BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 4 miesiąc temu #803623 przez beaciaa
Cześc dziewczyny !

Od kilku dni łapie mnie jakiś dołek, więc po prostu was czytam, ale nie mam siły nic napisac od siebie. Jak tylko się z tym uporam odezwę się. Trzymajcie się cieplutko!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #803625 przez sela
BEACIAA Kochana to nie dobrze ze masz doła,moze to przez ta pogode.Mogę ci polecic pare fajny filmów ostatnio ogladałam (3 metry nad niebem )i 2 czesc (tylko ciebie chce) bardzo bardzo fajne filmy co prawda zryczałam sie niesamowicie na nich ale godne polecenia.

11 lata 4 miesiąc temu #803831 przez agnieszka_23
Gosiu- Ty łapiesz doła, bo chciałabyś mieć maleństwo już, wiedząc czy zdrowe.. ja zaś łapię doła na myśl o porodzie.. wręcz jakieś koszmary mi się śnią.. mam wrażenie, że ten niewyjaśniony lęk odbiera mi radość ciąży..
W zeszłym roku jak piekłam pierniczki to wyszły mi jakieś kamienie :laugh: dlatego w tym nie piekę ;) Póki co zrobiłam inne ciacho i to wystarczy ;)

Biedroneczka- a gdzie kupowałaś podusie? Bo jak piszesz, że jest wypełniona typowym "poduszkowym nadzieniem" to bym też taką zakupiła :laugh: ja idę na pazurki w czwartek, ale nie mogę się zdecydować czy zrobić żel czy hybrydę.. bo to już na ślub robię :)

mowmimama- ja zawsze zaklejałam pępek i działało ;D ew jak zapomniałam to zakrywałam 2 palcami i tak trzymałam, aż mi wszystko przeszło :) a do listopada zobaczysz jak zleci ;p mnie to przeraża jak ten czas leci.. dopiero co widziałam 2 kreski na teście a tu wczoraj zaczęłam 5 miesiąc :laugh: ja łykam witaminy w których jest 200% dziennego zapotrzebowania na kwas foliowy

sela- mi też gadali żeby nie kupować.. a mam już 3 pudła rzeczy :) jak widzę gruby kocyk np z hm za 10 zł to mam nie kupić? Albo zestaw ubranek też za 10 .. zresztą to taaaaaaaaaaaaka przyjemność to kupowanie ;-) tylko nie wiem jaki rozmiar nosi dziecko zaraz po urodzeniu

Paradise- kurczę jak widzę u Ciebie ubraną już choinkę to aż mnie nosi, aby moją wystroić ;D ale poczekam jeszcze, bo może nową zakupię :)

Danusia- strasznie mi przykro.. rany to prawdziwa tragedia.. tak młoda osoba, świąteczny czas, jeszcze córeczka.. współczuję bardzo :( :(

11 lata 4 miesiąc temu #803840 przez sela
agnieszka masz racje,ja tez zaczne kupowac rzeczy;)To twoja pierwsza ciaza???
Ja tez pamietam jak nie dawno robiłam sobie test i zobaczyłam 2 kreski.To bło niesamowite uczucie byłam bardzo szcześliwa zreszta teraz tez jestem :) Tylko ze ten czas tak szybko leci poprostu szok,tylko patrzec i bedzie maj :kiss: Jesli chodzi o poród tez sie strasznie boje ale mam nadzieje ze to szybko pujdzie :laugh:

11 lata 4 miesiąc temu #803845 przez agnieszka_23
sela- tak pierwsza ;) dlatego też wiele lęków i obaw jest, bo nie wiadomo czego się spodziewać na dalszym etapie ciąży ;) zawsze myślałam,że 9 miesięcy to taaaaak długo a tu proszę ile już za nami..

11 lata 4 miesiąc temu #803849 przez sela
agnieszka dokładnie,nie wiem jak ty ale ja zawsze myślałam ze jak jest sie w ciazy to najpiekniejszy okres w zyciu kazdej kobiety,ale nie stety pierwszy etap był dla mnie tragiczny myślałam ze życie skoncze.Byłam bardzo załamana tak zle sie czułam ze nie miałam siły chodzic.Praktycznie 3 miesiace to wymiotowałam i lezałam :(.Ale na szczęście w drugim trymestrze powoli zaczełam dochodzic do siebie,i teras zaczynam sie cieszyc ciążą,chociaż mam obawy jakie będą nastepne dolegliwosci mam nadzieje że już nie takie straszne jak na samym poczadku. :laugh:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #803859 przez biedroneczka39
agnieszka_23 to link do podusi.

item.mobileweb.ebay.co.uk/viewitem?sbk=1&nav=SEARCH&itemId=180723495939

Z tym że mieszkam w UK.

Ja jeszcze w łóżeczku bo w końcu mamy sobotę :laugh: Nie długo wstanę ogarnę mieszkanie poczekam na mojego A bo jest w pracy I lecimy do znajomych na lazanię myyy pychotka. Jutro dzień też już w planach. Jedziemy po świąteczne drzewko I będziemy je stroić.
Miłego weekendu dla wszystkich :kiss:

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #803901 przez mowmimama
Paradise no właśnie mój gin mi tak samo powiedział, tylko że ja żadnych witamin nie biorę, a Wam wasz gin powiedział, że macie brać witaminy czy same po prostu?

Agnieszka23normalną taśmą klejącą? ja byłam u swojego i powiedziałam mu że kupiłam lokomotiv, to powiedział że mogę wziąć, i że to z imbiru jest i ze najwyżej nie podziała;p

U mnie od rana pracę remontowe trwają ;p
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #803912 przez agnieszka_23
sela- ja też myślałam, że najpiękniejszy... ale szalejące hormony i w moim wypadku- rozstępy odbierają mi radość i poczucie bycia kobieta ;( ja początki ciąży znosiłam bardzo dobrze- jedynie senna byłam.. no, ale 1 trymestr już za nami :laugh:

biedroneczka- kurczę tutaj takich nie mamy.. są największe na 190 cm ;(

mowmimama- ja łykam, bo mi powiedział, że mogę brać, ale nie trzeba.. tylko, że nie jem ryb 4x tydz.. wiec łykam kwasy dha (chyba te), aby mózg się rozwijał prawidłowo ;) zaklej plastrem (obojętne czy z opatrunkiem czy bez). Mam nadzieję, że pomoże :)

11 lata 4 miesiąc temu #803947 przez danusia87
beaciuuuu mam nadzieję że dzisiaj już sie lepiej czujesz? ? Ślę buziaczki i ściskam mocno :kiss:
mowmimama twoj salon będzie piekny!!!

U mnie dziś był bardzo aktywny dzień. .poczawszy od sprzatania po gotowanie a teraz szykowanie sie na Mikołaja do Polskiego Klubu .... o dziwo zachciało mi się loków niestety nie jestem pewna co do efektu...

Poniżej przeaylam swoje bujne niestety Loki ....co Wy na to?

Mama Aniołka Hannah [*] 3czerwiec 2013

11 lata 4 miesiąc temu #803948 przez danusia87
To z lokami

Mama Aniołka Hannah [*] 3czerwiec 2013
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #803963 przez biedroneczka39
danusia pięknie wyglądasz :silly: loczki cudowne.
agnieszka_23 moja podusia też ma 1, 90 cm I jest naprawdę bardzo wygodna. Nie wyobrażam sobie spania bez niej.
mowmimama salon cudeńko I widać że mega duży I słoneczny :side:
A ja dopiero wstaję z łóżka. A co mi tam. Raz nie zawsze :woohoo:

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 4 miesiąc temu #803976 przez sela
daniusia loki super na prawde :) bardzo twarzowo w nich wygladasz

mowmimama mi lekarz powiedział bym brała,chyba ze bede bardzo wymiotowac to nie.Ja łykam falvit mama na samym począdku nie mogłam ich brac bo mnie rwało do wymiotów ale teraz mi przeszło i jest oki

11 lata 4 miesiąc temu #804001 przez Gosia27
Przepis na pierniczki świąteczne:
1 kg mąki tortowej
0,25kg sztucznego miodu
3 rozkłócone jajka
1 mała śmietana 18%
250g margaryny
1 łyżeczka gałki muszkatołowej
pół paczki przyprawy do piernika,cynamonu,mielonych goździków
2 łyżeczki kakao
2 łyżeckzi sody oczyszczonej
1,5 szkl cukru

miód+margarynę+cukier=podgrzewamy i studzimy
łączymy z sypkimi produktami,śmietaną i jajkami

ciasto przygotować dzień wcześniej

rozwalkowujemy,wycinamy wzorki i wypiekamy 7-8 min w 180"C

11 lata 4 miesiąc temu #804125 przez Uśmiechnięta86
Hej dziewczyny,

Nie piszę za dużo bo mam w ten weekend egzaminy i koncert mąż grał to do 1 w nocy nie śpię bo czekam na niego aż wróci...a rano do szkoły... Nauka , nauka
ZMęczona!!

Danusiu super loczki! Ja w poniedziałek idę na farbkę bez amoniaku taki szampon oczywiście:D
Ciemny rudy tym razem.

Byłam godzinę na koncercie i wyszłam bo dzidzia juz potrafi nieżle kopać. 3 razy dziennie go czuję ! Oh malutki motylek mój :D Fajnie go czuć bo wiem że wszystko ok . W końcu skoro kopniaczki takie mocne to on też musi zdrowy być i silny!!! Już wiem że to napewno on :D Tego się nie da pomylić potwierdzam ...zdecydowanie to dzidziuch . Przesympatyczne , kochane, cudowne to jest!!!

Smaruję ciało 3 razy dziennie bo zaczyna mnie swędzieć brzuch;/ A ponoć to przez mocno naciągniętą skórę. eh.. boję się rozstępów a na razie cellulit mi wyszedł;/ I ćwiczyć nie wolno. SMaruję go więc bo nic innego zrobić nie mogę. 3,3 kg w sumie utyłam już.

Witaminki zażywam jak sobię o nich przypomnę :P a kwas foliowy 2 razy dziennie i magnez 3 razy dziennie forte mi kazali.

mowmimama -woow ładnie to wygląda . Taki jasny piękny salon:D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka