BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 8 miesiąc temu #414628 przez Dotka
akciak ale masz gadułę w domu :D

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #414640 przez aga2+1
Ingrid moja ma to samo, ale na rehabilitację musze czekać do 22 października, bo nie ma wolnych terminów jakaś masakra. Za 2 miesiące to niech się w d... pocałują. Chyba pójdę prywatnie, bo szkoda dziecka. Ingrid jak Ci sie udało tak szybko załatwić rehabilitację?

12 lata 8 miesiąc temu #414691 przez beadka7
Dziewczyny tyle piszecie o tych nieprawidłowych napięciach mięśniowych że zaczynam szukać czegoś u mojego synka.. czy to trochę nie przesada, że każde najmniejsze odstępstwo jest już brane jako nieprawidłowe i od razu trzeba iść na rehabilitację ??

12 lata 8 miesiąc temu #414692 przez Ingrid29
aga2+1 mi się udało, bo skierowanie dostałam, jak Arturek miał 10 tygodni (a poszliśmy do pediatry z całkiem czymś innym, a przy okazji ona sprawdzała odruchy i powiedziała, że ma za słabe napięcie mięśniowe), zarejestrowałam się do centrum rehabilitacji na wizytę i byłam dzisiaj, a ona skierowała nas na rehabilitacje od poniedziałku- u nich takie małe dzieci przyjmują poza kolejką standardową. bo jak była przed nami babka-to ją zarejestrowała na marzec.

12 lata 8 miesiąc temu #414745 przez akciak84
kurcze dziewczyny ja też tak jak beadka, dostaję paniki. Ingrid czym się u Arturka objawia to napięcie mięśniowe? I w ogóle dziewczyny które chodzą z dzieciaczkami na rehabilitację...my mieliśmy przy porodzie próżnociąg połozniczy i się kapnełam (też po rozmowie z labelo), że nie dostałam wskazań do neurologa i się teraz bardzo martwię. Czy wszystko jest ok, a może zapomnieli wpisać? Niby ortopeda na wizycie badał napięcie w nogach i powiedział, że ok i że bardzo silny....ale...sama już nie wiem. Na moje oko jest wszystko w porzo, ale nie chcę niczego przegapić.

a co do gaduły nie wiem po kim on tak "naparza". Podobno mój mąż zaczął późno mówić (ale jak już powiedział, to z pięknym rrrrrr) a ja dosyć wcześnie, ale do gaduł nie należę. Ciekawe, czy mu się to utrzyma...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 8 miesiąc temu #414811 przez aga2+1
akciak ja cos podejrzewałam od samego poczatku, bo moim zdaniem mała była bardzo nerwowa i miała problemy z zasypianiem( teraz tez ma czasami, ale staram się ja wyciszyć przed spaniem). Moja pediatryczka badała małą w 6 tygodniu i mówiła, ze nie ma do czego się przyczepić, bo wszystko jest ok, a ta nerwowość wynika z problemów z brzuszkiem. Wczoraj byłam na szczepieniu no i już wyszło, że ma za małe napięcie w górnej części ponieważ leżąc na brzuszku podnosi główkę, ale nie podpiera się rączkami i jak się ją podnosi za rączki to głowa zostaje - nie ma siły jej dźwignąć. Poza tym cały czas wystawia język tak jak by nie mogła domknąć ust no i robi się z niej przez to taki gapcio :dry: Lekarka powiedziała, ze trzeba o to zadbać, bo później będzie miała problem z wymową , bo język będzie się źle układał no i będzie później siedzieć, stać itp. Z synem miała podobny problem tylko on miał za duże napięcie mięśni.

12 lata 8 miesiąc temu #414873 przez Ingrid29
aga2+1 u nas też ma za małe napięcie w górnej części - leżąc na brzuszku podnosi główkę, ale nie podpiera się rączkami i jak się go podnosi za rączki to głowa zostaje.

12 lata 8 miesiąc temu #414875 przez Ingrid29
u nas podobno te słabe napięcie wynikło z przedłużającej się żółtaczki-jak wróciliśmy do domu, to Arturek miał żółty kolor jeszcze z 3 tygodnie.

12 lata 8 miesiąc temu #414912 przez labelo
dziewczyny, u nas, tak jak akciak wspominala, my po proznociagu tez, no i po konflikcie w grupach glownych krwi-czyli zoltaczka mega byla, niedokrwistosc.... i mielismy skierowanie do neurologa dzieciecego (ze wzgledu na duze prawdopodobienstwo wodoglowia, niskiego napiecia miesn. itp po proznociagu), neurolog zwrozila tylko uwage,ze Malenka ma glowke w jedna strone( to bylo jak Mala miala ok 10 tyg), i mielismy cwiczyc w domu-nosic na lewym ramieniu, zaciekawiac od lewej strony, zeby glowka zaczela sie obaracac i na kontrole, na szczescie sie udalo i obylo sie bez rehabilitacji:). teraz mamy kontorle w listopadzie,ale co sie najadlam strachu, masakra....

co do napiecia, Malutka trzyma glowke, podpiera sie na raczkach na brzuszku, a jak lezy na pleckach,to sama do siadania sie zbiera:P:P:P.

12 lata 8 miesiąc temu #415013 przez akciak84
a to spoko
przeczytałam te informacje o odruchach, co kami przesłała, więc jestem świadoma co i jak. Przebadałam Miluszka sama:)
poza tym ortopeda ciągnął za ręce i z główka ok było...poza tym podpiera się na rączkach jak na brzuchu leży. Ma odruch szermierza...jeszcze zanim przeczytałam o tym to się śmiałam, że np jak go się nosi do odbicia i główkę ma np. w prawą stronę to ręka prosta jak u wodza :) Odruchy chwytne oczywiście są. I galanta z tymi pleckami też.

12 lata 8 miesiąc temu #415050 przez Madeline

12 lata 8 miesiąc temu #415054 przez KAMI
Ingrid kuruj się biedactwo

12 lata 8 miesiąc temu #415176 przez Ingrid29
No i wróciłam od lekarza i antybiotyk na 5 dni, po wieczornym karmieniu na noc muszę brać :(

A jutro chrzciny, padnę po nich jak kawka i w niedzielę, to chyba będę zdychać :(

Dzieki Kami :)

12 lata 8 miesiąc temu #415346 przez labelo
ingrid, współczuje... obyś szybciutko wyzdrowiała!!!

a Nasza Mala pokochala noszenie w nosidełku,hehe, jak idziemy n aspacerek, to obowiazkowo w koszyku wozka musi byc nosidelko, bo zapewne Malenstwo bedzie chcialo przynajmniej 30 min w nim pobyc i popodziwiac swiat:).

12 lata 8 miesiąc temu #415349 przez labelo
kurcze, wlasnie sobie przypomnialam:P, ze mialam cukrzyce ciazowa i powinnam po porodzie sprawdzic, czy zeszla,hehehe, ale co tam , moze lepiej nie wiedziec:p

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka