BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

11 lata 2 miesiąc temu #840602 przez wiolcia1004
Ja jutro mam wizyte nie moge sie doczekac! Piersi mnie nie bola tylko sutki mam bardzo wrazliwe. U mnie brzuszek widoczny ale malutki mam nadzieje ze niedlugo podrosnie:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #840632 przez Magdalen
wOZKI uzywane jesli sa w bartdzo dobrym stanie i duzo taniej niz nowy:D
A u mnie to ten brzuch rosnie jak na drozdzach ;) zaczyna mi juz przeszkadzac przy codziennych czynnosciach najgorzej sie schylic juz . ale i tak mi sprawia wielka frajde patrzenie na niego :D poszlo mi troszke w bioderka ale i tak jest piekny ale niesety z rozstepami po pierwszej ciazy :( ale przywyklam do nich ;D a co do piersi to racja sutki sa bardzo bardzo bardzo wazliwe mam nadzieje ze niedlugo przestana mnie bolec :)
Wydaje mi sie ze 3d najlepiej zrobic kolo 6, 7 miesiaca kiedy to maluszek nie jest calkiem duzy a juz wszytsko swietnie widac :D

A co z tym Waszym cisnieniem ??? :D

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #840651 przez Patunia
Hej dziewczyny:P
Chciałabym się pochwalić brzuchem i USG ale nie moge wstawić obrazka nie wiem dlaczego. Troszke obawiam sie bo jak wstaje mam mniejszy brzuch nisz jak sie kładę spać .Z moim poprzednim facetem straciłam 2dzieci był u nas koflikt krwi Ja mam 0Rhd- to krew najgorsza dla kobiety . z tym mniejmy nadzieje ze sie uda tym bardziej ze dzis zaczynam 18tydzien. ja morfologie i mocz robie mniej wiecej co 4-6 tyg. tez posiadam w karcie ciązy stomatologa ale jeszcze nie byłam na początku marca zapisalam sie a co do szkoly rodzenia zapisana jestem .Nie wiem jak u was ale Warszawie jest szkola rodzenia za darmo jak masz meldunek zajecia bede miala w kazdy wtorek po 3h przez 5tyg zaczynam w w maju 27.

Jezeli chodzi o zakup łózeczka kupuje nowy czekoladowo waniliowy z seri zyrafka moze kojazycie.

co do wózka to jeszcze nie wiem.

11 lata 2 miesiąc temu #840653 przez Lyanka
Cześć dziewczynki :)
Tak czytam was....i chyba ja jestem najstarsza (chociaż wszyscy twierdzą, że nie wyglądam na swój wiek) :) Ja w listopadzie skończę 33 lata...i jest to moje pierwsze dziecko.

Jeśli chodzi o morfologię, to ja też robię na każdą wizytę (tj. co miesiąc).
Do dentysty wybieram się, ale to już chyba po ślubie, bo teraz za dużo na głowie mam :)

Ciśnienie miałam na początku ciąży bardzo niskie, bo 90/60. Teraz się polepszyło i mam już 106/60....tylko żelaza mam braki :(

Trzymajcie się cieplutko...miłego dzionka, a ja się biorę do pracy :) chociaż chęci jakoś brak :)

11 lata 2 miesiąc temu #840661 przez martyska
Cześć dziewczyny :woohoo:

Mój mąż dostal parę porządnych kopniakow w sobotę od malutkiej to tak się wzruszył że prawie się popłakał :laugh: i cały weekend miałam jego rękę na brzuchu:-)

Wózek to ja akurat będę miała nowy bo moi rodzice się uparli ze nam kupia wiec kłucic się nie bede :) a tak ogólnie to wyprawke juz zbieram mamy już parę ciuszkow lozeczko, stojak z wanienka i przewijakiem ...

Piersi to bola juz trochę mniej ale tez juz podskoczyly z b do d ale za to mój maz twierdzi ze tylek mam mniejszy:-)

A ciśnienie mam w normie najczęściej 110/70.

11 lata 2 miesiąc temu #840662 przez Patunia
LYANKA mam pytanie widze ze jestes mniej wiecej w tym samym tyg. mam pytanie czujesz jakies ruchy moze ? masz brzuszek? duzo przytyłaś?

11 lata 2 miesiąc temu #840666 przez Magdalen
Patunia trzymamy kciuki , napewni bd wszystko dobrze :D
No wlasnie ja tez mam niskie cisnienie i bez przerwy mi slabo :( wybieram sie nie dlugo do neurologa to moze mi powie co jest z tymi moimi dolegliwosciami ... w pierwszej ciazy bralam tabletki na obnizenie cisnienia a teraz eh...

11 lata 2 miesiąc temu #840668 przez martyska
Patunia tez mialam kupić takie lozeczko ale wybralam jaśniejsze z kroliczkiem:-)

11 lata 2 miesiąc temu #840671 przez ggabii
Ja mam ciśnienie zawsze koło 120/60. jak chyba praktycznie przez całe życie ;)

11 lata 2 miesiąc temu #840672 przez Lyanka
Petunia, jak na razie przytyłam jakieś 3,5kg.
Brzuszek mam już dość widoczny, ale tak jak pisały dziewczyny wcześniej - wszystko zależy od budowy ciała itd. Mi generalnie cała waga chyba poszła w cycki i brzuszek :)

Ruchy dzidzi czuję bardzo delikatne od kilku dni, głównie wieczorami. Ale od piątku do wczoraj miałam jakieś dziwne jakby bóle w okolicach pępka..i nie wiem, czy to synuś mi tak dawał popalić, czy coś innego :(

11 lata 2 miesiąc temu #840675 przez Lyanka
Magdalen, mój lekarz powiedział, ze lepiej jest przemęczyć się z niskim ciśnieniem jak leczyć się na wysokie, bo wtedy jest dużo większe zagrożenie dla dzidzi.

11 lata 2 miesiąc temu #840682 przez Patunia
Lyanka rozumiem. Ja wczoraj miałam wrazenie ze delikatni czuje ruchy ale moze mi sie zdawalo bo tak strasznie chcialabym poczuc ze mam maluszka w brzuszku . mowisz 3,5kg fajnie ja nic jeszcze . ja gruba nie jestem ja cale zycie sportowiec bylam . ale nie wymiotowalam.
ale za tydzien bede wiedziala moze czy dziewuszka czy synus . czuje ze dziewuszke mam od samego poczatku

11 lata 2 miesiąc temu #840687 przez Lyanka
To trzymam kciuki Petunia ;)
Głowa do góry...wszystko będzie dobrze ;)

11 lata 2 miesiąc temu #840690 przez martyska
Patunia nie martw się tą waga naprawdę tak jak już pisalam ja tez nic nie przytylam nawet kilograma nie nadrobilam z tego co schudlam na początku a juz prawie 20 tydzien tez nie wymiotowalam i jestem szczupla ale dopóki lekarz mówi ze wszystko ok to naprawdę nie ma czym się martwić tylko się cieszyć:-)

11 lata 2 miesiąc temu #840710 przez Patunia
bardzo dziekuje :p za miłe słowa :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka