BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 7 miesiąc temu #751820 przez Asiaa
Czy któraś z Was bierze olej z wiesiołka i/lub siemię lniane na poprawę śluzu?

trafiłam w necie na coś takiego, naturalne wspomagacze płodności, adonai.pl/nieplodnosc/?id=21 może którejś z Was się przyda ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #751821 przez ann-sunshine
Sorki bede post pod postem pisac bo z tel i nie pamietam wszystkiego

Dynie z zalewy octowej kiedys jadlam. A w domu wekuje zblenderowana w sloiczkach na zupe lub placuszki, do ciasta drozdzowego tez mozna dodac.

Gosia o ja, wspolczuje.

11 lata 7 miesiąc temu #751824 przez ann-sunshine
Moof czyli dzis temat najgorszy dla przyszlych tatusiow

Asiaa wiesiolek daje rezultaty tzn wiecej sluzu ale czy pomaga zafasolkowac? Hmm chyba nie. Tylko pamietaj go brac do owu i potem odstawic

Anusia zrob tak zeby wszystkie poczatkowe badania robic juz na nfz

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #751898 przez Dagnes
Meble zamówione :) Tylko teraz trzeba czekać ze 2 tygodnie zanim zrealizują zamówienie.
Wszystko byłoby super ale jak wracaliśmy to mieliśmy kolizje. Mamy błotnik do wymiany w aucie. Dobrze, że nie z naszej winy, to facet co w nas wjechał zapłacił

Wiktoria

11 lata 7 miesiąc temu #751910 przez kinga21
Gosiu test na śline kupilam na allegro, w zadnej aptece go nie mieli, chyba ze na zamowienie ale trzeba dlugo czekac. Jeszcze go nie dostalam ale jak zrobi pierwszy test i porownam z tym paskowym to dam znac czy bylo widac te paprotki czy nie :laugh:

Jesli chodzi o tabletki z wiesiolkem zazywam od poczatku cyklu , ale jesli chodzi o mnie nie daje to chyba zadnego rezultatu... ani sluzu wiecj ani nic.
Chociaz czytalam na jednym forum ze dziewczynom pomaga, niektorym juz po pierwszym cyklu z wiesiolkiem udalo sie:)
Pewnie to tez zalezy od organizmu

11 lata 7 miesiąc temu #751920 przez aggi
moofka ja też grzybową serwuję :D pyszota:)

gosia masz rację, płukanie wodą z solą pomaga na gardło tylko jest mega niesmaczne :)

Anuuusia nie zostawiaj nas, ledwo przyszłaś a już uciekać chcesz :(

Asiaa ja biorę teraz drugi cykl olej z wiesiołka w dawce 2000mg na dzień ;) Nie widzę jak narazie poprawy, ale może to za wcześnie. Ale brać biorę :P Od 1dc do 17dc (w 19/20 mam owu) :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #751932 przez ann-sunshine
Dag :kiss: jakby ci bylo malo stresu ostatnio

Tez jestem ciekawa tych paprotek

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #751945 przez zoi
Cześć Kinga! I cześć reszta dziewczyn :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Buziaki na dziś :kiss:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #751952 przez ann-sunshine

11 lata 7 miesiąc temu #751970 przez Asiaa
Zoi a po jakim czasie odczytujesz test i w jakich godzinach go robisz?

Ja ostatnio stwierdziłam, że chyba za bardzo spieszyłam się z odczytaniem testów, w sensie że po zrobieniu coś było widać to odczytywałam i zaraz test wyrzucałam. Teraz odkładam go na ok.5min, bo zauważyłam że w tym czasie robi się bardziej przejrzysty i kreseczka testowa ciemnieje troszkę niż tuż po zanurzeniu, ale człowiek uczy się na błędach, nie? :D

Na jednej stronie spotkałam się z twierdzeniem, że test najlepiej robić ok 23:00, a na innej pisali by nie robić za wcześnie (rano), bo stężenie LH rośnie w ciągu dnia i osoby wykonujące testy rano, mogą przegapić jego maksymalny wyrzut i polecano wykonanie testu około południa.
Chyba najlepiej stosować się do instrukcji producenta posiadanych testów ;)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #751974 przez Kaś_O
Zoi a masz możliwość wybrać się do gina na USG? bo możesz to szybko zweryfikować monitoringiem.. właśnie przeważnie okazywało się że jak dziewczyną nie wychodziły testy owu to jednak owu nie było.. Ale i nigdy nie wiadomo że jakoś inaczej u Ciebie hormony działają..

co do rannego testowania to mi się wydaje że chodzi tutaj o fakt że po całej nocy to jest 6/8h więc stężenie może być naprawdę wysokie. a może po porostu te 2h to taki optymalny czas żeby hormon się zagęścił w moczu ale nie był za bardzo stężony tak to widzę..

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 7 miesiąc temu #751982 przez anuuuusia
Asiaa, ann :kiss: :kiss:

Asiaa co do wiesiołka i siemienia - brałam/piłam codziennie w tym szczęśliwym cyklu (mniej więcej do owu). Chociaż wiesiołek także w poprzednich kilku cyklach. Do tego syrop Guajazyl, 5 dni przed owu i w jej trakcie.
A wynik testu chyba po 10 min się odczytuje :huh:

zoi może to coś z testami nie tak? Skoro wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują na owu, to pewnie ją miałaś.

11 lata 7 miesiąc temu #751988 przez nati.olsztyn
zoi - U mnie tak było, że miałam wszystkie oznaki owu a na tescie tylko blada druga kreska (z tym że to był jedyny dzień kiedy były dwie kreski). I owu na bank wtedy była bo w tym cyklu zaciążyłam:-)

11 lata 7 miesiąc temu #751989 przez ann-sunshine
anuuuusia napisał:

Asiaa, ann :kiss: :kiss:

Asiaa co do wiesiołka i siemienia - brałam/piłam codziennie w tym szczęśliwym cyklu (mniej więcej do owu). Chociaż wiesiołek także w poprzednich kilku cyklach. Do tego syrop Guajazyl, 5 dni przed owu i w jej trakcie.
A wynik testu chyba po 10 min się odczytuje :huh:

zoi może to coś z testami nie tak? Skoro wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują na owu, to pewnie ją miałaś.

Co to ten syrop?

11 lata 7 miesiąc temu #752004 przez zoi
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka