BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #880517 przez Cania
rewelka sliczne te adidaski! :) i dresik tez :D będzie lansik, jak kupisz takie malej :)

Magdalen ja niestety dorobiłam się bardzo szybko rozstepow bo pierwsza kreska pojawila sie pod koniec I trymestru! i teraz ratuje tylko oliwkami, żeby się nie powiekszalo. Ale niestety, mam już sliczne drobne rozowe kreseczki po obu stronach brzucha, usiane na szerokość dobrych paru centymetrow. No co zrobić... heh. Bio-Oil naprawdę przyhamował tak, że są drobniejsze i delikatniejsze, bo zaczęły mi się naprawdę na początku grube i czerwone robic. Także tyle tylko uratowałam.

Przyszlo moje lozeczko turystyczne :D

ta krowa to akurat najmniejsza ozdoba tego lozeczka no ale coz... cena czyni cuda :D :P
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #880535 przez elmirka_20
Jakie piękne te Wasze pokoiki, ciuszki, śpiworek, wózek, brzuszek, owieczka i rogal !!! :) No naprawdę śliczne! :)

Ach, jak ja lubię patrzeć na te fotki !!! ;) A jeszcze trochę i zaczniemy pokazywać te nasze małe cudowne Szkrabki, które nas tu sprowadziły, poznały i dały tyle ciekawych tematów do rozmów i radosci :) Autorzy wszystkich kopniaczków i brykania w brzuszkach :)

10 lata 11 miesiąc temu #880536 przez Magdalen
Cania świetne te łozeczko mi sie takie własnie podobaja :D w jakiej cenie bylo jesli mozna spytac :D ?
Ale to Wasze chyba pierwsze ciaze to brzuszek Wam sie ładnie zejdzie i nie bd widoczne a u mnie to juz inna bajka ... skora tak naciagnieta jest ze yy nawet nie myslee...
Mnie tez jeszze pranie czeka w proszku dla dzieci i prasowanie rzecz jasna ;) proszki przyszly a tu pogoda jak na zlosc do dupy... eh
Jak patrez na te nasze suwaczki to az mi ciarki przechodza ze to juz zaraz ale z drugiej strony juz bym chcala byc w 38 tyg :D i isc rodzic hue ;)ten maj taak leeci ze to az nieprawdopodonbe . Dopiero był 1 a juz polowa aaaaajć .! Maj Zleci zacznie sie czerwiec to dopieero bd szaaał ze wszytskim :D

10 lata 11 miesiąc temu #880538 przez elmirka_20
Ooo, widzę że doszło łóżeczko :) Cania, a mi właśnie ta krówka wdaje się być bardzo sympatyczną :) I fajny daszek nad główką - moje łóżeczko takiego nie ma i to jedyne czego mi właśnie przy nim brakuje. Podczas wyjazdów na weekendy może się bardzo przydać :)

A dałaś radę przytwierdzić nieruchomo przewijak? Ja na razie nie próbowałam, ale pamiętam, że tylko go praktycznie kładłam na uchwytach a wyczytałam że przewijaki powinny być bardzo mocno przytwierdzone, czyli będe musiała go jakoś przytwierdzić. Na razie mam łóżeczko zawalone zabawkami, pościelą, kocykami, kolejnymi ciuszkami i poszewkami, które od jutra zamierzam "odkopywać' i prać to wszystko, także lada moment a dobiorę się i do przewijaka :)

10 lata 11 miesiąc temu #880553 przez kinngga87
śliczne dziewczyny te Wasze zdjęcia, Ewa jaki śliczny brzusio, ja na mój patrzeć nie mogę tak duży jest a gdzie do końca moja Pani ginekolog mówiła,że ładna duża ciąża na plusie mam już ponad 12 kg a gdzie do końca aż się boje jak mój brzuch będzie wyglądał, dziś kupiłam sobie sukienkę ciążową i deprecha jak ja wyglądam jak chipopotan. Jeszcze mąż wyjechał przyjedzie na poród i hormony mi wariują.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=68710 [/url]

10 lata 11 miesiąc temu #880562 przez Ewa1001
Rewelka świetny ten dresik, a w bucikach się zakochałam... :)

Cania fajne łóżeczko. Ja mam z tej samej firmy co ty tylko bez przewijaka i daszka, a teraz patrząc na Twoje żałuje, że zamówiłam bez tych dodatków...

kinngga87 na wczorajszej wizycie też wyszło mi, że mam 12 kg na plusie ale po brzuchu u mnie tego nie widać. Mi poszło też w uda i tyłek :silly:

10 lata 11 miesiąc temu #880563 przez Magdalen
Kinga nie przejmuj sie :) takie uroki ciazy :D
A co do nieobecnosci meza to cie pociesze ze ja cala ciaze jestem sama i pomyslcie co mi sie dopiero w głowie roobi... yyh ;/

10 lata 11 miesiąc temu #880577 przez marzena25
Cania super to łóżeczko moi rodzice chcą takie mieć w domu jak będę zostawiać u nich małą, możesz podać linka gdzie zamawiałaś i ile kosztowało.

kinngga87 no to witaj w klubie mój tez już pojechał 2 tyg temu i ma przyjechać w połowie czerwca i wtedy będziemy już czekać, boję się jak go nie ma ale cóż zrobić takie życie, no ale przecież w Polsce jest coraz lepiej bezrobocie spada wg rządu, kraj mlekiem i miodem płynący :angry:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 11 miesiąc temu #880616 przez ggabii
Hej :)
Dziś tyle naprodukowane że nie sposób na wszystkie zagadnienia odpisać.
Też borykam się z anemią, której nie mogę się pozbyć. Gin przepisała mi znów mocniejsze żelazo i teraz biorę Biofer Folic.
Zdjątka prześliczne. Uwielbiam oglądać Wasze reportaże na temat nowych ubranek, zakupów, pokoików czy brzuszków :) Dobrze wiedzieć, że jesteście szczęśliwe a z Waszymi maluszkami wszytko w jak najlepszym porządku :D
Co do rozstępów to póki co odpukać u mnie się jeszcze nie pojawiły. Ale maluch ostatnio tak mi się rozciąga, że nie wiem czy kiedyś w którymś miejscu nie pęknę ;)
Termometr faktycznie bardzo fajny. Ale może któraś z Was patrzyła może na ten lub słyszała jakieś opinie? Z opisu mi się bardzo podoba zwłaszcza, że można nim również mierzyć temp wody czy pokarmu.
allegro.pl/bezdotykowy-termometr-dla-dzi...00q-i4160016844.html
Zapomniałam co więcej chciałam napisać.... Dopiszę najwyżej później ;P

10 lata 11 miesiąc temu #880632 przez Cania
Magdalen, marzena25 to lozeczko wraz z przesylka kosztowalo 185zl. szukałam wlasciwie najtańszego (:P), które ma wszystkie gadżety, czyli 2 poziomy, daszek, przewijak, boczna kieszen i moskitiere :D link: allegro.pl/lozeczko-turystyczne-kojec-co...ory-i4219051527.html

Elmirka, dalam rade :) przewijak ma tam 4 punkty podparcia i bezproblemowo da się go ladnie posadzic na lozeczku tak, ze się nie rusza nic a nic :)

ech, Dziewczyny, ja bylam bez meza (tzn widywalismy się w weekendy) dopóki nie poszlam na zwolnienie. I teraz nie wyobrażam sobie, żeby moglo go nie być. Czlowiek do dobrego szybko się przyzwyczaja :D :) Jeszcze nie wiem jak rozpracujemy temat przed samym porodem, pewnie przeniesiemy się do krakowa na ostatnie chwile i maz będzie dojezdzal do pracy do Tarnowa. Trudno, jakos da rade :D sa czasem ważniejsze rzeczy niż koszt benzyny i czas przeznaczony na droge. Tak czy inaczej uważam ze jesteście bardzo dzielne. I badzcie caly czas! niestety człowiek nie zawsze ma wpływ na takie rzeczy a rynek pracy nie rozpieszcza... Glowa do góry, będzie lepiej. Kazda rozlaka się kiedyś konczy! :)

10 lata 11 miesiąc temu #880653 przez Cania
Witam moje drogie Panie :)

Czyzbym byla dzis pierwsza? :) mala od rana w brzuchu sie przeciaga jakby chciala powiedziec, ze wlasciwie to juz sie wyspala :) dzis ciag dalszy robienia kacika dla niej. Najbardziej w sprzataniu nie lubie tego, ze najpierw robi sie straszny balagan... A wczoraj zaczelam robic naprawde gruntowne sprzatanie bo musze sie calkiem jednej szafy pozbyc i teraz wszystko jest wszedzie :D ale dzisiaj sie z tym zmierze :D

A pogoda masakryczna, zimno i brzydko. Choc dzis i tak ma byc lepiej niz jutro. Jak patrze na prognozy w przod to sie wszystkiego odniechciewa :p

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #880660 przez Agnilla
Dzien dobry, Cania witaj w klubie :) ja tez zaraz smigam do pokoju obok zobaczyc, co jeszcze trzeba dokonczyc, ogarnac i czekam z niecierpliwoscia na mebelki :) u nas z rana piekne slonce, a potem leje caly dzien, wiec w sumie nie wiem czy nie isc najpierw na zakupy :unsure:
wiecie co, co do rozlaki, to ja z moim mezem jestem 13 lat, cale liceum dzielilo nas 300km, potem na studiach 150km...ale dalismy rade :) od dnia slubu jestesmy nierozlaczni ;) z wyjatkiem takich akcji jak szpital, gdzie w nocy oboje spac nie moglismy i w ogole nie lubimy spac bez siebie :)
laski uzupelniam tabelke, ktore to sie jeszcze obijaja ? informacje poprosze :)
ok uciekam, milego dnia! :kiss:

10 lata 11 miesiąc temu #880669 przez Magdalen
Doobry :D
U mnie pogoda od rana taka w miare sloneczko sie pokazuje ale sa brzydkie chmury i wieje ma byc tylko 14 sopni i opady eh :( a wybrałabym sie gdzies na miasto polazic bo mam dosyc siedzenia w domu.
Cania to tanioszka jak fuul wypas w nim. kurde ale brazowego nie ma eh albo chociaz rozowego :( na innych aukcjach sa rozowe ale bez niczego. wiec dupa. Poczekam jeszcze troche z tym lozeczkiem teraz i tak sie nie przyda poki co.
Agni zazdroszcze takiej wiezi z mezem . Oby taak dalej :D

10 lata 11 miesiąc temu #880672 przez misiana
Hej ;) Miło mi was poznać. Jestem w 32 tc, za 8 tyg w koncu sie zobacze z nasza kruszynką :)
Termin mam na 10 lipca

www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=70260

10 lata 11 miesiąc temu #880676 przez meniado
Cania fajne to łóżeczko i ma wypasione funkcje - a powiedz czy się łatwo składa? Bo my potrzebujemy takiego co się będzie łatwo składało - bo jak będziemy jeździć do teściów to będziemy je zabierać żeby maleństwo miało gdzie spać.

Co do samotnego przeżywania ciąży to dziewczyny podziwiam Was - trzymajcie się! mam nadzieję że macie chociaż niedaleko kogoś blisko kto może Wam pomóc i wesprzeć - mi wystarczy że mojego M nie ma w tygodniu - na weekendy i czasami w tygodniu jest w domu a i tak mi go brakuje i ma się starać teraz żeby coraz częściej być w domu - na początku naszego związku przez jakieś 2 lata to razem pracowaliśmy i mieszkaliśmy i bawiliśmy się i było super teraz niestety mamy inne prace, M więcej jeździ i mamy mniej czasu dla siebie a jak się Helenka urodzi to wiadomo na początku to ona będzie najważniejsza i będziemy mieć jeszcze mniej czasu tylko dla siebie - ale już nie mogę się doczekać. Wczoraj i dziś udzielił mi się Wasz entuzjazm i jestem bardzo szczęśliwa jak czuję Helenkę w brzuszku i z jednej strony chciałabym żeby była już na świecie a z drugiej żeby była w brzuszku cały czas to takie niesamowite uczucie.
U nas póki co tez będzie bardziej kącik dla maleńkiej. Pokój będziemy dopiero robić w zimie jak już przeniesiemy się do mojego rodzinnego domu - za niedługo właśnie zaczynamy ogromny remont - będziemy wyburzać całe piętro w domu i robić układ i wszystko od nowa i właśnie dziś mam plan pojechać zacząć pakować rzeczy z mojego starego pokoju - oj będzie tego trochę :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka