BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 9 miesiąc temu #392486 przez karolina238
Labelo oby z malutką było dobrze i obyło sie już bez kłucia. Ja przy szczepieniu musiałam odwracac głowę i tak się zestresowałam aż ręce miałam mokre, a co mówic o pobieraniu krwi chybabym nie dała rady zbierali by mnie z podłogi ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #392600 przez akciak84
MartiO
rzeczywiście bardzo dzielni jesteście.Podziwiam. I trzymam kciuki aby było dobrze.
a z tą główką to 2 cm musi rosnąć nie więcej?mój miał 35 a teraz 37,5cm. Czego to się człowiek w tych szpitalach nie dowie. Wiesz- może zmierzyli źle na początku tuż po porodzie??

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 9 miesiąc temu #392746 przez Brzuszek
Nie mam siły!
Basia raz jest aniołkiem, który słodko śpi, a chwilę później wpada w histerię i płacze przez 3 godziny i uspokaja się tylko przy cycu, żadne noszenie, bujanie, śpiewanie, czy smok nie pomaga.
Czasem mam ochotę uciec.
Niech te upały się skończą!

12 lata 9 miesiąc temu #392755 przez aga2+1
Brzuszek moja Tosia tez teraz marudna strasznie szczególnie wieczorem:( Nawet z jedzeniem jest gorzej. Podobno po niedzieli ma byc trochę chłodniej 26-28 stopni hehe

12 lata 9 miesiąc temu #392846 przez beadka7
Brzuszek, wiem co czujesz, mój mały ostatnio się zrobił się cfany, bo z butli łatwo leci, a przy cycu musi się trochę pomęczyć i zaczyna ryczeć jak chcę go cycem nakarmić. Ale nie daję za wygraną i po wielkiej histerii jak już wie, że ze mną nie wygra, to je cyca, ale czasem też mam dosyć i daję za wygraną i robię butlę. Bądź silna kochana !!! musimy to przerwać, później będzie już coraz lepiej (mam taką nadzieję) :*

12 lata 9 miesiąc temu #392860 przez MartiO
u mnie Młody się przyzwyczaił że na początku z cyca samo leci i nie musi się wysilać... i jak już trzeba to też marudzi... staram się zmieniać pozycję albo brać do odbicia żeby uspokoić... albo smok... potem albo wracamy do karmienia albo już nie ma ochoty... tak więc może chce pociumkać i wkurza się, że mu leci? :unsure:

też dziś bardzo marudny z znowu problemy z brzusiem choć kilka dni spokojniejszych było :(

akciak84 nie wiem dokładnie ile ale koło 2... mojemu powiększyła się o 5... ale też o 1 cm wzrosło ciemiączko... więc po prostu po porodzie musiał mieć mocno ściśnięte kości czaszki... dlatego właśnie nie są zrośnięte, żeby łatwiej było im się dopasować do kanału rodnego... czyli rozejście się + to co urosło... powinno tyle jakoś być ;)

12 lata 9 miesiąc temu #392874 przez Ingrid29
dziewczyny mój synek też marudny przez te upały- w dzień słabo śpi. w ogóle trudno go uspać.
N szczęście w nocy śpi. dziś od 22 do 4, pół godziny cyc i następnie od 4 30 do 7 00.

Mi jest gorąco i się pocę, a co ma powiedzieć taki niemowlak. Staram się go przewiewnie ubierać, a i tak czasem potówki wychodzą-ale już teraz mniej.

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #392883 przez labelo
hej dziewczynki,
jejku, współczuje takich upalow... u nas na pomorzu max do 28 dochodzi, nie ma az takiej tragediii:P.
Wiktoria dala wczoraj koncert histerii:P, 4h wyła i nic nie działało na nia, nawet cyc:P,ale za to jak zasnęła o 22 to obudziła sie dopiero ok 4 na cyca:P.

A my za 2 tygodnie chrzciny mamy, juz ubranko doszlo dla malej- oczywiscie zakupione na allegro:http://allegro.pl/sukienka-do-chrztu-kapelusz-opaska-buciki-r-68-i2448884801.html

12 lata 9 miesiąc temu #392952 przez Brzuszek
Przepraszam, że taka podła jestem, ale od razu mi lepiej jak czytam, że nie tylko ja mam takie problemy z dzieckiem.

12 lata 9 miesiąc temu #393002 przez aga2+1
labelo sliczna sukienusia:) Mała bedzie wyglądała jak księżniczka:)
Brzuszek nie masz za co przepraszać , bo raczej każda z nas lepiej się czuje jak usłyszy, że ktoś jest w podobnej sytuacji i ma podobne problemy (lżej się robi, że nie jesteś sama na tym swiecie z takim problemem).

12 lata 9 miesiąc temu #393041 przez beadka7
Brzuszek, aga ma rację- nie masz za co przepraszać, ja też mam tak, że mi lżej myśląc, że nie tylko ja zmagam się z problemami. Taka już ludzka natura :)

Labelo piękna sukienusia :) dla dziewczynek to takie ładne rzeczy są :)

My chrzciny planujemy na 4 lub 11 sierpnia- mąż dziś do sołtysa będzie jechał pytać o salę także może już ustalimy konkretny termin :) zastanawiam się czy małemu kupić biały garnitur :) czy jakiś tam kubraczek przeznaczony na chrzciny :)

12 lata 9 miesiąc temu #393048 przez KAMI
Hello mamusie :)

u nas też upały straszne, biegam w majtasach samych po domu a Młody w pieluszce tylko :) całe szczęście ta pogoda działa na Maxa usypiająco więc względny spokój mam. W razie darcia to cały czas działa cyc - niezawodny uspokajacz !!!

12 lata 9 miesiąc temu #393065 przez ruzyczka18
Dziewczyny jakich butelek do karmienia używacie??

12 lata 9 miesiąc temu #393102 przez beadka7
Ja mam Aventu małe 125ml.

12 lata 9 miesiąc temu #393105 przez aga2+1
ja mam avent i lovi

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka