BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 6 miesiąc temu #770568 przez Lunia
hej wszystkim,
co do rad jeszcze. Zauważyłam ostatnio, że mam straszne wybuchy złości, tak same o z niczego i sama się nakręcam, więc jak już coś słyszę co powinnam to szał ;P Mojemu mężowi też się dostaje za byle co ;/ Na szczęście nie jest to non stop...

Kasiu faktycznie decyzja bardzo trudna, tym bardziej podziwiam. Przykra sytuacja...

Issska
jestem w stanie sobie wyobrazić Twoją złość...

Ciekawa jestem jak ZUS wypłaca macierzyński. Bo moja umowa będzie przedłużona do czasu porodu tylko, a potem zus ma płacić...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #770569 przez Aneteczka
Witam :) mój termin to 8 luty :) Dotychczas na usg wychodzilo tydzien wczesniej, ale na ostatnim sie zmartwilam... W przeciagu trzech tygodni maly przybral tylko 130 gram... Wszystkie wymiary wyszly mu w dolnej granicy... Usg mialam robione 24w2d i walyl 534 gramy, strasznie malo... Martwie sie... Lekarz kazal mi czesciej jesc, zwlaszcza czekoladki i bananki, mowi ze jak raz malo przytyl to nie ma sie co przejmowac. Tydzien bylam na antybiotyku, bo mialam zle wyniki z moczu a potem dopadlo mnie przeziebienie i mowi, ze to przez to. Nastepna wizyta dopiero 12 listopada. Nie wiem co mam jesc zeby rosl... A jak wasze malenstwa duze sa?

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #770574 przez Aneteczka

11 lata 6 miesiąc temu #770576 przez Aneteczka
Ja planuje dopiero wyprawke robic w okolicach 32 tygodnia, boje sie wczesniej... ale to spowodowane ze od 11 tygodnia do 18 przelezalam w szpitalu...

11 lata 6 miesiąc temu #770591 przez wola82
Witaj Aneteczka.
Ja mam w czwartek wizyte wtedy sie dowiem jak tam malenstwo, jak do tej pory to wszystko sie zgadzalo, a tez mialam juz 2 razy antybiotyk na angine i teraz mam na zatoki, protestowalam ale lekarz uspokajal mnie tym ze antybiotyk dziala na bakterie i na plod nie ma wplywu , tym bardziej dobrze dobrany,a moze dzidzius jest mlodszy.

11 lata 6 miesiąc temu #770593 przez tweety1992
Lunia dołączam się do Ciebie. Mam dosłownie to samo. Wybuchy złości jak tylko cos mi się spodoba. Mąż najczęściej obrywa bo nikogo innego nie ma. Próbuje się kontrolować ale momentami to silniejsze ode mnie. Jak Ty sobie z tym radzisz?

Ja jeszcze wgl nie znam wymiarów ani wagi dziecka;/ Zaczyna mnie irytować mój lekarz ;/

11 lata 6 miesiąc temu #770602 przez Lunia
Tweety wcale sobie z tym nie radzę, daje się ponieść. Dopiero później sobie uświadamiam, że przesadziłam. Nie wiem czy to te hormony czy co się dzieje...

Aneteczka witamy Cie, masz termin akurat w dniu moich urodzin :)
Nie przejmuj się wagą, moja koleżanka pisała mi, że w 27 tygodniu jej mała ważyła 480g, a urodziła się z wagą 2700g. Więc może Twoja dzidzia jest kruszynką :) Mnie też raz lekarka wystraszyła, że dziecko jest za małe ale jest wszystko dobrze, każdy ma swoje tempo, nie rośnie "książkowo".

11 lata 6 miesiąc temu #770609 przez Edi28
Aneteczka witaj,
moja Mała w pierwszym dniu 24 tygodnia ważyła 540 i lekarz nawet słowem nie zająknął się, że z wagą jest coś nie tak, powiedział mi, że Mała rozwija się dobrze i wszystko jest w jak najlepszym porządku, myślę więc że nie masz czym się martwić :)
U mnie hormony też szaleją, albo mnie wszystko denerwuje, albo smuci i wprawia w stan przygnębienia... eh..

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #770610 przez aska27
Aneteczka witamy :) Wiesz mój synek tez miał być malutki ,nawet nie średniak, całą ciąże lekarz powtarzał,ze będzie malutki. Byłam potem w szpitalu i tez mi powiedzieli,ze mała dzidzia,a maż się denerwował dlaczego mały? Nawet dwa tyg przed porodem USG tak pokazywało,a w finale Mikołaj miał 4kg i 60 cm :blink:

Teraz Sara juz jest duza, w 24tyg miała 816g,ale mam problem z cukrem,moze dlatego.

Nie martw się,czy maluka dzidzia czy duza,najważniejsze,zeby wszystko było dobrze.

Wpiszę Cię do naszej tabelki. Napisz czy masz wybrane imię i skąd jestes jesli chcesz, no i ile masz lat :) Buźka!

Wola Tweety echh takie nerwuski w cazy to częste zjawisko.. skąd ja to znam? :silly:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #770614 przez aska27
coraz dłuższa ta nasza tabelka :blink:

Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #770628 przez zosiaxvx
wow tabelka zaraz sie nie zmiesci na moim ekranie w laptopie :lol: i bardzo dobrze :)
witaj Aneteczka :) super ze do nas dołączyłas zobaczysz że u nas to fajnie jestv :lol:
co do pomiarów dzidzi to miałam małą ważoną w 20tc i wyszło 290g czyli też malutko ale jakos nie specjalnie sie tym przejmuje bo pierwszą dzidzię też kruszynke urodziłam :)

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 6 miesiąc temu #770636 przez zubi
Witam, rozpisane mamuśki chwile mi zajęło nadgonienie waszych wypowiedzi, ale to dobrze jest co poczytać.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Aneteczka moja mała w 21 tygodniu ważyła 490 g i lekarz stwierdził że jego zdaniem jesteśmy w 22 tygodniu ponieważ mała jest duża ( główka i kość udowa to potwierdzały), a że mama gapa i nie wie kiedy stworzyliśmy nasze maleństwo musimy trochę polegać na badaniach :)
Na pewno nie ma co się martwić dzieci po prostu nie równomiernie się rozwijają - ale na pewno trzeba to kontrolować i mieć na uwadze.

Widzę że pojawienie się dziecka daje motywację do remontów domowych ( nas też to dosięgło).

My czujemy się dziś dobrze, po spacerze ( w nocy bolał mnie brzuch tak jak przy pierwszych dniach okresu- czy wam się też takie bóle zdarzały? Czy są one objawem czegoś złego?
Mała dziś wyjątkowo spokojna, ale nie narzekam od czasu do czasu przy pomnie o sobie, wy też się czujecie jakbyście połknęły piłkę do koszykówki, która was rozciąga od środka?

Miłej lekturki :) Aga

11 lata 6 miesiąc temu #770639 przez aska27
Zubi wczoraj miałam taki ból brzucha, zmartiło to mnie,ale dziś lepiej.
Moja Sara tez dzisiaj spokojna, ale zazwyczaj lubi rozrabiać wieczorem :blink:

Zosiu tabelka rośnie, fajnie :)
A jak dzisiaj się czujesz?

11 lata 6 miesiąc temu #770641 przez andzia90
U mnie mały w 22 tc ważył 393g i mówi ze jest wszystko ok jak i z wagą tak i z rozwojem :)Aneczka nie ma co się martwic :)

11 lata 6 miesiąc temu #770646 przez issska1986
Ja właśnie wrócilam z usg 3D... i tak średnio w odczuciach... coś tam niunia pokazała, ale ma dzisiaj taki humorek jak mamusia i nie chciała współpracować, ale profil widać.... może Wam wrzucę w domku jak będe foto...
Dużym plusem są szczegółowe badania w tym 3D... mała 22 t 6 d i waży 547 g i ma 22 cm długości.. Pani dr powiedziala,ze ma długie rączki i nóżki , ale nic dziwnego bo mamusia wysoka :)

Witam Aneteczko :lol:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka