- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Majówki 2014
Majówki 2014
- beaciaa
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Paradise a się uśmiałam z tego "Zastanawiam się czy w ogóle jestem w ciąży" ;P
Mowmimama super, nic tylko się cieszyc, że tak dobrze znosisz ciążę

Miła i na Ciebie przyjdzie pora w najmniej oczekiwanym momencie

Karla trzymam kciuki za szybkie i bezbolesne rozwiązanie

Gosia gratuluję kredytu i domku !

U nas kiepściutko od wczorajszej nocy. Dostałam gorączki 39 stopni, ból piersi i mega osłabienie organizmu. Okazało się, że mam zapalenie piersi

PS. Mały chyba przyzwyczaił się do butli co mnie bardzo martwi, ale moje brodawki są w stanie krytycznym po leczeniu ich od pleśniawek którymi mnie zaraził. Zniknęły, ale skóra zaczęła się łuszczyc. Za mocny lek chyba.. Nie wiem, ale ciężko to wszystko znoszę. Obiecywałam sobie, że nie będę się obwiniac jeżeli nie dam rady karmic, ale jest źle za wszystko winię siebie, a później ryczę. Wiem, wiem nie powinnam...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Gosia27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
Nati piękna córcia
! Trzymaj ją dla mojego Maciusia
Paradise a się uśmiałam z tego "Zastanawiam się czy w ogóle jestem w ciąży" ;P
Mowmimama super, nic tylko się cieszyc, że tak dobrze znosisz ciążę
Miła i na Ciebie przyjdzie pora w najmniej oczekiwanym momencie
Karla trzymam kciuki za szybkie i bezbolesne rozwiązanie!
Gosia gratuluję kredytu i domku !Nic dziwnego, że się cieszysz sama skakałabym z radości
!
U nas kiepściutko od wczorajszej nocy. Dostałam gorączki 39 stopni, ból piersi i mega osłabienie organizmu. Okazało się, że mam zapalenie piersiDostałam antybiotyk i apap na zbicie gorączki. Powoli zaczyna wszystko działac, ale organizm bardzo osłabiony. Najgorsze, że M musiał wrócic już do pracy. Całe szczęście mama przyjechała z pomocą na tydzień. Dziś Maciuś od 6.30 nie mógł zasnąc. Wciąż płakał, prężył się. Może przez to, że od 2 dni dostaje pół na pół mojego mleka i mm. Przez te zapalenie i osłabienie organizmu co 3h daję radę ściągnąc tylko ok.90 ml z dwóch piersi- z tej jednej gdzie jest zapalenie praktycznie mało co leci... Eh.. masakra z zegarkiem w ręku teraz co 3h opróżnianie piersi
Trzymajcie kciuki żeby szybko to nam przeszło.
PS. Mały chyba przyzwyczaił się do butli co mnie bardzo martwi, ale moje brodawki są w stanie krytycznym po leczeniu ich od pleśniawek którymi mnie zaraził. Zniknęły, ale skóra zaczęła się łuszczyc. Za mocny lek chyba.. Nie wiem, ale ciężko to wszystko znoszę. Obiecywałam sobie, że nie będę się obwiniac jeżeli nie dam rady karmic, ale jest źle za wszystko winię siebie, a później ryczę. Wiem, wiem nie powinnam...
Beacia absolutnie nie miej do siebie pretensji,jesteś dzielną mamą bo podjełaśsię karmienia piersią. Musisz wyleczyć zapalenie,polecam okłady z mrożonych pieluch. Przy tym antybiotyku nie możesz przystawiać Maciusia??? A jak maly ma kolki to nie ma co go męczyć polecam krople Delicol bądź Bobotic
- Paradise1982
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Mila - ja juz probowalam wszystkiego, doslownie, i nic mi narazie porodu nie wywolalo, ale mam nadzieje, ze Tobie to pomoze

Karla - myslalam dzisiaj o Tobie, wlasnie dlatego, ze dzis masz termin, widze, ze tak jak ja wciaz w ciazy, hehe. Oj trzymam kciuki kochana!! Daj znac! Bede o Tobie myslec!

Gosia - ogromne gratulacje! Super wiesci

Beaciaa - hihihi

- beaciaa
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Z tymi pretensjami teoretycznie wiem, że nie powinnam ich miec do siebie, ale straszne jest to jak mały nie chce mojego cyca, a mi przy odciąganiu wylatuje tyle co nic

Paradise wiesz ja w ciąży też podchodziłam bardzo luźno do tego, że ile dam radę tyle będę karmiła i nie będę się łamać tylko przyszła rzeczywistość i moja niemoc wykarmienia dziecka. Boli szczególnie, że jak już nauczyłam się dobrze dostawiać to zaczyna się to kończyć. A tak pokochałam te chwile gdy mały był przy cycu. No i znowu ryczę... Mam nadzieję, że się jakoś ogarnę po kilku dniach.
- nati.olsztyn
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- :)
- Otrzymane podziękowania: 143

Bidulka jestes z tymi piersiami. Malutkiego może boleć brzuszek właśnie po mm bo maluszki po sztucznym mleku bardzo często mają problem ze zrobieniem kupki. Ale przyczyną może być też Twój antybiotyk. Ja na brzuszek polecam krople biogaia.
- oleczka331
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
no ja juz po wizycie u poloznej a co za tym idzie w szpitalu dzis przezylam tam istny koszmar tzn. przywiezli dziewczyne z wypadku w ciazy i jak ja zobaczylam to az mi slabo do tej pory, wszystko zabrali do niej, wszyscy polecieli na sale operacyjna i za chwile tylko slyszalam placz dziecka.(wiec mysle ze wszytsko ok)no ale stracha mialam i mysle z czym ty kobieto tu przychodzisz kogo obchodzi twoj strach.(Pewnie kazdy mysli ze jestem nienormalna-a moze jestem no na tym punkcie napewno).
potem polozna zabrala mnie na porodowke na sale zamknela drzwi polozyla na lozku do rodzenia i podlaczyla ktg, troche dziwnie sie czulam z swiadomoscia ze tutaj tyle dzieci przychodzi na swiat, meżo zrobil mi nawet fotke.
Potem poszlam na usg wszystko sprawdzili zmierzyli no i wg usg mala wazy 3680 tak pamietam ze moze sie myslic ale podejrzewam ze tylko w górę heheh mąż mówi kawał baby będzie.
potem przyszla lekarka i wszelkimi silami chciala mnie namowic na sn, ale ja wiedzialam juz po co tam jestem i nie chcialam juz zmienic decyzji.Wiec musialam stac w mega kolejsce na izbie bo nikt cie nie wpusci pomimo ze stoisz z brzuchem, potem pobrali mi 5 strzykawek krwi, wyslali na rozmowe z anestezjologiem 2km dalej w deszczu zamokłam.No i potem znow z dokumentami spowrotem i mi tlumaczyli jak to bedzie.
Ogolnie termin mam na piątek czyli wg mojego terminu poprostu 16maj i koniec.Godziny nie znam w czwartek beda dzwonic czy 7 czy 8 czy 9.
Boje sie bardzo, do piatku moge pomyslec o znieczuleniu czy chcem calkowite czy tylko od pasa w dol, wiec teraz nad tym mysle.Mam lezec potem ok 5dni.
To juz tak blisko no chyba ze dzidzia bedzie chciala wyjsc pzred piatkiem to wtedy pozwola mi zadecydowac jak wole rodzic.
Dzieki za wsparcie i dobre slowo wszystkim mam nadzieje ze przezyje!!!
- Gosia27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 3 Zosia-14.03.13

Kurde,kurde, od 11 mam jakieś regularne spinanie brzucha, dziwne bo nie bolesne ale uczucie mi obce bo aj przecież nie wiem jak tojest,co to są te skurcze itd....

- mallgoonia
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
W czwartek rano obudził mnie ból taki jak na okres, w dolnej częci kręgosłupa i brzucha. Poszłam pod prysznic i wszytsko minęło. O 7 zaczęlam plamić. Pomyślałam, że coś się zaczyna dziać. Pojawił się pierwszy skurcz, następny za 20 min. Wysłalam męża do pracy i kazałam oczekiwać na telefon. Kolejny skurcz był za 30 min ale słabszy i krótszy, więc wzięłam kąpiel. Po niej pojawił się jeszcze 2 skurcze w odstępach 20-30 min, krótkie i prawie bezbolesne. Wszystko ustąpiło około 10tej.O 13 znowu delikatny skurczyk. Od tej pory były co 15-20 min ale dalej nieregularne i mało bolesne. O 14 wpadł na obiad mój mąż –( pracuje 300m od domu) i wtedy jeden skurcz powalił mnie na kolana. Ale kolejne znowu były lżejsze i rzadko. Mąz się wystraszył, zadzwonił do pracy, że już dziś nie przyjdzie i pojechaliśmy do szpitala. Ja chciałam jeszcze zostać w domu. W aucie i na IP skurcze zaczęły się co 5-8min. Dotarliśmy do szpitala, Na izbie przyjęc nie było lekarza, który mógłby mnie zbadać. Wysłalali nas na porodówkę, stamtąd na położniczy a stad znowu na izbę przyjęć. Po drodze zgraneła nas lekarka z izby przyjęć, więc zaprosiła na badanie. Oczywiście przez to zamieszanie w szpitalu nic już nie czułam i nawet chciałam wracac do domu będąc pewna, że cały dzień miałam przepowiadające. Ok 15 badanie – lekarka mówi „ No! Rodzimy! Szybko na porodówkę. Ja do niej, że chce do porodu znieczulenie,bo wystarczy mi jedne świadomy poród w życiu. Ona na to: Pani ma 7cm, nie ma do czego podawać znieczulenia. Na porodówce szybko ktg, skakanie na piłce, potem kilka bolesnych skurczy, pełne rozwarcie, 16.50 przebicie pęcherza płodowego, 3 parte i za 15 minut mała na świecie. Nie byłam nacinana, nie pękłam. Położna pochwaliła za współpracę i powiedziałą, że w nagrodę nie będzie szwów. Mąż stwierdził, że tak to można rodzić.
Kornelka jest zakochana w siostrze, ale czasami widzę przejawy zazdrości. Chce się przytulać do mnie akurat wtedy kiedy zajmują się Oleńką. Ale tłumaczymy jej i widzę poprawę. Oleńka jest kochana. Tylko śpi i je, a jak się obudzi leży grzecznie w łóżeczku i ewentualnie jak jest głodna zaczyna kwilić. Karmimy się piersią(jak dla mnie teraz jest łatwiej niż przy pierwszym dziecku), pokarmu jest sporo. Wszystko jest na razie tak jak być powinno. Jestem bardzo szczęśliwa. Przepraszam, że tylko o sobie. Powoli moja chwila dla siebie dobiega końca. Pozdrawiam wszystkie i całuję mocno i gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusiom!!!!
- oleczka331
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Ale gdybym wiedziala ze bede miala tak latwo jak mallgonia lub inne dziewczyny moze bym zaryzykowalo tak krotki czas.Gratulacje mallgonia spisalas sie na medal, zdrowka dla was.
Beacia-nie martw sie jesli sie nie uda, najwazniejsze ze probujesz!!!
- Magdalen
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Wszystko sie kręci wokół Was moje maleństwa !
- Otrzymane podziękowania: 20

- Paradise1982
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Gosia27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 3 Zosia-14.03.13

- Paradise1982
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- miła
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

oleczka331 kochana bedzie dobrze! bynajmniej juz wiesz kiedy malenstwo bedzie z toba

mallgonia woow zazdroszcze takiej szybkiej akcji

Paradise kochana ja dzien w dzien patrze i czekam czy ty juz urodzilas czy nie

A ja kochane lece spac milej i spokojnej nocy wszystkim zycze

38 tydzien
- Paradise1982
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Dobranoc.