BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 10 miesiąc temu #393367 przez strangerwold
hej Kochane dziś Bartus koczy 4 miesiące powinien zacząć dzis jesc zupkę jarzynową ale je ją już od tygodnia ale jest dobrze:))
Tabletki na hemoroidy coraz bardziej pomagają super!
Dokladnie za tydzien wyjezdzamy do Iławy !:))
U nas wszytsko dobrze wkoncu skonczyly mi sie plamienia wiec mozna dzialac;D
Milego wieczorku;*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #393373 przez gusiag
stranger to super, że już wcina i że to już 4 miesiące, jest o 19 dni młodszy od Oli, ona za 11 dni będzie miała 5 miesięcy :)
no i miłych "działań" :blush:

12 lata 10 miesiąc temu #393670 przez ewelina.zak.1991
no to my tez juz niedlugo zaczynamy wcinanie;) dziewczyny a macie nadzerke po porodzie?

Moje maleństwo !!!:*

12 lata 10 miesiąc temu #393671 przez gusiag
Ewelina witaj ponownie :)

12 lata 10 miesiąc temu #393704 przez marigra
ewelina.zak.1991 napisał:

no to my tez juz niedlugo zaczynamy wcinanie;) dziewczyny a macie nadzerke po porodzie?

Nie, ja nie mam...a moze miallas przed porodem i teraz zostala?

Gusiag- dzielna masz coreczke

Stanger- Bartus dolaczyl do grona "doroslych"skoro wcina juz sloiczki:-)

My prazymy sie dalej w cieniu, na szczescie dzisiaj juz tylko 28 stopni:-)

12 lata 10 miesiąc temu #393784 przez gusiag
:( chyba muszę iść do gina..
wczoraj myślałam że po miesiącu wreszcie skończył mi się okres.. a dziś znów ból i krwawienie od nowa :( ileż można :( :unsure:

12 lata 10 miesiąc temu #393860 przez marigra
gusiag napisał:

:( chyba muszę iść do gina..
wczoraj myślałam że po miesiącu wreszcie skończył mi się okres.. a dziś znów ból i krwawienie od nowa :( ileż można :( :unsure:

Hmm to faktycznie dziwne. Lepiej idz do lekarza i zapytaj......ja ci niestety nie pomoge bo jesscze u mnie okres sienie pojawil, z tym ze nie stosuj tabletek, wiec pewnie dlatego....
Trzymam kciuki...

12 lata 10 miesiąc temu #393866 przez ewelinda83
gosia ja przy tabletkach mialam krwawienie 3 razy :angry: pierwsze bylo najdluzsze a pozniej dwa razy po pare dni. przy tabletkach to normalne ale jak masz obawy to lepiej jednak to skonsultowac z lekarzem.
jak wakacje w Polsce ? udane, pogoda dopisala ?

ewelina ja przed porodem mialam nadzerke, a teraz to nie wiem bo na wizyce u ginekologa nie bylam, badal mnie zwykly lekarz rodzinny a w zasadzie to byla rozmowa a nie badanie :ohmy: na cytologie ide w czwartek ( przed ciaza mialam zle wyniki ) a badanie ginekologiczne zrobie w Polsce.
ale slyszalam ze ciaza likwiduje nadzerke :S

12 lata 10 miesiąc temu #393871 przez gusiag
hej, ale ja nie biorę tabletek, w kwietniu miałam zastrzyk ale tylko jeden bo zrezygnowałam, więc może to od tego :( nigdy więcej!
W Polsce ok, ale trzeba teraz odpoczywać bo zmęczona wróciłam. W moim rodzinnym miejscu jak byłam to pogoda była do bani, myślałam że się poopalam pokąpie w basenie że Ole w jej baseniku popluskam a tu lipa. Za to we Wrocławiu u rodziny męża już upał nie do zniesienia. Ola w wanience na dworze raz się wykąpała. My byliśmy na weselu w taki upał. coś okropnego, nikt nawet się nie bawił, wszyscy wymęczeni duchotą i słońcem..
a my za ponad miesiąc znów lecimy do Polski, tym razem na ciut dłużej :)

12 lata 10 miesiąc temu #393893 przez ewelina.zak.1991
no wlasnie nie mialam przed... moj lekarz powiedzial ze wlasnie najczesciej po porodzie sie robi nadzerka... wiec mamy sprzeczne informacje;) noooo gorac niesamowity masakra

Moje maleństwo !!!:*

12 lata 10 miesiąc temu #393918 przez ewelinda83
ewelina moj lekarz zawsze sie mnie pytal kiedy mam zamiar miec dzieci bo wtedy nadzerka sama zejdzie a tak to trzeba bedzie wypalac jak sie bedzie powiekszac :huh: i badz tu madry :ohmy:

gosia fajnie ze urlop sie udal :) ja tez pochodze z okolic wroclawia, no troche dalszych okolic bo ma 40 km ;) mam nadzieje ze jak ja bede w Polsce to pogoda bedzie tez dopisywac :) kolo do plywania juz czeka wiec na basen mozna isc, nosidelko tez juz przyszlo wiec i w gory mozna sie szykowac :blink: mam nadzieje ze nie zapesze i nasze plany wypala :silly:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #393929 przez georgette102
cześć mamusie,

trochę mnie nie było i jak zawsze zadbałyście o to bym miała co poczytać :blink:

a my byłyśmy u moich rodziców przez kilka dni a T. w tym czasie malował mieszkanie; moja nieustająca potrzeba zmian odbija mu się czkawką i po raz kolejny demonstracyjnie oświadczył, że to już ostatni raz :silly:

a teraz forumowe ciocie niespodzianka: mamy już pierwszego ząbka!!!!

Tee napisał:

Georgette102- no właśnie nam też kazał… tylko niestety Zuza ma swoje własne zdanie na ten temat i nie zamierza stosować się do zaleceń lekarza.
Z tego co wyczytałam pochodzisz z Olsztyna???? Witaj w klubie. Co prawda już nie mieszkam, ale spędziłam tam około 6 lat. Najpierw była moja szkoła, potem studia męża… heheheh może się kiedyś nawet spotkałyśmy i o tym nie wiemy…

Tee nie jestem rodowitą olsztynianką, przyjechałam tu w 2005r. (studia + praca) i jakoś tak wyszło, że zostałam a pewnie głównie dlatego, że poznałam męża :)

ewelina fajnie, że do nas wróciłaś

moje drogie spróbuję włączyć się do rozmowy na bieżąco, a teraz spadam na śniadanie
miłego dnia

12 lata 10 miesiąc temu #393940 przez gaabrysia
Witajcie, faktycznie troche do nadrobienia ;)

ja na razie po cytologi muszę iść na wizytę po wyniki.
Ale to dopiero po urlopie taty

Ząb ?:) super!!

w takie upały ciągle na dworzu teraz... w domu jeszcze gorzej!
a pozatym modem nam pękł od internetu, na weekend pożyczyliśmy. Mam nadzieje,że szybko naprawimy.

12 lata 10 miesiąc temu #394054 przez emma
czesc, dziewczyny! :D

troche mnie nie bylo, bo upal meczyl - nie mialam na nic sily, Zośka ztreszta tez nie, dopiero dzis rano zrobilo sie pochmurno, wiec lyknelam troche powietrza i wreszcie wyciagnelam ja na spacer - wczesniej siedzialysmy caly dzien przy otwartych oknach i wentylatorze po prostu... masakra! :dry: podobno od czwartku ma sie cos ruszyc w temacie pogody - oby! :) okresu dzien 5. i mam nadzieje, ze ostatni - alleluja! :) 2. i 3. dnia musialam wymianiac podpy co 2 godz., a i tak bylo za rzadko - myslalam, ze zbzikuje, no i do tego ten upal... ale na szczescie ma sie ku koncowi! :laugh: i jedno, i drugie! :lol: dwa dni temu najadlam sie strachu, bo po polnocy do pokoju Zosi wlecialy DWA NIETOPERZE!!! myslalam, ze umre ze strachu, szybko zabralam mala do innego pokoju, a tatus walczyl, poki ich nie wyrzucil ;). ale normalnie szok! nietoperze wlatujace przez uchylone okno w srodku stolicy! :ohmy: teraz nie uchylam juz na noc okien w pokoju Zośki... :angry:
z informacji takich sobie - Zosia dostala jakiejs wysypki na buzi i brzuszku i niestety mysle, ze to... marchewka :dry:. od 2 dni juz jej nie podaje i wysypka powoli znika, ale jak ona jest ucuzlona nawet na marchew, to czarno widze wprowadzanie innych posilkow... :dry: poczekam pare dni i sprobuje z ziemniaczkiem, moze jakos pojdzie... ale nie jestem zadowolona, biedny dzieciak, tylko nutramigen jej podchodzi... :(

asiula, odwiedziny - bardzo chetnie, jestesmy z Zosia bardzo goscinne, ale jesli chodzi o sierpien, to slabo, bo nie bedzie nas w stolicy - wyjezdzamy na 3 tygodnie do tesciow, bedziemy u nich od 2. do chyba 25., a potem wracam do pracy, wiec jak odwiedziny to raczej w lipcu :), a moja coreczka to Zosia, Zuzie maja Tee i marigra! :)

georgette, gratuluje zabka - mam nadzieje, ze nie bolalo za bardzo! :)

gusiag, ale piekna ta twoja Ola i jak dzielnie siedzi w samolocie! podziwiam! :laugh:

ewelina, jesli chodzi o nadzerki to moje doswiadczenia raczej potwierdzaja to, co mowi ewa. tez zrobila mi sie nadzerka w trakcie ciazy, bo przed nigdy nie mialam, a po porodzie sama zniknela - tak stwierdzil lekarz na ostatnim badaniu kilka tygodni temu! :lol:

gabi, wpadajcie do nas z Adrianem, moze nie bedzie u nas bardzo zimno, ale na pewno chlodniej i weselej! :lol: a kiedy ten wasz urlop??

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #394323 przez ewelinda83
emma nic sie nie martw, wspominalam ci kiedys ze tak moze byc z tymi obiadkami Zoski. przeczekaj 1-2 tygodni i sprobuj ponownie :) u Kubcia to sie sprawdzilo :)

georgette gartulacje dla zabka :blink: jak to sie dzialo ??? bolesnie, placzliwie, czy raczej spokojnie ? :)

NIETOPERZE w domu no niezle :ohmy: chyba by narobila pod siebie jak bym w swoim /dziecka pokoju napotkala nietoperza :ohmy:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka