BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 3 miesiąc temu #62353 przez _aga86_
Masz racje Renia, ze nie tylko przez zabki, ale widac roznice miedzy wkladaniem przedmiotow w celu poznawczym, a jezdzeniem po dziaslach w celu ukojenia bolu, swedzenia- ja to widzialam.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 3 miesiąc temu #62367 przez Gosia
Rozwijają się też ślinianki, więc stąd ślinka cieknie :laugh:
Ja też codziennie ząbków wypatruje jak głupia!!!

Moja Maja już troszkę lepiej się czuje, ale kurcze podawanie dziecku lekarstw to jest jakiś koszmar!!! Nie chce buzi otwierać a jak dostanie za szybko dużą ilość to mi to zwraca :( Czasem podanie 5ml syropku trwa godzinę po troszku. :( Koszmar. Super jak dziecko jest zdrowe!

14 lata 3 miesiąc temu #62369 przez asia26
Oliwcia raczej nie wklada wszystkiego do buzi w celu poznania bo ciagle czyms po dziaslach drapie a z paluszkow ma cale poranione dziaselka tak drapie i jest okropnie marudna i od 4 dni ma biegunke i problem ze snem teraz sie to tak bardzo nasililo bo wczesniej tak po troszku wszystko bylo. ja nawet nie czekam na te zabki bo karmie piersia i boje sie ich ale nie chce zeby malenstwo sie takj meczylo :(

14 lata 3 miesiąc temu - 14 lata 3 miesiąc temu #62370 przez alutka1011
Gosiu a jaki masz syropek?Bo u mnie Maja kiedys miała Pulneo i cały czas mi się tym dławiła bo był dla niej za słodki.Raz sie tak zadławiła że ledwo ją odratowałam :( No fajnie jak dzieci sa zdrowe żeby teraz już wogóle nie chorowały to by było dobrze :dry:
Jejciu Asiu nie zazdroszczę biedna Oliwka.Moja jak miałam begunkę to jej daawałam mleko z marchwianką z hippa i podawałam do picia smecte i napar z borówek.

14 lata 3 miesiąc temu #62373 przez asia26
no tez chyba bede musiala cos sprobowac tylki nie cche lekarstw tylko cos naturalnego :) jestem przeciwniczka chemii :)

14 lata 3 miesiąc temu - 14 lata 3 miesiąc temu #62374 przez asia26
Anetko ale nawet dlugie i bolesne zabkowanie nie przeszakdza Oliwci w brojeniu :) moja glistka pelza jak szalona po calym pokoju tylko do tylu ale to tak slodko wyglada :) sprobuje zalatwic kamere po moze kolezanka mnie odwiedzi w przyszlym tygodniu to sprobuje ja poprosic choc na tydzien o mala pozyczke sprzetu to potem sie do Ciebie zglosze zebys pomogla mi dodac ok bo ja blada w tym jestem :)a moj pies nie wie co sie dzieje ma konkurencje pelzajaca po podlodze i chodzi jak cien za mala i pilnuje :)

14 lata 3 miesiąc temu #62391 przez alutka1011
No widzisz jaka Oliwcia zdolna :) Moja też tak trochę pełza i twardo stoi tatuś ją uczy chodzić :laugh:

14 lata 3 miesiąc temu #62413 przez asia26
my Oliwki nie stawiamy jeszcze boimy sie troszke o jej nozki ale jak ja pod paszki chwycic to ladnie twardo stoi :) ale z tym pelzaniem to mnie wczoraj zaskoczyla bo tak to tylko troszke po kocyku a wczoraj przekroczyla granice koca i szaleje na calego :)

14 lata 3 miesiąc temu #62456 przez Gosia
Na kaszelek Flegamina, ale taki na oskrzela Elofen i jest obrzydliwy. No i skutkiem ubocznym jestb pieluszkowe zapalenie skóry. Masakra. Już niewiem co robić. A antybiotyk Sumamed i też xchyba nie pomaga! :( :( :(

14 lata 3 miesiąc temu #62498 przez martela89
A nasza wczorajsza spokojna noc to była cisza przed burzą.
Dzisiejsza noc była straszna bo Vanessie lewa jedyneczka się przebiła i strasznie płakała w nocy i się męczyła wzięłam ją o 2 do łóżka bo tylko przy cycu była spokojna i calutką noc spała przy cycu. Dzisiaj pewnie czeka mnie powtórka z rozrywki ale dam jej czopek na noc.

14 lata 3 miesiąc temu #62500 przez _aga86_
No to gratuluje zabka :) Jak sie przebil to powinno byc juz lepiej- o ile inne zabki nie "kielkuja".

14 lata 3 miesiąc temu #62505 przez martela89
Przebiła się jedna strona więc pewnie jeszcze będzie się troszkę męczyła bo musi się przebić druga strona ząbka :)

14 lata 3 miesiąc temu #62557 przez Gosiaczek31
brawo Vanesska! no martela teraz uważaj, bo jak Cię córcia zaatakuje tą jedynką... :silly:

14 lata 3 miesiąc temu #62568 przez martela89
I tego się właśnie boję :lol:

14 lata 3 miesiąc temu #62596 przez martela89
Monia od gapiłam od Ciebie ząbkowego dzidziusia :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka