BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu #836033 przez Hania84
Karolka nic mi na ten temat nie wiadomo ...

...a zdjęć nie widzę :( nie wiem czy tylko mi nie otwiera , czy co? hmmm

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #836041 przez kakaszka
witam was moje kochane :)

dopiero usiadlam na tylku i jestem wykonczona. to byla najgorsza pozdroz mojego zycia.
zdazylismy na ostatnia chwil na pociag, zostawilismy mega syf i kupe smici wlascicilc, nawt klucz zapomnialam rzucic do skrzynki. jutro si do nij napisz smsa, trudno, w chuja przelecielismy i teraz mnie sumienie gryzie.
rzeczy kupa, nie wiem jak dalismy rade, cud nad wisla :D
apartament super.
eliza zafascunowana kojcem i wlasnie robi fokolki. biedulka zmeczona, choc w pociagu zachowywala sie super, aniolek maly :)
moj juz padl, a ja zajadam pizze i pijam piwko, bo jestem roztrzesiona strasznie.
wczoraj w nocy eliza spala z nami i jdyna co sie wyspala. ja spalam moze z 3 godziny, nie potrafilam odplynac.

oj zaczyna jojczyc, mam nadzieje, ze szybko zasnie, bo chce chwile spokoju.

nadrobie was jak mala zasnie, a mi si oczy nie skleja :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #836093 przez KaRoLkA
dobra-mama.pl/dobra-mama-na-zakupach/apt.../tantum-verde-2.html

Tutaj pisze ze pediatrzy polecaja aerozol tantum na bolesne zabkowanie , i kolezanka tez mi ostatnio mowila ze psikala i pomagalo dlatego pytam czy wiecie cos na ten temat :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kakaszka fajnie ze podroz Elizka ladnie zniosla , a syf sie babie nalezal za te afery co robila :)
I do kiedy w Warszawie zostajecie ??

Pogadalam sobie z mama , Gabi spi teraz po prysznic :)
Sasiadow kiedys opierdziele bo chyba chca sie odwdzieczyc za te placze nocne Gabi bo tak trzaskaja drzwiami i krzycza ze ja biedna az zrywa :angry:

Haniu nie zlosc sie na Mnie, niechcialam Cie urazic ani nic , tak mi przyszlo tylko do glowy ze moze to przez ten kibelek :/

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 2 miesiąc temu #836106 przez srenka_918
Witam znów ;)

Mężu napił się i śpi, zły na mnie, bo pił i nie mógł przestać to mu mówie że jak jakiś pijak w ciąg wpadł, drugie dziecko w drodze a on się tak zachowuje, to się obraził, odwrócił do mnie tyłkiem i śpi ;)

Ogólnie to uhahany ale Pawełkowi ciągle mówi o braciszku... Niedoczekanie jego ;)

Małemu bardziej wchodzi... Na katar pomaga mu jako tako maść majerankowa, tym razem inhalacje nie pomagają... Już świszcze przy oddychaniu, jutro musze do pediatry skoczyć, bo tak nie może być, aha i mały mnie zaraził i dwoje smarczemy dalej niż widzimy...

Jestem mamusią październikową ;)

Karolka jakie widoki ;) śliczne obie ;)

Kakaszka jeśli już tej babki nie zobaczycie to się nie martw ;)

11 lata 2 miesiąc temu #836145 przez malutkamilka
Srenka jeszcze raz serdecznie gratuluje i witam w srod zarazonych ;) podejrzewam ze Wiki i mnie zaraziłam.

11 lata 2 miesiąc temu #836146 przez Sophie25
Srenka kochana GRATULUJE Ci z całego serca!!! :*

Ja jestem w staraczkach i testuje testy owulacyjne obym była nastepna :)

MAm katar masakra ide sie kurować :(

Gabi i mama śliczności 2 :*

11 lata 2 miesiąc temu #836165 przez malutkamilka
No to trzymam kciuki za kolejną staraczkę, obyś znalazła się w listopadówkach 2014 ;)

11 lata 2 miesiąc temu #836167 przez violcia00
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

lece do łozka.

Karolka sliczne jestescie obie :kiss:

i zapomniałam wczoraj podziekowac za zyczenia dla Oskarusia wiec dzisiaj dziekuje :P

dobranoc :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #836170 przez KaRoLkA

Sophie powodzenia , oby szybko dwie kreseczki sie pojawily :)

Chorowitkom duzo zdrowka :)

Dziekujemy za komplementy :)

11 lata 2 miesiąc temu #836176 przez cordis
Srenka gratulacje :))będzie się rodzinka powiększać. Powiedziałaś już komuś z rodziny?

Ja do moich teściów mówię mamo i tato ( mimo, że wiecie jakie mam z nimi relacje) czasem też mówię bezosobowo. Tyle że to " mamo tato" to nie jest takie samo jak do moich rodziców :)
My dzisiaj po wizycie u nich o dziwo dzisiaj było w miarę ok do momentu jak nie przyszła jedna ciotka i dowiedziałam się, że wg niej Bartek jest opóźniony bo
- nie raczkuje jeszcze
- nie staje sam
- nie chodzi sam
- nie macha do niej :)
nadmienię, że to matka 2 dorosłych chłopaków, i babcia 4 letniej dziewczynki;-) a na moje , że Bartek ma dopiero 7 msc i każde dziecko rozwija się indywidualnie to odpaliła, że jej dzieci już biegały :lol: , pomijam to że mówiła żebym dałą mu kawałek tortu ze spirytusem bo najwyżej będzie dłużej spał i inne kwiatki;-)
i teraz hit: mam na siłę go uczyć raczkować bo.... nie będzie mieć w przyszłości problemów z matematyką :lol: :lol:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #836177 przez Hania84
Lena śpi od 20.30 :)

srenka no to październikówką teraz będziesz :) a wiesz mniej więcej który to tydzień teraz? a kiedy do gina chcesz iść?

Karolka ale macie palmy tam :cheer: zazdroszczę ...normalnie jak w Hiszpanii :silly: ślicznie wyszłyście dziewczyny :)

Sophie trzymam kciuki za dwie maliny :) oby szybko się pojawiły :)

kakaszka fajnie, że się odezwałaś :) super że podróż udana...a bałaganem w starym mieszkaniu sie nie przejmuj...zasłużyła sobie ta baba na to :silly: :laugh: oj to podróż musiała byc męcząca jak Twój padł...ale pewnie zbiera siły na ten wspólny prysznic :silly:

haha cordis
moja też nie raczkuje i nie chodzi :laugh: nie bega :laugh: i nie skacze :laugh: takze moja też "opóźniona" w rozwoju :laugh: :lol:

miłej nocy

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #836179 przez Agusia83
Dziewczyny,na początku chciała,

po drugie

Odnośnie zwracania się do teściów, to ja mówię "mamo i tato"...D. tez tak zwraca sę do mojej mamy...ja nie mam z tych problemów...ale może dlatego, że są w porządku,,,teściowa czasem jakimś niedorzecznym tekstem rzuci...ale jest nawet w porządku.

Kakaszka, kochana uważajcie na siebie..fajnie, że pisałaś do nas z drogi...oby Elizka ładnie Wam spała w Warszawie :laugh: Pewnie już nie możesz się doczekać jak zobaczysz rodzinkę? :lol:

a faceci to jakiś inny gatunek...nadal się nie odzywam do swojego i szczerze, chyba nie szybko to nastąpi, tak mi zalazł za skórę...

ciekawa jestem, czy uda mi się dostać tą książkę w konkursie...

Sophie...Kochana i za Ciebie trzymam kciuki :laugh:

Karolka...właśnie miałam pisać, jakie u was świetne palmy :lol: ale Ty z Gabrysią jestescie najlepszymi modelkami :lol:

O kurcze, Cordis...a cóż to za psychopatka? Jak uczuć na siłę, jak to opóźniony jest Bartuś?Heretyczka i tyle...wiem, że tacy ludzie wkurzają, ale nie przejmuj się nimi...

11 lata 2 miesiąc temu #836182 przez Hania84
Agusia ja myślę że na pewno dostaniesz tę książkę :) i to jeszcze z autografem bo Twój tekst na to zasłużył :)

Z tego co mi wiadomo dziecko jeśli chce się dostac do przedszkola (takie 3 letnie) to musi umieć się już samo wysiusiać (chodzi o to by było bez pampersa)...a to czy mówi i jak mówi to każdego indywidualna sprawa i na to nie zwracają uwagi.

11 lata 2 miesiąc temu #836189 przez Agusia83
Haniu, z siusianem tak...oczywiście...choć zdarza się, że matki zarzekają się, że dziecko woła, a później okazuje się, że leje jak popadnie...ale nieważne...
ale o mowie nie ma zadnej wzmianki....

Haniu, mam nadzieję, że masz rację...chętnie przeczytam ta książkę :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu #836192 przez Hania84
Też słyszałam o takich przypadkach mam :dry:

Ja sobie powiedziałam, że jak nie dostanę jej to i tak ją kupię w PL jak będę bo się nia podjarałam i stwierdziłam że muszę mieć :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka