BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

13 lata 10 miesiąc temu #139190 przez Groszek
Hihi Renia ja Cię doskonale rozumiem :) ja też potrzebuje snu, snu i jeszcze raz snu... Groszek tak daje mi popalić że od prawie roczku nie przespałam ani jednej nocy, ba nawet 5 godzin ciurkiem :dry:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 10 miesiąc temu #139270 przez paulinkaaa2202
ja śpie do 6 czy 7 rano i się nie wysypiam :D

Ja też bym chciała drugie i też rok po roku ale w naszej sytuacji to niemożliwe....
Muszę znaleźć pracę, posłać małą do żłobka, coś zarobić bo z jednej pensji jest ciężko i jeszcze do tego mamy kredyt masakra

Dobrze że moi rodzice nam pomagają bo byśmy zginęli

13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #139322 przez MoNiaaa
oj paulinko dobrze cie rozumiem ;/ my tez mamy kredyt i tylko moj M pracuje i nie jest lekko :( a marzyloby miu sie chodzic z brzuszkiem. nie chcialabym zeby miedzy dziecmi byla wieksza roznicsa niz 3 latka i mam nadxzieje ze do tego czasu uda sie nam :)

ja jestem podobnego zdania jak alutka fajnie jak dzieci dorastaja razem ja mam siostre 2 lata mlodsza i sie super dogadujemy a z mlodszym bratem juz nie to samo.
sama chcialabym juz myslec o drugim dzidziusiu ale sytuacja narazie nie pozwala :( musze znalesc prace i ciezko bedzie bo mam male doswiadczenie a niestety jest jak emme powiedziala ze najchetniej by chcieli mlodo dziewczyne z 20 letnim doswiadczeniem...esh :dry:

Alutka powodzenia u lekarza i koniecznie podziel sie nowina 3mam za ciebie mocno kciuki i sama sie czuje jakbym znowu w ciazy byla :side:

a niespodzianka bedzie niesamowita a kiedy robisz roczek??

a co do nocy to Julka ostatnio budzi sie nad ranem i nie spi z godz albo dwie nie wiem co soe jej tak przestawilo ale juz czasem brak mi sil i cierpliwosci na dodatek w dzien malo spi wiec nie ma chwili odpoczynku :huh:

http

]

13 lata 10 miesiąc temu #139377 przez alutka1011
Roczek robie dokładnie za miesiąc :)
Już po lekarzu wszystko ok termin mam na 18 a nie 19 luty :)

13 lata 10 miesiąc temu #139379 przez iwkaa
ja puki co mam gdzie wracac do pracy i od polowy lipca ide ale w pazdzierniku tez bede wyla o pomoc bo umowami sie konczy!! a narazie nie dostane przedluzenia to glupia sluzba zdrowia!!!!
a w moim zawodzie tez ciezko o prace w malej miescinie;(

13 lata 10 miesiąc temu #139380 przez iwkaa
no to jeszcze raz gratuluje alutka!!! terz bedziesz sie chwalic nie tylko Maja ale i brzuszkiem!!! obowiazkowo;D

13 lata 10 miesiąc temu #139386 przez paulinkaaa2202
to super Alutka :)
Aż zazdroszczę :)

13 lata 10 miesiąc temu #139449 przez martela89
Odespać to też mi się marzy chociaż kilka nocy :)
Ale już się do tego przyzwyczaiłam i nie jest źle :laugh:
My też mamy kredyt ale jest ok bo mój M jest za granicą więc finansowo jakoś dajemy radę,co miesiąc jest w domu więc też jest dobrze.

I nie piszcie tak o tych brzuszkach bo mnie zarazicie,a wtedy mój chłop na pewno nie wyrobi :lol: a zaczyna mi się chcieć drugiej dzidzi :lol:

13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #139497 przez Gosia
HEHE PIERWSZA ZAUWAŻYŁAM ALUTKOWĄ CIĄŻĘ HEHE HURA HURA :P :laugh:
Altka teraz czekamy na informacje i mam nadzieję, że nie przeniesiesz się na stałe do lutowych mam albo do podwójnych mam :laugh:

Dziewczyny ja to też bym chciała drugie maleństwo jak tak rozmawiacie o tych brzuszkach. :laugh: Ale najpierw to chciałabym pracę zmienić na lepiej płatną albo żeby w obecnej pracy sytuacja z wypłatami się polepszyła. Wtedy ruszam do boju :laugh:

Martela Tobie to troszkę zazdroszczę, że ciągle z Vaneską możesz się opiekować i nikomu nie musisz jej dawać. I z kasą też u Was jest nieźle skoro ciągle coś kupujesz, pokój Vaneski superaśnie odpicowany itd. fajnie tak, że o kasę martwić się nie musisz. Ale z drugiej strony to chodząc do pracy też jest fajnie, bo to jakaś rozrywka, odskocznia od domowych obowiązków itd. Sama niewiem co lepsze!

No i najważniejsza sprawa. MAJKA DZIŚ KOŃCZY 10 MIESIĘCY :laugh: Kupiłam jej kierownicę podgapioną od Emme :P

13 lata 10 miesiąc temu #139527 przez alutka1011
Wszystkiego najlepszego dla Majeczki :kiss: :kiss: :kiss:

13 lata 10 miesiąc temu #139576 przez Renia2108
Sto lat dla Majeczki!! :D U nas niedlugo 10 miesiecy a lobuz jak diabli juz z tej mojej malej... Wiecej dzieci - nie dziekuje :P Bo wysiade fizycznie i psychicznie...

Jeszcze od soboty zeby mnie bolaly (tzn jeden ale pulsowal na pol twarzy) nie wiedzialam jak sie nazywam nawet.. A do dentysty takiego stracha mialam ze szok, dalej w sumie mam ale zab juz z glowy.. tak zniszczony byl ze do chirrurga musialam jechac ale bezbolesnie, szybciutko wszystko, teraz tez najgorzej nie ma! A glupia sie meczylam do wczoraj...

13 lata 10 miesiąc temu #139617 przez Gosia
Dziękujemy :kiss:

13 lata 10 miesiąc temu #139682 przez martela89
Gosiu z sierpniówek to ja pierwsza wiedziałam o alutkowej ciąży bo już na listopadzie jej gratulowałam :silly:

A co do pracy czy nie pracy,to ja lubię swoje życie mi jest w domciu dobrze,wiem ,ze niektórzy uważają z tego forum,że nie mam ambicji koro nie pracuje i nie chcę pracować ale ja nie leżę dupą do góry ja wychowuję dziecko i mam masę innych obowiązków w domu-moim zdaniem o ambicjach nie świadczy praca każdy ma inny sposób na życie ja np.mam tak jak w piosence Natalii Niemen "...ambicje niesłychane mam,wychować ludzi chcę na ludzi..." :)
A nie patrze na to,że nie ma pracy i kiedyś mogę nic nie mieć jakbym się rozeszła z mężem albo coś bo ja tak na to nie parzę -mam tą drugą kochaną osobę i to jest najważniejsze :)
Wiadomo,że dla wielu ludzi praca to odskocznia albo tak jak mój M nie wyobrażają sobie nie pracować i ja to rozumiem bo jak go poznałam to nie miał jeszcze 18 lat,a uczył się zaocznie i pracował i nie miał ani jednego miesiąca przerwy,jedynie teraz jak pracuje za granicą to ma urlopy co 4-6 tyg 2 tyg w domu i raz w roku jest 4 tyg w domu :)
On nie chciała nawet żebym pracowała,bo nie było i nie jest nam to potrzebne,nie rozumiem też gadania "ja bym tak nie mogła prosić się o każdy grosz"NIGDY o nic się nie prosiłam,kupuję co chcę i nie pytają ani nie prosząc nikogo.

:kiss: :kiss: :kiss: DLA MAJECZKI :)

13 lata 10 miesiąc temu #139685 przez martela89
A pieniądze rzecz nabyta teraz są,a zaraz może ich nie być-więc nie ma czego zazdrościć :blink:

13 lata 10 miesiąc temu #139688 przez Emme
Gosia napisał:

No i najważniejsza sprawa. MAJKA DZIŚ KOŃCZY 10 MIESIĘCY :laugh: Kupiłam jej kierownicę podgapioną od Emme :P

Najlepsze życzenia no i mam nadzieję, że Maja będzie niezłą kierowczynią :silly:

Martela dlaczego znów mam wrażenie, że odnosisz dyskusję do swojej osoby. Żyj tak jak Wam najlepiej, może innym takie życie by nie odpowiadało, może ktoś chciałby się z Tobą zamienić... Każdy wyraził opinię na temat, więc nie wiem dlaczego się tłumaczysz. To Wam ma być dobrze.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka