BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 3 miesiąc temu #817420 przez motylek19
Krecia ja zauważyłam coś takiego, ale to już jakis czas temu.

A zapomniałam Wam powiedziec, mamy imię, na 99,9% będzie Dawid :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #817448 przez Iciulinka
Krecia ja nie zauważyłam ostatnio powiększenia piersi, ani zmian w brodawkach.
Motylek już czas się decydować co do imienia, sama wiem o tym :laugh: my chyba też już mamy :) Na 99% Emilka, a ten 1% to może jeszcze zdecydujemy się na Gabrysię. Z nami to nigdy nic nie wiadomo, bo lubimy spontany :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu #817452 przez niteczka
A my chyba zmienimy imie na Kubus.

11 lata 3 miesiąc temu #817456 przez nati.olsztyn
motylek Dawidy to super chłopaki.:-) Dobry wybór!;-)

11 lata 3 miesiąc temu #817461 przez Mag
No i weszlam nadrobic a tu już dwie rozpakowane :laugh:
Dagnes, Asia gratulacje!

Anitkade myślę że ten lekarz co cie badał faktycznie woli dmuchać na zimne, dlatego cię skierował do szpitala, zresztą zobczysz jak w szpitalu wyjezdzie usg, a jeśli mała juz faktycznie słabo rosnie to juz pewnie wywołają poród.
Ja miałam mieć wczoraj krążek ściągnięty ale okazało się, że mały ma ok 2850 , wiec jeszcze tydzień będę chodziła z krazkiem i dalej mam brac magnez i nospe. Podobno siagniecie czesto przyspiesza poród, choć nie jest to regułą. I zapytałam o błąd pomiaru usg i wyszło ze moze to być prawie 400 gram, także sporo.

Co do imienia...chyba okaże się po porodzie :P

11 lata 3 miesiąc temu #817463 przez kasiek21
ah widzę że nie tylko ja cierpię na bezsenność... :-D
kurcze parę dni spalam ładnie a teraz zaś godzina 4 a ja już pobudka... obudziłam się tylko na siku i dupa już zasnąć nie moglam... powiercilam się trochę w łóżku i stwierdziłam że to bez sensu... a więc wstałam zrobiłam sobie właśnie kawę i... no właśnie i co dalej? eh...
myślałam dzisiaj o tej diecie dla matki karmiącej... i kurcze mogłabym prosić tylko nie pamiętam kogo o to żeby i mi ta rozpiske podeslala?? dziękuję bardzo :-)
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

no nic... idę rozsiasc się wygodnie na łóżku i jakąś książkę poczytać...

11 lata 3 miesiąc temu #817465 przez Bella27
Dzień dobry dziewczyny!
Wstałam jak mój wychodził do pracy i już nie umiem zasnąć...
AsiaGratulację :kiss:
Co do piersi to mi nie wiele się powiększyły za to brodawki są ogromne.Martwi mnie raczej to, że nie pojawiła się siarka, a przez to nie będzie pokarmu...

11 lata 3 miesiąc temu #817466 przez krecia88
Ja tez juz nie spie. Musze jechac do labu mocz do badania zawiezc. Znowu pewnie bede czekac pol godziny zeby zostawic pojemniczek... Dalej boli mnie od srodka- jutro doktorce powiem i zobaczymy czy ona sama to jakos skomentuje po badaniu. Jutro tez ktg. Moj L ma dosc intrnsywny tydzien i caly czas do brzucha mowi ze w weekend ma sie urodzic, bo wtedy go caly zapierdziel w pracy ominie :laugh:

Ja chcialam kiedys dac synkowi Gabrys lub leon ale moj dosc sceptycznie podchodzil. A dwa ze moja chrzesnica ma na imie gabrysia i zawsze sie zastanawiam jak to sie piszd :unsure: Gabryjela czy Gabryiela... dobrze ze mozna napisac po prostu Gabrysia :S

11 lata 3 miesiąc temu #817467 przez krecia88
bella jak to nie bedzie pokarmu? Siara lub jej brak w ciazy to norma. Nie masz sie czym martwic

11 lata 3 miesiąc temu #817469 przez Bella27
no nie wiem tak sobie wkręcam ;) siostra mi mówiła, że jej pod koniec ciąży leciało tego mnóstwo...

11 lata 3 miesiąc temu #817471 przez Bella27
krecia88 też chciałam dać Gabriel ale stwierdziliśmy, że duzy Gabryś to będzie mało męsko brzmiało;-)
Czuje już presję otoczenia, non stop ktoś do mnie dzwoni albo pisze czy już...a jak ja dzwonie to pytają jedziesz? Szlak mnie trafia...

11 lata 3 miesiąc temu #817473 przez kasiek21
bella
ilość siary wcale nie wskazuje na to czy będziesz mogła karmić piersia czy nie. jednym leci tuż przed porodem innym kilka tygodni wcześniej a jeszcze innym np tak jak u mnie od 20 tygodnia... i wiesz co ci powiem... to wcale nie jest takie fantastyczne :-D a więc nie bój się... każdej rodzącej pojawia się mleko, i każda będzie miała jego nawal... a to czy i jak długo będzie karmiła zależy przede wszystkim od nastawienia psychicznego samej mamy, wsparcie bliskich i odpowiednia dieta. (mamy karmiace nie zapomnijcię by dużo dużo pić :-) ) żeby utrzymać też dobra laktacjie należy jak najczęściej przystawiac malucha do piersi (oczywiście nie karmić na siłę) początki sa trudne to napewno, ale wszystko będzie dobrze :-*

11 lata 3 miesiąc temu #817476 przez krecia88
bella znam ten bol. Moja mama jak dzwoni, to odbierma mowiac " nie rodze jeszcze". ;-)

11 lata 3 miesiąc temu #817480 przez Pipinka
Dagnes i Asia GRATULACJE!!!!! :woohoo:

Coraz więcej rozpakowanych Mam :) Też każdego dnia już od rana czekam na skurcze, odchodzące wody...Cokolwiek!! takie czekanie jest straszne, też tak macie że jak ze 2,3 tygodnie temu bałyście się porodu to teraz już sobie myślicie że przetrwam ten ból bo i tak nie ma innego wyjścia ale po prostu chce już urodzić !? Już wczoraj myślałam po południu że jakieś skurcze nadchodzą bo brzuch bolał i co chwile latałam na kibelek ale się wyciszyło..

Bella mam tak samo z tymi telefonami..

11 lata 3 miesiąc temu #817484 przez motylek19
Czesc :) też już spać nie mogę. Najgorsze jest to, ze w domu wszystko zrobione i oprócz obiadu to nie mam co robić :/ a nie chce tak leżeć, bo nic się nie zacznie. Chyba okna pomyje.

Z tymi telefonami jest tragedia. Wczoraj po którymś z kolei obiecałam sobie ze jeszcze jeden telefon albo sms i wyłączam i cisza :) a w dniu terminu mama dzwoniła do mnie 5razy i "już? Boli cię coś? Nic?" no myślałam ze zwariuje. Najgorsze są głupie pytania ludzi typu " a czujesz kiedy to?" albo " wiesz już kiedy" no kurde, przecież jakbym wiedziala to chyba by dobrze było.. Grrr oszalec idzie.

Ja to i tak żadnym znajomym nie powiem nic. Dopiero jak już będę w domu. Nie chce żeby znajomi przychodzili mi do szpitala, ja będę zmęczona a ciągle ktoś będzie. Chcę tam tylko najbliższa rodzinę no i mojego.

Pipinka powiem Ci, ze ja od początku mam jakies lajtowe podejście do porodu. Pewnie dlatego, ze nie wiem co mnie.czeka, a jak przyjdzie co do czego to będę błagać o cesarke. Zobaczymy co to będzie.

Kasiek ta rozpiske wysylala Dagnes, ale teraz jest z malutka w szpitalu. Napisz może do niej wiadomość prywatną.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka