BezpiecznaCiaza112023

Listopad w tym roku będzie pogodny 2010

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #237044 przez mariosponge
Pojadę z kolegami męża z pracy. A w Łodzi dołączy do nas moja koleżanka. Wrócę pewnie też z nimi. A może bym wzięła nianię na te kilka godzin, pewnie byśmy wrócili ok 3-4 w nocy. Pomyślimy...

Mermide, robisz "edytuj" po poście i w "przeglądaj" jeszcze raz wybierasz zdjęcie:)

Zdecydowałam się na makijaż permanentny, takie lekkie kreski nad oczami. Na szczęście będę go miała za darmo, bo będę modelką pod czas szkoleń. Kosmetyczka jest znajomą, osoba zaufana,6 lat pracuje w zawodzie, więc powinno być dobrze.

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 5 miesiąc temu #237048 przez Asiersa
Marmide :)
Wybierz plik-->dalej.
Edycja-->wybierz plik-->dalej
Edycja-->wybierz plik-->dalej

i tak w kółko :P

Mój dzielny chłopczyk :*:*

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #237052 przez mermide
Ok to próbuje :lol:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Udało się :woohoo:
Dzięki Wam za pomoc :kiss:

13 lata 5 miesiąc temu #237055 przez mariosponge
Ale fajniutki Adaś, przystojniaczek. O której urodziłaś, Mermide? Ja o 13:40.

[/url]

13 lata 5 miesiąc temu #237059 przez Asiersa
świetne zdjęcia :) Adaśko super wyglądał :)

13 lata 5 miesiąc temu #237061 przez mermide
Adasia z mojego brzuszka wyjęli o 10.00 - miałam cesarkę i na wprost mnie wisiał zegar i jak tylko go wyjęli to zerknęłam i zapamiętałam :) Zresztą lekarz później potwierdził

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #237073 przez mariosponge
Czyli Adaś jest starszy :)
Naprzeciwko mnie też wisiał zegar, o 10 dopiero minęło mi znieczulenie (które dostałam po 19 godzinach porodu pierwszej fazy, żeby się przespała i nabrała trochę sił rodzić dalej) i lekarz powiedział, że już mamy 10 cm rozwarcia i możemy zaczynać przeć. Ile wspomnień... chciałabym to przeżyć jeszcze raz, mimo tego bólu i komplikacji. To było takie niesamowite.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

[/url]

13 lata 5 miesiąc temu #237077 przez Asiersa
ojjjj, jaki boroczek :laugh:

13 lata 5 miesiąc temu #237079 przez mermide
Hehe super wygląda. Chciał na szybko zjeść.
A ta muszka... Wygląda ekstra:) A wiesz co na tym drugim zdjęciu to ma twarz (a zwłaszcza oczy) podobne do Twoich - tak co ze zdjęć Cię widziałam

13 lata 5 miesiąc temu #237084 przez mariosponge
Dzięki, rzadko zdarza mi się usłyszeć, że jest chociaż trochę podobny do mnie.

[/url]

13 lata 5 miesiąc temu #237085 przez mermide
A pochwal się co Andrzejek dostał.
Adaś dostał prócz kasiory (miał lepszy połów niż ja na 18 :P) i przyjęcia urodzinowego (które zorganizowali i zafundowali moi rodzice) to odkurzacz i skrzynka na listy z Fisher Prica, taką matę i kierownicę bezprzewodową (to się montuje w aucie na siedzeniu i dzicko naciska kierownicę a na macie migają lampki, gra muzyka i zwierzątka wydają dźwięki)z Tinny Love, takiego ślimaka do którego wrzuca się piłeczki i on jak się trafi to się obraca, wibruje,świeci i gra, poduszkę hipoalergiczna (na moje życzenie), książeczki i ubranka a od chrzestnego dostał wyjątkowy prezent bo ręcznie robioną (przez chrzestnego i jego narzeczoną) piaskownice (jest super bo się zamyka, a jak się ją otwiera to z klapy robią się dwie ławeczki)

13 lata 5 miesiąc temu #237097 przez mariosponge
Od chrzestnych jeszcze nic nie dostał, bo się umówiliśmy, że jak się zdecydujemy na coś konkretnego, to im dajemy znać. Pewnie łóżeczko sobie zażyczymy.
Oprócz tego kasę, samochodzik którym może jeździć przebierając nóżkami, Żółwia co uczy odgłosów zwierzątek i opowiada wierszyki, Garnuszek Fishera-Prise, zabawki do kąpieli (zjeżdżalnia) i Ufoludka, którego Andrzej znienawidził od pierwszego spojrzenia. Ufoludek się kręci, jeździ po podłodze i wydaje różne odgłosy. Andrzej się go chyba boi lub po prostu nie lubi, bo ciągle nim rzuca jak najdalej od siebie.
Wymieniłam zabawki które dostał również na chrzciny, bo na urodziny tylko tą zebrę co na zdjęciu, samochodzik i od nas prezent który jeszcze nie kupiliśmy. Rodzina przecież o urodzinach mego dziecka nie pamięta.

[/url]

13 lata 5 miesiąc temu #237106 przez mermide
Wiem, to przykre, że najbliżsi tak was potraktowali. Ale ja od zawsze wychodziłam z założenia, że z rodziną to najlepiej wychodzi się na zdjęciu. Szkoda tylko Andrzejka (w końcu on nie jest winien temu jakie stosunki mają między sobą dorośli). A ich zachowanie świadczy nie tylko o braku kultury, ale i jakiejś niedojrzałości - przepraszam, jeżeli Cię uraziłam tym stwierdzeniem, ale ja jestem cięta na takie zachowania. W mojej rodzinie zdarzyło się coś podobnego (ojciec nie pamięta o synu). Więc jeżeli uraziłam Cię to bardzo przepraszam, ale takie jest moje zdanie.
A Ty się nie przejmuj i chodź z wysoko podniesioną głową i nie daj się im wszystkim. Najważniejsze, że Andrzej ma kochających go rodziców. Ciocie i wujkowie też są (Wasi znajomi), a babcia i dziadek też tylko daleko, ale pamiętają.

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #237113 przez mariosponge
Nie uraziłaś mnie, myślimy podobnie. Tylko jest mi tak cholernie przykro, że Andrzej nie ma normalnych dziadków obok siebie. Nie wiem czym on zawinił przed nimi...

spadam kłaść Andrzejka spać, do jutra.

[/url]

13 lata 5 miesiąc temu #237120 przez mermide
Wiem, że to przykre. Ale to świadczy tylko o nich samych. Tak jak już pisałam według mnie mieszanie dziecka (w jakikolwiek sposób) w sprawy dorosłych jest największą zbrodnią. A już ignorowanie go to poprostu dla mnie nie do pomyślenia. Według mnie jak mają problem to powinni go rozwiązać z wami a nie "wyżywać" się na małym.
Ale tak jak mówię głowa do góry. Będzie dobrze. ważne, że ma was. Pamiętaj dla dziecka najważniejsi są rodzice. A jak nie będzie miał dziadków obok siebie to może nie będzie do nich tęsknił. Później będzie miał kolegów i będzie im opowiadał że jego dziadkowie mieszkają daleko ale jeździ do nich na wakacje i oni są SUPER!!! A najfajniejsi są mama i tata:)
Nie przejmuj się, nie warto :kiss::kiss::kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka