- Otrzymane podziękowania: 35
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- Asia K
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

W pracy to juz jestem od 5,30

Dzieki za opinie o wózku - reszte dziewczyn tez prosze cos napisac , niekoniecznie tylko dobre rzeczy bo mam spory dylemat
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Zuza_204
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- GabiSBB
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Przyszła szczęśliwa mama
- Otrzymane podziękowania: 0

- Aga77
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Także powodzenia kochana

Renata cieszę się że wszystko ok

- Asia K
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mi wielofunkcyjny nie jest potrzebny bo spacerówke mam i nosidełko tez mam - dlatego rozgladam sie nad gondolą samą, ale troche sie boje bo nie mam gdzie w sklepie porównac i dlatego lizce na wasze rady
- Anulka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Anulka, kurcze podane przez Ciebie statystyki są lekko przerażające...sama jestem dzieckiem z cesarskiego cięcia i wychodzi na to, że mam sporo szczęścia że nie mam schizofrenii ani innych zaburzeń psychicznych...chociaż, czasami się zastanawiam czy na pewno
Słyszałam również opinie, że dzieci z cc bywają opóźnione w rozwoju, mniej inteligentne, mają problemy z rozwojem społecznym...Ja oraz inne osoby z mojego otoczenia, które również są z cc, a także dzieci w rodzinie które urodziły się przez cc są w pełni zdrowe, dobrze się rozwijają, a ja to nawet studia skończyłam
Także z pewnością cc jest większym szokiem dla nowonarodzonego dziecka, jest to gorsze rozwiązanie, jednak nie wybiegałabym w przyszłość z przypisywaniem różnych chorób, bo tak jak pisały tu wcześniej dziewczyny, również przy źle przeprowadzonym porodzie naturalnym może dojść do poważnych zagrożeń zdrowia dziecka.
Ja się nastawiam na poród naturalny, jednak jeśli okaże się, że dla mnie bądź dla mojego syna lepszym rozwiązaniem będzie cc to oczywiście się zgodzę.
Z tym wózkiem to po prostu poczekam aż okaże się w praniu. W tej chwili dopiero zaczynam kompletować wyprawkę, więc wiele wydatków przede mną. Jak starczy na wózek to będę szukać lżejszego, a jak nie to zadowolę się póki co tym, który dostałam.
I jeszcze jedna ważna informacja być może dla niektórych z Was. Kiedyś pytałam jak to jest z macierzyńskim, jeśli umowa o pracę kończy się z dniem porodu. Byłam dziś w ZUS-ie i mam już pewną informację, że normalnie przysługuje roczny macierzyński, który wynosi wysokość pensji uśrednioną z ostatnich 12 miesięcy. Jeżeli w mięzy czasie nastąpiła zmiana pracodawcy (ja tak miałam) to wezmą te wypłaty od nowego pracodawcy. Do 14 dni po porodzie należy w ZUS-ie złożyć pismo razem z aktem urodzenia dziecka oraz drukiem od pracodawcy o wysokości zarobków, na piśmie tym należy się określić czy przez rok chce się pobierać 80% zasiłku czy przez pół roku 100%, a potem przez pół roku 60%.
Gabi czytaj ze zrozumieniem

DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb

- monis90
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
co do wozka. To ja bym nie kupila jeali nie znam opinii albo bylyby kiepskie. Sprawdzalas juz w necie czy cos o tej firmie pisza? Zobacz jak sie ma sprawa gwarancji czy faktycznie ci naprawia jak cos sie zepsuje. Aaa i sprawdz czy ma adaptery zebys mogla nosidlo zamontowac.
- megi23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
Renatka super ze z dzidzia ok no wlasnie mialam pytac kto pierwszy bedzie sie pocilna porodowcee teoretycznie?, bo przeciez ktos wczesniej moze rodzic

- monis90
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- GabiSBB
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Przyszła szczęśliwa mama
Podobnie z karmieniem piersią, wiele z nas jest przekonanych, że będzie karmić, ale rzeczywistość może okazać się inna. Ważne, żeby później nie mieć do siebie jakiś wewnętrznych pretensji, że się nie udało urodzić sn, że nie karmi sie piersią.
- monis90
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Niby (u kilku znanych mi osób się sprawdziło) trzeba dodać 20 tygodni od pierwszych wyczuwalnych ruchów. ja poczułam w 16t.c. z tego by wynikalo ze w 36 urodze. (dzisiaj weszłam własnie w 30 t.c.) także wychodziło by na to że za 1.5 miesiąca już bym miala rodzic. w Polowie marca a nie w polowie kwietnia... Jestem ciekawa jak to u was wyglada. w którym tyg poczulyscie swoje maluszki. mozemy napisac i potem sprawdzic czy faktycznie działa ta metoda.
A i dziewczyny ktore juz rodzily tez niech napisza jak miały w poprzedniej ciąży.

- Ewelkaa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Anulka. Oznacza to tez ze skoro 45%chorych nz xchizofrenie przychodx na swiat przez cc to 55% chorych na schizofrenie przychodzi na swiat sn
z ust mi to wyjęłaś

- Asia K
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Zuza_204
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- mila
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
tak sobie czytam wasze posty i stwierdziłam ze....same się nakręcamy mam wrażenie że ostatnio to jedna przez drugą sieje fetyszyzm nie ma co się dołować trzeba myśleć pozytywnie bo tylko w ten sposób jesteśmy w stanie przetrwać te kilka tygodni a tak jak jedna drugą nakręca to się dołujemy....

trzeba poszukać przyjemniejszych tematów dziewczyny

a mi wczoraj śniło się że maluszek jest już z nami było tak słodko...no i się obudziłam