BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #793557 przez gosiak
Ilonka a norm nie dali Ci w labo?

U mnie stress...po sikaniu zobaczyłam na papierze przezroczysty śluzu a w nim odrobinka jasno brązowego ehh...dzwoniłam do ginki mam odpoczywać i jeść dupka w razie pogorszenia dzwonić :dry:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #793565 przez ilona88
Gosiak na wynikach są podane normy 0,270 - 4,200 i mieszczę się w normach ale pamiętam, że jak byłam w 4 tygodniu ciąży to miałam TSH 1,7 i lekarz powiedział, że za wysokie i zwiększył mi dawkę Euthyroxu, więc nie wiem jak jest z tymi normami. Na szczęście jutro mam endokrynologa więc się dowiem.
Co do Twojego śluzu to ja bym się nie stresowała. W zeszłą niedzielę przytulaliśmy się z mężem i jak poszłam do łazienki to cały papier miałam w lekko brązowym śluzie. W poniedziałek byłam u gina i z dzidzią wszystko si. Więc nie martw się. Powodem do zmartwień jest żywa krew ale to też nie zawsze musi oznaczać coś złego. Ja przyjęłam sobie taką mantrę, że wszystko będzie dobrze i się uśmiecham. To mi pomaga np. dziś odebrałam wyniki i wszystkie są w porządku. Nie przejmuj się tylko się ciesz i dużo uśmiechaj:)

11 lata 5 miesiąc temu #793570 przez gosiak
Ilonka no możliwe że to po badaniu wtorkowym bo miałam bad.ginekologicznie i usg dop. więc może to od tego ;) staram się mieć podobne podejście jak Ty ;)

Fajnie że masz jutro wizyte u endo to wszystkiego się dowiesz ;)

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

11 lata 5 miesiąc temu #793577 przez ilona88
Tak, teraz czeka mnie kilka wizyt w przychodni. Jutro endo a w poniedziałek kardiolog no i za tydzień kolejna wizyta u gina, tym razem idzie ze mną mąż bo też chce odwiedzić naszego bombla:)

11 lata 5 miesiąc temu #793579 przez jakasse
ilona88 - normy są podane dla wszystkich ale u kobiet w ciąży TSH nie powinno przekroczyć 2,5 . Tak mi mowil w zeszlym tyg moj lekarz.

11 lata 5 miesiąc temu #793581 przez jakasse
"Poziom hormonu TSH waha się na różnych etapach ciąży. Podstawowe jego wartości dla pierwszego trymestru wynoszą od 0,01 do 2,32 mIU/l. Natomiast w drugim i trzecim trymestrze stężenie TSH mieści się kolejno między 0,1 i 2,35 mIU/l oraz między 0,1 i 2,65 mIU/l. "

11 lata 5 miesiąc temu #793582 przez ilona88
Czyli mój wynik jest prawidłowy? Nic tylko się cieszyć:)
Dzięki jakasse:)

11 lata 5 miesiąc temu #793584 przez jakasse
Jeśli miesci sie w normie 0,1-2,3 to jak najbardziej :) Mi np. wynik wyszedł 1,19 :) Nie ma za co :)

11 lata 5 miesiąc temu #793587 przez ilona88
Ja wyczytałam,że poziom TSH jest najniższy w 10 tygodniu ciąży a później jest już wyższy. Ja zaczynałam od 1,7.

11 lata 5 miesiąc temu #793590 przez jakasse
Jest OK nie martw się :)

11 lata 5 miesiąc temu #793596 przez ilona88
Tak na pokrzepienie serc:
Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga:

- Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne?

- Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie.
On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą.

- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym?

- Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia.
I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy.

- A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie?

- Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić.

- A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą?

- Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić.

- Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni?

- Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem.

- Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział.

- Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie.

W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało:

- O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła.

- Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał:
"MAMUSIU".

11 lata 5 miesiąc temu #793609 przez gosiak
Ilonka czytałam to wiele razy, ale dziś czyta się to zupełnie inaczej :kiss: :kiss:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

11 lata 5 miesiąc temu #793614 przez ilona88
Tak, gosiak bo wiesz, że to dotyczy Ciebie. To jest tak jak z książkami - zupełnie inaczej czyta się te, z którymi możesz się identyfikować:) Będzie dobrze dziewczynki. Urodzimy śliczne i zdrowe dzieciaczki. Dziś jestem pełna nadzieji:)

11 lata 5 miesiąc temu #793619 przez helenne
Gosiak ja miałam co 2-3 dni plamienia brudno-brązowe dostałam dupka i leżenie i teraz jest ok :) więc głowa do góry :kiss: :kiss: :kiss:
A to opowiadanie piękneeee aż się rozmarzyłam uważam że ciąża za długo trwa jeszcze 7 miesięcy nie wytrzymam ja już chcę!!!! :P :lol: :lol: :lol: :lol:

11 lata 5 miesiąc temu #793626 przez gosiak
O tak ciąża zdecydowanie za długo trwa :silly: chciała bym mieć choć połowę za sobą :laugh:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka