BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 7 miesiąc temu #1003426 przez aklim88
Nat - jak rodziłam w Warszawie szpitalu Inflancka, to miałam takie same warunki jak Nefri.
Tu gdzie podesłałam Wam linka to jest dom narodzin w szpitalu. Z tego co wiem, to cos bardzo podobnego funkcjonuje w Warszawie w szpitalu Św. Zofii całkowicie za darmo. Na ich stronie są tez opisane warunki kwalifikacji do takiego porodu, bo nie mozna miec poważniejszych problemów w trakcie ciazy. Idea jest taka zeby podczas porodu czuć sie jak w domu

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=71182

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #1003427 przez aklim88
B)

10 lata 7 miesiąc temu #1003429 przez brown24
Nefri fajnie że sobie chociaż troszkę odpoczeliście,a Tymonek to faktycznie kawał chłopa, kochany :kiss: a Ty piękna mamuśka :) .Miejsce piękne,a gdzie dokładnie byliście? My się wybieramy na Majorke albo Teneryfe musowo za rok :)
Aklim ta sala z wanna i ta poporodowa po porstu piękne, łóżko jak w sypialni, piekne łóżeczko, fototapeta, i ta łazienka... ahh :) Nie to co u nas..
Torcik znowu wyszedł piękny, ale Ty już przystopuj powoli ;)
Sandruska dobrze że przystopowałaś, na pewno wyjdzie Ci to dobre, do jakiej szkoły chodzisz? ;)
Izabela Możliwe, pewnie że możliwe, zależy od poziomu HCG, a nie odrazu na początku jest wysoki i sikaniec może nie wyłapać B)

Powiem Wam dziewczyny że jak przyhamowałam z tymi staraniami to chyba wszystko wraca do normy, sluź mam taki piękny, nawet go nie sprawdzam ale poprostu czuje i widze :woohoo: , i ochota na przytulanki większa :P
Szkoda że pogoda do kitu, u nas czuć już jesień bardzo.

10 lata 7 miesiąc temu #1003432 przez aklim88
Brown - nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.... Wiesz brzydka pogoda sprzyja przytulankom.... Hehe

Co do wykrycia ciazy w 5tygodniu, wydaje mi sie, ze to jak najnormalniejsza pora. Tak jak Nat pisze. Lekarze liczą od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, 5tygodni, to tylko 35dni

Któraś pytała o płeć i starania. Przepraszam, ale nie pamietam która z Was to była. My w cyklu którym sie udało przytulalismy sie w dniu dwóch kresek na teście owu i dwa dni po. Ma byc chłopiec (o ile lekarz robiąc usg sie nie pomylił ). Potwierdzę po porodzie...bo ostatnie usg miałam w maju i juz nie bede wiecej miała

10 lata 7 miesiąc temu #1003434 przez Nefri
Aklim faktycznie w św. Zofii jest dom narodzin, ja akurat nawet nie myslałam, żeby się tam dostać. Byłam bardzo zadowolona z warunków, które dostałam i opieki po porodowej, naprawdę świetna, położne bardzo wspierały, rownież psychicznie, bo wiadomo, po porodzie czasem ciężko i zabierały nam dzieciaki na spacer po korytarzach, żebyśmy mogły trochę poleżeć i odpocząć lub się przespać. Ja miałam dwuosobową salę po porodową z własną łazienką, wanienką dla dziecka i wszystkimi kosmetykami potrzebnymi dla maluszka. Ogólnie jak któraś zamierza rodzić w Warszawie, to szczerze polecam ten szpital.

Brown no mówiłam, że w okolicach owulacji największa ochota. A pogoda sprzyja siedzeniu w domu pod kocykiem, więc kto wie ;) Byliśmy na Minorce. Bardzo fajnie, bo kameralnie, nie ma hołoty, raczej rodziny z dziećmi itp, Majorka raczej taka imprezowa jest, chociaż nie byłam, ale słyszałam od znajomyc, a na Minorce spokój i sielanka, naprawdę super. Na Teneryfie nie byłam ale za to bardzo polecam Maderę, jest przepiękna. Może Brown nie uda Wam się w przyszłym roku pojechać na takie wakacje, z maluszkiem ciężko w taką podróż, dobrze, żeby miał przynajmniej 8 miesięcy, zwłaszcza, że takie małe dzieci kiepsko znoszą lot samolotem. W zaawansowanej ciąży też nie bardzo. A życzę Ci tego, żeby te maluszek się w przyszłym roku pojawił.

Niagara, Brown dziękuję za komplementy :)

10 lata 7 miesiąc temu #1003437 przez natB
nefri Wład idzie do żłobka od pon, q od stycznia możliwe ze uda mi się juz go upchnac do naszego przedszkola :) tymbardziej, że jesteśmy już praktycznie odpieluchowani :) a on pięknie bawi się z.większymi dziecmi :) wiesz więcej podpatrzy :) zapamięta :) nabyje nowe umiejętności :). A od swojego młodszego kuzyna, z którym często przebywa uczy się samych głupot :P krzyki Piski no i bieganina bez celu.. Ja wiem, że od starszych tez się,, głupot,,nauczy ale jednak kuzynostwo tez ma większe i duo lepiej w ich towarzystwie sobie ie radzi :).. A był wstępnie mój mąż rozmawiać z Panią dyr i pow. Ze na razie nie ma miejsc, ale dzieci się wyruszają zawsze, wiec nie powiedziała nie :)..

Niagara śniło mi się, że wrzuciłas fote testu owu z.2 pięknymi malinami :D zaciskam kciuki heh :D ja rodziłam w Grodzisku Wlkp. Ja nie mówię, bo warunki ok, ale jednak diametralnie inne niż te, co Aklim pokazała :) było czysto, fajne położne, tez miałam możliwość siedzieć w jacuzZi ale no wiadomo inne podejście totalnie do porodu mam wrażeniE..

brown ooo wyluzowalas widzisz, inaczej juz myślisz :) idzie zima to bedzie więcej czasu )

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #1003440 przez magmus88
Nefri! Pięne zdjęcia..... i chyba taj jak Aklim, brzuch na wakacje został w domu ;)) A tymonek faktycznie wysoki!!!! Mój siostrzeniec jest w podobnym wieku ale jest niziutki. Siostra mówi, ze w normie ale przy dolnej granicy.... ale jest tak kochany!!!!! Gaduła mały :)

Aklim - sale porodowe jak z marzeń.... a tort!! Jeden pięniejszy od drugiego :) Przystopuj mamuśka, bo zaraz Ci sił braknie ;)

Izabela - wydaje mi się, ze to nie jest tak strasznie późno.... bardziej tak Normalnie :)

Nefri - też super warunki! Aż jestem pełna podziwu :)

Sandruska właśnie co to za szkoła, jakaś policealna, ze dwu letnia?
Chwwalę Wam się nowym zeszytem na OWU hahaha, ładny??
Załączniki:

10 lata 7 miesiąc temu #1003441 przez magmus88
Kochane mam tylko pytanko....

O ile mogę zapytać :)
Chodzi o seminogram.... a dokłądnie o liczbę plemników o prawidłowej budowie..... norma u nas jest 4% a mąż ma 6%.... i zatsanawiam się czy to jest dużó czy nie :D ehhehe

10 lata 7 miesiąc temu #1003449 przez brown24
Magmuś no piękny kajecik masz :P co do Twojego pytania to nie mam pojęcia, ale to chyba dobrze jak więcej :laugh:
Nefri Faktycznie piękna ta Minorca, i jak spokojnie to tym lepiej, bo jakoś bardzo imprezowa to nie jestem
.A z tego co czytałam to na wakacje lepiej z kilkumiesięcznym nawet maluszkiem niż z rozbieganym dwulatkiem. Niemowlak nie potrzebuje specjalnego jadłospisu, bo albo karmisz go piersią albo pakujesz do walizki kaszki i słoiczki na cały pobyt, przesypia( przynajmniej powinien :P ) większość dnia, więc w wózeczku czy nosidełku można go zabrać prawie wszędzie, nie trzeba za nim jeszcze biegać po plaży, wystarczy mu bliskość mamy, jedzonko, jakiś leżaczek i kilka grzechotek. Oczywiście jeśli dziecko nie ma żadnych problemów zdrowotnych itp.
Zresztą jakbyśmy jechali to pewnie wrzesień -październik, bo zarówno mąż jak i ja mamy sezonowe zajęcia i w od marca do sierpnia ciężko ;)

10 lata 7 miesiąc temu #1003451 przez Nefri
Magmus też nie pomogę, ale wydaje się, że to dobrze, jak dużo ;)
Brown jak też imprezowa nie jestem, więc Majorka i Ibiza odpadła na wstępie naszych poszukiwań celu wyjazdu. Pewnie, że lepiej, jak dziecko nie chodzi, chodziło mi o to, żeby nie był takim zupełnym maluszkiem. W zeszłym roku byliśmy w Chorwacji jak Tymek miał 9 miesięcy, wtedy raczkował ale nie chodził, spał w wózku, więc można było chodzić na spacery, zwiedzać, a on siedział sobie w wózku i nie uciekał, byliśmy tam 2 tygodnie a teraz byliśmy tydzień i dłużej byśmy nie dali rady, bo faktycznie trzeba było za nim biegać, ciągle siedzieć w wodzie, kopac piłke itp a wózku posiedzi tylko chwilę. Ale czego się nie robi dla dziecka, chyba nigdy nie był tak szczęśliwy jak tam, bo był świadomy tych atrakcji a w zeszłym roku nic nie kumał. Radość z patrzenia na tak szczęśliwe i roześmiane dziecko bezcenna. Teraz ogląda zdjęcia z wyjazdu i ciągle jest "wow!" i się chichra do tych zdjęć i wspomina ;)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #1003457 przez Cornick

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 7 miesiąc temu #1003462 przez ziaa
NatB ja od czwartku czuje się na @, brzuch i plecy bola w ten charakterystyczny sposob, ale @ nie ma... Poza tym gin w środę powiedziała, że na bank jej nie będzie na dniach... Borac pod uwagę jak późno była owu to chyba poczekam tak do 14.09 z testowaniem.
Ale może weronia testuje? :)

10 lata 7 miesiąc temu #1003464 przez majka1987gnoWlkp
kurde 50 stron do czytania???? nieeee..... nie chce mi się :whistle:

nat B odpoczywaj- młody da rade!!
miska- gratuluje...nowe koleżanki witam ciepło
aklim kochana dziekuje a pamieć!
u mnie... Tosia 3 dni w przedszkolu i angina...
misia chodzi do niani a ja ile moge tyle odpoczywam...
ogolnie czuje sie juz dobrze.... i powiem cichutko- cichuteńko chciałabym być jeszcze w ciąży..... ojj bardzo- nie wiem kiedy ale w ogole... ale sie boje strasznie!! był pierwszy sex w ogumieniu nowym- te skin kupiliśmy i co??? i pekla dzien przed owu.... plakalam ze strachu...
procz tego zla passa trwa nadal... ale juz nie chce mi sie myslec- m.in moja mam w szpitalu..................

[/url [/url]

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #1003475 przez Sandruska1995
A no tak, pisałam o szkole a nie napisałam jaka . Nie , idę do szkoły uczyć się języka. Zaczynam od listopada i do stycznia 2017 to jest tylko jeden kurs. Od podstaw. Bo bez języka , do pracy to tylko mogę iść wśród Polaków, a niestety praca za granicą z rodakami nie jest taka wspaniała. Więc wolę iść nauczyć się i znaleźć pracę normalną , i lepiej płatną . ;)

10 lata 7 miesiąc temu #1003479 przez magmus88
Cornick - tak jak pisałam, minimum to jest 4 % a mąż ma właśnie 6.... tzn wiem, ze to powyżej normy ale pytam czy np. inni mężowie nie mają po 70% hahahah. Wtedy bym się troche martwiła.....

majka kochana - te gumy to ja dostałamz jednego portalu do testowania ale jak się staramy to nie używaliśmy ehhe, ale znojomi mówili że dosyć fajne.... a tu taki psikus, ze akurat pekla. Coś poważnego z mama?

Sandruska, dobrze myslisz :)
Podziękowania: Sandruska1995

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka