- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- cordis
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Rodzina-mały świat stworzony z miłości.
srenka masz już dolegliwości ciążowe?

Malutka mój też ostatnio niejadek się zrobił a mleko rano nie do przejścia, gęściawa musi być grysik lub kukurydzianka i to takie że łyżka staje

Ja też właśnie w trakcie okresu jestem tyle, że ja od porodu mam zupełnie bezbólowe ale za to obfite jak diabli

Agusia ja doszłam do wniosku, że ciche dni to mamy chyba od 6 lat

U mnie w Lidlu pustki zupełne same rozmiary 52-56 są, ale w Pepco zrobili przeceny i fajne rzeczy dla maluchów są.
a teraz się pochwalę od wczoraj w paszczy mego pierworodnego jest śliczna jedyneczka

Kakaszka jak wiza???
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- malutkamilka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
Dziewczyny tak średnio co ile czasu dajecie maluchom jedzonko? Czy jak wołają to dajecie?
- Ikunia1910
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
- Otrzymane podziękowania: 0

Malutka my jemy tak: o 8h 100ml mm, 11h kaszka, 13-14h obiadek, 17h deserek, 20h 180ml mm
czyli wychodzi po około 3h ogstępu pomiędzy posiłkami ale czasem pomiędzy jednym a drugim dostanie ejszcze jakiegos chrupka kukurydzianego albo biszkopcik. A pije 4x po 125ml soku albo herbatki.
- Sophie25
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22

Najbardziej boli mnie fakt ze niezdazyłam pojechać do Niej z ZOsia zeby zobaczyła druga swoją prawnuczke

Śpieszmy sie kochać ludzi ..........

Kolezanka mojej znajomej szyje takie oto cudeńka, ale to nie wszystko. Ostatnio uszyła przepiękny ochraniacz na łóżeczko, pościel i jeszcze ma wiele innych pomysłów. Jak dla mnie to i nawet nie drogo Jeżeli któraś z was chciałaby coś takiego to dajcie znać jak będę miała więcej fotek to pokażę.Ja zamowiłam dla Zosi kostkę i szmatke

- KaRoLkA
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5

Pozno dzisiaj bo bylysmy z Gabcia na zakupach , poczcie i o tak Nam zeszlo

nocka srednia bo pobudek multum ale przyczyna wyrzynajaca sie druga jedynka :/
Myszka po obiadku , my mamy mielone i kapustke z wczoraj tylko ziemniaczki musze obrac

Kupilam mojemu present na walentynki ,kosmetyczke z wyposazeniem : zel pod prysznic, dezodorant , pianka do golenia , krem i cos tam jeszcze

Malutka oby u lekarza wszystko dobrze poszlo,

Alanku sto lat robaczku

Ikunia nadrabiaj zaleglosci internetowe hihi
Sophi bidulko napewno ciezko jest sie przyzwyczaic do tej sytuacji , musi troche czasu minac jak to mowia czas leczy rany

Srenka wspolczuje tych katarow , niech to szybko od Was sie wyniesie , a sniadanko pierwsza klasa

Cordis gratulujemy zebulka

- cordis
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Rodzina-mały świat stworzony z miłości.
Sophie

Ja z Bartkiem staram się co tydzień/ dwa chodzić do mojej babci mimo, iż za moment zapomina kim ja i Bartek jesteśmy to jej pierwszy prawnuk.
Wkurza mnie, że moi kuzyni nawet do babci i dziadka nie zadzwonią i nie przyjadą a mieszkają 15km od nich, wpadają jak coś jest dla nich i mogą mieć z tego jakąś korzyść

a koleżanka niezłą ma smykałkę do takich rzeczy ja to nie mam takich talentów zupełnie

- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05

Byłyśmy z lenka na mieście

Ogólnie Lena przespała całą noc bez mleka..obudziła się o 8 i mleko wypiła przed 9

Już wiem od czego Lena miała taka czerwoną pupę...a raczej rowek i trochę krostek na pipuli

Mam jeszcze dwa nienaruszone opakowania (bo kupiłam w 3 paku) i dam je najwyżej siorze mojego A. do bobasa...plus pampki nr2 bo nam pół paczki zostało no i obiecałam dać jej trochę ciuszków po Lenie

Kupiłam dziś Lenie w lumpku zarąbistą kurteczkę taką wiosna/jesień. dałam za nią tylko 3 euro a jest na prawde fajna

Sophie bardzo fajne te pierdołki

Agusia

Ikunia to dużo herbatki wypija Zosia

Malutka moja je w odstępach 3,5h tak mniej więcej

kakaszka jak tam wiza? załatwiona?
Cordis gratuluje jedynki

Ja jak miałam dziadków to też ich często odwiedzałam...nie wyobrażałam sobie inaczej. To jednak bliskie osoby są...zaraz po rodzicach

miłego dnia kochane

- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Alus,sto latek.
Tak,u nas ciche dni takie czeste rozpoczely sie jakos 3 lata temu,kiedy poszedl na studia alw teraz poszlo,o co innego..
Noc u nas tez kiepska od 1:50-3:20 Artek stwierdzil,ze nie ma spania..chcial siedziec na lozku i sie bawic. A ja to za bardzo ucieszona nie bylam..pewnie,te dziasla daja mu tez popalic..jeden zabek sie wyklul to moze i drugi wychodzi?
Artus tez je co 3 godziny..ost.ugotowalam mu taka pomidorowe,ze jak jadl to mu sie uszy trzesly:-)
Srenka,kurujcie sie kochana.
Sophie,5 lat temu przechodzilam to samo,co Ty,wiec mocno tule Cie. Ja mieszkalam z dziadkiem i byl to dla mnie szok..nie moglam uwierzyc,ze go juz z nami nie ma.
U nas brzydka pogoda wiec spacer odpadl dzis.
O wlasnie,dziecka mi usnely:-)
- srenka_918
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ciało jedno, serca dwa :-)

Pawełek jak na kluseczka przystało zjada co 2,5 godz

Aha, zapomniałam pochwalić, że w nocy mały był tylko raz głodny o 5 (ostatni raz jadł o 22) także to był jego wielki sukces od miesięcy

U nas też była brzydka pogoda, ja czułam że mnie chandra brała, więc podrzuciłam Pawełka mamie a ja z mężem na zakupki

Pawełek jest głodny więc kończę, bo mi rękaw zje

Czujemy się troszku lepiej, więc Wasze fluidy docierają i pomagają

- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Mały wstał przed 13 i wojował do 17:30 pod koniec to tak wył, że chce spać a kładłam to się obracał na brzuch i wstawać tak się zmęczył, że padł W KOŃCU
Oglądam spacerówki chyba kupimy bo tamten wózek jest tak wielki że musi jechać z przodu na miejscu pasażera bo do bagażnika nie wejdzie. Super jest jako na dziecko leżące i będę go używać na spacer po wsi bo też przerabia się na spacerówkę. A na dalsze wycieczki kupimy jakiś mniejszy.
To się naspał 30 minut
- kakaszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- początek nowego życia
od 8 rano do 17 latalam jak popierdolona za dokami, nagle sie okazalo ze potrzebne trlumaczenie aktu urodzenia itd. wiec dopiero zjadlam kanapke za caly dzien, a teraz trzeba zaczac pakowac, bo o 20 wyjezdzamy na bialorus, bo dzieki bogu udalo sie wszystko zalatwic, ale oczywiscie wszystko w ostatnich minutach, bo ja nie umiem zalatwic wszystko bez stresu.zla jestem na siebie. jutro sie odezwe
- KaRoLkA
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!

Aleksia ja polecam parasolke jesli chodzi o wsadzanie do auta i po sklepach extra, malo miejsca zajmuje i jest leciutka

Taka mamy my ;
www.sklep-tosia.pl/bomiko-model-m_p2308
Agusia gratki dla Artusia za zebulka

A co do mezow to brak slow , doszlam do wniosku ze trzebabichnkochac takimi jacy sa bo o zmiane to bardzo ciezko :/
Srenka fajnie ze Wam lepiej , ja daje jej co 3 godziny jesc ale czasami niechce i je po 4 czasami

Moj sobie poszedl do pracy , a my zaraz zabieramy sie za kapiel , jedzonko ibspanie bo maruda na calego

Upolowalam dzisiaj buty za cale 9.90 fr

- srenka_918
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ciało jedno, serca dwa :-)

Aleksia ja też cały czas zastanawiam się nad spacerówką, ale chyba nie będę kupować na razie, mój wózek jako-tako do auta wchodzi, jest ciężki, ale gondolę ma fajną dużą

Powinny być takie wózki, podwójne dla dzieci w różnym wieku? Bo jeszcze nie miałam czasu nawet w necie pooglądać przez te choróbska... Ale pawełek ma coraz więcej dobrego humoru, jest trochę osłabiony bo już nie daje rady sam z leżącego usciąść, ale jak wyzdrowieje to szybko nabierze sił

Agusia, no właśnie zapomniałam pogratulować zębulka Artka

Karolka nie ma to jak polowania w gąszczu sklepów

- malutkamilka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4

Własnie chcialam nacisnac jakies przyciski i cos nacisnelam na klawiaturze ze zamknelo mi okno przegladarki i posta wcielo- a juz bylam przy koncu.
Wiec teraz tak w skrocie i szybko bo czasu juz mam malo.
U lekarza tak sobie, zaczelam sie martwic o mala juz tak fest na powaznie.
Wynik nie najgorszy, jakas bakterii jest w nadmiarze ktora wystepuje w tej czesci ciala wystarczy dicoflor i debridat oraz zestaw witamin.
Druga sprawa z jedzeniem. nie chce jesc przez gorna szeke bo ma obolala, spuchnieta. zapytala mnei czy wiem jaki jest bol przy wyzynajacej sie osemce. Jesli wiem to ona taki ma ale na gornych zebach dlatego mruzy oczy jak ma cos w buzi. gardlo i jezyczek sa ok.
Ogolnie nie wyglada jakby jej cos dolegalo.
Trzecia sprawa. Powazniejsza. Brak przyrostu wagi od miesiaca. Mimo malej ilosci wydalanych stolcow i zjadanych posilkow wskazowka wagi sie nie uniosla.... Teraz wina moze byc to ze wszystko nalozylo sie na siebie, tzrydniowka, zabkowanie i infekcja gardla. i dlatego kazala przyjsc na za tydzien i jesli nic nie przybierze albo nie znacznie (bo teraz na miesiac okolo 500g powinno dziecko przybierac) to bedzie kierowac do poradni rozwoju bo nie przyswaja pokarmow.
Auto bedzie mnie kosztowac okolo 1000zł. Kupno membrany ponad 300 zl, uszczelek, czyszczenie turbiny, prostowanie kolektora i robocizna.
Jak znajde pozniej czas to jeszcze poczytam was, co pisalyscie dzisiaj.
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05

kakaszka to super że się udało załatwić wszystko...szczęśliwej podróży

Karolka fajny ten wózek

Malutka ale masz wydatek samochodowy

Lena się jeszcze bawi...ale zaraz kąpanie , mleko i spanie

miłego wieczoru