BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 7 miesiąc temu #1003336 przez niagara
natB no to musisz odpoczywac i zadbac o siebie i malenstwo, chociaz wiem, ze przy rozbrykanym dwulatku to nielada wyczyn ;) Chyba, ze akurat owy dwulatek spi :P Trzymam kciuki Nati, bedzie dobrze :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #1003343 przez natB
Niagara Wład akurat śpi w ciągu dnia ok 3-4 h i nie wiem, co mam z nim Zrobić, bo pójdzie do żłobka i będzie wymeczony.. Jak tam zaśnie na godzinę to będzie cud.. A Julka jak śpi w przedszkolu?

patikierc dziś chyba aura jest coś nie teges :/ ja to tez jestem mega senna, brak sił na cokolwiek i oprócz tego mdli mnie all Day:/..
To Ty też mlodzinka jestes :P o dziś mowie do Was,, młodzieży,, :P heh

ziaa izabela pominelam, któreś jeszcze swiezynki? Kiedy testujcie.. Któraś coś na dniach? Pamiętajcie, że po miśce musicie trzymać dobra passę :)

10 lata 7 miesiąc temu #1003346 przez Nefri
Hej,
nie było mnie 1,5 tygodnia i ponad 20 stron do przeczytania, masakra... :laugh: nie pamiętam, co która pisała. U nas urlop udany, Minorka jest piękna a Tymek był tam w siódmym niebie, pokochał wodę więc teraz chyba trzeba będzie go znowu na basen zapisać.
Nat wiem, że miałabyś ochotę robić wszystko, tylko nie leżeć, ale pomyśl, że jak się drugie dziecko urodzi, to nie będziesz miała czasu kiedy usiąść, więc leż ile wlezie.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ja mam 34 lata, dokładnie to za dwa dni skończę i dopiero jak miałam 31 lat poczułam, że jestem gotowa na dziecko, chociaż z mężem jesteśmy razem już 16 lat i 6 lat po ślubie. U nas nikt raczej nie snuł domysłów, czemu tak długo nie mamy dziecka, pytali się często, kiedy, ale bez natręctw, chyba każdy wiedział, że ja już taka jestem, że czuję się ciągle za młoda i nie gotowa ;) Ja znam dziewczynę rok ode mnie starszą, która rok temu zosstała babcią ;)

Miśka miałam nadzieję, że jak wrócę, to przeczytam taką wiadomość. Gratuluję!!!!!! Na lekarza trafiłaś okropnego, no ale najważniejsze, że już do niego nie pójdziesz.

Dużo tu nowych dziewczyn, ciężko to wszystko ogarnać ;) Któraś się pytała, czy starania co dwa dni od pojawienia się dwóch kresek są ok. Ja powiem z mojego doświadczenia, że w cyklu, w ktorym się udało, starałam się co 2-3 dni od skończonej @ a jak tylko pojawiały się dwie kreski, nawet bledsze, to codziennie a jak pojawiły się takie same (chociaż u mnie raczej jednoznacznie pozytywnego testu nie było) to tego dnia i następnego rano i wieczorem i jeszcze następnego rano. Któraś też pisała, że pod koniec cyklu znowu zaczęły jej sie pojawiać dwie kreski na teście - ja miałam tak, że akieś 9 dni po przypuszczalnej owu miałam znowu śluz płodny i zrobiłam znowu test, chociaż już było po staraniach i pojawiły się dwie kreski, prawie takie same, ale ta jedna jednak bledsza. Pomyślam, że może jednak tak owu dopiero teraz będzie ale olałam starania, bo byłam zmęczona. Dwa dni później zrobiłam test ciążowy i był pozytywny ;)

Brown pewnie, że lepiej nie myśleć o tym i nie spinać się, na pewno wyjdzie Wam to na dobre. A ponoć i tak największa ochotę na przytulanki ma się w okolicach owu, więc szanse. Ja się spinałam, bo zależało mi, żeby zajść w ciążę zanim skończy mi się urlop zaległy po macierzyńskim i udało się w ostatnim możliwym miesiącu, więc na mnie ten stres jednak zadziałał pozytywnie ;)

Więcej nie pamiętam co miałam napisać, ale grunt, że wszystko przeczytałam :)
Podziękowania: brown24

10 lata 7 miesiąc temu #1003347 przez Nefri
a to moja rodzinka na wakacjach ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

i ja z synkiem i drugim w brzuchu ;)

Załączniki:

10 lata 7 miesiąc temu #1003354 przez natB
nefri nooo witamy urlopowiczke :D Eee hmmm a gdzie ten brzuch? :P.. Tymon jaki duży chłopak wow :) wygląda na starszego :) no i jak tam wypoczeliscie? Zwiedzaliscie dużo? Kurcze za rok to wakacje już w czwórkę :D a jak mały przeżył lot? no opowiadaj opowiadaj :) jestem mega ciekawa heh :).. My na takie wakacje rodzinne to jedziemy w styczniu w góry <3 na razie nie zarezerwpwalam hotelu że względu na przebieg ciąży, ale zobaczymy trzymam rękę na pulsie, żeby były miejsca jeszcze w hotelu :P

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #1003355 przez Nefri
Nat mały faktycznie jest duży. na wyjeździe mieliśmy sąsiada, Filipka, którym miał ponad 3 lata i był tego samego wzrostu co nasz. Każdy się dziwił, ze on ma dopiero 20 miesięcy. Lot minał super, Tymek usnął zanim samolot osiągnął wysokość a wstał jak już wylądował i podstawili rękaw, więc w sumie spał 2h i 40 min. Potem był mega zajarany i ożywiony ale jak wróciliśmy do domu to po kaszce poszedł spać i spał do 9:30 tylko dlatego, że musieliśmy go obudzić, bo na 11 mialam lekarza i mąż też, bo dostał na wyjeździe zapalenia ucha :( Mieliśmy tam wynajęty samochód, więc staraliśmy się pojeździć trochę po wyspie, jednak z takim dzieckiem, nie jest to łatwe, bo on dużo śpi w ciągu dnia i to tylko w łóżeczku i nie dało się tam tego uniknąć - jak raz spróbowaliśmy, to był taką marudą, że już tego nie powtórzyliśmy. A jak nie spał to najchętniej nie wychodził by z wody, więc rano była plaża i jakies krótkie zwiedzanie miasteczek po drodze, potem powrót do apartamentu, spanie i potem basen i fontanny. Teraz to na taki wyjazd pojedziemy chyba dopiero za 3 lata, ale już samochodem znowu do Chorwacji planujemy. Póki co musimy przystopować, bo dom budujemy i trochę to kosztuje niestety :(
a brzuch mam, nie widać? ;)

10 lata 7 miesiąc temu #1003362 przez natB
Oj brzuszkiem.to trzeba się cieszyć :) mi też rośnie w zastraszającym tempie heh :).. No to Tymon ma tak jak Wład śpi tylko w łóżeczku, co często jest bardzo problemowe.. Jak byliśmy na wakacjach na Słowacji to do 12-13 nie ruszyliśmy się, bo musiał zaliczyć drzemke.. No, qle maluchy szybko rosną, chociaż u nas idzie to mniej więcej tak im starszy tym więcej śpi w dzień. :).. Tez planujemy Chorwacji i pewnie za 2-3 lata do tego czasu ogarniemy zmianę auta no i dzieci będą większe, a na trzecie jak się zdecydujemy to za 5-6 lat :D :P.. Władek niby tez wysoki jest, ale taki bardziej chuderlaczek :) chociaż jak na moje dużo je :)

10 lata 7 miesiąc temu #1003389 przez magmus88
Hej dziewczynki :)

Myśmy dzisiaj byli na seminogramie... zaraz będę sprawdzać wyniki!!! Trzymajcie kciuki...

I dzisiaj kupiłam sobie zeszyt na wklejanie testów :D bo robiłam to na kartkach zwykłych..... hahahah

Jestem zwarta i gotowa! :D

10 lata 7 miesiąc temu #1003394 przez Sandruska1995
Hm, wcale nie mialam napisać że mam to gdzieś , czy że wolny kraj.
Poprostu was czytam. Nie pisze , bo odpuscilam testowanie i namietne starania. Jak ma być tak będzie. Od 2 listopada zaczynam szkołę , będę chodzić 2 lata. Także na spokojnie. :)

Gratuluje wszystkim nowym zafasolkowanym :)
Oby więcej pozytywów , aż miło popatrzeć na zdjęcia pozytywów i usmiechnietych buziek dzieci :)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #1003404 przez aklim88
Hej! Tyle napisaliście, ze juz nie wiem co komu dokładnie miałam odpisać...

Witam wszystkie nowe staraczki. Rozgoście się u nas.

Ja dziś miałam ciężki dzien. Przyszli do nas goscie którzy mieli byc tydzien temu. Z dwiema córkami 5 i 2 lata. Co to było... O masakra. Mamy dosyć gości na dluuugi czas. Dziewczyny nie mogły sie cos dogadać. Zabierały sobie rożne rzeczy, co jakiś czas któraś płakała. Jak sie bawiły, to poroznosiły furę zabawek po całym domu. Ja sie narobiłam, bo zrobiłam znowu tort
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Babeczki i jeszcze szaszłyki na grilla... Ugh potem trzeba było to wszystko posprzatac. Padam z nóg. Na szczescie kolejne urodziny za rok.

Nefri - ciesze sie, ze wypoczeliscie na wakacjach. Mój maz tez dostał zapalenia ucha i musiał isc w Hiszpanii po antybiotyk

Nat - dbaj o siebie i lez jak najwiecej... Yhm łatwo mi mowić, bo sama tez z tyłkiem nie potrafię usiedzieć, teraz leżę i boli mnie brzuch

Ostatnio dowiedziałam sie od koleżanki, ze w szpitalu, który wybrałam do porodu wyremontowali ostatnio dom narodzin i chce tam rodzic. Na szczescie bede mogła sie tam zakwalifikować, bo nie miałam większych problemów w ciazy... A warunki są tam boskie. Dostaje sie pokój jak w 5cio gwiazdkowym hotelu z własna łazienka. Mozna czuć sie jak na wakacjach a nie w trakcie porodu. Muszę poszukać Wam link i pokazać. Po prostu szok. No i wypuszczają ze szpitala bardzo szybko, bo po kilku godzinach jeśli wszystko jest ok. Co mnie bardzo cieszy, bo z ostatniego porodu najgorzej wspominam chęć powrotu do domu.

Edit: zobaczcie sobie film z linka od 1:18

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=71182
Załączniki:

10 lata 7 miesiąc temu #1003419 przez Izabela
Czekam na @ bo czuje ze lada moment powinna być i startuje z ziółkami. Byli u nas męża siostra z partnerem i swoją córeczka. Mała ma 11 miesięcy. Szwagierka mówiła mi ze test pokazał jej ciążę dopiero w 5 tygodniu !!! Jak to możliwe?

10 lata 7 miesiąc temu #1003421 przez natB
aklim jakie cudowne warunki! A ten pool room boski! Eh u nas takich warunków nie ma, nie ma takiej intymności i to jest okropne.. Porodowka jest na 2 pacjentki, jedna słucha drugiej jak krzyczą.. Pamiętam,jak nawet mniemam chwile wyprosili jak druga rodziła i była szyta.. Okropienstwo heh.. A ja myślałam, że tak fajny poród miałam, ale jak oglądam ten filmik to u nas są okropne warunki.. Ale nic..Najważniejsze jest,żeby Dzieciatka urodziły wie zdrowe :)
A torcik dla Ali pierwsza klasa nono :D masz ten fach w ręku heh.. A Ty widzę do końca na pełnych obrotach :) zwolnisz kiedyś? :P

izabela wszystko jest możliwe, bo mogła mieć później owu.. A gin liczy ciążę zawsze od ostatniej Om.. U mnie ciąża jest o prawie 2 tygodnie młodsza, bo miałam późno owu.

10 lata 7 miesiąc temu #1003423 przez niagara
Nat Julka chodzi do przedszkola na 5 godzin, odbieram ja po obiedzie a przed lezakami wiec drzemke ma juz w domu. Zazwyczaj spi 1,5-2 h choc i 3 tez czasem sie przydarza. Ostatnio juz jednak coraz trudniej jej zasnac w dzien i coraz krocej spi wiec chyba juz z tego wyrasta.

W tym tygodniu bedzie u mnie owu, obstawiam srode, ale bede testowac. Takze srodek i koniec tygodnia to czas na intensywne przytulanki :P trzymajcie kciuki :)

10 lata 7 miesiąc temu #1003424 przez Nefri
Nat a kiedy Wład idzie do przedszkola, chyba za rok? Do tego czasu może mu coś się przestawi. Tymek to po prostu musi spać w łóżku, najchętniej swoim, ale zasypia też u mojej mamy, teściów i na wyjeździe w łóżeczku turystycznym.
Ja rodziłam w szpitalu św. Zofii w Warszawie i warunki miałam super, miałam własną salę porodową, w której byłam z mężem tylko i czasem z położną, mialam w niej wlasną łazienkę z prysznicem, byłam wanna, piłki, drabinki i różne inne pomoce do porodu, była muzyczka dla relaksu, przygaszone światło, ogólnie luksus. Dodam, że nic za to nie płaciła. Także to wszystko zależy od szpitala. To są te sale w szpitalu: szpital.szpitalzelazna.pl/poloznictwo/blok-porodowy

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #1003425 przez niagara
Nefri super fotki z wakacji, widać, że były udane, a synek śliczny :)

Aklim88 ten pokój narodzin rewelacja, jak w hotelu :) aż miło by było :P

NatB a Ty gdzie rodziłaś? Ja w Poznaniu, warunki były dobre, nie licząc tego, że było tyle rodzących, że mój lekarz prowadzący musiał wepchnąć mnie w kolejkę, czyt. wyprosili inną rodzącą, u której akcja się zatrzymała :P

Sala jednoosobowa, także byłam tylko z mężem, nie licząc lekarza i kilku położnych, które wiecznie kręciły się w pobliżu. Była też łazienka, ale nie miałam siły jej zwiedzać więc nic nie mogę powiedzieć. Było całkiem przytulnie biorąc pod uwagę okoliczności i jak na szpital :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka