BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 5 miesiąc temu #940822 przez joanna1991
Ta gin co u niej dziś byłąm to właśnie kazała mi ten lek brac podczas kolacji przez 7 dni pół tabletki a póżniej całą tabletkę na dzień aż do zajścia w ciążę. zrobię tak jak mówicie :) mój mąż jaki szczęśliwy jak zadzwoniłam do niego i że jest duża nadzieja :) już robi plany że na gwiazdkę zrobimy sobie prezent :D hi

MALINKOWA właśnie ważne że masz regularnie @ , i najważniejsze że masz owu :D także jest nadzieja :D oby teraz wam się udało :* tak jak pisałam wcześniej że jak teraz mi się nie uda to kolejny cykl jest mój :D hi

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #940827 przez gwiazdka2014
Hej,

Gosia chyba nie chce szczęśliwych testów owukacyjnych. Tak więc Chudzinka chcesz...? Jak coś pisz... Mam jeszcze wiesiołka i coś tam jeszcze... Są tak naładowane ożywiona energia ze na pewno po nich zajdziesz..

My też używamy oliatum do kąpieli i krem a do pupy bepanten i koniec...
Gemini polecam

U nas wyniki wczoraj robione;
Hemoglobina 8,7 :-/
Neurocytow 1,65
Eozynocyty 0,84??? Julia i co sadzisz??
A teraz powód moich lez: PLYTKI krwi 388 tys. Ha ha cudownie
Reszta w normie

Natka widzę ciążę widzę :-)
Joanna :-* jeszcze będzie płakać nam tu ze masz dość i chcesz spać ha ha

Mesy fajne te guganie co :-)

Ula :-* Hania Śliczne imię

Ada ja fotelik wpisem pasami tez dla mnie to było za drogie

Idę spać
Podziękowania: ulka1983

10 lata 5 miesiąc temu #940829 przez natkka
A ja ciąży nie widzę, coś w tym musi być żeby tych testów nie oglądać po tym czasie bo dzisiejszy wyszedł negatywnie. Więc póki co ciąży brak i przyjdzie mi czekać do przyszłego rok :( ale i tak jestem z siebie dumna bo przyjęłam to ze stoickim spokojem, tym razem :]

10 lata 5 miesiąc temu #940842 przez zancik
Natkka może jeszcze za wcześnie na testa nadal trzymam kciuki ;)
Julka Hania I Hana to dwa różne imiona dokładnie Hana jak Hana Montana :)

10 lata 5 miesiąc temu #940849 przez ann-sunshine
Dzien ddobry

Joanna dobry lekarz to polowa sukcesu. Bedzie dobrze.

Natka czekamy na rozwój sytuacji.

Ula do trzech razy sztuka, kolyska się należy.

Marta dobila wczoraj do 39,5. Jutro czeka nas lekarz.

Apteki sprawdzcie jeszcze melisse z lodzi - tam mozna internetowo zamawiac i przysylaja a w aptekach doz (dbam o zdrowie) zamawia sie po promocyjnych cenach w necie i odbiera w apece: emolium 400 ml za 35 zl wyhaczylam.

Malinkowa byleby nie myslec o staraniach za dużo przy tych staraniach. Trzymam kciuki

Moof zazdroszcze rwmontu kuchni i lazienki. Tez bym chciala nowe

10 lata 5 miesiąc temu #940850 przez gwiazdka2014
Julia ale przytyk do mnie z tymi bujaczkami.
Krew się zdarza ale nie w każdej kupie...

A ta baza nie jest wymagana.. Pogadam dziś z Michałem może zamówi na allegro...

Mam wrażenie ze Antek mi się przeziębil... Jakiś kaszelek słyszę co jakiś czas... PARANOJA? Gorączki nie ma

10 lata 5 miesiąc temu #940861 przez moofka
dobry :)

wypiłam wczoraj jednego desperadosa więc dziki szał :side: ale wieczór udany :)

monique u nas tylko emolient do kąpieli (najpierw oilatum, teraz ziajka). buzie myjemy podczas kąpieli wodą "kąpielową", a rano przemywam tylko wacikiem z wodą przegotowaną. do buzi ziajka/hipp na zimę, do pupy bepanthen. i tyle :)

mesy też tak miałam na początku - wychodziłam i obsesyjnie chciałam dzwonić do domu i wiedzieć czy Zośka zjadła, czy zasnęła itp. ale później wyluzowałam ;)

ulka foto będzie za 5 tygodni jak zamontują :whistle: ale mogę powiedzieć że będą białe półmatowe fronty i dębowy blat :)

ej tak gadacie o tych długich cyklach a ja to jakiś wyjątkowy przypadek chyba jestem - cykle długie i nieregularne, hormony nie badane, ciąża w pierwszym cyklu :whistle: ciekawe jak pójdzie z drugą :huh:

joanna pozytywne nastawienie pomaga w zachodzeniu :)

Ada baza do fotelika fajna rzecz ale my też nie mamy i żyjemy ;) a zapinanie w pasy robię już jak automat B) na początku mąż po mnie sprawdzał ale okazało się że mam niezłą siłę w rękach B)

Ann biedna Martusia :( zdrówka jeszcze raz :kiss:

nattka a netmama już Ci pozwoliła siurać na testa?

10 lata 5 miesiąc temu #940870 przez natkka
moofka wymiękła z netmama bo nie miałam owulacji wtedy kiedy ona pokazuje, więc póki co czekam i uzbrajam się w cierpliwość czekając na @ :)

10 lata 5 miesiąc temu #940873 przez ulka1983
hej u mnie mglisto ale słoneczko zaczyna sie przebijać :)

wczoraj wybiła mi rocznica z wami na forum :woohoo: ale to szybko zleciało :silly: dobrze że się w końcu odważyłam do was dołączyć bo mogłam do dzisiaj was podczytywać :laugh: dziękuję wam za wszystkie rady i mile spędzony czas z wami bo trochę tych godzin na forum się uzbierało :lol: czekam na kolejne pozytywne testy ciążowe :) dla was deserek z tej okazji :whistle:

Julka Ada dzięki właśnie Gemini dużo osób poleca i muszę się wybrać na wirtualne zakupy ;)

Natka do przyszłego roku to jeszcze jeden cykl załapiesz na pewno ;)

Gwiazdka a w jakich jednostkach masz wyniki hemoglobiny ?

Ann masz rację teraz nie odpuszczę :laugh: jak Martusia ?

Ada ja miałam fotelik maxi cosi bez bazy i super nam się sprawdził a zapinanie pasami wcale nie jest trudne po prostu początki czegoś nowego zresztą jak wszystko związane a pierwszym dzieckiem ;)

Moof już nie mogę się doczekać tych fotek :silly:
Załączniki:

10 lata 5 miesiąc temu #940875 przez zancik
Ulcia ale mi smaka narobiłaś :)
Natkka ja też nie miałąm tak owu jak w netmama ale dalej prowadze ten kalendarz a co tam ;)

10 lata 5 miesiąc temu #940883 przez Ada2424
Hej :)

Moofka, Ula no właśnie my na pewno tej bazy nie kupimy bo to dla nas za duży koszt. Obliczaliśmy to zaczepy w aucie trzeba kupić koszt od 250 do 300zł baza 600zł fotelik do 550zł i wychodzi dużo bo 1400-1500zł nie dla nas taki wydatek niestety. Ale rozmawiałam z koleżanką, która też ma maxi cosi bez bazy i mówi, że zadowolona jest a wpinanie pasów prosta sprawa ;) kogo stać to pewnie, że wygodniej z bazą, ale nie każdy może sobie pozwolić na taki koszt.

Ula z chęcią skorzystam z deserku :) mi za 2 dni pyknie rok jak tu jestem :)

[/url] [/url]

10 lata 5 miesiąc temu #940890 przez monique1983
Joanna - to dobrze, że chociaż lekarka konkretna, też brałam m.in. bromergon :)

Julka - my się właśnie na Be Safe zdecydowaliśmy, oglądaliśmy ostatnio w sklepie, ewentualnie jeszcze Recaro bierzemy jak coś pod uwagę :) Czyli z kosmetyków na początek wystarczy mi emolient do kąpania, szamponu nie potrzebuje, jakiś kremik na twarz i coś do pupy? No właśnie tak zbieram rzeczy kosmetyczne co będą potrzebne dla malucha i dla mnie i w aptece internetowej pewnie zamówię :) Zamawiałam już kiedyś różne rzeczy w aptece Gemini i tam ceny były ok. Co do imienia w kalendarzu funkcjonują jako 2 inne imiona :)

Moofka - dzięki co nieco mi się rozjaśniło, teraz się zastanawiam czy z emolientów wziąć emolium czy oilatum i czy do pupy bepanthen czy linomag. Ahh te dylematy przy zakupach... :whistle:

Ula, Ada - u mnie w styczniu będzie rocznica na forum :) Z deserku jeszcze w tym roku nie skorzystam, no ale wiesz dlaczego ;)
Teraz patrząc z perspektywy czasu trafienie tutaj było najlepszym lekarstwem na pozbieranie się po ciąży pozamacicznej. Zrozumiałam wtedy, że nie tylko mnie dotknęła w życiu jakaś tragedia i łatwiej mi było z Wami przez to wszystko przejść :kiss:
Podziękowania: gosia28, julka, ulka1983

10 lata 5 miesiąc temu #940891 przez natkka
Ulka - niestety nie :( jeśli okaże się, że ten cykl nie jest mój to zawieszamy próby co najmniej do kwietnia/maja 2015. Mam egzamin zawodowy - 3 dni po 8 godzin, który odbywa się raz w roku więc niestety nie mogę sobie pozwolić na bycie w pierwszym trymestrze ciąży - za duże ryzyko.
deserek super, też bym coś w szamała więc będzie ciasto z jabłkami :D
Gratuluje rocznicy :)
Podziękowania: ulka1983

10 lata 5 miesiąc temu #940901 przez majka1987gnoWlkp
Hej laski :-)
Co do fotelika to my mamy taki czerwony ferrari :-) bez bazy... I Misia jeździ z przodu bo nie mamy poduszki powietrznej i jest tak ze seba wpial fotelik i przesunął fotel na maxa znaczy tyle ile pozwolił mu pas :-) i nikt nie może regulować teraz tym fotelem :-D ale jak zapinam Misie to wiem ze jest tak zamocowana ze nic jej nie ruszy :-) taki nasz patent bo jednak to duże koszty.. A kiedyś w ogóle dzieci w gondoli mogły jeździć... Ale kiedyś to kiedyś teraz jest teraz...

A wam napisze ze chce mi się trzeciego..... I tak już myślę może pójdę po macierzyńskim... Przepracuje miesiąc dwa.... I bach :-D jak nie to nie ale jak się uda to było by miło ;-)

[/url [/url]

10 lata 5 miesiąc temu #940908 przez Ada2424
My na początku chcieliśmy kupić fotelik co jest dołączony do wózków 3w1 ale oczytaliśmy się, przeszukaliśmy informacji i jednak weźmiemy ten lepszy i dopłacimy i tak nie mało bo ok 450zł dlatego myślę, że jak fotelik będzie dobry to i bez bazy się obejdzie ;)

[/url] [/url]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka