BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 6 miesiąc temu #769695 przez SYLWIA
Znalazłam na Bebilonie konkurs nt. szkól rodzenia z fajnymi nagrodami, więc, jeśli macie ochotę to zapraszam do udziału :
www.bebiprogram.pl/ankieta-szkoly-rodzenia/polecenie/69295

[url=http://www.su

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #769715 przez agnieszka_23
ja nie wiem co się dzieje.. tak mi dziś słabo, stanę na 30 sekund i już mam takie zawroty głowy, że naprawdę nie wiem co robić :(

beacia- a czemu masz mieć robiony test PAPPA? masz jakieś wskazania? czy robisz po prostu prywatnie dla własnego spokoju?

ja mam wizytę jutro, ale niestety bez USG.. na ten luksus poczekam jeszcze miesiąc :( :(

11 lata 6 miesiąc temu #769727 przez beaciaa
Kasiunia88 Można wiedzec ile płaciłaś za ten test ?:)

agnieszka_23 Nie mam żadnych wskazań, chodzę do ginekologa prywatnie i na samym początku powiedział mi, że zaleca wszystkim swoim pacjentkom te badania.
Co do tych słabości nie przejmuj się też tak miałam przez jakiś tydzień, przeszło samo..

11 lata 6 miesiąc temu #769744 przez biedroneczka39
U nas w UK też te testy robią wszystkim. Natomiast płeć lekarz mówi dopiero w 20 tygodniu ze względu na niektóre narodowości. Ma to związek z tym że hindusi (chyba) są źle nastawieni na dziewczynki I często doprowadzają do poronienia bądź aborcji którą w UK robią bez problemu. Masakra co ?

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 6 miesiąc temu #769751 przez beaciaa
O kurde ... nie wyobrażam sobie jak można tak o na zawołanie wykonac aborcję..:(

11 lata 6 miesiąc temu #769790 przez karla2102
hey dziewczynki.... :lol: Ja badanie mam za tydzień mam nadzieje ze z usg.... to już będzie moje 3 hehehhe nie wiem czy tak często można. ale fajnie jest widzieć swoje maleństwo... ja nie mam zawrotów głowy narazie ale strasznie mecze się ze zgaga często mnie łapie, jem migdały pije siemię lniane i troszkę lepiej.... Dzis bardzo dobrze się czuje, odpicowałam się i zaraz lecę na zakupki bo obiedzik trzeba zrobić mężowi.... no i przez ta zgagę mam strasznie mały apetyt troszkę się tym martwię.... :dry:

11 lata 6 miesiąc temu #769840 przez gusiek_kom
Cześć dziewczyny! Jestem z Majóweczek 2013 :) Z góry przepraszam za małą prywatę ale zapraszam do mojego sklepu www.maksiowo.com
Na pierwsze zakupy 10% rabatu
Jeśli nie jesteście zainteresowane zakupami to prośba o wejście na stronę i przejrzenie produktów, pomoże mi to w pozycjonowaniu strony :)
z góry bardzo Wam dziękuję.
Buziaki dla Was i Maluszków

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57950

11 lata 6 miesiąc temu #769875 przez agnieszka_23
zadzwoniłam się umówić na prenatalne ;) dobrze, że to zrobiłam, bo mieli jeden ostatni termin ;) akurat mieszczę się jeszcze w przedziale do 13+6. :laugh:

płeć jeśli dziecko dobrze się ułoży będzie już widać ;)

biedroneczka- faktycznie masakra z tą płcią w UK. To bardzo przykre jak inni ludzie postępują...

karla- chodzisz pewnie prywatnie, że masz zawsze USG ? Ja nigdy nie miałam zgagi, nawet nie wiem co to za uczucie ją mieć.. i oby tak zostało :)

11 lata 6 miesiąc temu #769908 przez karla2102
Aga raz byłam na nfz a dwa razy prywatnie. teraz nie wiem jak mi się uda hehhehe wole nie płacić oczywiście :lol: :lol: .......

11 lata 6 miesiąc temu #769916 przez Kasiunia88
Jestem już po badaniu :)
Widziałam dzidziusia jak machał rączkami i biło mu serduszko. Ma niecałe 5 cm:) i jest to 12tc. Z USG wyszedł termin na 5maja, a wg okresu mam na 8 maja. Ale jestem szczęśliwa :D

11 lata 6 miesiąc temu #769920 przez Gosia27
Kasiunia88 napisał:

Widziałam dzidziusia jak machał rączkami i biło mu serduszko. Ma niecałe 5 cm:) i jest to 12tc. Z USG wyszedł termin na 5maja, a wg okresu mam na 8 maja. Ale jestem szczęśliwa :D

pięknie!

11 lata 6 miesiąc temu #769927 przez karla2102
super kasiunia cieszę się razem z tobą;)))))) i nie mogę doczekać się :lol: :lol: :lol: :lol: swojej wizyty;))))))

11 lata 6 miesiąc temu #769928 przez biedroneczka39
Kasiunia88 napisał:

A więc cieszę się z Tobą.
A ja czekam na rybkę w occie aż "przejdzie". Yyy niech to będzie już :laugh:

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 6 miesiąc temu #769931 przez madziarah3
Jestem w szoku co potrafią robić w UK.

Ja tych badań nie robię. Ale mam nadzieje że Wam wyjdą dobrze :)

Ja chodzę do dwóch ginekologów. Do jednego prywatnie i drugiego na NFZ.
Prywatnie mam robione USG i kontrol. A do tego na NFZ chodzę po skierowania na wszelkie badania (mocz, morfologia itd.)
No i dziś byłam u tego z NFZ to mnie zjebał że z jak można być tak bezmyślnym żeby od razu z jednej ciązy w drugą zajść.
I że po tym porodzie będzie chciał mi założyć spirale czy coś. No i że nie da mi tych skierowań, że skoro stać mnie na drugie dziecko to i na badania mnie stać. Więc ja go zjebałam że to moja sprawa ile będę mieć dzieci i że to jego obowiązek i takie tam. To w końcu przeprosił i dał mi te skierowania :D heh Chyba bał się że napiszę skargę na niego :)

Jejku dziś cały dzień mi zimno;/ I brzuch mnie boli tak jak na okres. Nawet nospa nie pomaga.

Mama Aniołka 24.11.2013[*]

11 lata 6 miesiąc temu #769934 przez madziarah3
a dziewczyny jak zrobić suwaczek? Bo zawsze mam z tym problem :)

Mama Aniołka 24.11.2013[*]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka