BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 5 miesiąc temu #468282 przez beadka7
Hej mamuśki! :)

U nas lepiej ! Wczoraj Wam napisałam, że jest źle, niedługo potem mały zasnął i spał prawie 3 godziny !!!! obudził się w świetnym humorze, bez gorączki i sobie leżał i gaworzył chyba z 1,5 godziny, potem zjadł ładnie całą porcję mleka i sam w siebie w łóżeczku zasnął bez lulania :) nocka też w miarę dobrze (w porównaniu do tych poprzednich), obudził się raz na jedzenie i raz z powodu goraczki, ale dałam mu syropek i zasnął i spaliśmy do 8 !!!!!!! ok 10 byliśmy u pediatry- osłuchał go i stwierdził, że jest czysto, a wszystkie objawy wskazują na ząbkowanie.. także musimy to przejść. Uhh trochę mi ulżyło :)

akciak mały jest superowy :) w tej czapie świetnie wygląda :)

katiuszka gratulujemy ząbków!! :)))

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #468496 przez misia88
Hej Kochane!
beadkaCieszę się, że już lepiej. :) Aby ząbki szybko wyszły!
katiuszkaGratuluję pierwszych ząbków! :)

A u nas powolutku, właśnie się obudził mój głodomorek. W weekend byłam w szkole, więc Lila była z dziadkami.

Kochane, zapraszam na kolejny wpis na blogu. Tym razem o moich przemyśleniach na temat wzajemnego zrozumienia się partnerów w czasie ciąży. Link w podpisie :)

12 lata 5 miesiąc temu #468560 przez beadka7
misia piękny kolejny wpis.. chętnie bym go skomentowała, ale nie mam konta na żadnej z tych stron, które są do wyboru w podpisie.

Też mam nadzieję, że z ząbkami pójdzie szybko.

12 lata 5 miesiąc temu #468571 przez Ingrid29
Cześć dziewczyny nadrabiam weekend waszej aktywności na forum. Nie miałam czasu, żeby pisać bo w sobotę i niedzielę była chrzestna Arturka - na face fotki, których ciocia zrobiła ponad 100 :) A w niedziele też przyjechał mój brat z bratową i synkiem 8 letnim (dostaliśmy mnóstwo rzeczy dla Arturka po Mateuszu i właśnie 3 pralka się już pierze).

Beadka, żeby te ząbki szybko wyszły i żebyście się już tak nie męczyli oboje.

Katiuszka gratuluje dwóch ząbków u niuni. :)

Akciak super Rasta tez nasz brat.

Arturek też marudny już od 3 dni, smaruje dziąsła, bo czerwone jak nie wiem i do tego przyplątało się lekkie przeziębienie i w tą ładną pogodę nie mogliśmy wychodzić na dwór :(

Taki już duży jest Arturek
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #468596 przez misia88
INGRIDAle on już duży :) Super chlopak!

12 lata 5 miesiąc temu #468704 przez aga2+1
Ingrid ale długi jest Arturek:) Jak Wam idzie rehabilitacja? Ja dzisiaj byłam z Tosią mimo tego przeziębienia, ale nie żałuję, bo rehabilitantka poćwiczyła z młodą dobrą godzinę ( dała jej wycisk hehe). Oczywiście ryku było co nie miara, ale tylko jej to na zdrowie wyjdzie. Tosia teraz ma fazę spania na brzuchu w ciagu dnia więc jestem w szoku, bo nigdy nie lubiła tej pozycji.
Ale fajnie, że dostałaś ciuszki dla małego:)
Ja sprzedałam wózek głeboki, bo był ciężki i używalismy go tylko na spacery stacjonarne natomiast do samochodu mam lekką spacerówkę składaną w parasolkę ( oczywiście dobrze zabudowaną, z montowaniem do tyłu i do przodu, rozkładana na płasko , a Tosia bardzo lubi w niej jeździć więc nie było sensu trzymać tego grzmota:)

12 lata 5 miesiąc temu #468972 przez Ingrid29
Aga rehabilitacja super, my ćwiczymy 2 razy w tygodniu po 45 minut z rehabilitantką i w domku 2 lub 3 razy ćwiczę z Arturkiem. Artur robi mega postępy. Też ma drzemki w dzień na brzuchu, a też nie lubił tej pozycji :laugh:

12 lata 5 miesiąc temu #469049 przez karolina238
Cześć Dziewczyny :)

Katiuszka grtulacje ząbków :) u nas narazie cisza.

Kami to niezły wypad zaliczyliście z Maksiem :)

Aga mały superowo wygląda :) Julka nie chce się ostatnio wcale ubierać, ciągły ryk jak chce jej coś założyć najlepiej jak by w samamym body leżała

Misia super przemyslonka,też bym skomentowała ale nie mam kąta nigdzie :(

Beadka dobrze, że to nic poważnego oby Mały już czuł się lepiej

Ingrid ale masz ogromnego Mężczyznę w domku :)

12 lata 5 miesiąc temu #469133 przez beadka7
znalazłam taką fajną tabelkę z rozszerzeniem diety maluchów- przede wszystkim jest aktualna.
www.mamazone.pl/artykuly/male-dziecko/ka...iety-niemowlaka.aspx

12 lata 5 miesiąc temu #469841 przez misia88
beadkaBardzo fajna ta tabelka :)

12 lata 5 miesiąc temu #470022 przez Ingrid29
dziewczyny jaki rozmiar pampersów używacie? Bo my już 4.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #470035 przez katiuszka
Ingrid ja czwórek używam od 3 mc życia Soni i zastanawiam sie nad przejściem na 4+:)
Beadka tabelka super, skorzystam z niej:)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #470103 przez beadka7
My wciąż używamy 3, ale mąż ostatnio właśnie mówił, żeby przejść na 4. Ja osobiście uważam, że mały jeszcze się w 3 mieści i myślę, że może za 2 paczki zmienimy na 4 ;)

A my byliśmy dzisiaj znowu u pediatry.. na szczęście osłuchowo wszystko ok, jednak powróciło zapalenie ucha :(

już wczoraj nam zaczęło z tego samego uszka cieknąć i tak myślałam, że się ponownie zacznie.. no i oczywiście antybiotyk znowu. Na szczęście już od wczorajszego wieczoru Krzysiu nie gorączkuje, w nocy był trochę nie spokojny, ale w miarę ładnie spał, no i wrócił mu apetyt, ale coś go tam ciągle boli, bo jest taki jęczący. To już 7 dzień odkąd zaczął marudzić i gorączkować... biedactwo moje..

a i ja też jestem już zmęczona.. :(

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Także Asiu jeśli mogę Ciebie prosić i miałabys ochotę, to podaj maila a podeślę Ci kilka fotek Krzysia do obrobienia ;)
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #470113 przez Brzuszek
Aga a jakiej firmy masz tą spacerówkę, bo właśnie jakiejś poszukuję, gdyż nasz wózek nie mieści się do samochodu.

12 lata 5 miesiąc temu #470124 przez dziewczyna84
beadka, bardzo fajne zdjecie. ciesze sie ze jest epoka cyfrowa i mogę uchwycić mnóstwo ładnych lub smiesznych rzeczy małego.

my uywamy od paru dni 4ki, ale Macius wazy 7,5 kg, wiec w 3ce z DADY też. jeszcze jest i jest ok. kupilam w tej promocji Kauflandu 4ke pampersa po prostu i chyba juz bede kupowala takie wieksze. zawsze to jak duza kupa to jest w czym sie zatrzymac ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka