BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

13 lata 1 tydzień temu #348985 przez HappyMummy
labelo- SZOK, nic tylko pogratulować koleżance, a tak między nami to dzięki Bogu szczęśliwie się zakończyło

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 tydzień temu #348991 przez beadka7
No to dużą córę urodziła :)

www.becikowe.pl mi strona wchodzi, jak Wam nie, to wpiszcie sobie poprostu w wyszukiwarce same.

Teraz pytanie do dziewczyn, które miały już skurcze (patrz aga2+1) :) bo ja dzisiaj w nocy miałam, tzn chyba, właśnie wiem wiem czy to skurcze czy tylko mocne twardnienie brzucha, boję się że tego nie rozróżnię. Bo jeśli twardnienie to napewno trochę inne niż zwykle. Jak to wygląda dokładnie ?

Oczywiście inne mamusie też piszą, jak chcą się wypowiedzieć hehe :)

13 lata 1 tydzień temu #348999 przez katiuszka
Beadka mi lekarz powiedział, że jeśli nie przekraczają te skurcze minuty to nie ma paniki, macica trenuje i musimy jakoś to przetrwać. A wydaje mi się, że jak przyjdą już te właściwe to napewno je odróżnisz:) Ja pamiętam że na długo zanim urodziłam ok 2-3 tygodni czułam juz takie dość bolesne ale po pewnym czasie przechodziły i powiedzmy kilka-kilkanaście godzin spokój. Więc to napewno nie są te właściwe jeśli nie są regularne. Ale jeśli nie masz pewności to zadzwoń do swojego ginekologa czy położnej nawet i Ci powiedzą co to może byc dla uspokojenia Ciebie.

13 lata 1 tydzień temu #349009 przez beadka7
Właśnie nie były regularne, ale noc była ciężka, dlatego pytam, bo nie wiem czy ich poprostu nie mylę z twardnieniem brzucha, bo jednak trochę inny rodzaj bólu odczuwałam dzisiaj, nie potrafię tego opisać. Ale teraz jest już ok :)

13 lata 1 tydzień temu #349012 przez ajłona
Kumpela moja mądrze kiedyś powiedziała odnośnie właściwych skurczów ;) jeśli będziesz się zastanawiać czy to te właściwe to na pewno nie te!!!! hahahahha jak się pojawią to żadnych wątpliwości Beadka nie będzie :)

13 lata 1 tydzień temu #349020 przez beadka7
Heheh masz rację :)

mimo, że to były dosyć takie bolesne bóle, to cieszę się, że już coś się dzieję, bo nie mogę się doczekać :)

13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #349033 przez ajłona
A wiecie jaki szok wczoraj przeżyłam?????Poszłam w końcu do innego gina, żeby sprawdzić czy pomiary się będą pokrywały. I co się okazuje??? Brzusio mniejszy 5 cm, główka 3 cm a kość udowa większa 3 mm. Ogólna waga Kluska spadła o 1 cały kilogram!!!!!!! Wyszło, że waży 3,4 kg, a nie 4,4 kg !!!!!!!!!! Dacie wiarę???????????
POzdrówka!!!!! I bądź tu mądrym !!!!! I oczywiście gin rzekł, że nie widzi żadnych nieprawidłowośći :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

13 lata 1 tydzień temu #349057 przez beadka7
ajłona to dobra wiadomość :) widzisz nie potrzebnie się denerwowałaś :)

13 lata 1 tydzień temu #349059 przez akciak84
labelo
nieźle z koleżanką i jej wielkoludem :) Ja chyba bym padła.

ajłona
no właśnie nie ma się co nakręcać po porodzie się okarze

13 lata 1 tydzień temu #349060 przez akciak84
okaże

13 lata 1 tydzień temu #349079 przez Ingrid29
Cześć dziewczyny właśnie wróciłam z mężusiem z ostatnich zakupków, między innymi staników no i zaskok (miałam rozmiar 80C/D a teraz 85 E/F). Kupię jeszcze mini kosmetyki dla siebie, żeby nie targać duzych butelek i właściwe można już tylko odpoczywać.

U nas pierwsza wiosenna burza, grzmi i pada, a rano było tak słonecznie. A jak tam u Was?

13 lata 1 tydzień temu #349080 przez Ingrid29
I dzisiejsza fotka czyli zaczynamy z synusiem 35 tydzień
Załączniki:

13 lata 1 tydzień temu #349088 przez beadka7
Ingrid jaki słodki brzusio :) a co do staniczorów, to często jest tak, że kobiety sobie poprostu też nie potrafią dobrać odpowiedniego i całe życie są przekonane, że mają właśnie mniejszy rozmiar :) Chociaż są i takie co noszą w miseczkach powietrze heheh :P
Ja chyba też kupię jakieś kosmetyki w małych buteleczkach, choćby ze względu na to, że nie pomieszczę normalnych :)

13 lata 1 tydzień temu #349095 przez labelo
Ja tez już staniczek mam, nawet dwa,jak narazie pasują:P

Tez wstawię fotkę z dzisiaj,a co tam:P

Załączniki:

13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #349097 przez Poziomka
Heja Mamunie :)
U nas w Częstochowie też sie teraz troche pogoda zepsuła, rano obudziło mnie slonko, a teraz tak troche pochmurnie jest.
Pisałyście coś ostatnio o majtkach poporodowych.
Ja sobie zamówiłam takie allegro.pl/majtki-jednorazowe-poporodowe...ono-i2224419759.html
Stanika jeszcze nie kupiłam. Ale myśle, że bede go nosić tylko na początku, i na noc, a tak będę nosiła normalny, przecież wystarczy, że odepnę ramiączko. Tak sobie myślę :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka