- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- darmag21
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Życie jest wielkim cudem
Przepisem sie na pewno podziele.
Obiad przyszykowalam, zostalo obranie ziemniakow no i chyba zaczne prasowac.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ete21
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
- Otrzymane podziękowania: 10

- Loca
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

- moni91
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- kojka-waw
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Jak się do jutra nie odezwie to wyśle jej smsa.
Wstawilam kolejną pralkę z ubrankami małego.
To co wyschlo posegregowane i poskladane w komodzie.
Pracować będę później.
- darmag21
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ide robic obad a pozniej te placek...ech,,,moze bede dobrze dzis spala.
- ete21
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

MAM PYTANKO(trochę nietypowe)Czy którąś z Was boli ten odcinek ciała (kość) od odbytu w górę jakieś 5 cm? Praktycznie boli mnie to miejsce od 2,5 tygodnia raz lepiej raz gorzej. Usiąść to jest masakra jakbym siadała na kołku. więc jak już wstaję do toalety albo zjeść to nie jest fajnie z powrotem. Dziś stwierdziłam, ze dobrze sie siedzi podczas jedzenia na krześle jak pupa jest poza krzesłem, wtedy nic nie uciska... DZIWNA SPRAWA:)
- darmag21
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja od czasu do czasu zrobie piling brzuszka i biustu, mam taki z seri spa z avonu, ale urzywam jak mi sie przypomni, z tym ze to prawda ze skora jest po tym rewelacyjna.
- pala813
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Jesteśmy już w komplecie :)
Chwile mnie nie było, przepraszam ale miałam pełno roboty i nie czułam sie najlepiej. Podczytywałam was na telefonie. Dziewczyny wiecie to bardzo miłe kiedy ktoś o nas pamięta. Dziękuje:)
Skończyliśmy ta szafe w przedpokoju co pisalam, pokaze wam na zdjęciu

Mam dużo do nadrobienia więc nie wiem czy beda dwa tasiemce czy jeden

Loca fajnie, że juz prawie wszystko macie ja tez chcialam szybciej wyprawke zrobic ale pozniej jakoś nie mogłam sie zebrac o i dalej mam braki a przeciez to juz coraz mniej czasu. Musze to nadrobić. Torbe do szpitala do połowy stycznia chciałam miec spakowana ale widze, że bedzie poślizg. Nawet nie mam koszul kupionych. Tak jak pisałam u mnie jeszcze siara sie nie pojawiła.
Ani-ta dobrze, że maluch rośnie

Kasztanowa ja z tych małych ciuszków, r.56 nie mam ani jednej sztuki i tez sie zastanawiam czy moze nie dokupić ale z drugiej strony tak myśle, że potem nawet mąż jedna czy dwie szt może kupić jak by trzeba było. Sama nie wiem

Annlu jak sie czujesz? Przeszło Ci to przeziębienie? Spania to akurat zazdroszcze

Loca co do rozstępów to u mnie sie kilka na brzuchu pojawiło ale jak pisalam to geny musze być, zreszta tylko brzuch rośnie więc ta skóra ma już prawo nie wytzymać, z drugiej strony to jeszcze niecałe dwa miesiące dlatego dalej uparcie smaruje paroma specyfikami zeby więcej tego cholerstwa nie było. Najbardziej zadowolona jestem z perfecta mama i ja stosuje najczęściej.
Roma mam nadzieję, że u dentysty bez problemów się obeszło

Porto moja już tak boleśnie się wyciąga, że czasem musze ja uspokajać zeby tak nie szalała bo to nieprzyjemnne jest

Moni widze, że zakupy udane

Agness przykro mi, że szyjka nadal sie skraca mam nadzieje, że jak poleżysz w szpitalu to będzie lepiej. Gdybyś miała w styczniu urodzić to troche za wczesnie byłabyś mniej więcej w moim tygodniu. Wierze, że wszystko bedzie w porządku i tak jak Loca mówi może nawet przenosisz ciąże. Dobrze, że maleństwo już ponad kilogram ma i z każdym dniem przybiera na wadze.
Dopiero 302 strona wskakuje, trzymajcie sie dziewczynki

Pietruszka no u mnie te bóle nie przechodzą jak sie położe wręcz czasem sa tak silne ze nie moge wstać a o wyprostowaniu sie to nawet nie chce mówić i powiem Ci, że różnica jest kolosalna. Moim zdaniem warto było wydać pieniądze

Domi ja dzisiaj wlaśnie też chcialam taka wstępną segregacje zrobić i poukladać ubranka rodzajami zobaczyć ile mam bodziaków z krotkim, długim rękawem, ile pajaców itp bo czytałam, że dziewczyny juz pierzecie, jej nie wiem kiedy sie za to wezme w sumie to juz powinnam

Darmag ja też zawsze cos dla małej przyniose do domu ale to tak bardziej symbolicznie

Loca mam nadzieje, że tak jak Agness połozysz sie w szpitalu dostaniesz sterydy i sytuacja sie poprawi. Niestety nie wiem co może oznaczać, że brzuszek jest mniejszy w porównaniu do reszty, może dzidzia tak sie ułożyła, że lekarka nie mogła dokładnie zmierzyć? Moja zawsze dodaje troche bo mala sie tak rusze, że tez nie może jej zmierzyć i mówi mi ze to z zapasem jest ta waga wiec u Ciebie może w drugą strone. To wszystko jest w przybliżeniu jeszcze sie okaże jak urodzisz to mały bedzie większy niż Ci pokazuje usg.
Dziewczyny ja przez te bóle nie chce myśleć o mojej szyjce, nie chce znowu iśc do lekarza, cały czas mam nadzieje, że ta luteina ta szyjke trzyma

Porto mi do połowy lutego wystarczy dobić nie będe zachłanna

Co do pologu to moja przyjaciolka mówila, że miała co do dnia czyli 6 tygodni, mowiła że długo ją męczyło więc to zależy od organizmu, ja sie przygotowałam i mam 3 opakowania tych dużych podpasek nie były drogie, najwyżej zostaną.
Annlu u mnie tez przez ta sytuacje z siosta jakoś tak o jest, moi rodzice w ogóle sie nie interesuja, bardziej dziadkowie i teściowie. Tylko jak w szpitalu te pare razy bylamm i nie dałam znać mamie to jakby sie coś ruszyło ale nie na długo. Przyzwyczaiłam sie i juz tak bardzo mnie to nie rusza. Nie mam na to wpływu.
Dobra narazie kończe bo zaraz sama sie pogubie w tym wszystkim

- darmag21
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Pala dobrze ze sie odezwalas, bo jak widac my zaraz sie zamartwiamy, super ze udalo sie skonczyc szafe no i oczywiscie zdjecie mile widzane, co do bolu kregoslupa to nie wiem co doradzic, pewnie stosujesz cieple kompiele, masaze ... ale juz nie zostalo, wiec dasz rade.
- ete21
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- roma4
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Ete ja nie mam takich bóli jak Ty opisujesz ale mam tak ,że jak usiądę i chcę wstać to muszę się jakby cała zebrać tak krzyż pobolewa, a fakt ,że najlepiej jak tyłek wisi, hehe
Rozebrałam dzisiaj choinkę bo wzięłam się dzisiaj za porządki ,sam sama jestem to akurat się nadarzyła okazja , tak bez niej goło w pokoju, no i już wszystkie ciuszki i pościele poprałam dla maluszka teraz tylko kwestia prasowania , a ja bardzo lubię takie małe rzeczy prasować
Darmag a jak tam Twoje ciuszki ? czytałam ,ze już się prasują ... no to wychodzi na to ,że wszystkie w podobnym okresie się wzięłyśmy za te sprawy

[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c
- moni91
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- pala813
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Loca mój mąz naszczęscie cały czas przeżywa ze mna, nie moge na niego narzekać, interesuje sie małą, mówi do brzucha nawet jak sie tak wierci boleśnie to jego wołam zeby pogadali

Ete witaj

Roma widze, że kolejna mamusia bierze sie za pranie. Eh chyba ja w takim razie musze wziąć sie za siebie i troche przyśpieszyć z przygotowaniami

Darmag widze, żu u nas wymiennie teraz kiedy Ty spisz ja znowu nie moge

Ete nie wiem czy 3 lata wstecz bylabym w stanie wychować malucha, nawet teraz nie czuje pewności, że dam rade.
Majeczka jak zwykle niezawodna

Loca ja też cały czas slysze, że tego mam nie robić, tamtego też, że mam siedzieć i odpoczywać, tylko że mi to działa na nerwy bo ja nie potrafie długo siedzieć w miejscu i nic nie robić. Jak z ta szyjka mialam problemy to owszem siedzialam bo sie przestraszyłam ale jak mi powiedziala ze sie wydłużyla to znowu zaczelam swoje o i teraz sie wlaśnie martwie. Cala ja

Darmag czekamy na zdjęcie tego cuda co upieczesz

kolejna strona idziemy jak burza

Domi mega sny

Annlu mam nadzieje że Twój chłopak zmieni podejście po porodzie bo na dłuższa mete tak sie nie da niestety. Co do witaminy C to nie wiem ale myślę, że mamusie już odpowiedziały Ci na to pytanie

Kojka ja tez słyszałam żeby sie nie sugerować tymi terminani w czasie ciąży co sie przesuwają tylko tym pierwszym co lekarz wyliczył. Mały ładnie przyrasta

Darmag mi dalej nieubłaganie czas ucieka i tak jak pisałam mam wrażenie, że nie zdąże ze wszystkim

Ete ja tez mam spokoj z włosami prawie w ogóle nie rosna

Moni jak kręgosłup

Roma niedługo my będziemy sie rozpakowywać

Też boje sie tego ze moge dostać zapalenia jak za dużo pokarmu będe mieć, chciałabym ściągac laktatorem i dawać małej z butelki, chyba, że nie bede mieć wtedy nie bede wywoływać tylko na mleku tym sztucznym bedziemy sobie rosnąć.
Loca myślę, że kawa nie ma wpływu na wzrost dziecka wydaje mi sie ze jest tak jak Ci pisalam wczesniej. Nie martw sie na zapas i poczekaj spokojnie jak pojdziesz do szpitala to znowu zrobia Ci usg i zobaczysz ile maleństwo przybrało przez ten czas

Ete niestety ja nie zaobserwowałam u mnie takich dolegliwości.
No nadrobiłam troche to trwało i czytania troche jest ale wierze, że dacie rade:)
Ej mamusie bylismy w piatek w sklepie meblowym bo szukamy narożnika i koleżanka mojej ciotki podchodzi na pewniaka i pyta sie to co synek macie juz imie

Pozdrawiam mausie i miłej niedzieli życze

- pala813
-
- Wylogowany
- rozmowna
-