- Otrzymane podziękowania: 50
- /
- /
- /
- /
- Testy owulacyjne 2
Testy owulacyjne 2
- Nowa...
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- https://matuli.pl/
Moja babcia zmarła na raka tarczycy, moja mama ma guzy tarczycy, ja i siostra ciągle z tarczycą pod górkę i jak tylko nie miałam monitoringu tarczycy oraz wyniku utrzymywanego poniżej 2 tsh to ciąże mi obumierały. Zanikała akcja serca. Moim zdaniem tarczycy nie wolno lekceważyć, bo wrażliwość na jej zachwiania zależy od kobiecego organizmu. Po co eksperymentowć na sobie i dziecku. Lepiej trzymać tarczycę w rydzach choć przez te kilka miesięcy niż przechodzić przez skrobankę.
- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74

Witam nowe staraczki

Wszystkim Wam życzę dużo zdrowia i jeszcze więcej szczęścia, bo pasażerowie Titanica zdrowi byli, ale szczęścia im zabrakło

A jak Wasze postanowienia Noworoczne? Ja w tym roku postawiłam na takie, które jestem w stanie zrealizować

KUPIĘ SOBIE COŚ ŁADNEGO

- Lady M
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6

mar-tuska i Eses znam to rozczarowanie kiedy myśli się, ze tym razem chyba sie udało a później okazuje sie, ze nie. Ale ja mam postanowienie noworoczne - nie będę fiksowac, nie będę się nastawiać ale będę myśleć pozytywnie i mam nadzieje, ze to przyniesie dobre efekty. To tak w teori, a w praktyce się okaże

Mam nadzieje, ze Wasze obawy się nie sprawdza.
- Eses
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 2

- Lady M
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Co do mdłości to mnie często wydaje się, ze jest mi niedobrze, chyba dlatego, ze bardzo chciałabym być w ciąży i podświadomie szukam objawów. Dlatego pisałam o tym fiksowaniu, muszę się ogarnąć bo to do niczego dobrego nie prowadzi tylko potęguje ewentualne rozczarowanie.
Czy tylko ja jestem taka rypnieta?

- Nowa...
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- https://matuli.pl/
tsh to hormon, zmienia się w trakcie cyklu, w ciąży także jest zmienne. Musisz dla czystego sumienia pójść do endokrynologa lub ginekologa-endokrynologa oraz przedstawić wynik TSH sprzed ciąży oraz po zapłodnieniu.Nowa... napisał: Moje TSH spadło w ciąży bo miesiąc przed zajęciem było troszkę powyżej 3. A wolę nie nakręcać się, że przez to może zaniknac akcja serca. Co lekarz zdecyduje, tak będzie.
Moja lekarka, a chodziłam do endokrynolog dr n med S Tabor w Krakowie - przy takich wynikach dawała mi eutyrox.
Natomiast szwagierka jak była u tej samej lekarki miesiąc temi z wynikiem jeszcze 1,9 to powiedziała jej, że na razie nie zbijamy, ma sprawdzić za jakiś czas ponownie, jeśli będzie nadal 1 z przodu to zostawia, jak wyjdzie powyżej 2 to będzie monitoring, a jeśli wyjdzie 2,5 lub wyżej to dostanie eutyrox.
Eses - organizm potrafi płatać figle

- kristi*
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- marcowa Lutówka :P
- Otrzymane podziękowania: 12
Oczywiście życzę Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku.
Jak przy pierwszych trzech ciążach udawało się za pierwszym razem, tak teraz poprzeczkę mamy o wiele za wysoko.
Zaczynamy starania o drugie baby - a sytuacja wygląda tak: od porodu (22.02.15r) okres pojawił się po 9 m-ch,(11.15r) i do tej pory jest nieregularny, średnia wychodzi mi co 40dni, ostatnio było 36dni - powoli się skraca.
Co teraz? samo się unormuje czy już trzeba do lekarza ? Coś radzicie?
- Karolincia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 21

Życzę wszystkim szczęśliwego nowego roku

Kiedys bylam na tym forum, a teraz wracam ponownie

Staramy sie z mężem o drugie dzieciątko, niestety mam problem z wysokim poziomem prolaktyny ginekolog zalecil mi branie Bromergonu 2,5 mg i go biorę od polowy grudnia.
Czy któraś z Was miała ten sam problem ?
Przy staraniach o pierwsze dzieciątko również miałam problem z brakiem owulacji udalo sie za pomocą zastrzyku z Pregnylem.
- GoNia79
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Wiara czyni cuda..
- Otrzymane podziękowania: 39
Zycze wam w nowym roku kazdej z was pomyslnosci i zdrowia..tym ktore sie starają o.dzidziolka pomyslnych staran z owocnym zakończeniem a tym ktore nosza pod serduszkami owoce milosci nudnych ciazych i pomyslnego rozwiązania..
A o to moj domek dla Olinkowego dzidziolka..
Dzidziolek sie kreci nie samowicie a mamusia cala happy.. jestesmy po badaniu krwi i obciazeniu glukoza.wynik poznamy w srode na wizycie i juz nie moge sie doczekać tatus tez szaleje z niecierpliwości..nio i mamy nadzieje ze w koncu sie ujawni plec naszego skarbuska kochanego.. .
PS. Stesknilam sie.za Wami...
- stOkrOtka91
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 63

Życzę jakbnajbardziiej owocnych staran

Goniamiło Cię widziec

Kristi ja na Twoim miejscu poszlabym do lekarza żeby ten cykl unormowal, bobprzy takich długich cyklach ciężko "zgadnac" kiedy byla owu, a na pewno taka wizyta skróci starania

- GoNia79
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Wiara czyni cuda..
- Otrzymane podziękowania: 39
Dziewczyny chwalic.sie.apartamentami prosze

- mar-tuska
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Lady m eses.....i chyba jeszcze Aggi
Niestety obawiam sie ze wszystkie mamy problemy psychiczne hahaha

Ciezko odciac glowe gdy sie czegos baaaaardzo chce ehhh
No ja w sobote dostalam dziwny @ 3 dni przed... ale prawie wogole go nie ma... ja juz nic nie rozumiem... zrobilam rano test jasne ze negatyw...
Mysle ze czas isc do lekarza.... bo juz troche to trwa... a ja w tym mies wkoncu mialam wkoncu wlasciwy sluz.. i bylam pewna ze to ten czas.. a tu co.... wiec moze czas na badania???
Co myslicie?
- Nowa...
-
- Wylogowany
- rozmowna
-