BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 5 miesiąc temu #940762 przez Malinkowa
ulka1983 u mnie cykle od zawsze były długie i nieregularne. Kilka lat temu przerwy miałam nawet do 2-3 m-cy. Teraz cykle mieszczą się między 34-45 dni. Byłam u gin podobno wszystko jest ok. 4 lata temu miałam nawet konsultację u prof. Dębskiego, który też stwierdził że wszystko gra.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #940763 przez mesy
Malinkowa strasznie dlugie masz te cykle...
badalas hormony ? Prolaktyne ? wewnetrznie moze wydawac sie ok , ale bardzo wazne sa tez hormony...i na moje zielone oko to wlasnie one odpowiadaja miedzy innymi za dlugosv cykli ....

10 lata 5 miesiąc temu #940764 przez Malinkowa
mesy hormony miałam badane, wszystkie mieściły się w normie. Badania miałam robione jakiś czas temu, może faktycznie przydałoby się powtórzyć. Profesor, który mnie konsultował stwierdził, że każdy organizm kobiety, który sam wywołuje @ bez żadnych tabletek, jest sprawny. Zobaczę, jeśli teraz się nie uda zafasolkować, to zgłoszę się do gin.

10 lata 5 miesiąc temu #940774 przez ulka1983
Mesy ja ci mówię że ta kołyska ci się jeszcze przyda ;) pyskuje mówisz chyba sie za mamusią wydał :laugh: kuwa nie strasz bo jutro mi już 31 wyskoczy :unsure: czyli 24 ciśniemy do lekarza ja mam Kalisz i gina B)

Malinkowa jak wszystko gra to ok i na @ nie czekamy ;)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #940775 przez mesy
Malinkowa no ok....ale tak dlugie cykle.... za dlugie to jajeczka do bani za krotkie tez jajeczka do bani.... no nie wiem...ja mialam co 26 dni
...i szybko mi jajoki dojrzewaly i dooopa , bo byly ale pewnie nie takie jak trza....i dlatego miedzy innymi nam zeszlo tyle staranie sie o Patryk i skonczylo sie na ivf......
no ale moze taka twoja "uroda" ja tylko podpowiadam ;)

10 lata 5 miesiąc temu #940778 przez joanna1991
Czesc dziewczyny! Właśnie wróciłam do domu od lekarza. kurcze tyle pacjentek ma ta doktorowa że szok... nasiedziałam się ale warto!
Otóż: fasolki nie ma ale dostałam leki po których doktorowa powiedziała że zajdę w ciążę :)
Mam jednak za wysoki hormon od tarczycy i przez to mam hiperprolaktynemię, ale to nie problem... do lutego to ja już dawno zajdę w ciążę, całą wizyte mi mówiłą: " szybko zajdziesz w ciążę, mówię ci i zaufaj mi" , rozmawiałam później z moją szwagierką która właśnie dzieki tej lekarce zaszłą i donosiła ciążę i móiła że takie same leki dostała, i po @ zaszłą. Jestem dobrej myśli i od jutra zaczynam brac leki! więc jak dostanę @ to mogę spokojnie testowac sobie testy owu :D

10 lata 5 miesiąc temu #940779 przez zancik
Mesy wyobrazam sobie jak to fajnie jest tak sluchac swojego maluszka :laugh: A to beee jest chyba najlepsze :laugh:

10 lata 5 miesiąc temu #940782 przez zancik
Joanna najwazniejsze,ze sie nie zalamujesz :laugh: jesli ginka tak mowi to na pewno tak bedzie ;) Wszystkie damy rade ;)
Podziękowania: joanna1991

10 lata 5 miesiąc temu #940784 przez Ada2424
Malinkowa ja też miałam długie cykle i nieregularne, miałam nawet cykle po 40 dni i mój gin mówił, że to nie jest normalne, brałam hormony na uregulowanie.

Joanna jakie leki dostałaś?

[/url] [/url]

10 lata 5 miesiąc temu #940789 przez joanna1991
ADA Zwiększoną dawkę Euthyrox N 75 i Bromergon

10 lata 5 miesiąc temu #940800 przez ulka1983
Joanna fajnie że jesteś optymistycznie nastawiona :silly: teraz czekamy na @ i zafasolkowanie :laugh:

Julka a gdzie zamawiałaś te kremy ? ej Wojtek ma już miesiąc skończony :woohoo:

Ciekawe co u Ferr B)

10 lata 5 miesiąc temu #940802 przez Malinkowa
julka to prawda prof. Romuald jest cudownym człowiekiem. Wszystkie Panie wychodzą od niego takie szczęśliwe i pełne nadziei. To jest mój trzeci cykl starań, cykle mam długie ale regularne, także jeszcze daję sobie naturalne szanse. Potem może będę się martwić.
Wiem, że ile jest organizmów tyle różnych przypadków, każdy ma prawo zachowywać się jak chce.
Joanna trzymam kciuki i życzę cały czas takiego optymizmu. O tym Bromergonie też wiele słyszałam i faktycznie najlepiej na sen go sobie wziąć, bo "strzała" daje dużego.

10 lata 5 miesiąc temu #940803 przez Ada2424
Julka ale trzeba mieć tą baze w aucie tak? My takiej nie mamy :dry:

[/url] [/url]

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #940814 przez Ada2424
No to tak jak myślałam, baza kosztuje 600zł już patrzyliśmy z Mężem :blink: strasznie drogo :( do tego fotelik ok 500zł i niezła suma wychodzi :blink: za drogi interes jak dla nas niestety.

Apteke gemini również polecam, zamawiałam tam dwa razy i jeszcze będę.

[/url] [/url]

10 lata 5 miesiąc temu #940818 przez natkka
Joanna to trzymamy ckiuki żeby się udało przy następnym cyklu :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka