BezpiecznaCiaza112023

Ciało kobiety po ciąży

15 lata 5 miesiąc temu #91144 przez makaja
no więc jakieś sposoby istnieją huraaaaa tylko jakie :P ???

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

15 lata 5 miesiąc temu #91163 przez Marysia27
Niestety tego nie było dane mi się dowiedzieć...może przy kolejnej ciąży sama do tego dojdę :silly:

15 lata 5 miesiąc temu #91167 przez Emme
moja mama zawsze robiła mi nadzieję, że po ciąży urosną mi piersi, bo ona też nie miała się czym pochwalić przed, a teraz ma niczego sobie rozmiar. niestety wdałam się z tym w rodzinę taty... :P
rozmiar nieznacznie większy (albo tak sobie wmawiam)

15 lata 5 miesiąc temu #91171 przez Marysia27
Jeśli po karmieniu i " nieznacznie większe" to i tak jesteś do przodu ;)

15 lata 5 miesiąc temu #91174 przez Emme
ja karmiłam ok 5 tyg, ale tylko na początku czułam się jak Pamela :lol: później były już tylko mniejsze :angry:

15 lata 5 miesiąc temu #91321 przez Monix
Ja jestem strasznie niezadowolona z moich piersi :( Przed ciązą nosiłam miseczkę A, w trakcie ciąży powiększyły się do rozmiaru C. Nie dość, że są całe w rozstępach, to pod wpływem ciężaru opadły... i coś czuje, że jak przestanę karmić, to będą znów małe i na dodatek flaczki :huh: :dry:

15 lata 5 miesiąc temu #91323 przez SISUNIA88
u mnie przed ciążą miseczka D teraz B :ohmy: ale ja tam się cieszę bo zawsze chciałam mieć mniejsze piersi :laugh: rozstępy mam ale na szczęście tylko na biuście..

"Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoło i klęka"

15 lata 5 miesiąc temu #91367 przez Marysia27
U nie przed ciążą miseczka B, w ciąży C, teraz znów B, ale trochę mają inny kształt, poznały urok grawitacji ;) Ej tam, nie narzekam, mam kuzynkę która praktycznie nie ma piersi i to dla niej naprawdę jest dramat.

15 lata 5 miesiąc temu #91410 przez MoNiaaa
mi sie troche piersi powieszyly i jak dla mnie teraz sa ok wczesniej ciagle narzekalam ze sa za male :P tylko rozstepy sie pojawily niestety ale juz malo widoczne sa. gorsza reszta ciala :( jak tak czytam ze wsuyztskie sa zadowolone po ciazy to mam wrazenie ze tylko ja wygladam po tej ciazy jak wieloryb juz tyle czasu minelo al enie moge sie zaakceptowac i to chyba moj najwiekszy problem. najchetniej ubralabym sie w worek po ziemniakach zeby wszytsko ukryc... a tu lato nadchodzi nie wiem jak to bedzie:(

http

]

15 lata 5 miesiąc temu #91480 przez Monix
MoNiaaa napisał:

mi sie troche piersi powieszyly i jak dla mnie teraz sa ok wczesniej ciagle narzekalam ze sa za male :P tylko rozstepy sie pojawily niestety ale juz malo widoczne sa. gorsza reszta ciala :( jak tak czytam ze wsuyztskie sa zadowolone po ciazy to mam wrazenie ze tylko ja wygladam po tej ciazy jak wieloryb juz tyle czasu minelo al enie moge sie zaakceptowac i to chyba moj najwiekszy problem. najchetniej ubralabym sie w worek po ziemniakach zeby wszytsko ukryc... a tu lato nadchodzi nie wiem jak to bedzie:(

No to nie jesteś sama Monia ;)

15 lata 5 miesiąc temu - 15 lata 5 miesiąc temu #91515 przez Marysia27
Może to tylko wrażenie że źle wyglądasz/acie? bo tak naprawdę, do ciała trzeba podchodzić z uśmiechem i czułością, nawet jeśli nie jest ono idealne. Tym bardziej że nasze ciała dały życie i ochronę naszym dzieciom, i przynajmniej jak na mój rozum, to powinno być bardziej istotne niż rozstępy czy skutki działania grawitacji na pewne jego części... Pamiętajcie, miłość własna wyznacznikiem dobrego samopoczucia :silly:

14 lata 10 miesiąc temu #221879 przez aniolek2265
Przed ciążą miałam rozmiar piersi DD, w czasie ciąży urosły do E, teraz po porodzie są większe, ale jedna pierś trochę jakby sflaczała (moja wina bo na początku karmiłam tylko z jednej piersi i dopiero po wyjściu ze szpitala zaczęliśmy pracować nad drugą i jest jakby coraz lepiej).
Rozstępy? Mam i to dużo ;p w ciąży zrobiły mi się pod piersiami (na piersiach mam z czasu dojrzewania), na udach i na tyłku (tutaj to strasznie ;p) na brzuchu zrobiły mi się tydzień przed porodem, a więcej ich przybyło po porodzie, dodam że są tylko z jednej strony. Ale mnie to nie dołuje (bynajmniej jeszcze), bo mężowi nie przeszkadzają, zanim dojrzałam rozstępy na tyłku chodziłam koło tż nago i nic nie mówił, jak je zauważyłam nie były świeże. Spytałam się męża czemu mi o nich nie powiedział to powiedział ze ich nie widział :D czasem mi dokucza ale to dlatego że wie że czasem o nich myślę i zawsze robi to tak żebym wiedziała że żartuje ze śmiechem na twarzy :) Za to go kocham, że nie daje mi odczuć że wyglądam trochę gorzej :)

14 lata 10 miesiąc temu #221901 przez Gosia_Krupa
Ja przed pierwszą ciążą miałam rozmiar B(marudziłam,że małe chociaż dla męża były piękne),w pierwszej ciąży urosły do rozmiaru D,po ciąży spadły do C. W drugiej ciąży wskoczyłam na miskę E,teraz gdy już nie karmię spadły do DD i już chyba mniejsze nie będą :( Może sam rozmiar nie byłby najgorszy gdyby nie jakość. Mam takie dwa naleśniki :( Mąż już nic nie mówi,nie wiem czy to czas czy nie chce mi robić przykrości...

14 lata 10 miesiąc temu #223150 przez justyna84
ja mialam piersi male i mam nadal :) a chciala bym wiekrze moze ktoras s mi uzyczy :laugh: mimo to ze karmilam pol roku a w czasie ciazy to mi sei prawie wcale nei powiekszyly i tak jestem z nich niezadowolona , a mama muwila ''jak urodzisz to ci urosna ''ja teraz muwie- ''ta jasne chyba jak se zrobie silikony!!''

14 lata 10 miesiąc temu #223164 przez Gosia_Krupa
justyna,żebym tak mogła to bym Ci oddała ze dwie "miski",ale jakbyś wzięła chociaż jedną to też bym była szczęśliwa :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka