BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

11 lata 2 miesiąc temu #849062 przez [email protected]
Italia ja też mam nowy wózek. Nie pierzemy go. Nie ma "chińskiego" zapachu. Pachnie neutralnie. Oczywiście jest możliwość zdjęcia ze stelaża części i uprania, ale nie mamy takiego zamiaru.

Bujaczek mamy zamiar kupić Fischer Price:

Nianię elektroniczną z funkcją kontroli oddechu też, ale jeszcze nie oglądaliśmy. Do lekarza wybieramy się we czwartek. Chcę zobaczyć małego. Cały czas się o niego martwię, choć przeżywam ciążę bardzo dobrze.
Co do konfliktu Rosja- Ukraina to myślę, że Rosja "weźmie" sobie Krym. NATO, UE i inne organizacje mogą sobie wzywać do stabilizacji, grozić sankcjami, ale nikt nie pomoże Ukraińcom. Putin bierze co chce.
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #849089 przez tolad662
Ja Oilatum kupię na pewno na początek, a później ten Ziaji o którym Tweety mówiła- porównam i wybiore.

A z listami prezentów to jak? Tak oficjalnie macie jakieś i jak ktos pyta co kupić to mówicie i dopisujecie jego imie przy tej rzeczy? :lol: Serio nie wiem co i jak w tej kwestii, póki co jedna kumpela zostala tylko oddelegowana do kupna grubszego, fajnego kocyka ale ona dopytywała już dłuugo co kupic.

malec widziałam te bujaczki, kozackie sa :D

11 lata 2 miesiąc temu #849119 przez tweety
chlopcy to rodza sie po wojnie aby straty wyrownac wiec mysle ze bedzie ok. kochane martwmy sie o nasze dzidziusie i wylaczmy telewizory!

11 lata 2 miesiąc temu #849125 przez igamon
Jak nas ktos pytal co moze kupic, czego nie mamy a by sie przydalo, to rzucalam propozycje, dana osoba/y mowily, "ok to ja kupie to" i cyk, odchaczone. Dzieki temu mamy (juz po starszym) m.in. bujaczek, nianie elektr., mate edukac. Rodzice to mi np laktator kupili:) zreszta tak jest do dzis, kazde ur malego wszyscy pytaja o pomysly...

a moze ktoras z Was ma sposob na bezsenność? :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu #849170 przez Anulka
Co do rodzenia się większej ilość chłopców obecnie, to kto to wie....niby taki przesąd jest wielu wieków...
Takie treści przeważają w serwisach społecznościowych rosyjskich i ukraińskich zobaczymy co z tego wyniknie....:
Jeśli jeszcze nie śpicie , spójrzcie na spokojnie śpiących swoich młodych synów ! Ucałujcie ich , gdy są jeszcze żywi ...Ucałujcie ich tak, jak dziś wieczorem również ukraińskie matki całują swoich synów . Ukraina ogłosiła mobilizację. Jutro nasi chłopcy, którzy urodzili się aby żyć , kochać , wychowywać dzieci pójdą na wojnę , aby chronić swój dom , swoje rodziny , ich prawo do bycia panem własnego kraju. Wielu z nich matki już się nie doczekają . Tak samo jak Wy nie doczekacie się swoich synów. . Tylko Wy o tym dziś jeszcze nie wiecie . Nasze dzieci nie zamierzali walczyć . Chcieli zbudować piękny, dobry, nowy kraj , który od zawsze jest gotów przyjąć tych wszystkich, którzy z dobrymi zamiarami, pomysłami przychodzą do nas . Lecz głowa Waszego Państwa , Pan Putin zadecydował, że nie potrzebny jest taki kraj i że braterski naród ukraiński powinien zostać zmieniony na naród wrogi . Za mało jest mu ziemi , za mało pieniędzy, za mało władzy, tak jak mało było tego wszystkiego, paranoicznemu mordercy Janukowyczu , któremu on dał schronienie po ucieczce przed gniewem ludu . Zdecydował się wypowiedzieć wojnę nam i zabić naszych synów . Nie, on sam nie będzie zabijał ! Jutro wyśle Waszych synów , aby zabić naszych, a NASI BĘDĄ ZMUSZENI ZABIJAĆ WASZYCH , gdyż wasi synowie przyjdą na naszą ziemię. MATEKI ROSJI ! Tylko Wy możesz powstrzymać bratobójczą rzeź , która zastała zaplanowana tylko przez jedną osobę, która uważa się za Boga . Nasze dzieci będą z waszymi umierali tylko po to, aby została zaspokojona próżność Pana Putina , aby posiadał nie 150 , tylko 200 mld USD i aby mógł pokazać światu swą wielkość ...Wojna jeszcze się nie rozpoczęła , lecz armia rosyjska już depcze ziemię Krymską ... A jutro Putin obiecuje zacząć " chronić " czołgami całą wschodnią Ukrainę . I wasze dzieci , przekraczając granicę , postawią stopę na ziemi naszej ojczyzny , aby umrzeć za paranoidalną wielkość waszego obecnego prezydenta ... . Ukraińskie matki teraz ze łzami patrzą na swoich synów, którzy jutro zgłoszą się do sztabu wojskowego ... SPÓJRZCIE I WY MATKI ROSJI NA SWICH ŚPIĄCYCH SYNÓW ... PRZECIEŻ WIELE Z WAS JUŻ ICH ŻYWYMI NIE ZOBACZY , JEŚLI RAZEM NIE POWSTRZYMAMY WOJNY BRATOBÓJCZEJ, NARZUCONEJ NASZYM NARODOM TYLKO PRZEZ JEDNĄ OSOBĘ ...

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #849208 przez Aga77
Malec ja też mam taki bujaczek znaczy się dostanę po siostry córci ona sobie bardzo go chwali a mała uwielbia w nim leżeć :) Fajny wózeczek :)

u nas też najbliżsi pytali co mają kupić więc mówiliśmy co nam potrzeba i uniknęliśmy niepotrzebnych rzeczy a goście cieszyli się że nie muszą wymyślać co kupić oczywiście wszystko w granicach przyzwoitości :blink:

oczy mi się zamykają a co do czego przyjdzie to nie mogę usnąć :(

życzę Wam dobrej nicki :)

11 lata 2 miesiąc temu #849230 przez Renata Anna
Dobry wieczór!

Nadrobiłam posty. Uff.... :huh:

Tak szybciutko odpiszę, bo pisałyście wiele o zakupach kosmetyków i innych rzeczy dla maluszków.
Poza tym któraś z Was prosiła o opinię, co do monitora oddechu ANGELCARE. Przy okazji odniosę się do postów Anulki.

Zamówiłam z mężem monitor... ot tak, bo może warto go mieć. Nie mieliśmy przekonania. Jednak w naszym przypadku sprawdził się dwa razy. Raz Celina miała bezdech w nocy...i nie wiem czy byśmy się zorientowali gdyby to urządzenie nas nie zaalarmowało. Poza tym wybudza ono także dziecko, które automatycznie w takiej sytuacji łapie oddech. W tamtej chwili nawet nie wiem jakim cudem znalazłam się przy łóżeczku małej. Chyba się teleportowałam nieświadomie. No i był też drugi raz. Celinka już była starsza. Miała 7 może 8 m-cy. Obkręciła się w pościel. i zwyczajnie zaczęła przyduszać, bo tylko włosy było jej widać zza tej pościeli. Alarm znów dal znać.
Owszem raz się wkurzyłam jak mi zaczął pikać w nocy, choć nic się nie działo... ale sama byłam sobie winna. Nie wymieniłam baterii, a to urządzenie tak daje znać, że długo nie pociągnie. W sumie też dobra opcja.

Dlatego moje drogie ja jestem zwolenniczką monitora.Przy Borysie też będę używać. A na pewno jak nie daj Boże zdarzy się jakaś choroba czy osłabienie.

Aaaaa i jeszcze miałam napisać, że też zakupiłam Oilatum. Mnie poleciła go znajoma położna i uważam że jest to świetny kosmetyk. A jak urodziłam Celinę, to nie miałam w "pudelku-wyprawce" ze szpitala żadnych próbek tego kosmetyku. Tylko Bambino, Nivea i Hipp...

A tak z ciekawostek.

Umyłam dziś wszystkie okna w mieszkaniu, poprałam, poprasowałam i rozwiesiłam firanki. Potem przy odpoczynku Borys chyba chciał już wyjść :lol:

DOBRANOC!

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #849247 przez tolad662
W nocy walnełam tu wpis o teściowej ale kasuje, przespałam się (jakimś cudem) i już ok. Nie wiem czy ktokolwiek zdążył przeczytać :D

Renata syndrom wicia gniazdka w pełni widzę :) ale okien myć nie powinnaś :)

My mamy sajgon w pokoju :huh: NieMąż skręcał wczoraj łóżeczko i nic dobrego z tego nie wyszło. Generalnie narzekania na same łóżeczko było co nie miaram a to śrub zabrakło i musial iść po nie do właścicieli, szuflada zacina się i źle sie otwiera, szczebelków wyjętych nie ma w komplecie- zły był że nowego nie kupił ale nie wiedział. Trudno, jak już staneło całe okazało sie, że źle nam wymiary podali nie uwzględniając zewnętrznej opcji i za ciasno się zrobiło :angry: No to przemeblowanie, szafka z pod tv rozkręcona całkiem i wyniesiona, wszystko poprzestawiane tak że mi się kompletnie nie podoba. Budrel na kółkach :( Dziś będziemy kombinować co dalej, może jakoś to będzie wyglądac.

Asia gdzie sie podziewasz?

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #849295 przez Ewelkaa
Renata moje okna to juz masakra jest jakas, ale jakos nie widze siebe skaczacej po taborecie :) W weekend jakos z malzem ogarniemy.

tolad do konca to ja nie wiem czy ona jest zdrowa psychicznie, bo to nie pierwszy raz jak z wlasnej winy cukier jej tak spada. Wspolczuje, tym razem niemaz ja uslyszal, a nastepnym moze byc gorzej... Kobieta albo sobie nie zdaje sprawy z tego jak powazna chorobe ma, albo probuje zwrocic na siebie wasza uwage.... Jak za daleko posunelam sie w osadach, to przepraszam :)
Ja zdazylam :P jak chcesz to tez usune.

Ja chlpakow wyprawilam do szkoly i pracy i wracam do lozka. Ciezka noc mialam i jestem nkeprzytomna. Teraz nie spie, bo nie moge, a potem Zosia mi nie da :)

11 lata 2 miesiąc temu #849310 przez tolad662
Ewelka nie usuwaj :) Tak to jest jak ktoś nie przestrzega diety, a jak nie tego to chociaż godzin w jakich powinno się jeść- tak jak my. Wiem, że kolacja ma być to ją jem chodź bym padała na twarz. A ona wyobraź sobie ostatnio tak się objadła któregoś dnia, że miała 382! Szczena mi opadła.

Nie wiem czy wchodzicie jeszcze na tego bloga, ja czytam nowe wpisy a dzisiejszy mnie rozkleił.
krystyno-nie-denerwuj-matki.blog.pl/2014/03/03/wyznanie/

11 lata 2 miesiąc temu #849351 przez tweety
tolad662 napisał:

W nocy walnełam tu wpis o teściowej ale kasuje, przespałam się (jakimś cudem) i już ok. Nie wiem czy ktokolwiek zdążył przeczytać :D

ja czytalam. ale w takim razie nie komentuje. dobra twa decyzja. w razie W rob jak napisalas.

11 lata 2 miesiąc temu #849353 przez megi23
Hej ja od wczoraj w domu.... myslalam ze Asia wam zda relacje, bo niestety do niej tylko numer mialam
,

a wiec od poczatku.. jak juz wiecie we wtorek brzuch mnie zaczął bolec w nocy, wzielam nospe , przetrwalam ja, rano znowu, wzielam nospe, nic, potem druga nic...pozniej apap nic.. napisalam do S ze cos nie tak, a ze bolalo mnie i po prawej bal sie ze znowu wyrostek... kazal mi sie spakowac i urwal sie i do szpitala, a tam na izbie pani ze od razu na oddzial...tam badanie , pozamykana , mlody wysoko, ld razu pobrali badania nospe w zastrzyku dostalam.. i magnez i nic dalej boli... potem na noc znowu zastrzyk i nic , pod ktg mnie dali wyszedl maly skurcz...wiec dostalam silniejszy zastrzyk.. i rano w czwartek bylo ciut lepiej ale magnez i nospe do konca bralam az mnie tylek juz bolal haha... ale towarzystwo mialam super i opieke tez....dostalam opierdziel, bo mnie wieczorem bolalo a nie zglosilam... ze oni sa od tego by mi pomoc i mam mowic, jak mnie boli, wiec mówiłam poznien co i jak, chodzilam jak by mnie walec przejechal...no i juz w niedziele bylo ok. S sie tak przestraszyl...ze mam juz cala wyprawkę , bo jak wracalismy wszystko kupilismy :lol: , nie mam stanika , bo rozmiaru nie bylo...wiec leze jak kloda . Oby do 23 marca wytrzymac bedzie 36 tydzien ...

11 lata 2 miesiąc temu #849354 przez Margolec
Cześć,
Okna....ech marzy mi się mieć czyste okna:-) ale już niedługo. Mycie okien wchodzi w plan przedporodowego wywołania porodu :-) czyli koło początku/połowy kwietnia biorę się za nie. Na razie mamy nieustanny remont łazienki, ale na poważnie to się zacznie od wtorku za tydzień - przychodzi koleś robić hydraulikę i płytki, co oznacza, że najpewniej do piątku będziemy myć się w misce...bosko. Może trzeba sobie balie sprawić, bo z moim balonem przed sobą to może być kiepsko.
Wczoraj kupiłam sobie koszule do szpitala i jakoś coś pomieszałam i wzięłam chyba w rozmiarze na ciężarnego nosorożca. Może uda się ją dziś wymienić. Więc plan napięty - najpierw ryneczek, później gin, później zakupy - muszę kupić proszek albo płatki mydlane, bo moja góra prania nieustannie się powiększa. Mam kochaną siostrę, która co chwila mnie obdarowuje spadkiem po swoich córach.

Tweety, z tego co zrozumiałam mieszkasz w okolicy Łodzi. Ja bardzo serdecznie polecam CI doskonałego specjalistę od USG Lecha Dudarewicza. On przyjmuje też w CZMP, ale i prywatnie w swoim gabinecie. Jest guru w dziedzinie USG - przynajmniej taki krążą o nim opinie. Ja u niego byłam, bo po pierwszym USG inny lekarz sugerował że nasza córka ma zespół wad wrodzonych - zaspół Patu - zasadniczo byłby to wyrok, bo te dzieci raczej nie dożywają pierwszego roku życia. Byliśmy u niego dwa razy na USG, gdzie wykluczył wady genetyczne, w 20tc zrobił echo serca Małej i mocno nas uspokoił. Tak więc polecam. Szczególnie jeżeli są jakieś przypuszczenia, że coś nie tak jest. Koleś jest niezły - w 13 tc określił płeć dziecka i się nie pomylił...tzn taką mam nadzieję :-) na każdym następnym USG jest dziewczyna :-)

11 lata 2 miesiąc temu #849361 przez Aga77
Renata podziwiam Cię że dałaś radę umyć okna ja po malowaniu ogarniam pomału gdzie grubsze rzeczy zrobili za mnie i robię na raty bo się bardzo męczę :(
opowiem Wam taką historyjkę odnośnie okien
Moja kuzynka dowiedziała się w 4 miesiącu że jest w ciąży ( nie pytajcie dlaczego przez tyle czasu nie wiedziała o ciąży bo nie wiem ) a w 6 miesiącu postanowiła umyć okna no i tak poskakała że pojechała na porodówkę urodziła zdrową dziewczynkę do tej pory mówią o niej w rodzinie że miała najkrótszą ciążę bo 2 miesięczną heheh :blink:

tola przeczytałam właśnie tego bloga to aż łezka mi poleciała i to nie jedna :)

11 lata 2 miesiąc temu #849362 przez tweety
tolad662 napisał:

Ewelka nie usuwaj :) Tak to jest jak ktoś nie przestrzega diety, a jak nie tego to chociaż godzin w jakich powinno się jeść- tak jak my. Wiem, że kolacja ma być to ją jem chodź bym padała na twarz. A ona wyobraź sobie ostatnio tak się objadła któregoś dnia, że miała 382! Szczena mi opadła.

Nie wiem czy wchodzicie jeszcze na tego bloga, ja czytam nowe wpisy a dzisiejszy mnie rozkleił.
krystyno-nie-denerwuj-matki.blog.pl/2014/03/03/wyznanie/

ten wpis super, taki prawdziwy... ale 2 poprzednie mnie powalily na kolana. mezczyzna odroznia tylko 3 kolory, ladnu brzydki i pedalski ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka