BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

12 lata 10 miesiąc temu #781317 przez agnesss
To jak się malutka cieszy na braciszka, to najważniejsze :)

To prawda, ludzie mają talent... opisać tak pięknie w jednym wierszu miłość matki do dziecka.

To prawda ,że kolejne ciąże przechodzi się inaczej niż pierwsze? Tzn chodzi mi o stres związanym z dzieckiem, o radość z ciąży, a płynący czas podczas niej? Słyszałam ,że jest inaczej.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #781319 przez darmag21
agnes w moim przypadku jest inaczej, tzn, przezywam ja chyba 100razy bardziej,mam takie wrazenie ale w pozytywnym znaczeniu tego slowa.

12 lata 10 miesiąc temu #781324 przez Ani-ta
agness na pewno jest inaczej ja póki nie czułam ruchów maleństwa z natłoku obowiązków trochę zapominałam o tym że jestem w ciąży ;) teraz bardzo widoczny brzuszek no i kopniaczki maleństwa mi o tym przypominają no i dobrze ;)
ale też się martwię jak to będzie z opieką nad maleństwem bo w sumie już nie pamiętam jak się opiekować takim maleństwem a przede wszystkim martwię się o Bartusia bo do tej pory on był dla mnie najważniejszy i ja dla niego i boję się że drugi synek nas od siebie odsunie ;)

ale żeby nie było bardzo się cieszę ciąża może mniej ją przeżywam ale jestem szczęśliwa że będę miała dwójkę dzieci i mam nadzieje że starczy mi miłości :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu #781334 przez pala813
Witam mamusie ale sie dzisiaj rozpisałyście:) :laugh:
Nadrobie tyle ile moge:)

Najpierw napisze co u mnie.
Juz jestem w domku, dostalam nakaz leżenia przez ta skracającą się szyjke, antybiotyk na 3 dni żeby podleczyc infekcje i potem mam luteine brać dwa razy dziennie, do tego asmag i nospe. Kolejna wizyta za tydzień żeby zobaczyć czy dalej szyjka się skraca czy może moge byc spokojna. Czuje że to będzie okropny tydzień :(

Roma na wizycie napewno wszystko będzie dobrze:)

Porto fajnie że zobaczysz maluszka i miejmy nadzieje dowiesz się kto zamieszkuje Twój brzuszek:) Wszystko będzie dobrze. Jestem pewna że maluch rośnie jak na drozdzach
Patrzcie jak to szybko leci 21 tydzień a u mnie juz 25 dzisiaj sie zaczyna:)

Darmag jeżeli ma sie jakiekolwiek wątpilwości, nie ma co zwlekać i lepiej dla własnego spokoju iść do innego lekarza, jak widać w moim przypadku wyszło mi to bardzo na dobre, bo być może do nastepnej wizyty moja szyjka mogłaby nie wytrzymać a infekcja która się rozwijała od kilku tygodni dalej byłaby nie leczona. Dodatkowo na każdej wizycie zaoszczedze 50 zł bo ta lekarka mimo ze lepsza bierze mniej.

Baska ja poczylam w połowie 18 tygodnia i wtedy juz byłam pewna ze to maleństwo ale to co teraz czuje nie ma porównania z poczatkowymi ruchami:) Teraz to juz nie sa delikatne pukniecia:P strach pomyslec co bedzie potem:)

Moni z doswiadczenia z kupującymi mamami odradzam Ci tak jak dziewczyny piszą kupować duzo ubranek z rozmiaru 56, lepiej jest kupic roz.62 nawet jezeli bedzie troszke wisial na stopkach i 68 nawet:)

Agness ja czasem mam wrażenie ze twardnieje mi podbrzusze być może to juz są te skurcze przepowiadające które sa bezbolesne ale jezeli masz jakies obiekcje i ból się utrzymuje zadzwoń i zapytaj lekarza, w razie czego przyspieszy wizyte. Moja lekarka mowi ze brzuch w ciązy nie ma prawa boleć. Co do tego wierszyka ja tez sie wzruszyłam:)

Pietruszka ja od kilku dni też nie moge spać i strasznie się mecze niestety ale co mam zrobić, mąz mi kakao robil jak bylam w domu.

Loca czekamy na zdjęcie:)

Ani-ta gratuluje chłopaka:) W naszych marcowych mamusiach chłopaczki dalej prowadza:) A brzuszek mi się nie wydaje jakis strasznie duży:)

Co do przeczucia tez od poczatku wiedziałam ze bedzie dziewczynka, sama nie wiem tak czułam:) Prosze to zdjęcie o którym mowiłam. Lekarka jak je zobaczyła to pokazała jednej i drugiej babce z którymi leżałam:)
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #781339 przez darmag21
Pala nie moge sie napatrzec , ale pieknie widac buzke malenstwa, oj tez bym chciala takie zdjecie.

Super ze juz jestes w domku, teraz lez i wypoczywaj jak kaza.

12 lata 10 miesiąc temu #781373 przez Ani-ta
pala dobrze ze juz jestescie w domu uwazaj na siebie :laugh:
a zdjecie super bardzo ladnie widac buzie :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu #781376 przez marl3na
Anita gratuluję chłopca. Też mi się marzy :) w piątek powinnam już wiedzieć.

Pala będzie dobrze. Zdjęcie świetne :D

Moni ja jeszcze nic nie kupiłam i też nie wiem od jakiego rozmiaru zacząć.

Dziewczyny też macie wieczorem większe brzuszki niż rano??

12 lata 10 miesiąc temu #781386 przez agnesss
Pala - jest śliczna :)

Porto, czeeeeekamy na informacje :laugh:

Marlena - miałam zadać dziś to samo pytanie :silly: ja tak właśnie mam.

12 lata 10 miesiąc temu #781395 przez Porto1987
Dziewczynki już :)
Takie badanie, to coś wspaniałego :P nie schodziłabym z leżanki :) :)
I będzie
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

12 lata 10 miesiąc temu #781398 przez roma4
Pala mówiłam ,że będzie wszystko dobrze :laugh: :laugh:
a zdjęcie super ale maluch się prezentuje
A co do odczucia przy tej ciąży jakby mniej się martwię ,chociaż na swój sposób też ją przeżywam
Marlena podejrzewam,że wszystkie mamy większe brzuszki bo przez cały dzień coś jemy a to optycznie też powiększa brzuszek

12 lata 10 miesiąc temu #781400 przez roma4
Porto co będzie dziewczynka?

12 lata 10 miesiąc temu #781402 przez darmag21
PORTO !!!!wielkie gratulacje, bedzie corcia, fantastycznie i pewnie dzis nie zasniesz z wrazenia.

12 lata 10 miesiąc temu #781403 przez roma4
Rozumiem Pala ,że córeczka moje gratulacjeto się cieszysz.....

12 lata 10 miesiąc temu #781411 przez agnesss
Porto, gratuluję córeczki :laugh:
Super, że wszystko oki i oby tak dalej :laugh:
Nad imieniem już myśleliście ?
:kiss:

12 lata 10 miesiąc temu #781429 przez claudii09853
hejka laseczki troche mnie nie bylo i sie rozpisalyscie ze nie dam rady przeczytac :laugh: ale wszystko jest ok mala kopie a kopie :silly: :silly: pogoda ze dajcie spokuj pada i pada i wieje.Gratuluje udanych wizyt :lol: calusy dla was :lol: :lol: :kiss: :kiss:

Moderatorzy: kasiora, ilona, natmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka