BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #868063 przez MarzenaBZ
Cześć Dziewczyny! Dzisiaj ja pierwsza:)
Ale mała od rana tak skacze, ze aż mnie to obudziło.
Na szczęście samopoczucie mam lepsze.

Cania u mnie dziwnie bo tsh niskie i ftp4 niskie,co endokrynolog skomentował, ze to musi być coś nie tak z tymi badaniami. Ale ja czuje sie dobrze, dziecko rozwija się dobrze, ginekolog widzi ze wszystko ok,to się nie będę martwic na zapas.

Dzwonie dziś do szkoły rodzenia,chociaż u nas po 25tyg można dopiero chodzić. Tzn tak jest napisane ale zobaczymy ile w tym prawdy.
Nic,życzę miłego dnia!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 tygodni temu #868071 przez staślubania
Hej:)

MarzenaBZ, super, że dziś lepszy masz humor:D i oby Ci się jak najrzadziej "niszczył" :D świetnie to ujęłaś:)

Wiolcia, Ty baranku:) najlepszego, kiedykolwiek są Twoje urodzinki:)
Caniu, byczku zaległe sto lat też Ci się zasłużenie należy:D
A tak w ogóle to wszystkim, życzę, niech wszystkie mają dziś urodziny, a co!!!

Odkurzanie to ja uprawiam namiętnie i dość często i nie jest mi z tym źle. Muszę się ruszać, bo lżej będzie rodzić ;)
Elmirka :laugh: , ale power, opis dnia jak z karabinu maszynowego :lol: nie dziwię się, że w końcu padłaś:)
Agni, literki boskie, spróbuję sama stworzyć projekt dla Stasia. To bardzo proste:) alfabet już znam ;) maszyna i skrawki materiału obecne :woohoo: tylko siadać i działać:) muszę poszukać jeszcze zapału :blush:

Miłego dnia Dziewczyny :kiss:

11 lata 4 tygodni temu #868072 przez Agnilla
Dzień dobry witam się i ja, chyba humor Marzeny przyjechał dziś do mnie :dry: jestem już po pierwszym pobraniu krwi, czekam pól godziny na wynik, jeśli będzie dobry wtedy dadzą mi glukoze do wypicia i wtedy 2 godz czekania. Wywnioskowałam, że pobrania będą dwa okaże się
W ogóle po pobraniu poszłam do łazienki i jak mi się krew z tego puściła ble ;)
Ja niestety szyć nie umiem, mamy nie chcę męczyć bo i tak już mi szyje pościele, kocyki i poduszki
Miłego dnia laski :kiss:

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #868083 przez Cania
hej Dziewczyny :)

rewelka1312 ja wlasnie nie mam takiego wypsnego odkurzacza i musze się pilnować, żeby się nie schylać. wiec odkurza maz :D :P tak mi gin powiedziała co do tego odkurzania, może ona ma jakiś odkurzacz ze na kolanach musi do niego chodzic :D

Queen89 a to bylas w nowym czy starym szpitalu? :)

MarzenaBZ faktycznie ciekawe wyniki, bo zazwyczaj przy niskim tsh jest wyższe ftp4 i odwrotnie :) ale nie ma co się martwic na zapas, malenstwo rozwija się dobrze wiec nie trzeba mu niepotrzebnych dodatkowych stresow :)

staślubania ale byczki to dopiero będą pod koniec kwietnia :D :) także dziekuje trochę na kredyt :D :) koniecznie daj znac jak stworzysz literki :D :)

Agni a nie wiesz ile CI dadza? 75 czy 50 tej glukozy? bo jeśli na czczo CI już pobrali, a po wypiciu masz siedzieć 2 godziny, to brzmi jakby to jednak były w sumie 3 pobrania, 1 przed wypiciem i 2 po.

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #868084 przez MarzenaBZ
staślubania ja również mam w planach sama coś takiego uszyć. Tylko muszę polowanie na materiały zrobić. Dziś chcę stworzyć organizer na łóżko. Nie chodzi mi o taki materiałowy ale o taki w stylu pudełka. Widziałam coś takiego na filmie, a w żadnym sklepie nie mogę tego wyczaić. W sumie na allegro nie sprawdzałam. Świetna rzecz, bo pudełka są bardziej stabilne, można w nich schować kosmetyki, grzechotki, czy pieluchy. Zwłaszcza, że przewijak będę mieć do łóżeczka mocowany.
Ale jak już zrobię, to wyślę zdjęcia:)
Agnilla rozchmurz się!!! Niech ci mój wczorajszy zły humor się już nie udziela!!!

11 lata 4 tygodni temu #868089 przez Queen89
Hej wszystkim! :)

Cania byłam w szpitalu w Roztoce. Możliwe że skuszę się jeszcze na wizytę na nowym szpitalu ale przypuszczam, że ciężko będzie ocenić po samym wyglądzie, bo i tu i tam jest wszystko nowe. Jak to moja gin wczoraj powiedziała, jest jeszcze dużo czasu a nieraz los decyduje gdzie się rodzi i nie ma się na to wpływu :blink:

Agni powodzenia na badaniu! :)

Pytanie, czy Wy też tak często macie wizyty u ginekologa? Wczoraj byłam i kolejna wizyta 30.04. I kolejne badania...:)

11 lata 4 tygodni temu #868090 przez Cania
Queen89 to i tak niezle, ja mam teraz wizyte u gin co 2-3 tygodnie...

11 lata 4 tygodni temu #868093 przez gabi28
dzien dobry :)

Agni jednak poszłaś dzisiaj... czekam na relacje :)

Queen89 ja wizyty mam średnio co 3 tygodnie.
odnośnie odkurzania,również to robię,ale zmywać podłóg to nie lubię.

Uciekam jeszcze do łóżka na godzinkę,potem znajoma przyjdzie.

Miłego dnia dla was.

11 lata 4 tygodni temu #868094 przez Queen89
Cania ok to ja już nie narzekam :laugh: W sumie tyle lepiej, że małą częściej widzę :).

Kolejne pytanie, czy orientujecie się czy w ciąży zawsze robi się badania na obecność wirusa HIV? Coś gdzieś czytałam, że takie badania się wykonuje tylko nie wiem czy zawsze. W sumie na karcie ciąży mam rubrykę na wynik takich badań...

11 lata 4 tygodni temu #868098 przez Cania
Queen89 ja robiłam zaraz na początku ciąży. Robie wszystko w luxmedzie i mam taki caly plan, w którym tygodniu jakie badanie az do końca ciąży. I na początku m.in. było badanie na HIV.

11 lata 4 tygodni temu #868108 przez Agnilla
Eeee nie taka straszna ta glukoza :) pani zdziwiona, że przyszłam bez cytryny, zapomniałam tak szczerze :) najgorsze pod koniec ale dało się przeżyć
Babka mówi, że jak coś to mam wołać i mnie na kozetce położą ;) ale narazie jest ok tylko bułka mnie z torebki woła, żebym ją zjadła ;)
Dali mi 75g bo tak było na skierowaniu
Wizyty u gina mam co 3-4 tyg choć teraz częściej bo chodzę do 2 ginow ;) a HIV badalam na samym początku ciąży. Siedzę i czytam język niemowląt :)

11 lata 4 tygodni temu #868121 przez Queen89
No to jestem ciekawa czy jeszcze będę miała to badanie do wykonania czy gin mi odpuściła :)

11 lata 4 tygodni temu #868122 przez Cania
Agni no to jak 75g i 2 godziny, to dla mnie zdecydowanie wygląda na 3 klucia :D :) ja tez bez cytryny pilam, da się przezyc :) no a z bulka to niestety musisz chwilke poczekać... :) :D

zbieram wlasnie z suszarki wczorajsze pranie małych ciuszków, prałam wszystko do rozmiaru 62. rozkładam rodzajami na lozku, ale się tego uzbieralo :)

11 lata 4 tygodni temu #868142 przez Agnilla
No to kiedy będę miala dwa kolejne :unsure:
Czy Wam tez się po tym tak chciało spać? Zaraz tu odjade :)
Też muszę poprac ubranka, żebym tylko wiedziala kiedy szafa przyjedzie :dry: narazie pralam inne rzeczy a co czyste leży w salonie czyli istny burdel w domu ;)

11 lata 4 tygodni temu #868146 przez Queen89
Agnilla po jednej i dwóch godzinach od wypicia :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka