BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #840872 przez Magdalen
Ilonka no gratuluje :) ale faajnie masz ;)
Mi tez cos czasem wyskoczy ale nie przejmuje sie :)

to fajnie ;) mam nadzieje ze i mi troche pomoze ten olejek ;D
W za nic nie ma co wierzyc w te glupoty ;D ja nosilam dziewczynke wszyscy mi mowili ze bd chlopak bo brzuch jakis tam byl i niby wyladnialam przez ciaze a ja sie tylko smialam bo juz wiedzialam ze corcia bd.:Dheh :D
Milego popoludnia:D
Ide sie zajadac lodami bakaliowymi z swiezym winogronem ;) hue ;D buuziaczki Kochane ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #840875 przez Lyanka
Gratulacje Iwonka :)

Ja do mycia twarzy używam piankę La Roche Posay. Tania nie jest, ale bardzo wydajna i dla mnie numer jeden. Mam dość problematyczną cerę, a to dla mnie strzał w 10. Do tego płyn micelarny Bioderma.
Ja jak na razie nie narzekam na wygląd twarzy :) moi znajomi wręcz mówią, że kwitnę ;)

Jeżeli chodzi o sprawy łóżkowe, to powiem wam, że ja też nie mam chęci dość często...a poza tym boję się, żeby dzidzi nic nie zrobić - wiem, że to niemożliwe...ale jednak :)
Na szczęście mój narzeczony jest wyrozumiały i cierpliwy ;)
Co zrobić....jakoś muszą ci nasi faceci wytrzymać ten okres :)

11 lata 2 miesiąc temu #840885 przez martyska
Gratulacje ilonka:-)

Widzę że większość nie ma ochoty na sprawy łóżkowe...:-) bo u mnie też z tym słabo ale mój mąż jest wyrozumiały a nawet sam mi powiedział że trochę się boi że zrobi malutkiej krzywdę chociaż wie że jest tam dobrze chroniona.

11 lata 2 miesiąc temu #840921 przez agnieszka89
Agnilla ja na szczescie miałam delikatne Bolalo cala noc i dzien ale normalnie jak przy kolce normalnej wiec nie bylo źle, kroplowki pigolki i przeszło

11 lata 2 miesiąc temu #840926 przez agnieszka89
magduska jak masz bol jak przy kolce to może zaczyna sie u Ciebie też kolka nerkowa albo cos w tym rodzaju, czesto w ciazy sie zdarza ale sie konczy szpitalem raczej (na szczescie krótko 3dni byłam)

11 lata 2 miesiąc temu #840931 przez Magdalen
OD czego sie ta kolka robi ?? i jakie to objawy tego sa. ???

11 lata 2 miesiąc temu #840937 przez agnieszka89
wiesz co mnie cały czasu kłuło w boku prawym jak przy normalnej kolce np przy bieganiu ale bolało cała noc i cały dzien wiec w koncu zadzwoniłam do mojej gin zapytac czy to cos poważnego i odrazu podejrzewała ze to kolka nerkowa i że do szpitala bo samo nie przejdzie. Ale ja ją delikatnie przechodziłam inne dziewczyny maja bóle jak juz wczesniej bylo napisane gorsze od porodowych wtedy dochodza leki przeciwbolowe itp Po za tym musiałam chodzic siusiu tak czesto jak przy zapaleniu pecherza. A spowodowane moze byc kamieniami w nerce itp

11 lata 2 miesiąc temu #840941 przez carmen12345
no to się teraz trochę przestraszyłam tym konfilktem.. a wizytę mam dopiero 25. Pamiętam nawet jak ostatnio pani ginekolog mówiła do mojego D żeby zrobił badanie, bo jak ma plus to może być mały problem.. już sama niewiem :<

:(

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #840957 przez marzena25
Dziewczyny a z jakiej firmy macie te micelarne płyny? Może ja też spróbuję :)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 2 miesiąc temu #840962 przez Agnilla
Ja w zabobony nie wierze, ale to, że się brzydnie na dziewczynkę to mi na rękę, bo bym chciała córcie ;)
ja płyn micelarny używam Ziaja Med

11 lata 2 miesiąc temu #840965 przez elmirka_20
Ale mnie podtrzymałyście na duchu! Ja też teraz ochoty na figle nie mam ani trochę :/ ... W II trymestrze oczekiwałam poprawy - wg mądrych opisów ciąży tak właśnie miało być - ale u mnie nadal bez zmian... Też mam męża wyrozumiałego - podejrzewam nawet, że przez to, że sam się tak martwi o naszego maluszka, jemu też ochota zmalała ...

Z tą kolką... W zeszłym miesiącu, od piątku wieczór do poniedziału rano dość mocno kłuło mnie w prawym boku. Mąż chciał mnie wieźć na pogotowie, ale wytrzymałam, do panikar nigdy wcześniej nie należałam. Myślałam, że to wyrostek albo wątroba, bo kłuło mnie dość mocno (nigdy wcześniej nic...). Gdyby kłuło mnie choć trochę mocniej albo nie było momentów ulgi to byśmy pojechali. Nasilało sie od wieczora aż jakoś zasnęłam, w dzień bolało mniej. I kłucie czułam zarówno pod prawymi żebrami (dlatego myślałam, że to wątroba mi siada) i u dołu (tak jak wyrostek). Czy Waszym zdaniem mogła to być kolka nerkowa?
Teraz jeszcze od czasu do czasu mnie coś tam kłuje w prawym boku, ale już rzadko i nie tak intesywnie jak wtedy. I ja dotąd brałam pod uwagę tylko wyrostek (bo zrobiłam próby wątrobowe i wynik bardzo dobry więc wykluczyłam wątrobę).
Jeśli to mogła być kolka nerkowa... Co jeszcze czeka nas biedne kobiety w ciąży... :/
Już bym chciała być w 9 miesiącu i urodzić. I przestać się wreszcie zamartwiać... :)

11 lata 2 miesiąc temu #840990 przez Magdalen
Kurcze takie klocie to ja mam dzien w dzien ale przechodzi...czasem to sie zwijam z bolu ale tragedi nie ma... no nie wiem.. eh..
A wiecie ze moze i ja sprobuje tego plynu miceralnego... hmm :D
Carmen no lepiej to sprawdzic...

11 lata 2 miesiąc temu #841005 przez magduska
a :) ja juz po wizycie,tak wiec wiem juz kto u mnie mieszka w brzuszku,bedzie CHŁOPIEC :laugh: wszystko inne dobrze,serduszko,brzuszek,mozg,kregoslup prawidlowo rozwiniete :woohoo: jestem juz spokojna jak narazie :)

teraz to trzeba imie wybierac dla chlopca :) konsultacjie z mezem przyszlym hehe

11 lata 2 miesiąc temu #841022 przez marzena25
magduska gratuluje, coraz więcej chłopców się wykluwa :)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 2 miesiąc temu #841029 przez carmen12345
magduska gratulacje :))

z tym naszym "przytulaniem" to jest tak, że niby sie chce ale zaraz sie nie chce.. tak dziwnie. A naczytałam się, że wielce kobiece libido wzrasta do potężnych rozmiarów i życie intymne staje sie bajeczne.
Teraz jak to czytam brzmi to jak jakaś reklama haha. :side:
Co do zabobonów to chyba w nie wierzę, bo faktycznie zdjęć to sobie nie powinnam teraz robić :lol: :lol: dziewczynka jak nic, nawet dziś kupiłam jej sukienkę i wydaje mi sie niemożliwe żeby przy następnej wizycie okazało się co innego skoro dawano mi 80% :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka