- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- labelo
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kochamy Cię Kruszynko:*:*:*
dzis na bioderkach bylysmy, tez ok:).
ja w zeszlym tygodniu przeszlam zapalenie piersi, masakra, 39,9 mialam pierwszy raz w zyciu
Chrzciny mamy 22 lipca:), szatke i swiece juz mamy, z personalizacja nawet, teraz poszukuje sukieneczki:)
Dziewczyny, zdaza sie u Waszych Maluszkow w kupce sluz z niteczkami krwi??u Naszej Wiki, tazk, jutro do pediatry idziemy, mam nadzjeje, ze to nic powaznego...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aga2+1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- labelo
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kochamy Cię Kruszynko:*:*:*
- emma
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1
jestem z "marcowek", mam nadzieje, ze nie bedziecie mialy mi za zle, jak sie u was "udziele"
KAMI napisał:
mogę sobie zbierac przez dobę pokarm i potem zlać do jednego pojemniczka i zamrozić? mam takie specjalne pojemniczki do zamrażania. Ile mogę tzrymać pokarm w zamrażarce?
wiesz co, ja bym nie zbierala cala dobe, tylko np. raz lub dwa razy na dobe, w zaleznosci od tego, ile masz pokarmu. bo jednak dobe to on moze stac w lodowce, no i jednak bym tego nie mieszala. jak odciagalam, udawalo mi sie zebrac 150-250 ml (z obu piersi), potem wstawialam do zamrazarki. mozna trzymac taki pokarm 3 miesiace, jesli masz standardowa zamrazarke (zwykle jest w niej okolo -18 stopni - to nieprawda, ze musi byc -40!), a jezeli masz taka super-hiper i jest ponizej -20 stopni, pokarm mozesz przechowywac bezpiecznie nawet do pol roku. ja niestety mam taka zwykla, ale nie mialam nigdy problemu, podawalam malej rozmrozony pokarm - byl jak swiezutki
aga2+1 napisał:
labelo połozna mi mówiła, że śluz lub niteczki krwi w kupce mogą świadczyć o alergii pokarmowej (jak zmieniałam mleko młodej to kazała mi zwrócić na to uwagę). Dobrze, że idziesz do pediatry.
dokladnie tak! niestety sluz i krew w kupce to zawsze cos niepokojacego. u mojej coreczki pojawilo sie, gdy skonczyla miesiac (karmilam ja piersia) i meczylysmy sie poltora miesiaca (ja z dieta, a ona z mlekiem), zanim po wielu testach alergologicznych (nic nie wykazaly) i badaniach w roznych szpitalach (tez nic nie wykazaly), ktos przytomny stwierdzil, ze mala ma nietolerancje laktozy, czyli cukru mlecznego, wiec czego bym nie jadla, krew i tak by byla (pojawiala sie codziennie przez poltora miesiaca
- akciak84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
dobrze, ze u malutkiej duzo lepiej:) ufff
emma
no widszisz kochana, co źrodło to inne farmazony
- emma
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1
- Ingrid29
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- dziecko-największy cud świata
- Otrzymane podziękowania: 11
my jeszcze ostatni tydzień pieluchowania do niedzieli i w końcu będzie szybsze przebieranie niunia.
dziś na szczepienie lecimy + wazenie (zobaczymy, czy ile synek przytył)
U nas od rana burza, że hej-na szczęście synek się nie boii.
pozdrawiam wszystkie mamusie i ich pociechy:)
- akciak84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Ingrid29
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- karolina238
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
dawno nie zaglądałam, jestem sama z malutką bo mąż w trasie i całe dnie mam zajęte-żyję tylko od rana do wieczora i od nocy do rana
Dziewczyny mają Wasze maleństwa pleśniawki? może wiecie jak sobie z nimi radzić? dopadły nas dwa dni temu i nic nie działa-aphtin ani rumianek ani dicoflor, już nie wiem co robić
Beadka a podajesz maluszkowi koperek do picia?u mnie Julka też miała problemy z brzuszkiem- myślałam że to kolki bo płacz był niesamowity, pomogł koperek i kropelki espumisan dla maluszków-warto kupić teraz odpukać jest dobrze
Labelo dobrze że z malutką jest już lepiej
U nas malutka miała takie czerwone znamie od urodzenia na brzuszku i się okazało że to naczyniak
Co do mężów to u nas też jest podobnie, po porodzie pomagał robił obiady, sprzątał, pomagał przy małej a odkąd lepiej się czuję to już myśli że jest w porządku i mogę się wszystkim zająć-coraz trudniej jest zagonić go do pomocy.
Kami i dziewczyny które już dostały okresu po porodzie czy miałyście przed okresem śluz płodny a później biały?bo mi się już skończyło plamienie poporodowe i teraz mam taki śluz i nie wiem czy to już niedługo będzie okres. A jeśli chodzi o przytulaski to już bym chciała ale jeszcze czekam na wizytę u gina-żeby zobaczył czy w środku juz wszystko w porządku.
- nataleczka_92
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
- Brzuszek
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Basia ur.27.05.2012 4000g 56cm
Basia daje mi popalić, mam nadzieję, że jest taka marudna przez pogodę i że jej to minie!
Testujemy kolejne kropelki na brzuszek, tym razem Bobotic, to nasza ostatnia deska ratunku.
Mała jest obsypana potówkami ( nie dość, że na dworze skwar, to u nas w domu również ), kąpię ją w krochmalu, ale na razie poprawy nie widzę.
- Ingrid29
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- beadka7
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
My szczepienie mamy 26.lipca- wykupuję tą szczepionkę skojarzoną 5w1. Też się boję tych szczepionek..
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
U nas pogoda do dupy- szaro buro i pochmurno
- aga2+1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mała też ma potówki na całej buzi, a moze to nie potówki kurcze już sama nie wiem, ale nigdzie więcej nie widze tylko na buzi