BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

12 lata 2 tygodni temu #638377 przez ann-sunshine
Dzięki dziewczyny za trzymanie kciuków, i przepraszam że tak wam tu tylko o Martuście pisałam. Jest duża poprawa, gorączka już wczoraj nie wróciła, mała kazała się przez godzinę na rowerku wozić. Jeszcze nie je, ale już zaczyna coś tak po łyżeczce, po kawałku skubać. Zobaczymy jak będzie dziś.

Co do szczepień na rota jestem jak najbardziej za. Ja przegapiłam, trochę z winy lekarza, trochę z mojej. Na pierwszej wizycie szczepiennej się pytałam o rota i usłyszałam że jest jeszcze czas i że się umówimy później. Byłam mocno zestresowana, w końcu pierwsze dziecko, pierwsza wizyta u lekarza i pierwsze szczepienie. Potem płacz i już nie wiele myśląc wyszłam z gabinetu. A na drugiej wizycie usłyszałam że już za późno. Przy drugim dziecku nie dam tak się zrobić i od razu każę sobie wyznaczyć datę szczepienia. Tak naprawdę mieliśmy szczęście, bo Marta wymiotowała tylko 6-7 razy, a potem wymioty ustały i mogłam w nią wlewać płyny, których "nie oddawała". Gdyby wymioty nie ustały, na 100% w piątek wieczorem byłybyśmy pod kroplówką w szpitalu, bo to jedyny sposób żeby nawodnić. Nikomu nie życzę takiego stresu jaki przeszłam, a wiem, że mogło być dużo gorzej. Szczepionka nie uchroni zawsze w 100%, ale w wielu przypadkach tak, a jeżeli nawet nie, to często szczepione dzieci przechodzą chorobę dużo łagodniej. Jest 6 groźnych szczepów rota-wirusów, które łapią małe dzieciaki. A chore dziecko już zaraża zanim jeszcze u niego pojawią się pierwsze objawy.

Sorki, za ten poemat.

Agi, w takim razie odpoczywaj i odstresuj się w tym Mrągowie i wróć tu do nas pełna sił i energii.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 tygodni temu #638390 przez lilijka
Hej dziewczynki! Sorki że nic nie pisałam ale miałam dużo na głowie i doła załapałam poza tym ale już mi lepiej stwierdziłam że wszystko mam w d... :laugh:

Agnilla napisał:

Jestem juz w domu, zalamana :( generalnie powiedzialam gin, ze to moj 4 cykl w ktorym robie testy owu I caly czas wychodza ,i negatywne. No to wypytala kiedy byla @, ktory to dc itp I mowi, ze robimy usg I szukamy pecherzyka dominujacego....ktorego nie mam :( :( :( "w obu jajnikach nie stwierdzono pecherzyka dominujacego (14 dc)"
powiedziala, ze mam zbadac tsh I pprolaktyne, jesli te wyniki beda ok to da mi leki na wywolanie owulacji :(
jeszcze do mnie mowi, ze niemozliwe zebym byla juz po owulacji skoro mam takie dlugie cykle. A no I mowila, ze pecherzyk dominujacy powinien miec juz w tym dniu 15 mm a u mnie najwiekszy mial 9
zajebiscie kuwa, jestem zla, smutna I juz nawet do Mrogowa mi sie odechcialo jechac :/ chce mi sie wyc :(
pewnie ostatnio owulacje mialam w pazdzierniku, co mnie tak bolalo...

Agnilla ja Ci napiszę tak: ja też się załamałam ostatnio bo z moich obliczeń wyszło, że też nie miałam z 2 cykle owulki ale nie wiem czy coś ze mną nie tak czy po prostu przez te przeziębienia mi się coś poprzestawiało. Dobrze, że poszłaś do lekarza a nie czekałaś kolejnych 5 cykli gdybając i się wkurzając. Pomyśl- babka się za Ciebie weźmie przepisze leki wywoła owulkę i zachodzisz :) Także mnie nie wkurzaj bo my razem rodzimy w styczniu. Koniec Kropka :P A na wczasy jedź się zrelaksować staraj się jak najmniej o tym myśleć. Pamiętaj wszystko jest na dobrej drodze. Ja też się wzięłam za siebie i 9 maja idę do ginki Najgorsza jest niewiedza i nic nierobienie.
Tylko jak tyle tych jajek wyhodujesz to żebyś pięcioraczków nie miała :lol:

Ann cieszę się ,że już o.k z córeczką
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 2 tygodni temu #638465 przez moofka
Ann no proszę Cię bo pójdziesz na jeżyka! nie przepraszaj nas za pisanie o Martuśce, zresztą przecież same żeśmy ciągle pytały czy jest lepiej :)

ja się znowu zbieram do pracy, a tak mi się dzisiaj nie chce wychodzić z domu bo nieźle u nas pada :(

ale jeszcze tylko dzisiaj trzeba wysiedzieć a później mam wolne do 4 maja :woohoo:

12 lata 2 tygodni temu #638619 przez issska1986
HEJ DZIEWCZYNY !

JA WCZORAJ CZESAŁAM SIS NA WESELE A POTEM GRILL, A WIECZOREM POSZŁAM DO KOLEŻANKI NA NOWE MIESZKANIE I TAK SIE ZESZŁA CAŁA SOBOTA... :huh:

AGNILLA, NIE MARTW SIĘ BĘDZIE OK, CZUJĘ,ZE JEDZIEMY NA JEDNYM WÓZKU, JA TEŻ NIE MAM OWU NA BANK... :dry: MRAGOWO POZWOLI CI TROSZKU ZAPOMNIEĆ O TYM PROBLEMIE, Z KTÓRYM SZYBKO SIĘ UPORASZ......

ANN, SUPER ZE UNIKNĘLIŚCIE SZPITALA :woohoo:

12 lata 2 tygodni temu #638628 przez Agnilla
Najpierw to my sie musielismy pogodzic, zeby wyjechac. Maly poslizg czasowy ale jestesmy w drodze, trudno dojedziemy pozniej, akurat na obiadokolacje.milej niedzieli laski, ja jade leczyc swoja psyche, bo wczorajsza diagnoza mnie dobila. Po powrocie walczymy dalej, a w mragowie seks bez testow, a co :)

12 lata 2 tygodni temu #638719 przez mloda
ale tu dzisiaj cisza :(

a ja siedzę w domku i się nudzę :(

mój M w pracy do 20.00 ...

może któraś chętna na rowerki? :P

12 lata 2 tygodni temu #638791 przez Kaś_O
Dobrze ze się zebraliscie, Aga spokojnego wyjazu :) :) odpoczywaj relaksuj sie i tak jak Lili mowila, rodzicow w styczniu :)

Naprawde dobrze ze poszlas i wiesz, gorzej byłoby jakbys sie nagle po nie wiem jakim czasie dowiedziała.. A moze Gosia ma racje i akurat pecherzyk sobie dojrzeje :) :)

U nas dzis tez padało i bardzo brzydko było.. Paskudna pogoda.. Czarek dzis tez nie najlepszy nastrój miał wiec umrczona jestem strasznie..

Młoda odpoczywaj puki czas ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

12 lata 2 tygodni temu #638884 przez Agnilla
No ja już odpadam z mam styczniowych. Łeb mi pęka z nerwów i zmiany klimatu standardowo. Jutro pełen relaks. Dziękuję Wam kochane :* dobrej nocy :*

12 lata 2 tygodni temu #638941 przez gosia28
oj tam Agilla, czy wypadasz ze styczniówek tego nie wiedzą najstarsi górale :)
odpoczywaj i już, może efekty się pojawią ;)

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

12 lata 2 tygodni temu #639095 przez moofka
śpicie jeszcze wszystkie czy cooo?

ja już na nogach, jakieś bzdury mi się w nocy śniły i znowu koło 3ciej obudziłam się na siku. to już u mnie norma :angry:

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #639111 przez Agnilla
Dzień dobry dziewczynki :) melduję, że poczec potomka ciąg dalszy ;) siostra mi jeszcze powiedziała, że moje problemy mogą też wynikać z moich dawniejszych diet więc od dziś zdrowo na 200% śniadanie mega zjedzone teraz idziemy łapać mazurskie powietrze :) nastawienie o wiele lepsze :)
Ogólnie to i moja siostra i kumpela przeszły kurację bromergonem a potem dostały cło, po którym obie miały po 2 jajeczka co przerazilo mojego męża :-) nie ma reguły bo jedna ma bliźniaki a druga ma jedno :-) ale powiedziałam mężowi, że mu nie powiem ile będzie jajeczek, choć sama też bym nie chciała wiedzieć i oddać się w ręce losu;)
Miłego dnia dziewczyny trzymam za Was kciuki mocno! Która to testuje 3 maja, Becia?
Buziaki :*

12 lata 2 tygodni temu #639113 przez MoNiaaa
Agi ciesye sie ye twoje nastawienie i humor sie poprawily !!!!
ktos testuje ciazowego czy owulkowego?

http

]

12 lata 2 tygodni temu #639115 przez moofka
Agi jak ja się cieszę, że Ci się humor poprawił! Tak trzymaj kochana :kiss: :kiss: :kiss:

właśnie która teraz robi test?

12 lata 2 tygodni temu #639149 przez issska1986
AGI SUPER-TAK 3MAJ :lol: JAJKO JEDNO, DWA CZY TRZY CO ZA RÓŻNICA :woohoo: SĄ PLUSY POSIADANIA BLIŹNIAKÓW-JEDEN PORÓD :silly:
JA MAM W CZW GIN I BEDE JA CISNEŁA,ZEBY MI JUŻ DAŁA NA TO WYWOLANIE ... BO JUŻ KCEM TESOWAĆ ;) HMMM ... NIE WIEM KTÓRA TESTUJE, FERR CHYBA POWINNA TEŚCIĆ..

12 lata 2 tygodni temu - 11 lata 8 miesiąc temu #639205 przez Becia87

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka