produkty które ci podałam kosztują grosze !!! także zaopatrz się w nie (płatki owsiane górskie, siemie lniane, mąka ziemniaczana i wazelina)

11 lata 4 miesiąc temu #812169 przez kakaszka
dzieki haniu, napewno to zrobie, a do dermatologa napewno sie zarejestruje, bo tez mi sie juz to nie podoba. :) jeszcze raz dzieki za rady, ty jestes niezastapiona :-*

11 lata 4 miesiąc temu #812181 przez Hania84
kakaszka - nie ma sprawy ;) cała przyjemnośc po mojej stronie :) jak cos wiem to się dzielę...i jak to może pomóc to czemu nie napisać :blink:

...a u nas cały dzien pada :( szaro buro i ponuro :( a wyszłoby się gdzieś na spacer :dry:
w tv same powtórki tutaj..."śnieżne psy" , "dr dollitle", "fantastyczna czwórka", "indiana jones" , "spider man 2" - wszystko widzieliśmy po kilka razy już :huh:

11 lata 4 miesiąc temu #812182 przez Sophie25
Witam sie z Wami kochane! :)

U nas po wigilii super :D Mała imprezka sie udała ale skonczyła sie wpol do 3 a Zosia wstała przed 8 troche nie wyspana jestem ale jest dobrze :D prezentow podostawała pełno pieknych sukieneczek :D

A teraz znowu goscie przyjechali wiec lece :D

11 lata 4 miesiąc temu #812183 przez Hania84
Lenka z nowymi prezentami od gwiazdora :blink:
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #812207 przez Agusia83
Lenita, jesteś cudowna i masz piękne minki...kurcze, coraz bardziej widać w niej małą dziewczynkę a nie niemowlaczka :laugh: ale te dzieciaki szybko rosną...ale to oczywiście dzieci się starzeja, nie rodzice :silly:
Godzinkę temu wróciliśmy od mamy...i znów się objadłam...dzieciaki zasnęły w aucie, a po przyjściu do domu, oczka jak 5zł :silly: Artuś już śpi...przed chwilą go wykąpałam i nakarmiłam...tak się zastanawiam, czy przypadkiem to mleko nr 2. sprawia, że Artuś przesypia całe noce? :laugh:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka