- Otrzymane podziękowania: 4
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- zubi
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Edi coraz więcej nas łączy

kasia ładny brzusio, niedługo zamiast brzuszka będziesz nam zdjęcia Igora przesyłać.
Co do wizyt, ja chodzę na NFZ ( czy to błąd czy nie ciężko powiedzieć).
- wizyta co miesiąc: badanie ciśnienia i wagi przez położną
- wizyta u pani doktor: wywiad lekarski, badanie na "samolocie", posłuchanie serduszka
- skierowanie na morfologie i mocz - co druga wizyta
- skierowanie na podstawowe badania i rozszerzone jeśli jest taka potrzeba
- USG trzy razy w ciąży: 12, 20 i teraz 30 tydzień- nie wiem czy po nowym roku dostanę jeszcze raz skierowanie jeśli nie to podejdę prywatnie pod koniec stycznia
W standardach opieki okołoporodowej są wytyczne zalecanej minimalnej opieki okołoporodowej i mniej więcej takie otrzymujemy chodząc na NFZ. W gabinetach prywatnych pacjentka powinna moim zdaniem otrzymać większą opiekę i pomoc ponieważ za to płaci.
Ważne jest aby samemu obserwować rozwój swojego dziecka- głownie poprzez jego ruchy.
Pozdrowienia z zasypanego Mazowsza

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Elmirka85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0

ja dzis mam zjeb... dzień bo byłam u lekarza ogólnego po skierowanie do tej poradni diabetologicznej i się wyczekałam od 10.30 a do domu wróciłam o 14!!!! Tyle czasu stracic po jedno zaswiadczenie

do tego w drodze do domu chciało mi się siku a byłam jeszcze w tesco po pare rzeczy i teraz mnie szczypie bo przetrzymałam a nie mam chyba wyćwiczonych mięśni kegla

- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
- Aneteczka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- andzia90
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2
- Elmirka85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

ja nie wiem czy między tymi pieluchami jest tak naprawdę zauważalna różnica, ale mój synek był wcześniakiem w 36tc, ważył 2380 a od razu używałam dwójek

- Sarenka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

A moja Natalka się wierci i kręci. Może robi fikołka? Może ustawi się główką w dół?
- myszka76
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Kasieńko wszystkiego co najlepsze, o czym tylko marzysz niech Ci się spełni, a słoneczko opromienia nie tylko okna ale i całe Twoje życie

Odnośnie badań gin. chodzę prywatnie, na każdej wizycie położna waży, sprawdza ciśnienie, wpisuje wyniki do karty,umawia na następną wizytę i wypisuje L4, pani doktor najpierw wywiad potem USG i badanie gin.
Byłam wczoraj u diabetologa, oczywiście ścisła dieta, min.6 posiłków dziennie malutkich

- Sarenka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- zosiaxvx
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- drugie dzieciątko w drodze :)

sniło mi sie że poroniłam! jezu!!!!
- aisod
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Kasiek spóźnione życzenia! Wszystkiego najlepszego.

Zosia teraz to już niemożliwe

Zubi te wyniki sprawdziłam. Ostatnia morfologia z tamtej ciąży to 109 PLT. Natomiast ta hematolog mówiła, że dopiero jest źle jeśli spadnie do 98 (dla "normalnego" człowieka norma to 110). Przy takich spadkach dopiero myśli sie o przetaczaniu krwi itp.
Czy Wam też Ksawery spać nie daję? Bo ja to zaraz na rzęsach zacznę chodzić z niewyspania...
Co do wizyt na fundusz to tak, jak któraś pisała przysługują 3-4 USG przez całą ciązę. Jeśli jest ich więcej to mozna powiedzieć, że lekarz robi to na swój koszt

Nie wiem co tam za tematy jeszcze były poruszane, pogubiłam sie już :/
Miłego dnia!
- zubi
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 4
Dzień dobry!
Zubi te wyniki sprawdziłam. Ostatnia morfologia z tamtej ciąży to 109 PLT. Natomiast ta hematolog mówiła, że dopiero jest źle jeśli spadnie do 98 (dla "normalnego" człowieka norma to 110). Przy takich spadkach dopiero myśli sie o przetaczaniu krwi itp.
aisod Dziękuje za sprawdzenie wyników, ja miesiąc temu miałam 108 tys. - mam nadzieję że w dół już nie polecą, jak zaszłam w ciąże miałam 123, więc trochę ich straciłam przez te miesiące. Trzeba być dobrej myśli

zosia mi się dziś śniło że byłam pod koniec ciąży w szpitalu i podłączyli mnie pod KTG - a tam nic. Szukali i szukali a serduszko nie biło. Potem już nie mogłam zasnąć, takie sny są straszne i oby ich jak najmniej

kasia przepraszam, że tak późno ale też dorzucam się do życzeń- wszystkiego najlepszego- a w pierwszej kolejności szczęśliwego rozwiązania

Trzymajcie się brzuchatki w ten zimowy dzień

- Aneteczka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Jak ktoras kompletuje wyprawke, to w tesco sa bodziaki pakowane po 5 sztuk za 31,90. Rozne wzory, fajne gatunkowo. Polecam

- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3

wstałam o 9 a jak nigdy dopiero zaglądam na forum... wciągnelam się w książkę która kupił mi mój G na urodziny. zrobił mi niespodziankę jak nigdy... cały dzień się nie odzywał aż tu nagle wieczorem staje w drzwiach z prezentem :-D sam w sobie był już dla mnie prezentem :-*
dostalam książkę o ktora prosiłam się od połowy ciąży. :-D a że do tanich nie należy (bo 50 zł za książkę to wcale nie mało) a mój G nie chciał mi jej kupić no to wreszcie sobie odpuscilam... a tu wczoraj patrzę i o to jest :-D "ciężarówka przez 9 miesięcy"
świetna książka

nie uwierzycie... obudziłam się po 3 w nocy i taka głodna byłam że normalnie musiałam zjeść!! a wiec zjadłam "śniadanie"
- andzia90
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2