BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwcowe

11 lata 11 miesiąc temu #778162 przez anoda89
Dobry wieczór :) Dzisiaj dzień w rozjazdach i zmęczona jestem bardzo że ledwo patrzę na oczy.

Kacica super że wizyta wypadłą pomyślnie. Kurka zaraz będziesz miała USG z przyzierności :)

jakasse suma sumaru i tele się wyda na badania bo te toksoplazmozy, grupa krwi ok 100 zł wychodzi a gdzie reszta.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #778272 przez Kocica
Hej dziewczyny :laugh:
Anoda następna wizyta za 4 tyg i właśnie na USG :laugh:
Kurcze leci ten czas jeszcze ostatnio ciaza była pod znakiem zapytania a teraz wszystko jest wręcz idealnie :lol:
No i czas uświadomić wszystkich ze jestem w ciazy :lol:

11 lata 11 miesiąc temu #778296 przez jakasse
Dziewczyny a czy wy planowałyście ciąże ?

My się staraliśmy ok pół roku z lekami wspomagającycmi ( clostylobegyt , luteina itd)
poczym odpuścilismy i dwa miesiace pozniej się udało :))

Ja mam usg we wtorek, nie moge sie doczekać juz :)

Jeśli chodzi o badania wszystko wyszło mi ok oprocz:
podwyższonego żelaza, monocytów i niedojrzałych granulocytów- czy coś takiego.

Mówilyscie juz komus o ciąży ?

11 lata 11 miesiąc temu #778330 przez anoda89
Hej.

Kocica oj leci czas, już niedługo będziemy się dowiadywać kogo w brzuszku nosimy :lol: Macie jakieś przeczucia?? Ja w pierwszej ciąży na czułam że chłopak będzie i lekarz potwierdził a teraz jakoś mieszane uczucia mam chociaż jakoś bardziej ten chłopak mi leży :laugh:

jakasse u mnie tylko dwie osoby wiedzą o ciąży a w piętek po wizycie jak wszystko będzie ok powiemy rodzicom. My z mężem staraliśmy się o dzidziusia, długo nam to nie zajęło bo w pierwszym cyklu zaszłam w ciąże ale czekałam na zielone światło cały rok.

11 lata 11 miesiąc temu #778333 przez Kocica
My chcieliśmy :lol: ale nie myślałam ze tak szybko nam to wyjdzie :laugh: Dwie kreski pokazały sie po pierwszej probie i wyszło na to ze to nasza pamiątka z podróży poslubnej :lol:
Mówić zaczniemy dopiero teraz bo wiadomo ze wszystko w porządku :)
Wcześniej ciaza była niepewna i wolelismy nie mówić za szybko żeby sie nie tłumaczyć.
A widok dziecka na USG to niezapomniane przeżycie :lol:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #778344 przez anoda89
Oj tak najpiękniejszy widok na świecie :) Niesamowite jest to jak szybko z groszka zmieniają się w małego człowieczka.

Jak się czujecie??
Ja mam lekkie mdłości i brak ochoty na cokolwiek a jak pomyślę o mięsie to mi się bleee robi ale da się wytrzymać. Wczoraj objadłam się pierogami ruskimi i tak mnie ciągnęło że zwymiotowałam.

Kocica piękna pamiątka z nocy poślubnej :lol: :lol:

11 lata 11 miesiąc temu #778352 przez Kocica
Fakt jak coś posmakuje to cieżko sie powstrzymać ja miałam wczoraj podobna przygodę z kalafiorem :lol:
A dziś od rana mdłości ale bywało gorzej no i z dnia na dzień uświadamiam sobie coraz bardziej ze będę mama i ze wszystko sie zmieni :laugh:
Anoda na mięso tez nie mam ochoty ale za to słodkie i owoce jak najbardziej :lol:

11 lata 11 miesiąc temu #778366 przez jakasse
Ja wczoraj miałam najgorszy dzień od niepamiętam kiedy . . . .
Od południa pobolewała mnie glowa, mielismy impreze rodzinną wieczorem i gwar który towarzyszył rozmowom - wpłynął na mnie tak że dostałam okropnej migreny. W drodze powrotnej do domu ( ok 40 km ) myslalam że wzymiotuje na kierownice. Poczym w domu jak dorwałam kibelek to męczyło mnie dość długo, juz żołądek pusty a dalej mnie cisneło. Masakra. Do tego cisnienie mialam 100/60 = już myslalam, że karze się zawieźć do szpitala. Na szczescie sie obeszło. Poszłam spać z okladem na głowie i dziś już jest niexle , choć po soku pomaranczowym ktory od poczatku ciąży pije hektolitrami - dziś mnie troche zmuliło znów. ech

11 lata 11 miesiąc temu #778373 przez anoda89
jakasse namęczyłaś się wczoraj, dobrze że dzisiaj lepiej. Ból głowy w ciąży często spotykany, szczególnie w I trymestrze. Paracetamol możne brać i są takie plastry na ból głowy ;)

Ja na słodkie też jakoś ochoty nie mam a z owoców to mandarynki wchodzą :lol:

11 lata 11 miesiąc temu #778391 przez Kocica
Ja właśnie siedzę i kroje koperek i pietruszke i jakos tak mniej mnie mdli :lol:
Ale jak pomyśle ze mam obiad zrobić to juz mi sie odechciewa..ech a mówią ze ciaza to piękny stan..juz sie go nie mogę doczekać :lol:

11 lata 11 miesiąc temu #778500 przez jakasse
Tak jest , ale chyba od 2 trym . :))

11 lata 11 miesiąc temu #778504 przez jakasse
Ja dziś za to mam cały dzień spiący....dobrze, że teściowa dała gołąbki to chłop chociaż nie męczy o obiad hehe :))

11 lata 11 miesiąc temu #778795 przez Kocica
Ech zmęczenie to chyba norma :dry: Ja tez ciagle mam ochotę spać albo przynajmniej z łóżka nie wstawac :laugh:
Dobrze ze w gościach byliśmy to przynajmniej gotować nie musialam :lol:

11 lata 11 miesiąc temu #779006 przez jakasse
Dziewczyny a czy wy też macie ochote zabić swoją drugą polówke czasem? hahaha jakkolwiek to nie brzmi, ja po prostu czasem nie wyrabiam - a przed ciążą zero kłótni. Teraz jestem taka czepialska że szok, wszystko mnie drażni

11 lata 11 miesiąc temu #779042 przez anoda89
Hej. Jak niedziela minęła?? Ja dzisiaj na małych zakupach byłam a potem gości mieliśmy i tak dzień zleciał ale przynajmniej człowiek nie zamulał przed telewizorem ;)

Ja się wyciszyłam bardzo więc mąż będzie miał spokój do czerwca :laugh: Fakt że przejął część obowiązków ale sam z siebie ja nie naciskałam.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka