BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

13 lata 2 miesiąc temu #348342 przez labelo
JEj!!Kochane,ależ piękne zdjęcia tu widzę, wszystkie CUDNE KOBITKI jesteście:)
ja startowałam z 49 kg, jak narazie 8 na plusie:p.
Aga, super,ze wszystko w porządku,cale szczęście.A te skurcze, to z bólem miesiączkowym, krzyża, czy bardziej w pachwinach miałaś??
Ja tez się w niedziele przestraszyłam ,miałam regularne skurcze, szyjka skróciła się na 1,5, ale.... teraz wróciła do 3 cm, czy to możliwe....? dziwna sprawa.

Wczoraj na usg, Malutka przybiera,jupi!!!!!!!!!!!, ma już 2970g, hehe

Misia, a podasz namiar na taka sesje??

HappyMum, i jak, na inflancka sie decydujesz?ja w sumie nie oglądałam porodówki,ale może jakoś razem sie wybierzemy??

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 miesiąc temu #348347 przez ajłona
Akciak :* dziękujemy za komplementy ;) a brzusio naprawdę książkowy?? hahahaha spory jest to prawda- 109 cm w obwodzie na wysokości pępka, ale i tak nie wiem jak ten mój Grubasek się tam mieści ;) pozdro
a z tą szyjką to Labello chyba moze się tak dziać - ja pamiętam, że po kolejnej wizycie szyjkę też miałam dłuższą o 1 cm ;) i gin stwierdził, że tak sę zdarza, że to elastyczny twór ;)

13 lata 2 miesiąc temu #348390 przez aga2+1
dziewczyna nie martw się dzidzia jeszcze nadrobi braki wagowe:) Poza tym wymiar brzusia tez jest uzależniony ile wód płodowych akurat dziecko połknie więc spokojnie:)
ajłona ślicznie wyglądasz:)
labelo skurcze miałam krzyżowe i przechodziły w brzuszne :dry:

13 lata 2 miesiąc temu #348392 przez beadka7
Poziomka Ty to rzeczywiście kruszynka jak nic :)
Ajłona super brzusio :) ja tam nie wiem czy książkowy, ale skoro laski tak mówią to pewnie tak jest :) hihii
A Twój maluszek dziewczyna to naprawdę chudzinek :) mój w 32 tc ważył 2100, teraz pewnie już z 3, albo i więcej :) we wtorek się dowiem :)

huppyMummy, misia zazdroszczę, że juz u Was takie objawy zbliżającego się porodu :) też bym chciała, żeby zaczęło się coś dziać :)

gosiulek mój gino nie będzie przy porodzie, wiem że jeszcze 2 lata temu można było wołać swojego gina do porodu, bo koleżanka tak zrobiła. A teraz to nie wiem jak to wygląda.
KTG tak jak dziewczyny mówiły robi się od 37-38 tc także o to się nie martw. Wydaje mi się, że wr powinnaś mieć zrobione na początku ciąży- ja przynajmniej tak miałam, a te pozostałe robi się wymaz około 36 tc, więc może na najbliższej wizycie sie przypomnij ? :unsure:
Myślę, że jeśli tak Cię troche olewa ten gino to warto udać się do innego, choćby przez fundusz, ale będziesz miała pewność, że jest wszystko ok. I przede wszystkim się nie martw, dzidzi to napewno nie służy !! 3maj się :)

13 lata 2 miesiąc temu #348397 przez akciak84
ajłona
to wygląda na większy niż 109 cm. Ja mam teraz 107 cm w obwodzie na wys. pępka a mam 35 i 5 t.c.
Normalnie każda inaczej zbudowana i u każdej ten brzuch się inaczej układa. Twój jest optycznie z jakieś dobre 5 cm większy niż mój a tu tylko 2 cm różnicy i ja mam trochę wcześniejszą ciążę.

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #348400 przez katiuszka
Dzień dobry dziewczynki. I pomysleć, że te brzuszki będziemy mieć niedługo płaskie. hahaha przesadziłam? :lol:
Dziewczyny 45 kg 49? co to za waga piórkowa? Ja tyle ważyłam w podstawówce:P
Teraz mam 13 do przodu startowałam z 61 na liczniku.
Dziewczyna kochana nie denerwuj sie bo nie masz czym, Aga ma rację, pozatym wystarczy że lekarz zaznaczy o milimetr bliżej i juz są duże różnice. A czy lekarz powiedział, że coś nie tak? Same się nakręcamy, niepotrzebnie.
A to ja z mężem na Wielkanoc u mojej mamusi, graliśmy w scrable:)
Załączniki:

13 lata 2 miesiąc temu #348407 przez beadka7
katiuszka rewelacyjne zdjęcie :) pomysłowe takie, super naprawde :) Ale powiedz jeszcze co tam jest napisane, bo nie widać dokłądnie :)

13 lata 2 miesiąc temu #348409 przez akciak84
Sonia kocha mamusię i tatusia :)
A spróbowałaby nie B)

13 lata 2 miesiąc temu #348416 przez beadka7
super :) Właśnie tego pierwszego wyrazu nie mogłam rozszyfrować :) oj będzie kochać będzie :) Nie mamy się o co martwić, kogo jak kogo, ale mamusie to się kocha najbardziej :) hihihi

13 lata 2 miesiąc temu #348422 przez KAMI
Witam laseczki :) śliczne mamusie jesteście :)

co do wagi to u mnie 92 kg ale start z 79 (jestem wysoka 183 cm) BABA WIELKA :)

dzisiaj się zebrałam i poszłam oddać krew i siuśki, przy okazji zobaczyłam wynik posiewu i dzięki Bogu nic nie wyhodowane :)

13 lata 2 miesiąc temu #348423 przez kala321
ajłona-witaj, a Ty w majówkach jesteś? a wiesz ,że się znamy (razem chodziłyśmy na szkołę rodzenia;) )
mój Patryk leniwy nie chce wyjść jeszcze,pozdrawiam-kala

13 lata 2 miesiąc temu #348425 przez labelo
katiuszka, superancka fotka,hehe

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #348436 przez ajłona
Aga, Beadka dzięks :*
Akciak ten mój brzusio to taki czubiasty bardzo, wystaje, że szok ;) dlatego pewnie tak to wygląda ;) ciekawe czy jeszcze nam się te obwody mocno zmienią, u mnie pewno nie ;)
Katiuszka śliczna focia i te promienne uśmiechy...pięknie!!!
OOOOO ktoś znajomy???? Witaj Kala! Wspólna szkoła rodzenia??? oooo super. Ty już w terminie Biedactwo...a gdzie będziesz rodzić? Czyli Ty na kwietniówkach??? a zdradź który materac na szkole rodzenia zajmowałaś :P :P :P pozdro

13 lata 2 miesiąc temu #348445 przez HappyMummy
labelo najprawdopodobniej będę na Inflanckiej rodzić, dochodzą do mnie coraz to lepsze opinie na temat tego szpitala. Nie wiem czy porodówkę można oglądać, słyszałam że 1 kwietnia skończył się remont i że warunki są super. Warto byłoby zobaczyć!
Niepotrzebnie się denerwowałaś o wagę córci, zobaczysz jeszcze okaże się że 3 kg przekroczy :)

13 lata 2 miesiąc temu #348449 przez Martita
witajcie dziewuszki,
dziewczyny jak u Was wygląda ten czop?Ma jakiś specjalny kolor lub zapach?Bo tak jak czytam na stronach, to nie raz piszą, że można go nie zauważyć..

Ajłona, Katiuszka co za wspaniałe zdjęcia!Piękne z Was mamuśki :)

Ale ze mnie sierota..w sobotę mam wizytę, a poszłam na pobranie krwi w czwartek, bo chciałam mieć świeżutkie wyniki..no ale nie wiedziałam, że na posiew czeka się do tygodnia bo muszą hodować bakterie!I nie mam na wizytę wyników..tylko morfologię i mocz..;/

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka