BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

14 lata 2 miesiąc temu #390372 przez labelo
dawno nie pisalam,u Malutkiej duzo lepiej , bylysmy na omowieniu wynikow badan u hematologa, szpik ruszyl, produkcja czerwonych krwinek coraz lepsza, hemoglobina tez coraz wieksza:), taze sie cieszymy:),
dzis na bioderkach bylysmy, tez ok:).
ja w zeszlym tygodniu przeszlam zapalenie piersi, masakra, 39,9 mialam pierwszy raz w zyciu
Chrzciny mamy 22 lipca:), szatke i swiece juz mamy, z personalizacja nawet, teraz poszukuje sukieneczki:)

Dziewczyny, zdaza sie u Waszych Maluszkow w kupce sluz z niteczkami krwi??u Naszej Wiki, tazk, jutro do pediatry idziemy, mam nadzjeje, ze to nic powaznego...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 2 miesiąc temu #390386 przez aga2+1
labelo połozna mi mówiła, że śluz lub niteczki krwi w kupce mogą świadczyć o alergii pokarmowej (jak zmieniałam mleko młodej to kazała mi zwrócić na to uwagę). Dobrze, że idziesz do pediatry.

14 lata 2 miesiąc temu #390410 przez labelo
no wlasnie tez czytalam o tym w intnecie,ale.... ja jem codziennie to samo i dopiero teraz by wyszlo?.....

14 lata 2 miesiąc temu #390423 przez emma
czesc, dziewczyny!
jestem z "marcowek", mam nadzieje, ze nie bedziecie mialy mi za zle, jak sie u was "udziele" :)

KAMI napisał:

mogę sobie zbierac przez dobę pokarm i potem zlać do jednego pojemniczka i zamrozić? mam takie specjalne pojemniczki do zamrażania. Ile mogę tzrymać pokarm w zamrażarce?

wiesz co, ja bym nie zbierala cala dobe, tylko np. raz lub dwa razy na dobe, w zaleznosci od tego, ile masz pokarmu. bo jednak dobe to on moze stac w lodowce, no i jednak bym tego nie mieszala. jak odciagalam, udawalo mi sie zebrac 150-250 ml (z obu piersi), potem wstawialam do zamrazarki. mozna trzymac taki pokarm 3 miesiace, jesli masz standardowa zamrazarke (zwykle jest w niej okolo -18 stopni - to nieprawda, ze musi byc -40!), a jezeli masz taka super-hiper i jest ponizej -20 stopni, pokarm mozesz przechowywac bezpiecznie nawet do pol roku. ja niestety mam taka zwykla, ale nie mialam nigdy problemu, podawalam malej rozmrozony pokarm - byl jak swiezutki :).

aga2+1 napisał:

labelo połozna mi mówiła, że śluz lub niteczki krwi w kupce mogą świadczyć o alergii pokarmowej (jak zmieniałam mleko młodej to kazała mi zwrócić na to uwagę). Dobrze, że idziesz do pediatry.

dokladnie tak! niestety sluz i krew w kupce to zawsze cos niepokojacego. u mojej coreczki pojawilo sie, gdy skonczyla miesiac (karmilam ja piersia) i meczylysmy sie poltora miesiaca (ja z dieta, a ona z mlekiem), zanim po wielu testach alergologicznych (nic nie wykazaly) i badaniach w roznych szpitalach (tez nic nie wykazaly), ktos przytomny stwierdzil, ze mala ma nietolerancje laktozy, czyli cukru mlecznego, wiec czego bym nie jadla, krew i tak by byla (pojawiala sie codziennie przez poltora miesiaca :(). potem mala dostala Nutramigen i od poltora miesiaca wszystko jest ok, ale kosztowalo nas to wiele nerwow, wiec lepiej sprawdzic to jak najszybciej! pozdrawiam! :)

14 lata 2 miesiąc temu #390463 przez akciak84
labelo
dobrze, ze u malutkiej duzo lepiej:) ufff

emma

no widszisz kochana, co źrodło to inne farmazony :( ja przeczytalam o -40 stopniach w ulotce od pediatry

14 lata 2 miesiąc temu #390552 przez emma
Akciak, po dlugich poszukiwaniach udalo mi sie kupic w aptece woreczki na pokarm, takie fajne, niemieckie, w instrukcji byla mowa o temp. mrozenia, co w moim przypadku pokrylo sie akurat z informacjami ze szkoly rodzenia, jak masz obawy, przechowuj miesiac, ja mrozilam na dluzej i mleko sie nie psulo, zreszta zaraz bys to poczula, ale masz racje, chaos informacyjny jest... :dry:

14 lata 2 miesiąc temu #390725 przez Ingrid29
dziewczyny mam pytanko, czy wszystkie które były u ortopedy mają zalecone profilaktyczne pieluchowanie?

my jeszcze ostatni tydzień pieluchowania do niedzieli i w końcu będzie szybsze przebieranie niunia.

dziś na szczepienie lecimy + wazenie (zobaczymy, czy ile synek przytył)

U nas od rana burza, że hej-na szczęście synek się nie boii.

pozdrawiam wszystkie mamusie i ich pociechy:)

14 lata 2 miesiąc temu #390820 przez akciak84
ingrid

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

14 lata 2 miesiąc temu #390843 przez Ingrid29
akciak nasz 4 tygodnie pieluchowania miał zalecone- ja byłam tam gdzie wysłałam Ci numer telefonu. Rewelacyjny lekarz-wszystko wyjaśnił, pokazał jak składać pieluchę do podwójnego pieluchowania (pierwszy tydzień pielucha tetrowa, a następnie 3 tygodnie flanelowa. Pokazał też jak najlepiej nosić Arturka, żeby się dobrze bioderka rozwijały.

14 lata 2 miesiąc temu #390854 przez karolina238
Cześć Dziewczyny,

dawno nie zaglądałam, jestem sama z malutką bo mąż w trasie i całe dnie mam zajęte-żyję tylko od rana do wieczora i od nocy do rana :(
Dziewczyny mają Wasze maleństwa pleśniawki? może wiecie jak sobie z nimi radzić? dopadły nas dwa dni temu i nic nie działa-aphtin ani rumianek ani dicoflor, już nie wiem co robić :(
Beadka a podajesz maluszkowi koperek do picia?u mnie Julka też miała problemy z brzuszkiem- myślałam że to kolki bo płacz był niesamowity, pomogł koperek i kropelki espumisan dla maluszków-warto kupić teraz odpukać jest dobrze :)

Labelo dobrze że z malutką jest już lepiej :)

U nas malutka miała takie czerwone znamie od urodzenia na brzuszku i się okazało że to naczyniak :( mamy teraz wizytę u chirurga-tak się boję :(

Co do mężów to u nas też jest podobnie, po porodzie pomagał robił obiady, sprzątał, pomagał przy małej a odkąd lepiej się czuję to już myśli że jest w porządku i mogę się wszystkim zająć-coraz trudniej jest zagonić go do pomocy.

Kami i dziewczyny które już dostały okresu po porodzie czy miałyście przed okresem śluz płodny a później biały?bo mi się już skończyło plamienie poporodowe i teraz mam taki śluz i nie wiem czy to już niedługo będzie okres. A jeśli chodzi o przytulaski to już bym chciała ale jeszcze czekam na wizytę u gina-żeby zobaczył czy w środku juz wszystko w porządku.

14 lata 2 miesiąc temu #390904 przez nataleczka_92
Karolina u nas na czerwcowkach jedna mamusia też miała problem z pleśniawkami i pediatra poleciła jej kupić witaminę C w kropelkach -Cebion C

14 lata 2 miesiąc temu #390975 przez Brzuszek
Co za upał!
Basia daje mi popalić, mam nadzieję, że jest taka marudna przez pogodę i że jej to minie!
Testujemy kolejne kropelki na brzuszek, tym razem Bobotic, to nasza ostatnia deska ratunku.
Mała jest obsypana potówkami ( nie dość, że na dworze skwar, to u nas w domu również ), kąpię ją w krochmalu, ale na razie poprawy nie widzę.

14 lata 2 miesiąc temu #390980 przez Ingrid29
Brzuszek wczoraj mój synuś też był taki marudy, bo gorąco-nie chciał spać tylko wisiał przy piersi + dawałam mu herbatkę. Dziś trochę lepiej-śpi już od 11 10. Aż żal go budzić, ale musimy na szczepienie jechać. A tak nam się nie chce, bo to płacz będzie i gorąco.

14 lata 2 miesiąc temu - 14 lata 2 miesiąc temu #391012 przez beadka7
Karolina herbatkę z kopru podaję mu od piątku, sama też piję do śniadania. Narazie ciężko powiedzieć czy pomaga. Mały robi mało kupek, ale jak już zrobi to się obsra po pachy :P Ciągle też puszcza takie twarde suche bąki. Czekam na efekty :) a co do espumisanu, to oczywiście zapomniałam mu kupić talka gapa jestem że ciągle jak jestem na zakupach to mi z głowy wyleci. Muszę dziś pamiętać jak wieczorem będę jechać.

My szczepienie mamy 26.lipca- wykupuję tą szczepionkę skojarzoną 5w1. Też się boję tych szczepionek.. :(

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

U nas pogoda do dupy- szaro buro i pochmurno :(

14 lata 2 miesiąc temu #391020 przez aga2+1
Dziewczyny na plesniawki dobry jest sok z cytryny tzn. wycisnac pół cytryny do szklanki dodać trochę wody i pędzlować buziaka po każdym jedzeniu najlepiej pieluszka sie sprawdza do pedzlowania:) U nas pomogło w ciagu 2 dni:)
Mała też ma potówki na całej buzi, a moze to nie potówki kurcze już sama nie wiem, ale nigdzie więcej nie widze tylko na buzi :dry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka