BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 10 miesiąc temu #985450 przez natkka
aggi - Może, wczoraj tak na wszelki wypadek były przytulanki, ale dopiero wieczorek więc może być po ptakach :( jutro do gin więc zobaczę co ona mi powie. czy robiłyście testy owu z porannego moczu, może jakbym robiła dwa razy dziennie to udałoby mi się uchwycić ten moment

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 10 miesiąc temu #985451 przez martyna_z
joanna trzymmam kciuki za wizytę :* będzie dobrze, koniecznie daj znać co powiedział, ja wiele lat chodziłam tylko do mężczyzn bo kobiety zawsze były dla mnie zbyt mało delikatne, zawsze twierdziły np że cytologia musi boleć. Teraz też zmieniam gina i znów na faceta bo kobitka nic nie pomogła...

nattka my też w tym roku do Chorwacji :) tyle że pod koniec lipca :) a kreskmi się nie przejmuj dopóki nie ma jednoznacznie pozytywnej to różne mogą wychodzić, testy zawsze robiłam po południu mniej więcej o tej samej godzinie, z porannego się nie robi bo wynik podobno oszukany.

aggi moja siostra w zeszłym roku z 9-miesięcznym synkiem jechała nad morze i po drodze do nas wpadli, jak zobaczyłam ile zabrali :blink: to padłam, a połowy wcale nawet z samochodu nie wyjęli, no ale rozumiem że pierwszy raz to cięzko zdecydować co będzie potrzebne a co nie, teraz lecą samolotem więc siłą rzeczy muszą zabrać mniej ;)

Na razie tyle i śmigam do pracy, zajrzę po południu :) miłego dnia!

9 lata 10 miesiąc temu #985452 przez natB
Nooo u nas tez zesko :D ekstra :)

milunia ja wszystkie badania miałam płatne, ale na wszystko dostałam skierowanie toxo koniecznie zrób, bo możesz być nosicielka a nawet o tym niewiedziec a to bardzo niebezpieczna choroba... To Początek ciąży, ale warto popytać lekarza co i jak :)

aggi my w zeszłym roku byliśmy z Wladem w Karpaczu, co prawda jechaliśmy do hotelu z posiłkami, ale i tak zapakowani po same brzegi, Wład naszczescie przespal cała trasę, a też się stresowalam jazda... I Maks na pewno ogarnie :) chociaż im chyba starsze dziecko tym Gorzej, bo my Np. Teraz jadąc z Wladem gdziekolwiek nie możemy słuchać radia tylko jego piosenek a uwierz mi od,, mały miś jest głodny,, albo,, jedzie pociąg z daleka,, mam mdłości i zbiera mi się na wymioty :P słuchamy 2 płyt w kolko ble :P
Podziękowania: Miluniaa

9 lata 10 miesiąc temu #985466 przez Miluniaa
Jeszcze 3 godzinki i zobacze swoja fasolkę !!! :ohmy: :ohmy: :) boje się ...

9 lata 10 miesiąc temu #985470 przez Chudzinka
Cześć Kochane!
Wybaczcie, że tak rzadko zaglądam, próbuje podomykać różne tematy, póki ciąża mi na to pozwala i mam siły i energię. Pewnie w III trymestrze będę będę wpadała częściej i marudziła Wam, że już nie mogę, chcę urodzić i mam dość bycia wielorybem ;) Na razie jednak ciąża wciąż mi służy, czuję się wspaniale, mega szcześliwa i życzę Wam z całego serca, byście też tak się czuły niebawem!
Milunia - czekam na Twoje wieści od gina, wiem, że będą pomyślne. Ja, podobnie jak aklim, używam Oliwki Mustella, można już od pierwszego miesiąca ciąży, zobaczymy, czy pod koniec ciąży nie popękam :)
A, no i muszę się pochwalić, że od niedawna czuję ruchy Małej, bardzo mocne i wyraźne, początkowo nie wiedziałam, czy to to, ale nie mam już wątpliwości. Uwielbiam, jak mnie kopie, teraz naprawdę czuję, że jestem w ciąży, że rośnie we mnie maleństwo i że mam z nim kontakt :)
Załączam foto :)
Widzę, że opisujecie plany urlopowe, miło się czyta, życzę Wam udanych wypoczynków, bezpiecznych wyjazdów. Ja może gdzieś pojadę, ale raczej na krótkie "spontany" i blisko, bo już różnie może być.
Buziaki!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

9 lata 10 miesiąc temu #985471 przez Chudzinka
no i nowa strona za karę, że tak długo milczałam ;)

9 lata 10 miesiąc temu #985474 przez natB
Aaa chudzinka ale cudowny brzuszek :) tez miałam taki ledwo widoczny I specjalnie go wypinalam :P heh... Najpiękniejsze momenty jeszcze przed Wami :)

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #985477 przez brown24
Joanna oby wszystko się u Ciebie wyjasniło, trzymam kciuki :)
Milunia to bedzie pewnie jedna z najpiekniejszych chwil w Twoim życiu :) nie bój ta sie :P
Chwile mnie nie było, i nie jestem w stanie nadrobić... Widze że wiekszość już planuje wakacje... mi się marzy Hiszpania albo Chorwacja, ale i polskim morzem nie pogardze, szcególnie że mieszkam w górach :)
Chudzinka śliczny brzuś:) super że masz się świetnie i energia Cie rozpiera, oby tak do końca :)
U mnie chyba owulacja tuż tuż, testy ciemnieją a mnie jajnik pobolewa, także już działamy :P Oby coś z tego było :)
Poza tym pogoda piękna , może nie ma zbyt goraco ale jest słoneczko a taka aura mi odpowiada :)
Miłego Dnia dziewczynki :kiss:

9 lata 10 miesiąc temu #985481 przez natkka
Chudzinka super, że energia się rozpiera, oby tak dalej. Brzusio piękny :) niech się mała chudzinka dobrze chowa :)

9 lata 10 miesiąc temu #985494 przez Nefri
Milunia toxoplazmozę i cytomegalię zrób koniecznie, nawet jak będziesz musiała płacić. To są bardzo ważne badania. Ja rozstępów po ciąży nie mam, ale tak jak dziewczyny piszą, to raczej genetyczne. Smarowałam się oliwką, ale bambino, bo po Johnonson's miałam mega uczulenie, potem po 4 miesiącu kremem Ziaji na rozstępy dla kobiet w ciąży, a potem to w ogóle balsamem dla dzieci z Rossmana firmy Babydream ;) Powodzenia na badaniu, będzie dobrze.

Ja w Chorwacji byłam 3 razy i na pewno wrócę jeszcze nie raz. W zeszły roku byliśmy z Tymkiem, miał wtedy niecałe 9 miesięcy i lecieliśmy samolotem. Przyznam, że pakowanie się z dzieckiem na takie pierwsze wakacje to faktycznie masakra. Ma się ochotę pół domu spakować, ale teraz już się nauczyłam i już tak nie świruję z tym pakowaniem. Wtedy podróż samolotem zniósł nieźle, ale to tylko 2 godziny lotu.

Ja usg prenatalne mam 15 czerwca, też się boję i jednocześnie nie mogę doczekać.

Natka może faktycznie ta owulacja już była między jednym a drugim testem. Ja też w tej ciąży, w której teraz jestem, nie miałam jednoznacznie pozytywnego testu. Kreska była ciemna, ale nie ciemniejsza ani nie taka sama, a jednak się udało.

9 lata 10 miesiąc temu #985500 przez natB
O właśnie zapomniałam o cytomegali tak tak zrób Milunia nawet na własną rękę :).. Kurcze ja też byłam z Wladem w ciąży totalnie zielona jeśli Chodzi o badania, ale akurat moja gin zrobiła wszystkie które powinna no i HIV.. Bo milunia niektóre szpitale mają wymagania co do HIV, także zorientuj się aha i miałam odznaczenie grupy krwi, bo w sumie też nie wiedziałam jaka mam heh :).. Ja na początku ciąży trafiłam do szpitala, wiec od reki all mi zrobili...

Czekamy na wieści z wizyty :D no i zdjęcia :)..

A Ty nefri pewnie za niedługo poznacie płeć, już masz jakieś przypuszczenia? :)

9 lata 10 miesiąc temu #985516 przez natkka
Nefri zobaczymy, dzisiaj też jeszcze zrobię test a jutro idę na usg więc już na pewno będę wiedzieć co się stało z moją owulacją. Ja się raczej nie nastawiam bo wiem jak bardzo trudno mi zajść w ciążę, jakby nie było minęło już półtora roku odkąd zaczęliśmy próbować a była w ciąży tylko raz przez bardzo krótką chwilę.
Dołączam się do pytania nat o płeć, masz jakieś przypuszczenia? Powodzenia na wizycie :)

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #985517 przez Nefri
Nat z chińskiego kalendarza wychodzi, że chłopak ;) Tak na poważnie, to przeczuć nie mam. Super by było, jakby był chłopak, ale z racji tego, że tę ciążę przechodzę zupełnie inaczej niż tamtą, myślę sobie, że może to dziewczyna jest i to bardzo złośliwa, że tak mi daje popalić. A wiadomo - dziewczyny są bardziej złośliwe niż chłopcy :laugh: Bardzo chcę, żeby było zdrowe, reszta się nie liczy ;)

9 lata 10 miesiąc temu #985518 przez natB
Bosh jak ja dziś zamulam w tej pracy grrr :/ normalnie jak nic nie robie, to po powrocie do domu czuje się mega zmęczona :/ eh...

nefri pewnie Zdrowie najważniejsze :) ja czułam od początku, że Wład to Wład ale ja w sumie jestem podobnego zdania, że baby są złośliwe :P Włada koleżanki w jego wieku to są takie małe rozbojnice heh na łeb bym dostała z córką :P zwłaszcza, jakby miała po mnie charakter :S :lol: B)

9 lata 10 miesiąc temu #985534 przez Miluniaa
Meldujemy sie z fasolką mamy całe 0,35 cm bije nam serducho :laugh:
To 6 tydz i 4 dzien ale wg usg 6 tydzien.
Niestety nie dostalismy zdjecia tylko wydruk pomiarow :( i skierowanie na badania :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka