BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

13 lata 10 miesiąc temu #449816 przez Ingrid29
KAMI co do tych firm to nie mam pojęcia.

Super, że mężuś już ze szpitala wyjdzie.
My też w domu ćwiczymy na piłce :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 10 miesiąc temu #449837 przez ewel7
Ingrid piękne fotki :)

KAMI dobrze, że Mąż wraca do domku, niech szybko wraca do zdrowia!!!

mnie dziś mąż wyciągnął na zakupy, chciałam sobie kupić sukienkę bo w niedziele jedziemy na chrzciny, no i wróciłam z trzema, trafiłam takie fajne promocje (choć ja bym sobie trzech nie kupiła :silly: ale mężuś zabrał te co mi się spodobały do kasy, także nie miałam już nic do gadania jak wyszłam z przymierzalni ;P Misiek był taki grzeczny, a piszczał w tym sklepie, wszyscy się na niego oglądali :silly: ;)

13 lata 10 miesiąc temu #449859 przez aga2+1
KAMI dobrze, że już będziesz miała męża w domu:)
Ingrid wszystkiego dobrego dla Arturka:)
Co do kaszek to Tosia je z butelki robię mm i dodaje kaszkę 2 miarki od mleka (kaszka bezmleczna oczywiście) wychodzi taka w sam raz do picia. Tosia lubi najbardziej bananową ( jadła już malinową, jabłkową,bananową a teraz kupiłam brzoskwiniową zobaczymy czy jej będzie smakowała hehe). Raz zrobiłam mleczno-ryżową z malinami na gęsto, ale łyżeczką nie da rady:(

13 lata 10 miesiąc temu #449861 przez aga2+1
ewel ale masz dobrego męża:)

13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #449888 przez ewel7

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

13 lata 10 miesiąc temu #449969 przez dziewczyna84
Kami , zdrówka dla męża.

Ja też wczoraj podałam pierwszy raz kaszkę Bobovity, z butli.
Ewel ale on ładnie siedzi.

13 lata 10 miesiąc temu #449970 przez dziewczyna84
a... i Kami nie daj się mamie. Pokaz jej napis na pudełku mm: ze mleko mamy jest najlepsze!

13 lata 10 miesiąc temu #450134 przez KAMI
dzięki dziewczyny :)
dziewczyna nie dam się !!!
Ewel Bartuś jest cudowny :) i ślicznie siedzi :) kurteczka też fajowa !!!

a mi udało się nagrac Maksia jak się śmieje na głos :)

13 lata 10 miesiąc temu #450345 przez labelo
jejku, co za stresy przezywalam w ostatnich dniach!!
co do zwolnienia z pracy-ufff, obylo sie bez,okazalo sie jakie to mam "kolezanki" w pracy, i jak to jest,jak chce sie kogos tzw :podkopac, aby ocalic swoj tylek,na szczescie,po rozmowie z dyr, wyjasnilo sie , takze pracuje,ale .... rozgladam sie za czyms innym, bo atmosfera w pracy jest srednia:(

maz jak narazie nic nie znalazl stalego:(takze jestem glowa rodziny nadal.

a Malutka, coz ma juz zabka "na wierzchu":P, wiec mega gryzie:P, od dwoch dni daje jej pod wieczor pare lyzeczek kaszki takiej na dobranoc i ,odpukac:P, ladnie przesypia:)

za tydzien zaczynam prace na caly etat, zastanawiam sie jak to bedzie z karmieniem.....

13 lata 10 miesiąc temu #450379 przez karolina238
Ewel mężuś super się spisał :) oby częściej tak uzupełniał Twoją garderobę :) A Bartuś ślicznie siedzi i kurteczka też superowa :)

Aga ja niedawno podałam pierwszy raz kaszkę mleczną malinową właśnie łyżeczką i jakoś poszło ok 100ml, a bezmleczne to jkiej firmy dajesz?

Kami Maksio superancko się śmieje :) i macha rączkami i nóżkami jakby startował do odlotu :D

Labelo super że pracą jednak dobrze, chociaż na jkiś czas masz pewność że będą pieniążki. A jaka jest ta kaszka na dobranoc?bo jakoś nie widziałam nigdzie takiej :huh: a jak daje dobry rezultat na spanko to chyba spróbuję :)

Ingrid Arturek ślicznie wygląda i jaki już duży jest rośnie jak na drożdżach :)

13 lata 10 miesiąc temu #450423 przez aga2+1
ewel kurteczka super:)
karolina ja podaję kaszkę bezmleczną z Nestle. Na dobranoc tez mam kaszkę chyba z Nestle lub BoboVity nie pamietam i ona jest własnie mleczna z jabłuszkiem do podawania na gęsto czyli łyżeczką. Na razie odpada, bo mała taka kaszka pluje ( kaszka ma być w butli i tyle hehe)
KAMI ale Twój Maksio jest słodki i jak fajnie się smieje:)
A ja dzisiaj miałam telefon z osrodka rehabilitacyjnego, ze mojej rehabilitantki nie będzie w poniedziałek( w zeszły tez jej nie było, ale przyszedł na zastępstwo facet) i musi mnie gdzies wcisnąć do innego rehabilitanta. Zaproponowali przyszły piątek ( normalne jaja). Nie zgodziłam się więc znaleźli jeszcze wolny termin w środę na 8.45. Jestem ciekawa co będzie w nastepny poniedziałek z moją rehabilitantką bo na razie to nawet jej nie poznałam, a nie mogę się przepisać do innej, bo oczywiście nie ma miejsc. Jestem zła jak nie wiem. Miałam ochotę wykrzyczeć paniusi przez telefon co myślę o nich, ale co to da :dry:

13 lata 10 miesiąc temu #450606 przez KAMI
Aga jak będzie trzeba to wykrzycz !!!!

a ja dowiedziałam się więcej na temat tego o czym pisała Aga, każdej matce dziecka do lat 2 przysługuje tzw zasiłek opiekuńczy na dziecko w wymiarze do 60 dni w roku kalendarzowym. Trzeba wziąć L4 od lekarza (w zusie powiedzieli, że może być nawet pediatra, niekoniecznie neurolog), że dziecko wymaga opieki i takie L4 przedstawiamy pracodawcy. Zasiłek ten jest płatny 80 % pensji. Jesteśmy w super sytuacji bo większość z nas biorąc taką piekę jest z dzidziusiem do końca roku a już od stycznia przysługuje nam kolejne 60 dni.
W zusie powiedzieli mi, że nawet nie jest konieczne zaświadczenie od neurologa wystarczy L4 od pediatry, który stwierdza, że dziecko wymaga opieki PO 2 roku dziecka już wymagają oświadczenia, że nie ma nikogo innego do opieki nad bąblem ale teraz MAMA rządzi!!!!
Musze tylko dopytać o jedno czy to jest 60 dni roboczych czy kalendarzowych.

13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #450660 przez aga2+1
KAMI 60 dni kalendarzowych, bo jak masz L4 np. na 14 dni to weekend tez się liczy niestety:( Co do 60 dni opieki to tak i jest płatna 80%, a to o czym ja pisałam jest płatne podobno 100% ponieważ jest to rehabilitacja, ale jeszcze trzeba dobrze sprawdzić, bo każdy co innego mówi.

13 lata 10 miesiąc temu #450709 przez misia88
ewelAle dobry ten Twój mężuś! :) Mój szykuje mi jakąś niespodziankę, już nie mogę się doczekać :D

labeloWspółczuję Ci. Zla atmosfera w pracy potrafi zepsuć humor... Wiem coś o tym... :/

agaKurcze, było jej tam powiedzieć do słuchu przez słuchawkę :P

Ja dzisiaj Lili zrobiłam po porannym mleku papkę-zupkę marchewkową. Dodałam troszkę kaszy manny, bo wg najnowższego schematu powinno się wprowadzać razem z warzywkami. Ugotowałam na parze marchewkę, zmiksowałam z oliwą z oliwek i tą kaszką. Lili zjadła kilka łyżeczek. :) Zobaczymy jak jutro. W poniedziałek dodam do tego ziemniaka :)

13 lata 10 miesiąc temu #450734 przez aga2+1
KAMI, misia teraz też żałuję, że nie powiedziałam co myślę o tych całych ośrodkach. Dobrze, że moje dziecko chodzi tam tylko po to żeby było sprawniejsze i to nic poważnego, ale na prawdę współczuję rodzinom, które mają dzieci z porażeniem. Wszędzie trąbią, że dzieci powinny być rehabilitowane jak najwcześniej no ale jak to możliwe skoro do neurologa czeka się ponad 2 miesiące, a potem na rehabilitację kolejne tygodnie. Ten cały system jest jakiś chory!!!! Normalnie nóż się w kieszeni otwiera :angry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka