BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

13 lata 7 miesiąc temu #467886 przez karolina238
Cześć Mamusie :)

Katiuszka współczuję powrotu do pracy, też miałam wracać jednak zdecydowaliśmy z mężem, że idę na wychowawczy. Teraz nie wyobrażam sobie żeby mogło być inaczej :)

Kami jak możesz to wrzuć zdjęcionka śpiworka bo też szukam jakiegoś i nie moge się zdecydować, i zabaweczeczek ja też poluję na jakieś :)

Asiale super piłka, też zamówiłam i będziemy ćwiczyć z Juleczką :)

Beadka jejku współczuję Małemu,może jak byłaś na wizycie to nic jeszcze nie było widać :( może podaj nurofen dla dzieciaczków albo jakiegoś czopka przeciwbólowego, szkoda maluszka i Was :( jak ma temperatuę 38 to można jechać na pogotowie, bo jak jest poniżej 38 to nie uznają tego za gorączkę tylko stan podgorączkowy i odeślą do domu. Pisz jak będzie dalej, kurcze jak ja nie lubię jak dzieciaczki cierpią chciałby się wziąć wszystko na siebie :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 7 miesiąc temu #467896 przez beadka7
Karolina ja podaję małemu Ibufen dla dzieci i czopki na zmianę jak ma gorączkę i też jak mocno płacze (pewnie wtedy go boli)- oczywiście nie przekraczam dziennych zaleceń- tzn max 3 razy na dobę Ibufen i max co 4 godziny czopek, ale czsto to też nie pomaga.. teraz w dodatku słyszę, że mały trochę charczy, więc i pewnie gardełko go boli, bo też jak odbija po jedzeniu to od razu płacz po odbiciu.. mnie też go szkoda, najwyższą gorączkę miał 38,5 dzisiaj w nocy. Boję się kurcze, że ja go zaraziłam, bo chodziłam taka podziębiona od tygodnia. Sobie będę teraz w brodę pluć za to.. :(

13 lata 7 miesiąc temu #467923 przez asiale26
Beadka strasznie współczuje Tobie i maleństwu. Jak się to czyta to aż się płakać chce. Musi być u ciebie jakiś ostry dyżur. Prywatne kliniki mają swoje dyżury. Trudno, jak się tak strasznie dzidzia męczy to pal sześć z kasą.

13 lata 7 miesiąc temu #467934 przez asiale26
Katiuszka Fajnie by było spotkać się w takiej kawiarni dla mam, chętnie zobaczyłabym jak tam jest.
Oczywiście jeśli zrobisz zdjęcia dzidzi to odeślij, ja jestem tutaj nadworną obrabiarą zdjęć ;)
W przyszłym tygodniu raczej nie dam rady się spotkać bo robimy Kubusiowi pokoik, ale po 19.11 myślę, że już będzie wszystko zrobione i posprzątane.

13 lata 7 miesiąc temu #467935 przez aga2+1
Asiale, katiuszka tak po 19 mi też pasuje, bo teraz mała chora to nawet nie ma o czym mówić.

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #467944 przez katiuszka
Beadka kochanie, szukaj dyżuru pediatrycznego albo pogotowia. Takie maleństwo powinni bez problemu przyjąć.I mów że ma powyżej 38 stopni, jak z powodu pół stopnia mieli by Was nie przyjąć. Trzymam kciuki za Krzysia:*
Kami Max chyba się na walkę Kiczko i Wacha obudził:)
A ja mam fajną wieść, Sonii przebił się w końcu pierwszy ząbek! Może teraz nie będzie tak cierpiała:)

13 lata 7 miesiąc temu #467989 przez aga2+1
katiuszka gratuluję pierwszego ząbka:) A u nas cisza z zębami:(

13 lata 7 miesiąc temu #467991 przez dziewczyna84
katiuszka również gratuluję ząbka :)
Ja kupiłam od razu szczoteczkę dla niemowląt w rossmanie (sugerując sie książką iż wyrabiam dobre nawyki dziecku). I gdy ja myję zęby to mu pokazuję,(uśmiecha się) a po jego kąpieli te dwa ząbki myjemy jego szczoteczką to się TAK CIEEEESZY. Polecam :D

beadka też trzymam kciuki. Najgorzej to jak nie mamy jak pomóc same. ech biedactwo.

13 lata 7 miesiąc temu #468002 przez akciak84
misia

gratuluję umiejętności pisania blogów i czasu:) ja nie mam:( pod koniec stycznia ten cholerny egzamin i jakieś 4 h. dziennie muszę wkuwać tą lepszą przyszłość...

ewel

no filmik boski!Mały cwaniaczek!:) Rzeczywiście nie skazi się podnoszeniem pupy :P
Mój jednak podnosi wysoko dupkę i potrafi się gibać przód tył ( na kolanach) i czołgać się tak jak Lilka do tyłu. Ale jescze nie zajarzył jak to zrobić do tyłu.he. Jak będzie czas to nagram.

beadka
koniecznie ostry dyżur! No przecież o pół stopnia nie będą się kłócić. Trzymam kciuki za zdrówko.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

13 lata 7 miesiąc temu #468004 przez akciak84
tzn. miało być jak zrobić do przodu

13 lata 7 miesiąc temu #468008 przez akciak84

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

13 lata 7 miesiąc temu #468084 przez MartiO
Dziewczyny mam pytanie z konkursem bebilona... też wysyłałam... jak się znalazłyście? bo kombinuję ale nie udaję się...

my po weekendzie u dziadków... u młodego też różnie ze snem... często się budzi z płaczem ale jak dostanie smoka to na ogół zasypia...

Katiuszka gratulujemy ząbka :kiss:

Beadka... ja bym nie czekała tylko jak coś to izba przyjęć...

Bartuś super pełza ;) mojemu jeszcze nie wychodzi... dużo bardziej skupiony jest na "sprężynowaniu" i w każdej pozycji próbuje... próbuje też ciągle dosięgnąć choćby paluszkiem podłoża i stanąć na nogi... w piątek podnosiłam go za rączki do siedzenia, tzn sam się dźwigał... ale efekt był taki, że wcześniej czasem lądował na takich ugięgtych nogach ala dżin ;) a w piątek wyprostował je i stanął prosto... pewnie oberwie nam się od pediatry... ale nie bardzo mam na to wpływ bo nie wiem jak miałabym go trzymać żeby chociaż nie odbijał się nogami... no i poza tym sam siedzi :lol:

Akciak fajny Rasta ;)

13 lata 7 miesiąc temu #468094 przez dziewczyna84
AKaciak - wygląda super :D
pomijając najwazniejsze tutaj czyli stylizację ;) - ale ma anielską buźkę na tym zdjęciu. taką delikatną....Oj życzę ci żeby on taki był na codzień ;)

13 lata 7 miesiąc temu #468176 przez KAMI
MartiO do mnie maila wysłali z linkiem do mojego tekstu :)

Katiuszka gratulacje za ząbek :) u nas cisza w tym temacie

Akciak super rasta, a tak w temacie to na minimini oglądamy bajkę rastamysz - dla mnie bomba bajka i zawsze z morałem !!!!

Beadka kurcze kobieto współczuje strasznie, pędź do lekarza na izbe albo wołaj do domu pediatrę.

Maksio znowu harcował w nocy (tym razem walki nie było hehehe, spał w ciągu dnia wprawdzie sporo bo wybraliśmy się na długi spacer przez łąki w nosidełku i Maksio spał prawie cały czas, zaszliśmy z Katowic do Sosnowca :) z powrotem wskoczyliśmy w przejeżdżający akurat tramwaj i Maksio zaliczył pierwszy raz w środkach komunikacji publicznej, nie omieszkał tego wyśpiewać na cały tramwaj :) potem ok 19,00 przyszła ciocia i Maksio już był sprzedany, nie chciał spać tylko się w ciocię wpatrywał a ona się z nim bawiła. Jak ciocia poszła to brzdąc rozochocony śpiewał do 1,00 w nocy, myślałam, że pośpimy dłużej ale co tam o 7 pobudka !!! teraz leży na łóżku i gada z lokomotywą. Jest obłożony poduchami ale nasłuchuję i doglądam co chwilkę. Fajnie, że może się trochę sam pobawić, chociaż tyle :)

13 lata 7 miesiąc temu #468197 przez katiuszka
dzięki dziewczynki:*
Ewel Bartuś jest świetny! Spryciarz mały silne rączki ma... ja już nie mogę się doczekać kiedy Sonia zrobi taki postęp:)
Akciak Arturek przesłodki w tej czapie:)
Dziewczyna to ja też zakupię szczoteczkę:) Nie spodziewałam się że tak to szybko nastąpi.
Dzisiaj już drugi ząbek się pojawił :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka