BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 8 miesiąc temu #737387 przez anitkade
Rany, dziewczyny, ale mi się przykro zrobiło, bo jestem z Sosnowca :( Strasznie mi żal tego miasta, wszyscy tak brzydko o nim mówią, mój mąż z Tychów też jest i cała jego rodzina się śmieje z Sosnowca, bo to Zagłębie, a tylko Śląsk jest fajny. A ja nigdy niczego złego tam nie doświadczyłam (no dobra, raz ekshibicjonistę w parku spotkałam, ale nawet nie był nachalny, stał sobie na przystanku, ale fuuuuj to było). W każdym razie mieszkałam tam do czasu wyprowadzki z domu i mam sentyment, chociaż miasto jest bardzo zaniedbane i ogólnie biedne, nie do końca rozumiem, dlaczego tak się dzieje. Ale przychodnię bezpłatną miałam tam fajną, zawsze tego samego dnia mnie mógł lekarz przyjąć (oczywiście nie ginekolog :P) i wiele rzeczy mi się podobało.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #737399 przez Pipinka
Anitka przecież to nie Twoja wina że miasto jest brzydkie i ludzie w większości są dziwni! Zawsze jak poznawałam kogoś z Sosnowca to się zachowywał dość dziwnie jak Warszawka :blink: a z tego co wiem od "starych" ludzi to całe Zagłębie czuło się lepsze i nie chciało być takie jak reszta śląska, zatem się nie dziwie że maja takie podejście do nich :silly: ja jestem gdzieś obok tego i tylko wysłuchuje bo sama jestem z Częstochowy i zawsze mnie bawiły te historie ale to fakt że paskudnie tam ale i Chorzów i Bytom też są pakudne !!

11 lata 8 miesiąc temu #737406 przez remiśleoś
Pipinka u nas miałabyć Anielka,Aniela. Nam zależało,zeby to nie była 5 Zuzia w piaskownicy,ale wielu osobom to nie przeszkada.Patrzyłam na najczęściej nadawane i te które byly w pierwszej 30 u chłopców i w pierwszej 30 u dziewczynnek od razu odrzucałam.Remików jest bardzo mało, w naszej przychodni żadnego do 18roku zycia:-) Leoś też raczej mało spotykany. mojemu M podoba się też Marcysia(Marcelina),a mi jeszcze Kalina. wszystkie są proste,pasujące do małej dziewczynki,dorosłejkobiety i starszej pani:-)

Mokka czop to odchodzi przed porodem dość późno,max na 2 tyg przed. I nie prawdą jjest,ze jak szyjka sie skraca czy rozwiera to on odrazu wypada.Ja mam teraz rozwarcie na 1cm i skróconą bardzo dlatego ten pessar mi założyli.

11 lata 8 miesiąc temu #737423 przez remiśleoś
A ja zostałam do piatku wieczór sama z Remikiem.Mąż na szkoleniu,od 9 do 14.30 synek u babci,a później ze mną.misze się oszczędzać,żeby w tej ciąży było dobrze.Dzisiaj jakoś nie mam siły bawic sie z Remikiem,ale on przeciez jest za malutki,zeby sam przez godzine się bawił.Na szczęście uwielbia ksiązeczki:-) można więc na kanapie wspólnie czytac,naklejać,rozwiązywać zagadki:-) a teraz na topie jest alfabet,może czytać literki z 2 godziny hehe

11 lata 8 miesiąc temu #737436 przez Linka2
Pipinka, ja też pochodzę z Częstochowy :) jaki ten świat mały!
Anitkade - duża część mojej rodziny mieszka w Sosnowcu... i nie są ani dziwni, ani nie narzekają - więc zupełnie się nie przejmuj tym co "ludzie gadają" :D

11 lata 8 miesiąc temu #737452 przez remiśleoś
Kurcze dziewczyny 5 października mamy wesele u meża brata.Mąż bedzie świadkiem i nie wiem jaką kiecke sobie sprawic? W dodatku cale zycie bylam blondynka.Farbowałam na jasny ciepły blond,naturalne sredni brąz i oczywiście z nadmiaru wolnego czasu wymysliłam w lipcu braz i to ciemny.teraz zaluje,myslalam ze bedzie jasniejszy i ze sie wiekszosc wyplucze,a tu d...a blada.wlosy ciemne.zrobilam w sierpniu pasemka cieniusienkie jasne,troche lepiej,ale za to kolorowona glowie:(chcialabym wrocic do tego wczesniejszego blondu i jak to kurcze zrobic?moze ktoras cos pomoze?

11 lata 8 miesiąc temu #737475 przez Pipinka
Remiśleoś idż do fryzjera niech Ci dołoży dużo blond pasemek i bardzo rozjaśni Ci to włosy lub kup sobie dekoloryzator on tak nie niszczy włosów jak rozjaśniacz i niech ktoś Ci nałoży albo idź z nim do fryzjera i sciągnie Ci kolor i nałoży nowy :) nie ma tragedi gorzej jak byś na czarny się zafarbowała!!!

Linka ale jaja :lol: n jakim osiedlu mieszkałaś ?? i jaki rocznik jesteś ?

11 lata 8 miesiąc temu #737487 przez kociaczek1610
hej dziewczyny :) jak sie czujecie? u mnie jakos takos dziwnie ;( mam taki napiety brzuch i podbrzusze chwilami :( no i jak maly kopie czuje do az w pochwie jak sie odbija :( ma moze tak ktoras z was ?w poniedzialek mam dopiero wizyte i nie wiem co robic :(

11 lata 8 miesiąc temu #737489 przez gaguka
Pipinka śliczne zdjęcie córci! Mnie Amelia się strasznie podoba, ale u nas w rodzinie już jest więc musiałam wybrać inne :)
Ja mieszkam we Wrocławiu i też są śliczne miejsca, ale także takie gdzie patologi nie brakuje... Sama pochodzę z Puław (lubelskie) i tamto miasto mi się strasznie podoba mimo, że malutkie :)

11 lata 8 miesiąc temu #737493 przez gaguka
Kociaczek jeśli czujesz się niepewnie to może idź do lekarza wcześniej, ja akurat czuję się dobrze i brzuch mi nie twardnieje (chyba, że w miejscu gdzie akurat dzidzia się "pręży", ale to tylko przez chwilę i jak zmieni ułożenie to mija), ale mój gin mówił, że jak będzie mi twardniało całe podbrzusze to mogą być skurcze i nie wolno ich lekceważyć.

11 lata 8 miesiąc temu #737496 przez kociaczek1610
wlasnie mam wrazenie jak by maly sie prezyl no ale tez nie jestem pewna :( bede musiala jutro zadzwonic do mojego gina moze mnie przyjmnie szybciej. pozderki

11 lata 8 miesiąc temu #737504 przez Linka2
Pipinka, ja to już stara jestem ;) rocznik 81:/ ale czuję się trochę młodziej ;P
mieszkałam w centrum, podstawówka na Jana Pawła (40) a potem ogólniak w Norwidzie.. a potem na studia wyjechałam do Lublina ;) Także Gaguka wiem co to Puławy i też lubię :) nawet jutro tam będę przez moment bo właśnie jadę do Częstovhowy na parę dni :)

Co do twardnień brzuszka czy skurczy to ja też trochę mam.. nie jakoś bardzo i nie są w ogóle bolesne także nie panikuję. Zaczęłam tylko brać więcej magnezu (przeciwskurczowo) i czasami jak był twardy brzuszek dłużej niż kilkanaście sekund to brałam nospę (dwa razy się zdarzyło). No i trochę więcej leżałam wieczorami i odpoczywałam. Teraz, po kilku dniach odkąd to zauważyłam, prawie w ogóle już tych twardnień nie czuję, także samowolna terapia chyba pomogła ;)
A na poprzedniej wizycie 2 tyg. temu szyjka była w bardzo dobrym stanie.. także spokojnie czekam do kolejnej wizyty i staram się nie stresować :)

Remiśleoś ja też proponuję fryzjera :) nie wiem czy w ciąży zrobi Ci dekoloryzację, bo to jednak dosyć inwazyjny zabieg, ale większa ilość jasnych pasemek na pewno pomoże (wiem z doświadczenia;))

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #737515 przez kociaczek1610
gaguka a jaki to jest magnez? w tabletkach czy w pluszu?

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #737519 przez MoNiaaa
Pipinka gratuluje corci!!!sliczne zdjecie :)

a to obiecany brzuszek miedzy 20 a 21 tc maly wieloryb:P

http

]
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #737522 przez kociaczek1610
jejas MoNiaa brzusio przesliczny :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka