BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

12 lata 10 miesiąc temu #769075 przez kasiek21
witam mamusie wieczorowa pora :-)

wlasnie podjelam decyzjie o zmianie trybu zycia :-D w poniedzialek wybieram sie joge dla ciezarnych, a w czwartek do szkoly rodzenia. :-) a co mi tam... :-) troszke ruchu nie zaszkodzi. a wrecz przeciwnie :-) do szkoly niestety sama, bo moj pracuje ale coz. pewnie nie ja sama bede bez partnera.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #769088 przez wola82
Tez dzisiaj myslalam o Jodze dla ciezarnych, bo mi kosci strzykaja i ruszam sie jak "woz z weglem", przydalo by sie cos takiego na rozciagniecie. Dobry pomysl Kaska.

12 lata 10 miesiąc temu #769174 przez andzia90
Hej dziewczyny :) ale miałam dziś noc okropną .. nie mogłam usnąć dopiero kolo 3 w nocy padłam, czyżby była wczoraj jakaś pełnia??? A mój Maciuś tak kopał w nocy ze nie wiedziałam jak mam leżeć :)W Krakowie dziś piękna pogoda słoneczko świeci wiec trzeba iść na jakiś spacerek :) mam takie pytanie czym się sugerujecie przy wyborze wózka dla waszego malucha i czy macie jakiś godny polecenia ???

12 lata 10 miesiąc temu #769206 przez wola82
Dzien dobry, u nas mglisto i szaro. Lukas z tatusiem w parku, poszli sie troge nalykac wilgotnego powietrza.
Ja w nocy spie jak dziecko, tylko rano mam potworny bol plecow i ciezko jest sie z lozka podniesc.

Co do wozkow, to ja patrze przede wszystkim na sztywna gondole i kolka, bo zima wygodniejsze sa duze i najlepiej pompowane, no i dobrze jak kosz pod wozkiem jest tez pojemny.
Ale my pewnie dokupimy tylko gondole do Lukasa spacerowki, bo mozna bez problemu znalezc do Chicco, a w zimie tez mi zalezy zeby jednak ta gondola chronila malenstwo.

12 lata 10 miesiąc temu #769258 przez tweety1992
Witajcie. U mnie piękna słoneczna i ciepła pogoda że aż się chce iść na spacer.

Ja wybrałam wózek ze sztywną gondolą,dużymi pompowanymi kołami i dość dużym koszem u dołu. Jedyny mankament to to ze nie posiada torby którą jestem zmuszona dokupić.

Ja dziś przespałam całą noc pomijając fakt że do 3 oglądalismy tv i wstaliśmy o 12 :p
Miałam piękny sen o tym że syn Nam sie urodził i był bardzo do męża podobny. Aż się budzić nie chciało ale pęcherz wzywał :(

12 lata 10 miesiąc temu #769281 przez Sarenka
Nasz typ to wozek jedo fyn memo 2013 3w1.
A tym czasem ruszam do Lublina do kolezanki. Maz w pracy a za oknem piekna niedziela. Coz robic?

12 lata 10 miesiąc temu #769297 przez aska27
hej dziewczyny :)

Jej dzis niedziela, same słodkości w domu,a ja mam zakaz :P czuję się jak na diecie odchudającej :blink: ale moze mi się przysłuży hihi Zdrowie dzidzi najważniejsze!

Widzę,ze temat wózków, my pozastajemy przy wózku po Mikusiu, nam się bardzo podobał i praktyczny jest. Ale wybór teraz jest przeogromny!

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #769313 przez w.monia
Witajcie :)

3 noc po naszym upadku udało się w końcu jakoś przespać. Co prawda ruszam się na łóżku jak dżdżownica ale dajemy rade :D

Jutrzejsze ćwiczenia i tak muszę odwołać, ale cóż nie dam rady.

Powiem Wam, że po trudach, znojach i braku przekonania, że jest mi to niezbędne zamówiłam sobie poduszkę do spania. Jak przyjdzie do domu i prześpię na niej kilka nocy to znam relację czy warta była zachodu :)

W Rzeszowie od rana świeci piękne słonko :) więc domyślam się, że Bieszczady zalane tłumem turystów. Łukasz w Opolu w delegacji a my z Filipkiem sami na gospodarce :D więc stwierdziłam, że nie będę siedzieć w domu i pojechałam do rodziców :) dobrze, że są tylko 8 km ode mnie :) przesiedziałam u nich pół dnia, wróciłam do domu zjadłam pyszne ciastko z czerwoną porzeczką i wypiłam herbatkę żurawinową a teraz czekam, bo umówiłam się z koleżanką :) szkoda przesiedzieć takie piękne popołudnie w domu :) więc się dotlenimy :)

Co do wózka to my mamy wybrany EDREMA IQ :) Gdy szukaliśmy to podobnie jak dziewczyny patrzyłam na pompowane koła, możliwość regulacji amortyzatorów i stelaż aluminiowy oraz to co wchodzi w skład zestawu a co muszę dokupić bo jest tylko opcją.
Nasz wybór: tylko w kolorze zielonym :)
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #769316 przez aisod
My też zostajemy przy starym wózku, niby ciężki, ale duży i pojemny :P Dwoje dzieci sie na nim mieści (spacerówka). Także myślę, że nie będzie sensu zmieniać.

Ja cały dzień świętuje i leniuchuje :) Przepraszam, że nie odpiszę na wszystkie tematy, ale tylko przeleciałam z grubsza wszystko i już nawet nie pamiętam zbytnio co czytałam :P hehe

Miłego popołudnia Kobietki!

12 lata 10 miesiąc temu #769318 przez tweety1992
ładny wózeczek Moniko ;)

Ja zaraz na spacer idę ;)

12 lata 10 miesiąc temu #769319 przez aska27
Monia a wasnie chciałam pytac jak sie czujesz po tym upadku.. dobrze,ze wszystko ok.
Wózek super!! Ładnie wygląda :)

Aisod ja tez dziś leniuchuje,a co :blink:

12 lata 10 miesiąc temu #769327 przez w.monia
aska27 kochana :) kolano obdarte ale to najmniejszy pikuś :) ubiłam bok i prawdopodobnie żebro więc boli jak diabli :) po prostu uważam teraz jak się kładę, jak wstaje, jak siadam :) lekarz powiedział, że najważniejsze, że nie jest pęknięte ale generalnie nawet do 3-4 tygodni mogę odczuwać ból.

Zła byłam na siebie okropnie, ale lekarz się uśmiechnął :) kazał zwolnić tempo - uświadomić sobie, że jest nas dwoje a nie jedno i po prostu na siebie uważać, a wypadki chodzą po ludziach a nie po lesie :)

Powiem Wam, że po raz kolejny utwierdziłam się w przekonaniu, że mam fajnego lekarza prowadzącego :) bo gdy napisałam mu rano smsa, że latałam po chodnikach to kazał przyjechać, zrobić KTG, wziął między pacjentkami zrobił USG i do tego nie zapłaciłam złotówki. Normanie byłam w szoku :) ale się cieszę, że wszystko z Filipkiem w porządku. Mówił, że przy takich upadkach dziecko jest chronione, ale zawsze trzeba sprawdzić czy się łożysko nie odkleja i dlatego nie można bagatelizować, tylko trzeba się przebadać :)

12 lata 10 miesiąc temu #769330 przez Lunia
Witam mamuśki,
jaki senny dzień dzisiaj... a ja też nie mogę spać, zresztą codziennie do 2 się męczę ;/

Aska tak jestem na diecie. Żadnej konkretnej, której muszę się sztywno trzymać. Chodzi natomiast o to, aby jeść produkty z niskim indeksem glikemicznym. Żadnych leków nie biorę. Najgorsze wyniki mam na czczo. Na śniadanie z moich obserwacji wynika, że mogę zjeść bardzo mało bo znów mi cukier skacze. A na kolacje więcej i zawsze cukier w normie.
Mam ogromną ochotę na słodkie :P Ja nie wiem jak to będzie ze świętami, może jakąś dyspensę otrzymam :P

Sarenka normy cukru: po godzinie do 180 a po dwóch do 140. Ja mam 138 a mimo to stwierdzono cukrzycę.

Mnie ostatnio pobolewa pępek i okolice... Tak boli, że ruszyć się nie mogę.

12 lata 10 miesiąc temu #769340 przez Edi28
Witajcie Kobietki, u nas leniwa niedziela :) niestety zaczynam się lekko martwić, jakby mnie jakieś choróbsko brało, tak się dziwnie czuję, gardło jakieś takie zawalone i męczący kaszel :( cały tydzień w domu i było wszystko dobrze, jutro do pracy to coś mnie łapie :( eh... Monia wózek świetny, zastanawiamy się nad takim samym :) ale zamierzamy kupić go w grudniu więc nie wiadomo, co nam się jeszcze uwidzi :)
Miłego, nadal leniwego wieczora :)

12 lata 10 miesiąc temu #769341 przez Edi28
Lunia, właśnie zauważyłam, nasze suwaczki mają identyczne dane :laugh:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka