BezpiecznaCiaza112023

mamusie pazdziernik2010:)

15 lata 10 miesiąc temu #27962 przez Joanna-Rona
Witajcie :)

Alicja tak cicho siedzi że tylko czasem gdzieć przepłynie. Niby się więc rusza ale wcale mnie to nie cieszy, troszkę się o Nią nawet martwie. W czwartek zapytam Pani ginekolog czy by mi nie zrobili KTG to zobacze jak tam stuka jej serduszko.

Wczoraj zrobiliśmy lwią część zakupów wyprawkowych. W nadchodzącą sobotę kupimy już wszystko :laugh:

Pakujecie już torby czy dopiero we wrześniu?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

15 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #27980 przez Martynka__89

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moja Kropeczka:(9.02.2015

15 lata 10 miesiąc temu - 15 lata 10 miesiąc temu #28057 przez Katarzynka
Hej dziewczyny :)

Ja dzis po wizycie moja mała dzidzia w końcu postanowiła się ujawnić to dziewczynka Kinguś waży 1574 :lol: :woohoo: :laugh:

Załączniki:

15 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #28079 przez Martynka__89

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

15 lata 10 miesiąc temu #28121 przez kinia83
hey dziewczyny u mnie dziś zaczął się 30tydzień praktycznie jeszcze niemam nic pare ciuszków to wszystko ale chyba czas zacząć przygotowani torbe napewno spakuje we wrześniu ;) ale to wszystko chyba dlatego że mam stracha wielkiego zaczyna mnie to przerażać strach wielki :huh: miałam usg robione 2tyg temu moja dzidzia ważyła 1195gr rosnie z dnia na dzień i wierci sie strasznie od samego początku :laugh: mam tylko nadzieje że wytrzyma do konca i nie zechce wyjsc sobie wcześniej....niestety niewiemy co bedzie bo lekarz niechciał nam powiedzieć i może i lepij niespodzianka :lol: byle by zdrowe było :lol:

15 lata 10 miesiąc temu #28128 przez poziomka32
Witajcie!!!
A ja byłam wczoraj na USG u prywatnego gina. Mój Antek waży prawie 1,9kg (31 tydzień)ma bujną czuprynę i obrócił się...ale pupą w dół!!!I siedzi sobie w moim brzuszku a główką uciska na żołądek - stąd moja zgaga. Więc może czeka mnie CC?? Mój Syńcio jest duży i miejsca ma mało na obrót - jednak jest jakaś szansa...może akurat coś mu się odwidzi???? Bardzo chciałabym naturalnie rodzić!!!Psychicznie przygotowywałam się do porodu SN - a tu taka "kiszka" jak powiedział lekarz :P Poza tym zmęczona już jestem noszeniem mojego brzuszka...dzisiaj strasznie boli mnie głowa..
Idę leżeć...pozdrawiam Mamcie

15 lata 10 miesiąc temu #28172 przez Joanna-Rona
Poziomka32 Nie martw się Mały ma jeszcze troszkę czasu, żeby się dobrze ułożyć. Ja to chyba bym się jednak ucieszyła jeśli ostatecznie zrobiliby mi cesarkę. Szczególnie, że wczoraj w szkole rodzenia Pan ordynator z porodówki potwierdział na wykładzie, że cesarskie cięcie w dzisiejszej dobie ma identycznie dużo powikłań jak poród naturalny.

Kasia Gratuluje dziewuszki Alicja będzie miała koleżankę :)

Ja dzisiaj zabieram sie za wyszywanie Kubusia Puchatka i Kłapołuszka.

Całuski

15 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #28174 przez Martynka__89

15 lata 10 miesiąc temu #28203 przez poziomka32
Dzięki Mamcie za słowa pocieszenia!!! A co do wyprawki to ja też nie posiadam zbyt dużo rzeczy. Brakuje łóżeczka, materaca, wózka i kosmetyków. Materac muszę kupić a łóżeczko i wózek mam "zaklepane" u znajomych. Kosmetyki - wiadomo trzeba kupić :) Wczoraj kupiła herbatkę z bobo-vita z kopru włoskiego - na kolki dla Maluszka tak w razie "W" a kosmetyki będę kupować z firmy Johnson and Johnson. Moja starsza córka ich używa i jesteśmy bardzo zadowolone z nich.

15 lata 10 miesiąc temu #28214 przez Madzia89862
poziomka spokojnie malenstwo ma jeszcze troche czasu i z pewnoscia sie zdazy obrocic a jesli nie mowi sie trudno-my niestety na to wplywu nie mamay;/

15 lata 10 miesiąc temu #28283 przez _aga86_
przeczytalam wszystkie zalegle posty "pazdziernikowych mamus". Fajnie tak powspominac- rowny rok temu przechodzilam przez to samo:D Ciekawe, czy ktoras urodzi 16stego- jak ja tylko rok temu:) Poziomka tez znam historie jednej dziewczyny, ktora miala miec cesarke ze wzgledu na ulozenie dziecka i na pare dni przed porodem okazalo sie, ze dziecko ulozone jest glowka w dol dzieki czemu rodzila naturalnie:) Joanna naprawde nie ma sie czego bac porod nie trwa wiecznie i uwierxz mi dla wlasnego dziecka zrobisz WSZYSTKO a porod jest tego poczatkiem. Jezeli chodzi o cesarke na zyczenie- jestem przeciwna... Dla dziecka i kobiety duzo lepszym rozwiazaniem jest porod naturalny. Poczytajcie troche na temat cesarki- w pozniejszym wieku moga byc tego skutki uboczne. Co innego jak sie rozpoczyna akcja porodowa i nie ma innego wyjscia, a jesli chce sie ja na zyczenie to lekarz decyduje o terminie porodu- nie dziecko!!! Trzymam kciuki- najszczesliwszy dzien w waszym zyciu jeszcze przed Wami- zbliza sie wielkimi krokami:)

15 lata 10 miesiąc temu #28286 przez sylwcia
Poziomka a ja mam przykład w najblizszej rodzinie że dziecko ułożyło się główką w dół pół godziny przed porodem

15 lata 10 miesiąc temu #28287 przez sylwcia
poziomka32 a skąd wiesz że Twój maluch ma bujną czuprynę????????

15 lata 10 miesiąc temu #28328 przez Joanna-Rona
Cześć Mamcie !

Ja po wczorajszej wizycie u Pani ginekolog jestem spokojniejsza. Zrobili mi zapis KTG wszystko jest ok nawet Mała zainteresowana tym co sie dzieje zaczeła się ruszać co w dzień przed południem raczej sie jej nie zdarza :) Nie miałam usg bo Pani ginekolog stwierdziła że niedawno miałam w szpitalu więc nie wiem ile Alicje teraz waży natomiast ja już 13 kg w ciąży podskoczyłam na wadze ale nawet tego szczerze mówiąc nie odczułam. Mam jescze wybrać sie w najbliższym czasie do okulisty, ale słyszałam ze teraz juz raczej i tak nie robią cesarek ze względu na wskazania okulistyczne Pani dr powiedziała mi że u niej w szpitalu puszczaja do naturalnego porodu nawet dziewczyny z odklejeniem siatkówki co mi sie wydaje już mało zabawne. Przecież to grozi ślepotą! Cóż ci ginekolodzy nie wymyślą, wynika z tego, że przez takie praktyki na okulistyce mają co robić. Słyszałyście coś o takich praktykach?

Coś mi dzisiaj duszno i ciążko nie wiem czy burzy w Kraku nie będzie :)

Wiecie wczoraj nie miałam jak sie dostać do szkoły rodzenia mój mąż miał kryzys w pracy a szkoda bo było spotkanie z psychologiem, akurat coś dla mnie :(

Byliśmy za to w Zabierzowie w naszym domku i majster z pomocnikiem dużo zrobili: ułożyli płytki na tarasie i balkonie, jedną ściene płyteczek w dużej łazience, a dziś pracuja nad podłogą w wiatrołapie i kuchni :) No jak tak dalej pójdzie w grudniu się wprowadzimy
:laugh:

_aga86_ dzięki za wsparcie :) Dalej się boja ale przynajmniej przeszedł mi nastrój depresyjny.

Całuski

15 lata 10 miesiąc temu #28343 przez Madzia89862
joanna rona moja szwagierka ma wade wzroku(nosi silne okulary)nie wiem czy na plusie czy na minusie ale juz jej z gory lekarz powiedzial z nie ma co liczyc na porod naturalny jedynie na cesarke.

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka